Gå til innhold

Helhaug

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Helhaug

Nylige profilbesøk

559 profilvisninger
 1. Helhaug

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Takk for utrolig flotte bilder fra Finnemarka, må ta meg en tur der en gang Ser ut til å ligne på Trillemarka, hvor jeg var i pinsehelgen, også et flott område.
 2. Helhaug

  Allergi og EPI Penn + Garmin InReach mini

  Takk, den muligheten var jeg ikke klar over.
 3. Helhaug

  Allergi og EPI Penn + Garmin InReach mini

  Ja. Jeg har en Inreach SE, som også har toveis kommunikasjon. Jeg kjenner ikke Inreach mini, men det ser ut som skriving av meldinger gjøres på samme måte: man velger en og en bokstav fra en palett, ved trykking på tastene. Det tar lang tid, og kan være krevende om man er skikkelig dårlig.
 4. Helhaug

  Nordmarka

  Var på tur innover fra Maridalen nå i helgen, og det var fortsatt is på vannene jeg så: Øyungen, Kalven, Kalvsjøen, og Gørja. Det begynte å bli åpne partier på de førstnevnte, det var også de vannene jeg så mest av. Isen har gått på Maridalsvannet den siste uka. Det ligger fortsatt is på Bjørnsjøen, ved Kikut. https://www.webcams.travel/webcam/fullscreen/1323809915-Weather-Kikut-Skistue-Kikutstua
 5. Helhaug

  Sol 🌞på teltet⛺️ - tips for å sove lenger

  Er vel vanskelig å sammenligne, om man ikke har samme teltmodell i flere farger og tester dem samtidig under de samme forholdene? Men om du har valgt teltmodell, og skal velge farge, så vil nok lysere farger være bedre. Skulle tro luftemuligheter, vindforhold, plassering m.m spiller større rolle enn teltfargen. Har opplevd ulidelig varme i grønt tunneltelt (Hilleberg Nammatj 2) i sol og vindstille, kanskje ville det vært noe bedre den dengang da om jeg hadde hatt mitt nåværende favoritt-telt, et rødt Hilleberg Soulo, men da fordi man ligger nærmere utgangen i Soulo-teltet. Hadde en hviledag i Soulo-teltet i sola sist sommer, og tarp-en hjalp godt til å holde temperaturen behagelig da.
 6. Helhaug

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Lå to netter i telt litt sør for Gørja i Maridalen. Det er fortsatt endel snø i innover i marka, litt variabelt hvor mye det er, men jeg brukte truger fra litt nord for Liggeren og videre innover. Tok meg en dagstur i går til Fuglemyra, litt nord for Gørja, og det er flott der oppe: Snøsmeltingen går fort nå, det er bare å komme seg ut på tur!
 7. Helhaug

  Forhold ved Hageseter Dovre?

  Det pleier være linker til webkameraer på oversiktsidene til Yr. Det er det også for Hjerkinn, se nederst på https://www.yr.no/sted/Norge/Oppland/Dovre/Hjerkinn/ Nå i kveld har webkameraet på Hjerkinn bilder datert 25. februar 2000, må anta at det er feil Det er nyttig å sjekke senorge.no, men det man ser der er vel mest en indikasjon på forholdene, basert på snødybdeberegninger ut fra observasjoner enkelte steder, og ikke et fasitsvar. Jeg har blitt litt overrasket et par ganger. Så det er greit å kikke på lokale webkameraer også, for å få et bedre bilde.
 8. Helhaug

  Hva har du i lommelerka?

  Nei, is i whisky er barbari! Den skal nytes temperert.
 9. Jeg var på tur i Maridalen sist helg, hadde leir på ca 250 moh, og det var så mye og så råtten snø der at det var bra å ha truger. Heggelivann ligger på rundt 500 moh, så jeg tipper det er mer snø der. På bildet nedenfor har jeg festet bardunen i en vandrestav, du kan få til det samme med å surre en bardun rundt en stokk på 1.5-2 m. Tarpen min er på 2.9x3.5 m, og det var nok plass til å sitte under den slik jeg hadde satt den opp. (Bildet er tatt for et par år siden, da det var mindre snø i marka ) Det er smart med presenning, da trenger du ikke ødelegge trær for å få granbar til underlag. (Ja, jeg har lært...)
 10. Helhaug

  Hva har du kjøpt nå!

  Hvis du bare trenger noen få flasker så er det billigere med noen av disse Cevita-flaskene, selv om du heller ut innholdet .-) Jeg kjøpte en slik shots-flaske i forrige uke, og den er veldig bra, brukte den på tur i helgen. Eneste er at den ble litt deformert i oppvaskmaskinen, tror tilogmed jeg vasket på miljøprogrammet på 50 C. Men prisen er så lav at det går an å investere i en erstatter for den deformerte.
 11. Pakke de tyngste tingene inn mot ryggen (kokeutstyr, mat,...) og lettere ting (klær,...) vekk fra ryggen, så blir sekken ikke så baktung. Tipper du bare har hatt tunge ting i sekken på prøveturene i nærmiløet, og at den da har blitt baktung. Du finner sikker noen sider på nettet med tips og triks til pakking av sekk.
 12. Helhaug

  Ferdigstekt mat (kjøtt), forslag?

  Ikke akkurat det du spør om, men frosne eller kalde pølser (type wiener, grill eller noe med mer smak) tatt ut av fryseren eller kjøleskapet rett før du drar, er fint ihvertfall til første middag. Ellers holder spekepølser seg lenge, og det er mange varianter av dem. Godt sammen med potetmos. Eller til å få mer smak på Real-mat.
 13. Helhaug

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  Helsport bivuakk 2, en-duks gore-tex-sak kjøpt tidlig på nittitallet. Brukt på turer i marka, ikke brukt siden 2010. Hilleberg Nammatj 2, var mitt eneste telt fra 2003 til 2015. Nå bare sjelden brukt som base-camp-telt. Hilleberg Akto kjøpt i 2015. Hilleberg Soulo kjøpt i 2017. Favoritt-telt for de fleste anledninger på solotur. Hilleberg tarp 10 UL kjøpt for noen få år siden. Brukes alene, med Akto-netting-innertelt, som solseil, fortelt-utvidelse, tørke-bu, ...
 14. Whisky eller akevitt til middag fungerer utmerket Det er sjelden jeg drar med meg øl på tur.
 15. Du har fått masse ny erfaring og lært mye, fortsett med det! Noen kommentarer: - Sekk på 25 kg. for fire vinternetter mener jeg ikke er veldig mye. (Jeg hadde sekk på 25 kg for en enkeltovernatting i påsken, med telt, to soveposer og to underlag, lett middag/Real, og ikke noe øl.) - På vinteren kan du bruke pulk til å dra utstyret på. Det finnes tralleopplegg og lignende for sommerbruk, men blir fort tungt og upraktisk utenfor skogsbilveier og fine stier. Jeg vil anbefale deg å trene slik at du klarer bære sekken i lengre tid, det vil gi deg større frihet. Treningen er å gå på tur med sekken på ryggen
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.