Gå til innhold

Blaser

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 023
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Blaser vant dagen sist Desember 6

Blaser hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Blaser

 • Bursdag Januar 17

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Kongsberg

Nylige profilbesøk

4 307 profilvisninger
 1. Prøvde ut Trangia X2 brenneren i dag. Med flatbunnet kjele: 0 PPM ! ( må sjekkes ut ) Med Varmeveksler kjele: 285 PPM, så da var det bare å stoppe.
 2. Jeg stilte meg samme spørsmål for noen uker siden selv @karfil Jeg kom til at det ble begge. Jevnenduken er god å ha som en egen enhet. I tillegg vurderer jeg å bruke den som gulvteppe...
 3. ..og det er vel det som også finnes på Polarisen-gassboks -gjenger
 4. Tror vi kan være enig i at teltet har et snevert bruksområde. For min del blir teltet brukt kun på vinter og med pulk som 1 mannstelt. Kommer da til å bruke den medfølgende pulkposen, så det at stengene har forskjelig lengde har ingen praktisk betydning da.
 5. Ref. en annen tråd der jeg fikk 2014 modellen. Det er byttet til 2017 modellen nå. Har ikke satt sammen teltet enda. @Sig Man kommentar på: "Ingen t-krok som man kan låse glidelåsdragerene til ytterdørene med, noe som resulterer i at glidelåsen kan jobbes opp av sterk vind." --> Her er det vel bare å lage et tau med pinne/karabinkrok og feste til nærmeste bardunfeste. "Hempene til bardunene er ikke vindvottvennelige, orginalutgaven hadde små lommer som muligens fungerte med vindvotter?" --> Jeg har bestilt disse: https://www.bergfreunde.no/exped-cord-stuff-sack-snoeresekk/ Tviler på om man kan greie operasjonen med både vindvotter og innerhanske/vott
 6. G-max har jo noen fantasitilbud av og til. Måtte bare bli et kjøp av Fjellreven Keb Trousers til 500,- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 7. helt riktig, bare svart. Jeg kommen nok til å kjøpte vanlig Polaris til 1309 -15 % rabatt ...
 8. Til informasjon så har fjellsport tilbud på fjellpulken sleeper 200: https://www.fjellsport.no/fjellpulken-sleeper-200-gronn-1.html?channable=e79947.OTA0MTU0&gclid=EAIaIQobChMI6LuF4pSH5gIVjL93Ch0iOQJLEAEYASACEgJS5fD_BwE 599,-
 9. @whistler ref: "Gassen er fargeløs og luktløs, har en egenvekt i forhold til luft på 0,97, det vil si svært lik luftens og er selvfølgelig blandbar med luft." Så hadde jeg plassert den i pustehøyde eller høyere. Kanskje i festet/stroppen mellom inner og ytterteltet , dersom du tenker å fyre i forteltet. Vurderinger foretatt av WHO I 2000 foretok WHO en gjennomgang av eksi­sterende kunnskap om helseeffekter av CO. WHO beskriver i sin rapport at COHb­-nivåene i blodet ikke skal overskride 2,5 % ved lett eller moderat mosjon. Dette var basert på at: middelaldrende /eldre ikke­-røykere med dokumentert/latent hjertesykdom skal beskyttes mot akutt hjertesvikt fostre i ikke-­røykende mødre skal beskyttes WHO foreslo følgende retningslinjer for CO­-konsentrasjoner: 100 mg/m3 (90 ppm) i 15 minutter 60 mg/m3 (50 ppm) i 30 minutter 30 mg/m3 (25 ppm) i 1 time 10 mg/m3 (10 ppm) i 8 timer
 10. Denne: https://www.inkclub.com/no/no/Elektronikk/Batterier-og-ladere/Røykvarslere/Karbonmonoksidvarsle/p/604017?utm_source=tradedoublerno&utm_medium=affiliatemarketing&utm_content=default%2Cstandardsidan&utm_campaign=552.tdno Dog kjøpt på Ebuy.
 11. og enda en måling fra en annen tråd: For min egen del har jeg gjennomført CO måling i teltet. Måleren settes oppe i "hatthyllen" i innerteltet. Første test var med MSR windburner. Her fikk jeg 0 PPM i utslag !!! Hadde forventet noe her ja. ( Dog en tidligere måling viste også 0 PPM) Andre test med Optimus Terra weekend. Her ble det skikkelig utsalg innen kort tid. Fikk målt 485 ppm før jeg slokket brenneren og rømte teltet !!!
 12. Fra en annen tråd jeg har postet i: Prøvde ut 2 nye løsninger i dag: Soto Windmaster og Trangia 27 med rødsprit. Brukte Hilleberg soulo teltet der ventilasjonen i toppen var åpen og døren lukket. Ved oppkok av Soto Windmaster målte jeg en PPM på 78 Ved oppkok på trangian målte jeg 74. Målingen ble gjort på det høyeste punktet i innerteltet (og det er veldig nært ventilasjonen)
 13. Var klar over at Whisperlite gir mye varme nedover, men dette synes jeg er mye. @Espen Ørud Vet ikke smeltepunktet på Tradex, men uansett så postet jeg bildet for å dele med dere slik at det muligens har en lærende effekt... Kommer selvfølgelig å teste vinteroppsettet i teltet, men må først få det.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.