Gå til innhold
  • Bli medlem

Luesveis

+Støttemedlem
  • Innlegg

    345
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

Innlegg skrevet av Luesveis

  1. Marius Engelsen skrev (1 time siden):

    Ytterduken skal gå helt ned til bakken, utifra bilder og det jeg så på XXL i dag? Det mener jeg ganske bestemt.

    Om ventilene ikke kan lukkes helt betyr ikke så mye når det er myggnett i dem. Det stopper snødrev, og innerteltet er tett.

    Hvis dette takle vind bra, må det vel gå greit å bruke på helgeturer i noenlunde okey vær i vinterfjellet. Eller er det for puslete stenger og duk? Det har jo bra med barduner 🤔

    Bildene  på nettsiden til Barents viser utskjæringer i nedre kant av ytterteltduken ("catenary cuts"?):

    Screenshot2024-02-22at18_07_48.thumb.png.0f6bc2679f19b79fb6555bccc9b70f02.png

    Ah, om innerteltdøra kan dekkes med hel duk, så spiller det ikke så stor rolle at ventilene ikke kan stenges helt, nei.  Luftgjennomgang i ytterteltet vil likevel gjøre det litt kaldere i ytterteltet, dermed også i innerteltet, mener jeg.   Om det spiller noen rolle under enkle vinterforhold, er en annen sak...

    Det er litt for få detaljer på nettsidene til Barents til skikkelig teltnerding.   Hilleberg er bedre på det.   Godt vi har Fjellforum :laugh:

    • Liker 1
  2. Marius Engelsen skrev (1 time siden):

    Spørsmålet er hvor mye vær Snota tåler, og om det egner seg på vinter. 🤔

    Jeg vil si at det ikke egner seg på vinteren: Ytterduken går ikke helt ned til bakken, og det ser ikke ut som luftelukene kan stenges (se f.eks bilde av endeåpning tatt fra innsiden av teltet, i et innlegg lenger opp i tråden).   Barents sier selv at det er et tresesongstelt.

  3. Manko skrev (1 time siden):

    Mye gode tips her og vi har sikkert alle litt ulike erfaringer og rutiner. Nå svetter ikke jeg spesielt mye (og prøver å regulere påkledning slik at jeg ikke har på for mye under mars), men jeg har fått meg rutine med å ha en tørr, tynn ulltrøye lett tilgjengelig. Når dagsetappen er over, av med klær på overkropp, kjapp risting av ulltrøye, på med tørr og så den fuktige på utsiden av den og så ytterligere camp-påkledning utenpå der. Da tørker den uten at det er ubehagelig fuktig på overkroppen og noe fuktighet på overkroppen forsvinner ved luftingen også. Sokker sliter jeg mere med, her går jeg med de fuktige sokkene til jeg tar av støvler/skisko og henger de til lufting i telter og tar de på fuktige/frosne dagen etter.

    Jeg synes også det fungerer bra å ta på tørr trøye innerst, så fuktig(e) trøye(r) utenpå, deretter mer tøy etter behov.

    Fuktige sokker pleier jeg tørke ved å trekke dem utenpå 1l Nalgene-flaske med vamt vann, som også fungerer som varmeflaske i soveposen.   For å unngå (for mye) fukt i posen, hender det jeg tar Nalgene-flaske med sokker utenpå i forteltet, da damper det bra.

    • Takk 1
  4. Rab har diverse varianter av duntøfler o.l: https://rab.equipment/no/accessories-equipment/footwear

    Jeg bruker Helsport fotposer, med et stykke celleplastunderlag i bunnen, sammen med Rab Expediton duntøfler.   Fungerer fint for kortere turer ut i snøen for å hente snø, pusse tenner, o.l.    Skal jeg gå rundt mye på/i snøen, som under etablering eller riving av leir, så har jeg på støvler, og fotposer utenpå støvlene.

    Fotposene til Helsport er store i størrelsen.   Vanligvis bruker jeg størrelse large i klær, men måtte ha medium i fotposene:  de rekker meg til over knærne, og er vel romslige med duntøfler, men passe store med støvler på.

     

     

    • Liker 1
  5. Ørretfiske25 skrev (2 minutter siden):

    Takker og bukker 😊👍 noe kjennskap til merket? 

     

    Godt nyttår 🎆

    Nei, ingen kjennskap - jeg er bare interessert i telt :-)

    Godt nyttår!

  6. Jeg kjøpte meg Salomon Toundra for noen år siden til trugebruk, og jeg er godt fornøyd med dem, da holder føttene seg varme på trugetur: de isolerer godt.   Kan bli for varme når det er plussgrader, under høy aktivitet.   De er så stive og stødige at det de også fungerer bra på sti.

    Min efaring er også at vanlige fjellstøvler blir for kalde i vinterkulda.

    • Liker 1
  7. Skaubjønn på truger skrev (5 timer siden):

    Bumper denne tråden. 
    Er det noen andre som har stiftet bekjentskap med HLF denne høsten så langt? Fikk én på meg idag så jeg er litt i tenkeboksen på om jeg skal ta min vanlige høstpause fra skogen allerede nå, eller om jeg skal vente til overgangen august/ september… ?

