Gå til innhold

fightingfalcon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

fightingfalcon vant dagen sist November 4

fightingfalcon hadde mest likt innhold!

Om fightingfalcon

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bergans har noen egne lommer man kan kjøpe til. Kanskje de passer? https://www.bergans.com/catalog/gear/backpacks/backpack-accessories/Hip-Belt-Pockets
 2. fightingfalcon

  Dragonfly eller XGK?

  Da har jeg prøvekjørt den noen ganger og justeringa av flammen er jo helt hysterisk bra. Hadde whisperlite tidligere og dette ble noe helt annet. Eneste jeg savner sammenlignet med Primus sine brennere er muligheten til å tømme flaska og slangen for trykk ved å snu flaska. Når jeg demonterer slangen fra flaska så kommer det litt bensin her og der. Jeg prøvde å snu flaska på dragonflyen. Det var ikke umulig, men det var betydelig mer motstand når man prøver å rotere flaska. Jeg følte at brenneren i værste fall kan velte om man prøver, så da er det kanskje like greit å la være.
 3. fightingfalcon

  Dragonfly eller XGK?

  Da har jeg mottatt brenneren og det ble en Dragonfly! Da jeg pakka den opp så la jeg merke til at slangen var veldig stiv. Jeg prøvde å strekke den ut, så hoppet den på en måte rundt slik at buen på slangen skiftet side. Er dette vanlig? Virker som om det er en stiv C-formet slange inni selve den metallstrømpen.
 4. fightingfalcon

  Dragonfly eller XGK?

  Jeg har lest en del poster på dette forumet om disse to brennerne er litt nysgjerrig på om noen har erfaring med begge. Som jeg har forstått så er Dragonfly et klart valg når man skal kokkelere, da denne kan justere intensiteten på flammen. Derimot har denne flere bevegelige deler som kan gå i stykker underveis på en tur. XGK EX står frem som ekspedisjonsbrenner nummer 1 og jeg ser folk anbefaler denne over en lav sko. I tillegg har denne kommet bra ut i kullostester. Jeg er veldig interessert i en brenner som fungerer uansett, men også kan kokkeleres med (Kanskje et umulig ønske? evt. må ha begge?). Er det noen her som lager mat med XGK? eller er det bare snøsmelting og koking? Jeg har lest her tidligere at man kan justere intensiteten på XGK ved å pumpe mindre trykk på flaska. Er "simmering" med XGK så omstendig at man heller bør gå for en dragonfly? eller er dragonfly så robust at den kan være det beste av begge?
 5. fightingfalcon

  Optimus, Primus eller MSR?

  Her er et bra review av MSR XGK. Han har litt å si om den 😂
 6. fightingfalcon

  Fast pulkdrag på paris expedition?

  Se der ja! Beklager at jeg lager duplikattråd.
 7. Hei! jeg har prøvd å se litt rundt på forumet etter tips til pulkdrag til min paris expedition. Jeg hadde taudrag i fjor men ble lei når jeg skulle forflytte meg i kupert terreng. Jeg tenkte derfor å skaffe meg ordentlig drag nå. Jeg har sett ackapulka sitt drag men det er noe kostbart sammenligne med fjellpulken sine. Er det noen som har noe erfaring med å feste fjellpulkendrag på en paris expedition?
 8. fightingfalcon

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Hvis det er tilfelle hiver jeg crunchiten og begynner å levere tilbake til sportsbutikken hvor de kommer fra. Takk for opplysning!
 9. fightingfalcon

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Er ikke sikker hva de faktisk gjør, men den lille gassresten som er igjen på boksen er vel mindre skadelig sammenlignet med bilturen opp til gjenvinningsanlegget for min del. Og når gassen er forduftet ut av boksen er det jo litt som en hermetikkboks.
 10. fightingfalcon

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Jeg bruker jetboil crunchit. Den tømmer siste rest og deretter punkterer boksen. Etter det kaster jeg den i glass og metall.
 11. fightingfalcon

  Primusplate

  Gammel tråd, men jeg tar den opp igjen. Jeg har endelig fått laget meg primusplate selv. Etter å ha lett rundt, fant jeg ut at jeg ikke orka å kjøpe ei kryssfinerplate på 2.5 meter for å lage ei fjøl på 40cm. Derfor dro jeg på Ikea. Der fant jeg ei skjærefjøl til 89,- Jeg boret tre hull i plata og festet primusen med tre 6mm skruer med skive og mutter. Til slutt tok jeg feinsaga fatt og laget to hull til en lastestropp fra XXL. Totalt ble vel kostnaden under 150,-. Synes det funka ganske bra Dog sikkert noe tyngre enn ei kryssfinerplate.
 12. fightingfalcon

  Tips til matlaging i fortelt

  Hvordan gjør du det med lufting, Bjarne? Jeg er så redd for kullos osv.
 13. fightingfalcon

  Hilleberg Suolo og Exped downmat LW

  Kult! tusen takk for svar
 14. fightingfalcon

  Hilleberg Suolo og Exped downmat LW

  Hei! jeg vurderer å skaffe meg Hilleberg Suolo og lurer på om noen har hatt et Exped Downmat LW liggeunderlag i dette teltet? ifølge produsentens oppgitte mål skal det akkurat gå. Men min erfaring er at oppgitt lengde kanskje kan avvike litt. Setter pris på alle svar.
 15. fightingfalcon

  Skal den være sånn? Osprey xenith 105l

  Er bøyd innover for å gi bedre plass til hodet tror jeg
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.