Gå til innhold

fightingfalcon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

fightingfalcon vant dagen sist November 4 2018

fightingfalcon hadde mest likt innhold!

Om fightingfalcon

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Lange turer på stranda i solnedgang.
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Sommersesongen er her snart og jeg tenkte å skaffe meg en litt større gassbrenner som egner seg til mer enn å koke vann. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal velge en primus easyfuel eller en msr windpro. De er i ca. samme prissegmentet. Er det noen som favoriserer den ene over den andre? Begge ser knall ut, men er en vinglepetter på valg 😅
 2. Kanskje jeg bør ta det med i beregningen. Jeg er jo ingen marinejeger og har heller ingen planer om Grønlandstur med det første. Men selvsagt fint med en nylonbolig man føler seg trygg i, men kanskje Kaitum holder i massevis for mitt bruk.
 3. Tusen takk for gode svar! Da tror jeg slår ifra meg Keron. Vi skal primært være to stk i teltet, så da tror jeg det blir Keron 3GT Høres fantastisk ut med to innganger/fortelt. Jeg får heller bære litt tungt om sommeren og nyte plassen. Jeg føler jeg ikke kan forsvare å ha så mange telt, så det må bli et helårstelt for to til sommer og vinter og heller et lite solotelt når jeg drar alene.
 4. Hei ! Jeg har lenge hatt Helsport fjellheimen 3 x-trem og tenker å bytte ut til Hilleberg. Jeg er ikke så fan av de skrå veggene i fjellheimen og ønsker meg et telt slik som keron, slik at man kan utnytte hele arealet. Dette teltet har jeg som plan å bruke på vinter i pulk og noen turer på sommer(når man er flere og kan dele vekten). Det jeg lurer på, er om man bør gå opp de ekstra 800 grammene for GT-modellen. Noen her som har modellen uten GT? Hvordan er det å bruke primus i dette teltet? Er forteltet stort nok, eller må man kokkelere i innerteltet?
 5. Jeg ville beholdt Gps'en i tillegg. Jeg har Inreach Se og en Garmin 64st. Jeg synes det er greit å separere de. Går du med inreachen i hånda som navigasjonsmiddel er det større sjans for å miste den/skade den. Da har du plutselig hverken gps eller nødpeiler. I tillegg er de earthmate kartene relativt dårlige. Men inreach er gull å ha! aldri hatt noe krøll med min.
 6. Av stekepanne ville jeg anbefalt GSI Pinnacle 10" eller Trangia sin 22cm nonstick. GSI sin stekepanne er skikkelig bra for primus og har høy kant slik at man kan steke mye mat oppi den(plass til stor fisk!) I tillegg kan man lage potetmos i den om det er nødvendig. Trangia sin har fordelen av at den kan også er laget for å brukes på bål. Uansett er begge knall og laget i nonstick. Jeg har også Primus sitt litech system med kasseroller. De har holdt bra og er i nonstick. Eneste "aberet" er at de kommer i par. GSI: 489,- https://www.xxl.no/gsi-outdoors-pinnacle-10-stekepanne-gra/p/1092576_1_style?gclid=Cj0KCQiAkMDiBRDNARIsACKP1FF39LA8mr1VOygKe_N74pvobhmTOxked6OZx9bZzi_rJ0BoMDT3MLAaAvX2EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Trangia: 224,- https://www.fjellsport.no/trangia-stekepanne-ns-22-cmfellbart-handtak.html?gclid=Cj0KCQiAkMDiBRDNARIsACKP1FE4U6makMkLfizQQN_2wxHaxzTNeueCQSebwDkqG5uoUEodjL7MX30aAoYSEALw_wcB Primus Litech: 549,- https://www.fjellsport.no/primus-litech-pot-set-1-3l.html?gclid=Cj0KCQiAkMDiBRDNARIsACKP1FFh5Y4GAldHNiuegiv-G4iO1DZZR4TIHNAfS6gfPXl5RD39HUzuklcaAh-WEALw_wcB
 7. Jeg har et Helsport Fjellheimen X-trem og hadde et Helsport Ringstind. DAC-stenger i begge. Horribelt dårlig strikk. Det første Ringstind-teltet jeg kjøpte på xxl måtte jeg levere tilbake da strikken allerede var gåen. Fikk et nytt Ringstind, men måtte byttes strikk på etter 5 turer. På Fjellheimen måtte jeg bytte etter 10 turer. Jeg pakker ut stengene på en kontrollert måte og de har blitt veldig pent brukt. Jeg kan ikke forstå hvordan det var mulig. Gummien inni strikken røyk, så den hang bare i "strømpen".
 8. Bergans har noen egne lommer man kan kjøpe til. Kanskje de passer? https://www.bergans.com/catalog/gear/backpacks/backpack-accessories/Hip-Belt-Pockets
 9. Da har jeg prøvekjørt den noen ganger og justeringa av flammen er jo helt hysterisk bra. Hadde whisperlite tidligere og dette ble noe helt annet. Eneste jeg savner sammenlignet med Primus sine brennere er muligheten til å tømme flaska og slangen for trykk ved å snu flaska. Når jeg demonterer slangen fra flaska så kommer det litt bensin her og der. Jeg prøvde å snu flaska på dragonflyen. Det var ikke umulig, men det var betydelig mer motstand når man prøver å rotere flaska. Jeg følte at brenneren i værste fall kan velte om man prøver, så da er det kanskje like greit å la være.
 10. Da har jeg mottatt brenneren og det ble en Dragonfly! Da jeg pakka den opp så la jeg merke til at slangen var veldig stiv. Jeg prøvde å strekke den ut, så hoppet den på en måte rundt slik at buen på slangen skiftet side. Er dette vanlig? Virker som om det er en stiv C-formet slange inni selve den metallstrømpen.
 11. Jeg har lest en del poster på dette forumet om disse to brennerne er litt nysgjerrig på om noen har erfaring med begge. Som jeg har forstått så er Dragonfly et klart valg når man skal kokkelere, da denne kan justere intensiteten på flammen. Derimot har denne flere bevegelige deler som kan gå i stykker underveis på en tur. XGK EX står frem som ekspedisjonsbrenner nummer 1 og jeg ser folk anbefaler denne over en lav sko. I tillegg har denne kommet bra ut i kullostester. Jeg er veldig interessert i en brenner som fungerer uansett, men også kan kokkeleres med (Kanskje et umulig ønske? evt. må ha begge?). Er det noen her som lager mat med XGK? eller er det bare snøsmelting og koking? Jeg har lest her tidligere at man kan justere intensiteten på XGK ved å pumpe mindre trykk på flaska. Er "simmering" med XGK så omstendig at man heller bør gå for en dragonfly? eller er dragonfly så robust at den kan være det beste av begge?
 12. Her er et bra review av MSR XGK. Han har litt å si om den 😂
 13. Hei! jeg har prøvd å se litt rundt på forumet etter tips til pulkdrag til min paris expedition. Jeg hadde taudrag i fjor men ble lei når jeg skulle forflytte meg i kupert terreng. Jeg tenkte derfor å skaffe meg ordentlig drag nå. Jeg har sett ackapulka sitt drag men det er noe kostbart sammenligne med fjellpulken sine. Er det noen som har noe erfaring med å feste fjellpulkendrag på en paris expedition?
 14. Hvis det er tilfelle hiver jeg crunchiten og begynner å levere tilbake til sportsbutikken hvor de kommer fra. Takk for opplysning!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.