    Fikk _en_ på meg under tur i Lillomarka i midten av juli.    Har vært mye innover fra Maridalen den siste måneden, ikke merket noe til hjortelusflua.

     

  8. Nop skrev (På 28.7.2023 den 19.05):

    Hi, I hope that it is alright that I ask a related question here. The bus from Oslo to Haukeliseter that I can take arives at 19:00 in Haukeliseter. This is a bit late (19:00) to go into to mountains. Is it easy to find a tenting spot near Haukeliseter without hiking far so that I can start hiking the next day?

    Some huts have designated areas for tent campers.  It´s been many years since I was at Haukeliseter, and I don´t know about camping possibilities there, but try contacting Haukeliseter at +47 3506 2777 / [email protected].

    If there are no camping options around the hut, I guess you´ll find camping spots just a kilometer or so from Haukeliseter, at Store Venaretjønn. (Zoom in on the map at ut.no, look for level areas near water).  Although it´s a short distance, it´s a steep ascent from Haukeliseter, so you will get sweaty.

  9. Gabs88 skrev (54 minutter siden):

    image.thumb.png.d63fb130fe6d4aec29769d3487cef58c.png

    Men jeg ligger i telt, jeg samler ikke på dem, så for meg virker 5300 som en helt urealistisk pris.

    Gjennom årene har jeg pådratt meg fem telt.   Alle har forskjellige bruksområder og typer turer de passer til, selv om det er en del overlapp.   Så lenge teltene har nok bruksdøgn, så synes jeg at jeg kan forsvare å ha dem.

    Jeg synes 5300 virker som en grei pris.   Teltet ser ut til å være i god stand, og med lite slitasje.   Det jeg er usikker på er om strikkene til innertelt m.m. har blitt slappe - det har de på mitt Nammatj 2 fra tidlig 2000-tall.

    • Liker 1
  10. Kult telt, ja.   2.8 kg er ikke så galt for et tomanns black label-telt.   Jeg kjøpte Nammatj 2 (også black label) i 2003 eller 2004, det er 3.0 kg.  Det er ingen mål i annonsen, men jeg lurer på om ur-Niak hadde passet bedre som solotelt enn Nammatj 2, som er litt for lavt og kort for meg.

  11. Gabs88 skrev (1 time siden):

    Men et enkelt tips er å stikke innom en optikerbutikk og prøve på mange forskjellige til du finner noen du liker, så sniker du deg til å ta mål av den nevnte modellen.

    Hvis man bruker butikkens kompetanse, timelønnsutgifter, og tilgjengelig vareutvalg i et lokale som de har utgifter på, så bør man også kjøpe brillene der, istedenfor å kjøpe dem litt billigere i en nettbutikk, som ikke har de samme kostnadene.   

    • Liker 6
  12. tyttebær skrev (1 time siden):

    Hei,

    Kommer også til å gå hardangervidda i sommer (august). Har det meste, men mangler sovepose. Hva slags Tcomf bør jeg (mann, 4.7R liggeunderlag, 3-sesongs telt Hilleberg niak)  sikte på?

    Står mellom Mammut nordic down spring ( tcomf 6c, limit 1c)  og Mammut Nordic Down 3-Season ( Tcomf 0c, limit -5c)..

    Heller litt mot Mammut Nordic Down spring da jeg uansett kommer til å bruke lakenpose, men vil jo ikke ødelegge turen ved å fryse om nettene..

    Du kan få nattefrost på Hardangervidda i august (og i juli..).  T limit er nedre temperaturgrense der en mann kan sove sammenhengende i åtte timer sammenkrøket med ullundertøy på, i henhold til EN 13537.   Folk er forskjellige, og hvor kaldt man kan sove kan variere med dagsform, m.m.   T limit på +1C mener jeg gir deg for lite marginer, selv med lakenpose, som helper noen grader.  Sovepose med lang glidelås kan du bruke som dyne, om det blir veldig varmt.

    Nerdedetaljer:

    https://en.wikipedia.org/wiki/EN_13537

  13. Kjøpte en Enlightened Equipment Revelation -1C dunquilt for litt siden, og har brukt den fem netter, en av dem med temperatur rundt null, og oppgitt temperaturlimit på -1C ser ut til å stemme for meg (temperaturgrensene på Warmpeace viking stemmer også bra for meg)

    Er fornøyd med kvaliteten. Virker gjennomtenkt. Ytterstoffet virker veldig tynt, men er nok ikke et problem, for dette er et lettprodukt som skal behandles pent.

    Det går an å stramme sammen quilten i begge ender.  Ihvertfall fotenden kan snurpes helt sammen så den blir helt lukket, tilsvarende som sovepose. Kan også variere hvor mye/lite lufting det skal være på sidene, og mulig å lukke helt på sidene ved å justere strammingen med strikkene.

    Ingen grunn til å kjøpe corny dunhatt (som sikkert er behagelig, men det får være visse grenser...).  Jeg pleier sove med lue, tynn eller tykk avhengig av temperatur. Med sovepose sover jeg helst uten å snurpe igjen rundt hodet. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.