Gå til innhold
  • Bli medlem

Krankman

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 147
  • Ble med

  • Dager vunnet

    25

Alt skrevet av Krankman

  1. Jeg synes du nå kan med god samvittighet kjøpe deg et rent vintertelt. Du er åpenbart en ekte vinterekspedisjonsmann!
  2. Googlet "treitabukker" uten hell… Regner med at det er et nedsettende utrykk. 😂 Etter å ha sovet på det har jeg kommet til at jeg også må akseptere alle disse engelske uttrykkene og betegnelsene.
  3. I skrivende stund telter jeg på Blefjell ved Nordstulvatn i fri natur. Regner med at jeg dermed "wildcamper"? Teltet mitt er grønt og jeg gjør lite ut av meg så mulig jeg også "stealthcamper"? Selv mener jeg at jeg er på god gammeldags telttur…
  4. Jeg spurte Devold nå og fikk dette svaret: «Hei, Takk for din henvendelse. Lukten skyldes møllbehandling av plaggene. Det er en plantebasert OEKO - TEX behandling, som hindrer møll og andre innsekter i å lage hull i plaggene. Denne lukten vil gradvis avta etterhvert som plagget luftes og vaskes. Noen synes at lukten er veldig god, mens andre ikke. Så det er nok litt individuelt om lukten er god eller ikke. 😊 Mvh, Devold Team»
  5. Tarp og så evt litt kvist og granbar som dekker litt til. Funket for folk "i alle år", inkludert meg selv med unger på leik.
  6. Jeg bruker hatt fra Härkila i goretex når jeg er på jakt i regn. Deilig å slippe hette slik at man hører og ser bedre samtidig som jeg slipper regn i anskit og nakke.
  7. Røddig fortelt. Stramt og strøkent teltoppsett. Artig å følge med på turen. 👍 Fornøyd med Vidda stolen?
  8. Jeg ville kikket litt på denne siden: Ut.no
  9. De fleste av oss kjøper mange kniver fordi vi har lyst på mange kniver, ikke fordi vi trenger dem. Så det er bare å kjøpe i vei for deg også dersom du har lyst til å eie mange kniver. Trenger ikke rettferdiggjøre det med et eller annet, mer eller mindre, reelt behov.
  10. Sakset fra et annet forum som jeg frekventerer og hvor tonen er litt mer "tydelig" enn det den normalt er her. Om Utvær: "en slire som ser ut som den er konstruert av resirkulerte sko, kjøpt på europris og sydd av demente dverger... "
  11. Aya Sprt er finfin sjappe. Jeg vil også anbefale Helle Temagami. Har den selv i samlingen.
  12. Bruk ozongeneratoren i bilen sammen med tøyet/sekken over natta. Da får man luktfri bil i samme slengen. Brukes også i båter for å få bort "båtlukt". Bare husk at ozon er veldig giftig så lufting til slutt er viktig.
  13. Likevel kan det kalles nettopp det. Gear loft/tørkeloft/utstyrshylle. Flere navn. Fjällräven, Exped og Barents har solgt dette og sikkert mange andre. Treff fra Google. Hos Fjellsport
  14. Null stress å leie ozon-generator feks på Finn eller Hygglo. Koster 150-250kr dagen. https://www.hygglo.no/category/8428-ozongenerator
  15. Jeg bruker knute med samme begrunnelse som du har for knute. Ikke prøvd den andre løsningen (ennå).
  16. Ikke mange av oss andre som klarer å lage noe sånt! Fet rigg!
  17. Videoene som Marius Engelsen har lagt her er strålende. Gjør som Alexander Gamme, krølltoppen i videoene gjør. Jeg legger likevel ved to videoer til her for ytterligere illustrasjon. Forøvrig lager jeg arbeidsgrop også i kuppeltelt med relativt små fortelt som feks Hilleberg Staika, for å kunne sitte med bena ned. Gjør enormt mye for komforten.
  18. Har med vindsekk fra Lifesystems til 4 personer når vi er på dagstur (vi er 2 voksne og 2 barn). Men vi har aldri prøvd den! Det tenker jeg i blant at vi burde...
  19. Jeg har lest noe om dette på Facebookgruppa Friluftsliv Norge, men der er det så mye rart som skrives av meninger og surr hver dag... Så enig med Engelsen.
  20. Du mener vel egentlig å si at disse ikke er noe for deg, men det kan være at andre med andre prioriteringer synes at de er verdt pengene? Og at hvis det i stedet hadde vært snakk om noe enda dyrere, men kule greier som egentlig ikke har reell betydning som kunne erstatte/monteres på en motorsykkel så hadde det vært noe annet. 😉 De er for dyre for meg også, så det er sagt.
  21. Nå har Utemagasinet kommet med en liten sak på denne pluggen. Teragon Pioneer 1 titanplugg i Utemagasinet
  22. Man kan også forskyve dun fra ryggsiden til toppen dersom man har et godt underlag, slik at det isolerer bedre fra oven. Fordrer selvsagt at du ikke roterer posen i løpet av natten.
  23. Trangiasettet du viser på bildet der ble oppfunnet i 1951, kun noen få år senere. https://www.utemagasinet.no/turutstyr/kjele-og-kokesett/historien-om-stormkjoekkenet Jeg har selv en Omnia med silikonform og har hatt den i et års tid, men ennå ikke husket å ta den med på tur og teste den. 😅 Denne tråden er en fin påminner!
  24. Det går fint. https://www.camelbak.no/tilbehor/reservoir/camelbak-reservoir-rensekit
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.