Gå til innhold
  • Bli medlem

Blaser

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    15

Innlegg skrevet av Blaser

  1. Var innom Anton Sport i dag.  Ble litt nysgjerring på MSR XGK-EX og måtte åpne for å se...Så da at pumpen ikke var tilstede. Henvendte meg til en av de ansatte for å informere om det.  Sa i samme slengen at dersom jeg får et røvertilbud på den, så skal jeg vurdere å kjøpe.

    Fikk den for 1499,-  ( Har pumpe fra før)

    Prøvde brenneren nå. Den startet og gikk fint på første forsøk :)

     

    • Liker 4
  2. Gabs88 skrev (På 22.5.2023 den 13.16):

     

    Men det jeg sliter mer med å forstå er hvorfor en enkeltperson eventuelt har lyst til å ha to dører. To dører kan jo være greit hvis man er to i samme telt men det er jo ikke spesielt viktig.

    Fordelen er (gjennom)lufting.  På Mil teltet kan man ha begge åpene og få lufting.  Man kan også velge hvilken side man vil sette på side duken for å skape oppbevaringsplass som er under tak.

  3. Hei,

    Jeg. dvs. datteren var på pulktur i forrige uke og da streiket optimus polaris brenneren.  Hadde vel slike puff og så døde den ut.

    I dag har jeg brukt mye tid på brenneren og demontert alt og fant ingen ting å sette fingeren på når det gjaldt urenheter og koks belegg.

    Det siste jeg gjorde var å blåse igjennom filteret som er på pumpa. se bilde.  Dette så fint ut, men var"tett".  Byttet til en nytt metalisk filter og nå flyter bensinen fint.  Dvs. at den har trykk ut av dysa og kommer i mengder.

    Jeg regner med at når man ikke får trykk nok, så blir ikke bensinen forstøvet godt nok, og det er derfor man får gul flamme  ( også av og til).

     

    Jeg kjenner ikke de brennerene du har godt nok, men dersom det er et filter, så prøv å ta det vekk og se hva som skjer.

     

     

     

     

    filter.jpg

  4. Espen Ørud skrev (23 timer siden):

    Tenkte mer på hvor mange liter det går i kjelen... Så gram/kjelestørrelse

    Det går ca. 7,4 dl.  Kjelen med lokk veier 151 gram.  Det som er fint med kjelen at den har stor diameter så den fanger opp varmen bra.

  5. Grimner skrev (1 time siden):

    Kanskje en av tingene du har prøvd, men om du lager to rader med hull i kattematboksen, så har du brenner og støtte i ett stykke og kan legge igjen den blytunge Esbit-brenneren/støtten :)

    Yes, det har jeg gjort.  Har også en white box stove.  Men liker å ha det litt mer stødig.

  6. Har savnet et meget lett rødspritsystem for dagsturer.  Etter litt prøving og feiling har jeg landet på dette systemet:

    Optimus vindskjerm

    Optimus kjele

    Esbit  titanium solid fuel  stove som kjele støtte og holder for brenneren

    Brenneren er avkappet kattemat boks ( Gourmet gold) som fås kjøpt i matbutikkene

    Som man ser av vekten, blir totalvekten kun 209 gram.  ( Kan alltids fjerne kjelelokket og da havner man ned på 185 gram)

     

    IMG_0226.jpg

    IMG_0225.jpg

    IMG_0227Z.jpg

    • Liker 3
  7. zimwalker skrev (2 timer siden):

    Bestilte nylig et Robens Swift Tarp-tent fra Bikeshop. En 2018 modell som er gått ut av produksjon. Vekt 530g + bunnduk og plugger 310g. Før-prisen de oppga var 3349,-. Betalte 945,-. Prisen kan stemme for det var priset ca samme i england, men der gikk det i fjor med -30%. Bikeshop hadde bare det ene igjen, så man finner det ikke i webshopen mer. (Fant (kun) en kopi av Bikeshop sin side i webarkivet, fra 2020),  Bilder og målskisser fant jeg her: www.campingworld.co.uk/en/Robens-Swift-Tent-2018/m-21440.aspx.  Og Robens egen presentasjon fra 2018 her: www.youtube.com/watch?v=uej0PyguYN8  og er en kar som setter opp/viser frem sitt eget her:  www.youtube.com/watch?v=zPq526YnCIM.

