Gå til innhold
  • Bli medlem

Brian_D

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

26 Neutral

Om Brian_D

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Minipeaken er nydelig når man camper i skog om vinteren, kan vel egentlig kalle det glamping 😅Godt og varmt i teltet og ovnen veier under kiloen så ingen pes å bære med. Litt uvant med tipikonstruksjon så viktig å få strekt ut duken optimalt ellers går det fort utover bruksareal og takhøyde utover sidene. Meget enkelt å slå opp. Teltduk og sømmer er av god kvalitet men er nok ikke oppi Hilleberg/helsport nivå. Innerteltet følte jeg ikke var særlig mye å skryte av, men bra bunnduk med høye kanter. Anbefaler å kjøpe bare selve bunnduken som passer til halve teltet. Gode luftemuligheter, og med ovn forsvinner eventuell kondens som bygger seg opp i løpet av natten på et blunk når man fyrer til frokost. Bruker det til solotelt men kan sikkert funke fint med ovn til to personer hvis man ikke bruker innertelt.
  2. Føler at jeg endelig har funnet et sovesystem som passer perfekt for meg. Ligger mest på siden og da ender jeg fort opp med å fryse når jeg snur på meg og den komprimerte delen av soveposen blir eksponert. Vanvittig komfortabelt, er som å ha en dyne på seg og hetten er helt genial. Den holder blant annet puten på plass. Veldig fleksibelt opplegg, kan fint bruke det året rundt. Faktisk romslig nok til å kjøre to-pose løsning om vinteren med en sommerplate inni.
  3. Ja, hva kan jeg si? Siden desember så kan jeg trygt si at utstyrsboden har blitt supplert.. litt. 😂 - Hilleberg Keron 4GT - Luxe Minipeak XL Hot tent - Winnerwell Fastfold Titanium ultralight teltkamin - MRS Adventure x2 Packraft m/tizip og spruttrekk - Zenbivy Light Bed 10 Quiltsystem - Therm a Rest Neoair xtherm Max - Therm a Rest Chair Kit - Exped Dura 8R - Exped Multimat Duo - Arcteryx Beta SV skalljakke - Arcteryx Beta SV Bib skallbukse - Salomon Quest 4 støvler - Berghaus Yeti gamasjer - Flextail Gear Max pump pro 2 - Gransfors minste kløyvøks - Silky Bigboy sag - Firebox Billycan 3 Liter - Firebox baking kit - Lars Monsen Bushwacker 1100ml titanium kettle - Eagle Products 1,5 liter kaffekjele - Oakley Flight deck L Skibriller Det skal sies at så og si ALT ble kjøpt på tilbud og at jeg har solgt vekk en hel del utstyr på Finn.no. (Det er ihvertfall det jeg forteller meg selv 😅)
  4. Gikk til innkjøp av Berghaus Yeti gamasjer, da har jeg fleksibiliteten til å gå uten gamasjer på lettere turer, og med skikkelig beskyttelse om jeg har behov for det.
  5. Godt poeng, men noe av det som virkelig slo meg var at Børge Ousland og Mike Horn bruke Alpacka på polarekspedisjonen sin for et par år siden. https://paddlingmag.com/trips/adventures/borge-ouseland-mike-horn/ Hvis ikke det er et kvalitetsstempel så vet ikke jeg 🤔Men ja, massivt markedsapparat er ikke alltid ensbetydende med kvalitet. Angående Tizip så har jeg ikke bestemt meg for det heller, men tenkte at noen av turene mine vil være rene packraftturer uten bæring, så tenkte at kanskje det er digg å bare kaste alt utstyret inn i båten ved "avmarsj"? MRS selger også pakketilbudet uten tzip til 11 499,- ser jeg.
  6. Står mellom disse to tilbudene, hva ville dere valgt? Padleåre kjøper jeg selvfølgelig om det blir Alpacka, har pumpe fra før av så den er ikke så viktig.
  7. Godt poeng. Da blir det etablering av "google quiver" til konas store forargelse 😅🙈
