Gå til innhold

fightingfalcon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fightingfalcon

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. fightingfalcon

  Fast pulkdrag på paris expedition?

  Se der ja! Beklager at jeg lager duplikattråd.
 2. Hei! jeg har prøvd å se litt rundt på forumet etter tips til pulkdrag til min paris expedition. Jeg hadde taudrag i fjor men ble lei når jeg skulle forflytte meg i kupert terreng. Jeg tenkte derfor å skaffe meg ordentlig drag nå. Jeg har sett ackapulka sitt drag men det er noe kostbart sammenligne med fjellpulken sine. Er det noen som har noe erfaring med å feste fjellpulkendrag på en paris expedition?
 3. fightingfalcon

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Hvis det er tilfelle hiver jeg crunchiten og begynner å levere tilbake til sportsbutikken hvor de kommer fra. Takk for opplysning!
 4. fightingfalcon

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Er ikke sikker hva de faktisk gjør, men den lille gassresten som er igjen på boksen er vel mindre skadelig sammenlignet med bilturen opp til gjenvinningsanlegget for min del. Og når gassen er forduftet ut av boksen er det jo litt som en hermetikkboks.
 5. fightingfalcon

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Jeg bruker jetboil crunchit. Den tømmer siste rest og deretter punkterer boksen. Etter det kaster jeg den i glass og metall.
 6. fightingfalcon

  Primusplate

  Gammel tråd, men jeg tar den opp igjen. Jeg har endelig fått laget meg primusplate selv. Etter å ha lett rundt, fant jeg ut at jeg ikke orka å kjøpe ei kryssfinerplate på 2.5 meter for å lage ei fjøl på 40cm. Derfor dro jeg på Ikea. Der fant jeg ei skjærefjøl til 89,- Jeg boret tre hull i plata og festet primusen med tre 6mm skruer med skive og mutter. Til slutt tok jeg feinsaga fatt og laget to hull til en lastestropp fra XXL. Totalt ble vel kostnaden under 150,-. Synes det funka ganske bra Dog sikkert noe tyngre enn ei kryssfinerplate.
 7. fightingfalcon

  Tips til matlaging i fortelt

  Hvordan gjør du det med lufting, Bjarne? Jeg er så redd for kullos osv.
 8. fightingfalcon

  Hilleberg Suolo og Exped downmat LW

  Kult! tusen takk for svar
 9. fightingfalcon

  Hilleberg Suolo og Exped downmat LW

  Hei! jeg vurderer å skaffe meg Hilleberg Suolo og lurer på om noen har hatt et Exped Downmat LW liggeunderlag i dette teltet? ifølge produsentens oppgitte mål skal det akkurat gå. Men min erfaring er at oppgitt lengde kanskje kan avvike litt. Setter pris på alle svar.
 10. fightingfalcon

  Skal den være sånn? Osprey xenith 105l

  Er bøyd innover for å gi bedre plass til hodet tror jeg
 11. fightingfalcon

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Hei! Hva gjør folk om man får fisk på tur og ikke tenker å spise den samme dag? Jeg har hørt noen pakker fisk i pakkposer. er det noen som har erfaring med dette? Egner pakkposer seg til å oppbevare fisk, eller bør man ha en ekstra plastikkpose på fisken?
 12. Ser nå at sekken allerede var kjøpt. da trengs ikke tipset lengre
 13. fightingfalcon

  Thermacell backpacker

  Prøvde å søke etter den på forumet men fant ikke noe. kanskje jeg har brukt søkefunksjonen feil 😮
 14. fightingfalcon

  Thermacell backpacker

  Hei! er det noen her inne som har erfaring med thermacell backpacker? Det er kanskje en ekstra duppedings som man må drasse med seg. Men om den hadde vært like effektiv som den stasjonære myggjageren på hytta så kanskje det e verdt det? Den bruker jo en gassboks, så er jo ikke all verden å bære. Kanskje sunnere enn DEET også. Man har jo alltids bålrøyken å jage myggen med, men nå er de bålforbud.
 15. fightingfalcon

  Primus i telt

  Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet? Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos. setter stor pris på delte erfaringer og tips!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.