Gå til innhold
  • Bli medlem

litek

Passivt medlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

17 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

1 328 profilvisninger
  1. Har prøvd det med 2 voksne +1 hund. Med 2 voksne syns jeg plassen er ok. Bra liggelengde samt bredde (130cm). Men skulle ønske takhøyden hadde vært noen cm høyere (100cm). Man merker ikke noe til takhøyden når man er alene i teltet. Men med 2 st der man bruker hele bredden. Så syns jeg takhøyden på 100cm er litt for lavt. Da innerteltet skrår litt inn på toppen, som det også gjør på alle kuppeltelt. Kan jo også nevne at jeg er 176cm høy. Men jeg er litt der at 2 manns kuppeltelt er perfekt til 1 manns bruk+ hund. Mens 3 manns telt er perfekt til 2 voksne pluss event hund. Minus er mere vekt da. Abisko dome 3 er ca 600gram tyngere. Men da har man en ligge bredde på 180 cm samt en takhøyde 115 cm.
  2. Ventilasjonen er meget bra. Det har to egne ventiler i hode/fotenden+ ventiler i taket. På varme sommerdager åpner man bare begge inngangene. Full myggnetting ved alle ventiler samt sideinngangene til innerteltet☺
  3. Har nå fått testet ut Abisko Dome 3 teltet noen netter i Lofoten. Både i kuling og regn. Må bare få si det, dette er i Mine øyne uten tvil det beste kuppelteltet jeg har hatt. Står bra, lite støy, god plass i både ytter/innertelt, gode løsinger, regntett. Er heller ikke et minus at det ser veldig bra ut I naturen ☺
  4. Kjenner til den følelsen:( Jeg har de to siste gangene slitet litt med fjellsport ang levering. Siste gang måtte jeg ta bilen til Sandefjord for å hente teltet, da de ikke klarte å få den avgårde med posten på 4 virke dager. Nå venter jeg på en tursekk som jeg bestillte på mandag. På sporing står det bare forhånds bestilt. Heldigvis har jeg ikke det så travelt med å få varen denne gangen:-)
  5. Allak i sand fargen tar seg meget bra ut i naturen
  6. Hadde du bodd i Oslo. Så kunne du kommet og sett teltet oppslått før eventuelt handel. Har ikke enda fått testet 3 manns utgaven av abisko dome. Kun vært oppslått på stue gulvet☺ Men har testet 2 manns utgaven av teltet. Er en grunn til at jeg kjøpte på nytt samme teltet, bare større ☺.
  7. Jeg har alltid brukt tunelltelt. Men de 3 siste årene har jeg hatt selvstående kuppeltelt av typen Exped Orion 3 og Abisko dome 2. Etter min smak er fordelene for mange med kuppeltelt, til at jeg går tilbake til tunelltelt. Om du tenker på Helsport sin nye Reinsfjell pro 3. Så vær obs på total vekten på teltet. Helsport oppgir total vekt 3,80kg. Jeg hadde med egen vekt på xxl, der vekten viste 4,25kg uten alarm brikken til butikken på. Så i jakten på et nytt å større telt falt valget igjen på Fjellreven. Denne gang Abisko Dome 3 som jeg ikke har fått testet ut enda. Vekten målt her hjemme med alt 3,85kg.
  8. Til trådstarter! Har testet ut Abisko Dome 2 teltet vår/sommer/høst. Både i sterk vind (Ikke storm) + fine sommerdager. Pluss opplevelse, står bra i vind, lite støy, ser bra ut i naturen, meget bra ventilasjon, ytterdørene kan settes i halv åpen stilling, god plass i forteltene 80 cm, god tak høyde, bra ligge lengde, muligheter for dobbel stangsett, lett og sette opp. Minus opplevelsene er få. Men det var en del løse tråder her og der, Ikke verre at jeg fikset dette selv. (Kan være barnesykdom da jeg fikk av de første leveringene) Samt at jeg syns glidelås beskyttelsen på ytterteltet kunne vært litt stivere. Jeg har solgt mitt Dome 2. Og kjøpt den noe større Abisko Dome 3. Har ikke fått testet det teltet enda.
  9. På Helsport sin hjemmeside. Så har de en filmsnutt om hvordan man slå opp Varanger Dome. Trur ikke det går noe fortere å sette opp lavvo med camp delen. 8-10 Domen koster litt da. Med tanke på om man skal ha bunnduk i tilegg. Uansett xxl er billigst på disse
  10. Solgte nettopp min varanger 8-10 camp. Jeg vil si at 2-3 feltsenger holder om man ønsker litt plass til andre ting. Sist vi var på tur, var vi 1 hund+4 voksne på ligge underlag i lavvoen. Hadde vi vært en til, så hadde det blitt trangt. Men det skal også sies at vi hadde en vedovn i midten. Men ellers så er Varanger en super lavvo, som også tåler en trøkk. De har en Varanger 8-10 Dome utstilt på xxl Oslo sentrum (Se bilde). Den er det kjempe plass i. Men vet ikke hvor bra de står i litt dårlig vær. Kanskje det er noen her som har erfaring med dette teltet. Og vil dele sine erfaringer med det?
  11. På det Orion teltet jeg hadde gikk det ikke å stramme duken helt ned, pga stangkoppene, samt at duken var sydd i en liten bue i nedre del . Ifølge oslo sportslager er teltet konstruert slik pga forbedre ventilasjonen fra bakkenivå. Da teltet ikke har egne ventiler på bakkenivå. Men jeg hadde 2015 modellen. Så det er mulig årets modell er forbedret.
  12. Sorry så nå at du har bestilt Orion teltet. Da var det dårlig av meg og komme i ettertid med min vurdering av dette teltet. Men uansett du finner nok fint ut selv om det er riktig for deg eller ikke.
  13. Ikke lett dette når man skal velge telt. Jeg var i samme båt som du, da jeg skulle velge et. Har testet Exped Orion 2 teltet som du vurderer og kjøpe. Pluss med dette teltet er som nevnt, god takhøyde, bra plass i forteltene. Det som ikke likte var bredden på innerteltet (125cm). Syns det burde være standar 130cm slik at man får 2, 65cm liggeunderlag inn, Stor glippe mellom bakken og ytterteltet, der sand,snø, insekter lett kommer inn i forteltene,Ikke like bra ventilasjons muligheter som mange av de andre merkene har. Men dette er vel og merke min vurdering av dette teltet. Jeg havnet til slutt med nye Fjellreven Abisko dome 2. Som jeg til nå er kjempe fornøyd med.
  14. Det ble fjellreven Abisko dome 2 istedenfor på meg. Super fornøyd så langt :). Bildet tatt fra blåvatnet i lyngen
  15. Takker for svar:). Syns teltet ser veldig bra ut i den fargen du valgte. Er litt kjipt at ingen forhandlere av Hillerberg i Oslo området som har teltet oppslått i butikk. Så da blir det til at man må sjekke målene grundig, samt spørre andre om råd. Ser også at de fleste forhandlere reklamerer for innvendig bredde på 1,30. Men på hilleberg sine sider står det 1,30 på topp, 1,25 på bunn. Vet du hva som er riktig her?.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.