  8. Tenkte jeg skulle investere i et godt par med skibriller som skal brukes både i skibakken og på pulktur. Noen som har noen anbefalinger på skikkelige kvalitetsbriller? Noe man bør se etter eller være obs på? Regner med å kjøpe flere linser slik at jeg er dekket for de fleste lysforhold.
  9. Jeg er meget fornøyd med Sea To Summit Accent II. Har hatt en del soveposer opp gjennom årene, dette er posen jeg garantert er mest fornøyd med. Romslig cut (jeg liker som deg plass i posen uten at det blir for kaldt), mange smarte løsninger og glidelåser som gjør posen svært allsidig. Brukte den i -5 i januar under tarp og i 15 grader i amoken (som quilt) nå i helgen uten problemer på noen av turene. Glidelåsene gjør at du kan justere luftingen slik at du har maks komfort. Du kan også bruke posen med begge armene ut av glidelåsene, og du kan åpne bunnen av posen slik at du kan tusle rundt i camp med posen på (gå ut på do om natten etc). Har ikke opplevd noen kuldebroer i glidelåssystemet heller. Hetten og kragen er også den beste jeg har opplevd, super komfortabel spesielt rundt pannen når du snurper inn. Komprimeres ned til en håndball og veier 1100 gram. Jeg har også en warmpeace 900, men den er ikke i nærheten like komfortabel eller av samme kvalitet. Spesielt hetten og kragen, med et stramt strikk som trykker deg i pannen. Har ikke brukt den siden STS kom i huset. https://seatosummit.com/product/ascent-sleeping-bag-acii/
  10. Er det innafor å bruke bålbrenner/kvistbrenner som for eksempel Firebox Stove eller Uco Flatpack Grill under det generelle bålforbudet mellom 15 april - 15 september?
  11. Jeg hadde den, men ente opp med å selge den. Jeg er enig i at kvistbrennere er geniale, men for mitt vedkommende ble Solo Stove Lite rett og slett for liten og på godt bergensk for "kåntete" å bruke. Den var enkel å få i gang, men mye styr med å holde den gående mens man lagde mat eller varmet vann. Vanskelig å etterfylle med brensel uten at man måtte løfte av kokekaret, og hvis pinnene var 1cm for lang så fikk man ikke satt på kokekaret. Da må man vente til de brenner litt ned. Og brenneren er så liten at det bare er plass til bitte små kvister, noe som betyr at man må etterfylle brensel heeele tiden. Stativet som kokekaret står på er også ustabilt og ramlet lett ut av posisjon når man etterfyller brensel. Konstruksjonen på selve brenneren er også ganske smal og den må ha et hardt, flatt underlag for å stå stabilt. Jeg gikk over til en Firebox som veier mye mer, men som er mye mer fleksibelt, stabilt og robust. Seriøst top 3 turutstyrskjøp jeg noen gang har gjort. Pinnene trenger ikke være i perfekt lengde eller tykkelse og man kan også bruke den som "bålpanne". Man kan enkelt mate den med mer brensel på flere måter og den står dønn stabilt på det meste av underlag. Det er et askebrett under som gjør at den ikke lager merker i bakken. Denne videoen av Erik Normark illustrerer perfekt fireboxen som brenner til mat/ kaffe og som bålpanne mens man nyter kaffen:
  12. Dette må vel klassifiseres som et røverkjøp? Vet ikke om det er et lokalt tilbud på min nærmeste XXL men billig var det i hvertfall.
  13. Bumper denne da jeg selv er på jakt etter et lignende produkt. Han i filmen her bruker disse fotposene som i mine øyne er perfekte for packrafting etc. : https://www.naturkompaniet.se/wetterskogs-unisex-torrskodd-2003790/
  14. Har en større lykt for navigering, bruker denne mest i leir og da funker den veldig bra.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.