Gå til innhold
  • Bli medlem

Twix

Aktiv medlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Twix

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

1 045 profilvisninger
  1. Oi så mange fine tips! Denne siden blir lagt til i bokmerker 😁
  2. @Bokhylla takk for godt tips
  3. Å så flott! Hvor stor sekk har du brukt? Og hva bruker du til å bygge i bunn? Har du brukt no form for "sikring" så hunden sitter "fast"?
  4. Har sett Ødemarkens menn, fascinerende hvor kreative noen av disse folka er! Jeg ser at på Dual Survival kan man se episoder etter hvilket tema man er interessert i- det er jo kjekt
  5. Takk for mange fine tips! Helt alene så veldig lovende ut for en som selv er nybegynner- den skal sjekkes ut først Så fint at det ligger masse på nrk nett tv!
  6. Jens i villmarka har gått meg hus forbi- den skal sjekkes ut!
  7. Noen som vet om noen inspirerende tv serier, dokumentarer, youtube kanaler osv som handler om friluftsliv og villmarken? Jeg liker veldig godt programmer av typen Lars Monsen (selvfølgelig) og Alone US som jeg synes er inspirerende og et lite spark i baken til å selv komme meg ut og tilegne meg mer kunnskap og erfaring.
  8. Ja støvsugeren får nok kjørt seg og leiligheten kommer til å være helt strøken i noen måneder fremover tenker jeg 😁
  9. Du har også skrevet i to innlegg over at middelet kun dreper lopper og at egg vil klekke. Det var det jeg også trodde, da det var sånn jeg forsto det på kjapp beskjed fra vetrinær og lest noen steder. Men jeg ser nå at preparatet også skal drepe egg, slik at de ikke klekker.( selv om jeg ikke forstår hvordan det skal drepe egg som ikke har vært i kontakt med huden etter påføring av middelet, er det da kanskje damp?) Jeg var ikke redd for å ikke bli kvitt lopper, men ønsker å unngå at eggene skulle klekke og at nye lopper ikke døde før de hadde sugd blod av hunden igjen. Slik som enkelte preparater fungerer. Men da trenger jeg ikke å tenke at det er så viktig å bli kvitt alle egg i pelsen likevel. Så da er vel saken løst Jeg leste svarene dine i en nedlatende tone, hvis det ikke var meningen beklager jeg.
  10. Takk for link. Dette sto ikke i mitt pakningsvedlegg og heller ikke i den vanlige pasienthåndboken hvor jeg leste. Denne var litt mer utfyllende
  11. Nei du sier ikke det!? Jeg har lest pakningsvedlegg og spør ikke om hjelp til å lese dette. Det jeg spør om er erfaringer og råd fra hundefolk som kanskje har opplevd dette før. Hvorfor gidder du å svare når du bare kommer med nedlatende og unødvendige svar? Om det ikke er "meningen" å plukke egg, så ønsker jeg likevel å bli kvitt disse.
  12. Ja jeg har også forstått det sånn. Men hunden er en sofahund, kanskje det bare er jeg som er sær- men jeg ønsker nå likevel å bli kvitt eggene fra pelsen hennes- enn å la henne vandre rundt og drysse egg i sofaen og hele leiligheten 😅 Ikke så hyggelig å kose med bikkja full av egg heller. Jeg skal kjøpe en ny lusekam i dag og se om den er bedre enn den jeg har brukt til nå. Ellers skal jeg prøve å smøre hu inn i kokosolje og se om eggene lettere slipper hårstråene da.
  13. Vetrinæren hadde ikke tid til at å forklare mer enn hvordan midlet skal brukes, så det er ikke det jeg lurer på. Jeg har fått 2 doser. Ser nå at det ser ut som det tar en 24-48 timer før alle loppene dør. Det jeg lurer på er jo om noen har erfaringer rundt hvordan man blir kvitt eggene. Jeg har ikke veldig lyst til å la bikkja gå rundt med egg og så eventuelt larver i flere uker frem til de blir voksne lopper, som så igjen dør pga middelet. Jeg ønsker jo å bli kvitt eggene med en gang.
  14. Jeg har en aktiv og ganske utholdende bichon frise (5 kg) som jeg tenker å ta med på langturer fremover. Hun er ikke voksen enda (og tross alt en liten rase) så jeg trenger en sekk som jeg kan bære henne i de gangene turene blir ordentlig lange. Er det noen med hund som kan anbefale en sekk som hunden fint kan passe oppi og som passer til det formålet? De jeg har sett i dyrebutikker hittil er av veldig dårlig kvalitet og sitter vont på ryggen. Vurderer å kjøpe en dagstur sekk og så bygge opp i bunnen slik at hun kan ha et fast underlag å sitte på. Sekken må vel også kunne snøres, slik at hun kan sitte å se ut. Jeg må vel også finne en løsning, slik at hun ikke har mulighet til å hoppe ut om hun skulle finne det for godt. Noen med tips eller erfaringer?
  15. Jeg har fått stronghold av vetrinæren som jeg tok på hunden i går kveld. Om jeg har forstått riktig, skal den drepe voksne lopper men ikke egg (eller evn larver)? Noen som vet om dette stemmer? Og hvor lang tid før loppene dør? Men hvordan blir jeg kvitt eggene? Hunden har masse egg i pelsen, hvordan er den beste måten å bli kvitt disse? Jeg har prøvd med en lusekam, men eggene er for små og vil ikke feste seg på kammen. De sitter godt på hårstråene. Og hvis jeg ikke blir kvitt alle eggene i pelsen, vil disse kunne utvikle seg til larver og så voksne lopper i pelsen? Ellers har jeg støvsugd hele leiligheten, sofa og seng og vasket alt av tepper og klær på 60 grader. Jeg har selv ikke oppdaga noen loppebitt på meg selv, men føler selvsagt det klør skikkelig i håret. Ser jo for meg at det er fullt av loppeegg i håret 😄 Burde det holde å vaske håret nøye eller burde jeg ta noen andre forhåndsregler? Noen som har opplevd dette før og har noen lure tips til hvordan håndtere dette her? Tuuusen takk for alle svar og erfaringer delt!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.