Gå til innhold

fightingfalcon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  83
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

fightingfalcon vant dagen sist November 4 2018

fightingfalcon hadde mest likt innhold!

Om fightingfalcon

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Lange turer på stranda i solnedgang.
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg kjøpte for litt siden en norrøna para ranger på xxl og gleda meg til å ha sekk i åresvis. Alle skryter veldig av norrøna sine sekker og servicen de yter. Jeg har lest om folk med flere år gamle synkroflexsekker som har brukket, og de har fått hentet seg en ny sekk "no questions asked". På den første turen så jeg at sømmen på den ene stroppen hadde begynt å gå opp. Jeg turte ikke å gå videre fordi det så ut til at den skulle ryke. Jeg antok at dette var en produksjonsfeil ettersom den knela på første turen med moderat oppakning. Da jeg dro til xxl fikk jeg beskjed om at denne måtte sendes inn, selv om de mente det var produksjonsfeil. De belaga meg på å være uten sekk i 3-4 uker for å rette opp dette. Dermed var halve sommeren ødelagt. Jeg synes det var et ganske tungrodd system og ringte norrøna. De kunne tilby meg å sende inn sekken, for å så få et gavekort på norrøna.no og måtte bestille en ny sekk. Jeg spurte om jeg kunne dra innom den offisielle norrønabutikken i byen, men det var ikke mulig. Vanligvis når jeg kjøper en vare som er ødelagt før jeg får brukt den, så har jeg fått en ny vare uten spørsmål. Er det flere som har opplevd dette? eller er det rimelig at man skal være sekkeløs i 4 uker etter første tur? Jeg endte opp med å bruke fornøydgaranti og leverte tilbake sekken. Vanligvis liker jeg godt å kjøpe norske produkter fordi man støtter opp og kan få god service innen kort tid(sånn er det med Helsport hvertfall). Men etter dette endte jeg opp med en Gregorysekk.
 2. Hei! Jeg holder på å skal velge meg snelle til ei 8 eller 9 fots 3-15g stang. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal gå for Shimano super gt 2500 eller shimano nasci 2500. På super gt følger det med ekstra spole og spool reducer som gjør at jeg kan ha en spole med mono og en med multi. Men! Så var det den klassiske bakbrems vs frontbrems diskusjonen. Er det betydelig bedre med frontbrems, eller er det smak og behag? Jeg vet at teknisk sett skal frontbrems være bedre fordi skivene er større. Men jeg har aldri prøvd det opp imot hverandre. Jeg har personlig hatt frontbrems fram til nå. Setter pris på alle erfaringer 😊
 3. Jeg hadde osprey sin airporter. Ble hull på den etter en flytur, men sekken berga!
 4. Tusen takk for gode svar!
 5. Ville du gått for 8 eller 9 fots stang til allround ørretfiske?
 6. Hei! jeg har et fiskestangdilemma. Jeg tenker å skaffe meg en shimano forcemaster(9 fot) men klarer ikke å bestemme meg for 3-14g eller 7-21gr. Jeg bruker hovedsaklig monofilament da jeg også fisker en del med dupp(0.20mm). Den minste sluken jeg bruker er 6gr. Hvordan vil det være å kaste denne med en 7-21 stang? og evt. hvordan vil det være å kaste en liten isopordupp med en 7-21g stang? bør jeg bare gå for den klassiske 3-14g? Fiskes bare etter ørret, både i elv og innsjø.
 7. Jeg holder meg til min gamle Inreach SE og har en garmin oregon 450 på siden. Greit å separere de da gps'en brukes oftere enn inreachen. Da kan inreachen ligge trygt i sekken full av batteri
 8. Anbefaler Trangia sin nonstickpanne. Den kan brukes på bål og primus. Har hull i håndtaket for å forlenge skaftet med en kvist. https://www.fjellsport.no/trangia-stekepanne-ns-22-cmfellbart-handtak.html Jeg hadde tidligere eagle sin stekepanne for bål, men denne var syltynn og tålte lite.
 9. Hei! Jeg har lurt på dette lenge og har prøvd å finne ut av det på nettet. I fjor prøvde jeg fireline for første gang til slukfiske og jeg digga det. Men! så var det en dag jeg fikk lyst til å fiske med mark og dupp. Hvordan fungerer dette med multifilament? Har folk to spoler, en med multi og en med mono. Eller bruker man en lang fortom med mono på multifilamentet? Jeg har lest at multifilament egner seg dårlig til duppfiske alene.
 10. Jeg har tenkt å skaffe meg ny tarp og tenker å gå for Hilleberg denne gangen. Jeg ser på disse to tarpene XP og UL. Forskjellene jeg kan se er ca. 200g og prisen. Er det noen som har erfaring med noen av disse?
 11. Hei! Sommersesongen er her snart og jeg tenkte å skaffe meg en litt større gassbrenner som egner seg til mer enn å koke vann. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal velge en primus easyfuel eller en msr windpro. De er i ca. samme prissegmentet. Er det noen som favoriserer den ene over den andre? Begge ser knall ut, men er en vinglepetter på valg 😅
 12. Kanskje jeg bør ta det med i beregningen. Jeg er jo ingen marinejeger og har heller ingen planer om Grønlandstur med det første. Men selvsagt fint med en nylonbolig man føler seg trygg i, men kanskje Kaitum holder i massevis for mitt bruk.
 13. Tusen takk for gode svar! Da tror jeg slår ifra meg Keron. Vi skal primært være to stk i teltet, så da tror jeg det blir Keron 3GT Høres fantastisk ut med to innganger/fortelt. Jeg får heller bære litt tungt om sommeren og nyte plassen. Jeg føler jeg ikke kan forsvare å ha så mange telt, så det må bli et helårstelt for to til sommer og vinter og heller et lite solotelt når jeg drar alene.
 14. Hei ! Jeg har lenge hatt Helsport fjellheimen 3 x-trem og tenker å bytte ut til Hilleberg. Jeg er ikke så fan av de skrå veggene i fjellheimen og ønsker meg et telt slik som keron, slik at man kan utnytte hele arealet. Dette teltet har jeg som plan å bruke på vinter i pulk og noen turer på sommer(når man er flere og kan dele vekten). Det jeg lurer på, er om man bør gå opp de ekstra 800 grammene for GT-modellen. Noen her som har modellen uten GT? Hvordan er det å bruke primus i dette teltet? Er forteltet stort nok, eller må man kokkelere i innerteltet?
 15. Jeg ville beholdt Gps'en i tillegg. Jeg har Inreach Se og en Garmin 64st. Jeg synes det er greit å separere de. Går du med inreachen i hånda som navigasjonsmiddel er det større sjans for å miste den/skade den. Da har du plutselig hverken gps eller nødpeiler. I tillegg er de earthmate kartene relativt dårlige. Men inreach er gull å ha! aldri hatt noe krøll med min.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.