Gå til innhold

Teodglomnes

Medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Teodglomnes

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ekspedisjoner og natur
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Forsikringselskap: Gjensidige Dekning: "Garantiforsikring - Svalbard" med forsikringssum på 125.000 (summen blir satt av sysselmann) Pris: kr. 8000 (for 2 pers) Transport med Scooter/Pris pr. person: Selskap: Hurtigruta Svalbard Longyearbyen – Verlegenhuken: NOK 16900,-. Steenstrupdalen - Longyearbyen: NOK 5000,- (Utgangen av Steenstrupdalen var det sydligste de kunne hente oss) Nydelig tur som byr på hele spekteret av utfordringer. .
 2. Ekspedisjonskaren "Mark Wood" gjennomførte krysning av Island i 2015. Han brukte et rimelig nytt bæresystem som heter Moonwalker Design. Enkelt og greit en slags pulk med hjul. (Se eksempelbildet). Vet ikke om dere kunne tenke dere å bruke det, men dersom systemet fungerer så er det helt vannvittig mye mer behagelig for knær. Da vil dere også kunne ha mer vekt enn i en sekk. Kanskje dere til og med slipper maset med å fikse depo underveis ? Her er nettsiden hans (Han postet en del på facebook. Mulig dere finner noen kloke råd der) : http://markwoodexplorer.com/expeditions/iceland-2015/
 3. Liten stund siden denne tråden ble startet, men jeg fyrer løs Min erfaring er at alt koster... men at det ofte er transport til vanskelige områder, alt av spesialutstyr, eller sertifikater for å klatre populære fjelltopper som koster. Foreksempel så kostet sertifikat for å klatre Mt. Everest eller Lotse ca 10.000 USD i 2014, og 11.000 USD i 2015. Snur du nesa til foreksempel det mindre kjente fjellet Mt. Manaslu (8163m) vil du få en hel "pakketur" hvor nesten alt er inkludert for mindre enn disse summene. Det er også dyrt med forsikring for de områdene som forsikringsselskapene har dårlig statistikk fra. Det er noen av grunnene til at det koster litt for utvidelser ved opphold over 4500m i Himalaya, at det er dyrt med forsikring over Grønland, og at det er så "inni granskævven" dyrt med forsikring for turer til Nordpolen (!!!)... men samtidig trengs det ikke noen utvidelser for å leke seg rundt i et av verdens vanskeligste områder som Pategonia. Det finnes mange måter å få billige turer på, men dessverre er ofte (men absolutt ikke alltid) en billig pris også synonymt med mindre seriøsitet/erfaring/kvalitet. Drar man som en gjeng vil det alltid bli billigere enn å reise alene. Det sier seg jo selv at kostandene blir mindre når du har fler å dele dem på. Som det er tidligere nevnt så pleier pleier også de lokale og ha noen gode deals på lager Når det er sagt så planlegger jeg selv "Svalbard på langs" og man kommert veldig raskt opp i en ca 60.000kr for en 25-30 dagers tur.
 4. Helt rått ! Send en melding før neste tur a !
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.