Gå til innhold

fightingfalcon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  46
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fightingfalcon

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. fightingfalcon

  Primus i telt

  Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet? Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos. setter stor pris på delte erfaringer og tips!
 2. fightingfalcon

  Silva expedition s eller ranger s?

  Så kult å høre erfaringer Trodde alltid at silva var bransjestandarden. Da skal jeg også se på suunto.
 3. fightingfalcon

  Silva expedition s eller ranger s?

  Hei! Jeg har tenkt å skaffe meg et nytt kompass. Tenker veldig på speilkompass da jeg tenker det har flere bruksområder. Det er vel like mange bra kompass som det er meninger om hvilke kompass som er bra. Jeg tenker på Silva ranger S og Silva Expedition s. Er det noen som har noen brukererfaringer med disse? Eventuelt noen andre kompass som anbefales?
 4. fightingfalcon

  Isolerande vintermatte i innertelt

  Jeg ser nå jeg misforstod da jeg leste svarene på tråden.
 5. fightingfalcon

  Isolerande vintermatte i innertelt

  King size veier ca 2kg. Litt tyngre da den er vattert.
 6. fightingfalcon

  Isolerande vintermatte i innertelt

  Jeg gikk for king size med en gang. Har fungert suverent til flere bruksområder. Den brukes som gulvisolasjon i teltet og dekker omtrent hele gulvflata(Helsport fjellheimen x-trem 3) så man slipper den kalde bunnen. Den er også fast følgesvenn på vinterjakta. I tillegg har vi vært to stk. som har ligget i den under åpen himmel, da hadde vi to exped's inne i duken og soveposer. Så man var "regntett" på bunn og topp. Ble som en giga vanntett sovepose som dekket to stk. Varmt ble det også!
 7. fightingfalcon

  Lars Monsen Kniver?

  Tusen takk for tipset
 8. fightingfalcon

  Lars Monsen Kniver?

  Hei! Er det noen her som har noe erfaring med knivene fra Brusletto er prydet med Lars Monsens navn? Jeg har lyst på en ordentlig turkniv og har vurdert enten Ánarjohka eller Børgefjell. De koster jo litt, men jeg antar det er en kniv man skal ha i mange år fremfor moraknivene som slites ut. Har navnet for høy pris mtp. knivene? Setter pris på alle innspill og tips
 9. fightingfalcon

  Isolerande vintermatte i innertelt

  Jeg gjør det samme. Anbefales!
 10. fightingfalcon

  Sekkestørrelser

  Jeg har nok kanskje ikke vært flink nok til å pakke. Gøy å høre alle erfaringer . Jeg har nok blitt bortskjemt med Syncroflexen hva volum angår. Jeg løsnet alle reimer på sekken og prøvde. Den «snurpeposen» på toppen til xenithen var litt kort, så selv om man kan utvide lokket mye, må eventuelt ting ligge på tvers på toppen? Det ble en ny denali fra Fjellsport, selv om jeg skulle ønske xenithen passet bedre til mitt bruk.
 11. fightingfalcon

  Sekkestørrelser

  Har en fiberpose fra helsport, litt større enn helsport Alta og et helsport fjellheimen x-trem 3 😊. Puttet soveposen helt i bunnen og tok ut teltstenger og komprimerte posen.
 12. fightingfalcon

  Sekkestørrelser

  Hei! Jeg har holdt på å gjøre litt research for å finne meg en god stor anatomisk sekk som ikke veier så mye. Jeg har tidligere hatt Norrøna Syncroflex og likte denne godt. Denne er derimot litt heftig å ha med seg på kun ei natt ute i skogen. Jeg begynte å søke etter anatomiske sekker og vurderte følgende: Osprey Xenith 105, Gregory Denali 100, Bergans Trollhetta 95 og Fjallraven Kajka 100. Jeg valgte å gå for en Osprey Xenith 105 etter å ha sett gode vurderinger av bæresystem og diverse finesser. Da jeg mottok sekken prøvde jeg å putte vintersoveposen og vinterteltet i sekken, da var det igjen plass til ca. en treliters kasserolle i sekken. Dette blir alt for lite og jeg prøvde å putte tilsvarende utstyr i Denalien, og kunne fortsatt ha med TO soveposer til. Dette er verdt å nevne for de som vurderer disse sekkene og er avhengig av å handle fra nettet. Sekkene er absolutt ikke sammenlignbare når det kommer til volum. Hvordan kan de to sekkene som skal på papiret være 2L i forskjell(Denali Large er 103L), være så forskjellige i virkeligheten? Er det eventuelt noen andre storsekker som er små i størrelsen(volummessig)?
 13. fightingfalcon

  Tips til valg av anatomisk storsekk >85L

  Jeg har tre alternativer jeg tenker på nå. Bergans Trollhetta 95, Osprey Xenith 105 eller Gregory Denali 100. Da kanskje de to siste er mest aktuelle. Jeg synes bergans sitt hoftebelte er nokså massivt.
 14. fightingfalcon

  Garmin Inreach øker prisene

  Ser ut til at vi som er lykkelige eiere av en Inreach får gleden av å øke abbonementsprisen med ca 30% pr mnd for samme tjeneste som før. Usikker på hvor glad jeg er for at garmin kjøpte opp inreach egentlig. Tidligere betalte jeg ca 200,- for Recreation plan. Nå med "norske priser" blir det 300,- pr mnd for samme abbonement og samme funksjoner.
 15. Hei! jeg har vært i søkelyset etter en anatomisk sekk som er minimum 85L. Jeg har fra før av en Norrøna Syncroflex og kunne tenkt meg enda en sekk som er litt lettere(uten ramme). Jeg tenkte først å selge storsekken, men ble anbefalt å beholde den og heller kjøpe en annen i tillegg. Jeg hadde en Helsport fjellheimen 85L men den ble litt liten til meg. Man har jo alltids Norrøna Para Ranger, men vekta til den er vel en kg fra Syncroflexen. Jeg har tittet litt på Gregory Denali 100 og Bergans Trollhetta 95L. Er det noen andre tips der ute til en stor anatomisk sekk til en fornuftig pris?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.