    Ble nok ikke en storselger, er nok en grunn for at det gikk ut av produksjon, men jeg lot meg nå pirre av mål og "enkelhet" + at jeg har et "bath-tub floor" på vei over dammen som kan brukes med dette.

     

    Bestilte en slik jeg også +Cafflano Kompact Kaffebrygge til 165.-!!  + MSR Ceramic 2 Kjelesett til 306,-!!!

    • Liker 1
  8. Hei @hesthov - Long time no see!!!

    Jeg har gått mange ganger den ruten som @graham beskriver.  Parkerer bilen ved dammen og går så langs veien til der banen begynner.  Den du foreslår har jeg ikke gått, men synes å huske at der de to stiene møtes ved tjernes, så ser ditt stiforslag helt ok ut.  

    Si gjerne i fra dersom du drar, så kan jeg evt. kjøre deg i fra togstasjonen og opp og evt. bli med på turen :)

     

    • Liker 3
  9. Daktari skrev (23 timer siden):

    Håper den har bedre bakkeklaring enn Sen. Skrapt opp bunnen på ymse traktorveier. Gjør vondt i sjelen hver gang😅

    jepp. I alle fall mye høyere enn min blodsenket toyota avensis.  Har virkelig angst hver gang jeg prøver meg på en grus og traktorvei!!

  10. Måssåbjønn skrev (1 time siden):

    Skal vel være mulig å starte ut fra Skjækermoen/Bynavollen, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er sikker på hvor det er brøytet opp for parkering opp gjennom dalen, så skal ikke uttale meg så mye om hvor det er lett adkomst på vinteren.

    I tilfelle du ikke er kjent i Verdal, så er Vera det største hytteområdet i kommunen (i det minste ett av to, alt etter hvordan man ser på det), så mange av stikkveiene er stengt med bom. Dette sett sammen med at du skal ut rundt påsketider gjør at det kan være begrenset med parkering i lommer etc. langs veien oppover, bare til info. Det er også noen fastboende oppover dalen, så viktig å være litt påpasselig så man ikke ender opp med å parkere i innkjørselen til folk ;)

    Hvis man er ute i grei tid, så kan det muligens være mulig å ta utgangspunkt i parkering merket Bringsåsen også, det er vel et relativt populært turområde, så her er det i alle fall opparbeidet parkeringsplass. Der er det vel også oppkjørte spor i området ut fra det jeg kan se. Men igjen, du blir nok langt fra alene i området i april.

    Nå skjønner jeg at du tenker å starte ut litt lenger opp i dalen, men kan også nevne for å ha det nevnt; Malsådalen er vel ut fra det jeg kjenner til ikke kjørbar på vinteren, da det tidligere har blitt preparerte løyper langs veien her, tidvis helt inn til Malså gruver.

    Bortsett fra noen fossefall (Skjækerfossen, Granfossen og Grunnfossen, samt under Østnesbrua, så er Helgåa/Verdalsvelva ganske rolig. Du har kanskje vært i området før? Høres ut som en veldig fin tur med packraft i alle fall ;) I alle fall så lenge man holder seg unna de mange krokene som er å finne i elva på sommeren ;)

    Lars Monsen og Herman Flesvig tok vel deler av samme strekning i packraft for et halvannet år siden: https://tv.nrk.no/se?v=MUHU28000520&t=2970s

    Jepp,  Kommer i fra Verdal og har jaktet i skjækerfjella.  Har venner som eier deler av Verdalselva, så det blir en sjarmøretappe på slutten av turen :) 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.