Gå til innhold
  • Bli medlem

Atomsilda

Aktiv medlem
  • Innlegg

    678
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Atomsilda

  1. Hei!! Og du fikk ikke noen regning i posten i ettertid om å betale avgifter..?
  2. Bilde fra Isfjorden i påsken. Måtte bare stoppe ved veien da jeg så denne sjøørretfiskeren prøve lykken. Det var en flott dag i Romsdal.
  3. Hei Dag!! En helvetes mørk og deprimerende høst har det vært....og som du nevner nå er vi inne i det mørkeste døgnet! Nå går det bare én vei...og det er veldig godt å tenke på. Det går sakte til å begynne med...men når vi kommer til ca. 10 dager ut i januar merker vi forskjell Sol, glitrende skiføre, herlig snø og store forventninger til tiden som kommer.....vårskiturene. Husk på det dette siste døgnet...det går fort dit nå... God jul til deg og dine der nede i sør...
  4. Vi får gratulere Birgitte med seieren i år. Kjempeinnsats og stor respekt for den børen hun hadde.. Vilje av stål. Hvem hadde veddet på henne som vinner av 71 grader Nord ved starten. Grattis!
  5. Atomsilda

    Problemer med giret

    Enig med glote! Det kan være at girøret har fått seg en smell. Det er jo også meget lite som skal til for at giret "jukser" litt. De to små skruene H og L er det litt skummelt å skru på dersom man ikke er dreven på dette.....Et godt reinhold...smøring, nye wire og strømper...justering av disse to skruene slik at giret IKKE flytter seg for mye utover eller innover,- så bør det bli bra. Har selv lært mye ved å kikke på meget informative videosnutter på Youtube.
  6. Det var visst Tindra som skulle ha mitt spørsmål..
  7. Hei Andreas! Hvordan var snøforholdene der oppe? Er det løs snø mellom steinene nå,- eller har den "festet" seg og er litt crispy? Da er det jo enklere å gå i mye ur.
  8. Sjekk ut denne turrapporten her...en litt spenstig variant til topps. Det enkleste og tryggeste er vel å gå enkelt opp fra nord. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=24499&highlight=trolltinden
  9. Hva med Mario i siste episode? Han VILLE tydeligvis ikke være med videre kunne det se ut som i duellen med Astrid... Tålte han ikke kritikken på navigasjonsfeilen....følte han seg "uønsket"..? Noen kommentarer??
  10. Fantastisk tur!!! Kanskje det er DEN turen jeg bør ta til sommeren. Jeg har igjen Maradalstinder, Sentraltind og Vesttoppen. Må være et flott å gå breen opp på Maradalsryggen som dere gjorde. Da er det bare å prøve å få med seg folk som kan lede klatringen....
  11. 71 grader nord engasjerer...også i år. Irriterer meg grenseløst at bergenseren Astrid går videre på bekostning av noen som har slitt for henne...båret alt hun har av utstyr...Skjønner godt at Mario koker litt..
  12. Hei!! 1 av 4 som prøver seg på denne farlige toppen omkommer....så oddsen er dårlig Skjønner jo godt at klatrere sikler på denne toppen, men er det verdt det?? Det er jo så mange andre topper å bestige...
  13. Bare en "Halvvill" mann altså?? Kjiipt for Bergans dette..
  14. Hei...slenger meg på diskusjonen her jeg også. Selv bruker jeg oftest min Mammut Basejump bukse. Meget fornøyd med den. Den er ikke vanntett, men tåler vind og er meget behagelig å gå med. Stretch og tørker også fort. Koster ca kr 1500, - men kan fås på tilbud på nettet. Blir det litt kaldere kommer ei tynn merlinoullbukse på. Har også ei Bergans Breheimenbukse (ca kr 1700,-) som jeg bruker på litt tøffere turer. Tåler mer vann og er også behagelig å gå med. Er det STORE muligheter for regn og bustete vær har jeg skallbukse med i sekken. (Forøvrig Bergans Rask) Svetter mye og går ofte hardt på tur og går "lett". Dvs ofte kun med supertrøye...Brynje eller Devold Merlinoull. Blir det litt kjølig...bruker jeg ei tynn Bergansjakke (Microlight) Koster ca 1000kr. Meget kjekt plagg. Ei tynn fleecejakke er også god å ha dersom det kjølner på litt. Ellers så er skalljakke alltid med i sekken i tillegg til tørre trøyer i ull. Nå utover er det "konge" å ha ei tynn dunjakke på lur i sekken
  15. Kort varsel....ser ut som om været blir bra i morra og jeg ønsker en tur til fjells. Planen er Heimdalshøe ( Nord Fron) og Blåkampen (Vestre Slidre). To forholdsvis korte turer....men noen høydemetre blir det. Drar fra Gjøvik ca kl 07.00. Ta kontakt!
  16. Tragisk. Synes selv det er flere litt gufne punkter ned mot Gjendebu fra denne toppen. Grus...sva... Det er vel ikke for ingenting at DNT ikke har merket opp denne turen med ny rød T merking.
  17. Ingen spøk å møte på møkkavær der oppe i stupene...med sva og skumle plasser.....men man MÅ jo regne med at været kan slå om...og se sine grenser.
  18. Her har du rapport fra vår tur som ble laaaang Bruker vel enda lenger tid uten ski... https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=16600&highlight=moldulh%F8e
  19. Dette området kunne det vært artig å besøke.... http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10088626
  20. Gratulerer i igjen Roar! Hvem er det nå som skal "hjelpe" meg over disse skarpe tindene jeg har igjen..?? Vel...jeg får vel utsette det som vanlig..men jeg skal over der uansett en eller annen gang!
  21. Takk for tipset....mye kan ha skjedd på 14 dager, men vi må være forberedt på å gå noe lengre tydeligvis!
  22. Lurer på om noen har vært innover veien fra Tyinholmen til parkeringen i Koldedalen? Er det noen snøfonner som stenger veien??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.