Gå til innhold
  • Bli medlem

awesomevicc

Aktiv medlem
  • Innlegg

    282
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

awesomevicc vant dagen sist 27. februar 2017

awesomevicc hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

811 Excellent

1 følger

Om awesomevicc

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Sted
    Moi

Nylige profilbesøk

4 517 profilvisninger
  1. Da drar jeg opp denne tråden igjen. Har i vår gradvis gått over til barfortvennlige sko og merker at føtter, knær og hofter trives med dette. Men nå gruer jeg og liktornene på lilletærnene oss veldig til sommervandringene og høstjakta, da mine nesten nyinnkjøpte Alfa Bever nok blir i trangeste laget... Finnes det i dag gode fjellsko med bre tåboks som faktisk tåler lange dager i øspøs regn og myrer og steinete underlag?
  2. Æsj, da var jeg kommet hjem fra en våt jakttur der beina også var blitt våte. Gjorde våren 2020 et (knapt prøvd på/)brukt kupp på Finn på et par Alfa Bever sko, og disse har blitt brukt flittig. De har jevnlig blitt impregnert og smørt inn, og er kanskje det paret med sko jeg har brydd meg mest om 😅 Men nå lekker de altså. Hva gjør man? Jeg vil jo tippe GoreTex membranen det er hull på, for skoene ser hele og greie ut. Er det bare å punge ut for et nytt par?
  3. Mine Keb bukser blir slitt mellom lårene, der de harde bommullsømmene gnis mot hverandre. Jeg anser det som normal slitasje, selv om det er kjipt. Den ene buksa er lappa sønder og sammen av mamma, den andre skal jeg levere til skredder. Den tredje havner nok der også. Jeg synes også KEB buksa har fått bedre passform med oppgraderingene, men så bruker jeg damemodellen.
  4. Takk for svar @Måssåbjønn! Ser egentlig helt overkommelig ut det da
  5. Hvordan er snøforholdene der nå? En grei tur nå i juli? Ser det skal snø der til uka...
  6. awesomevicc

    MittFiske.no

    Kom over denne siden litt tilfeldig. Her står beskrivelsen av noen av fiskevannene nær meg, med henvisning til parkering og hva slags fisk en av forfatterne har fått. Her er det også mulig å kjøpe fiskekort. Men, det står ingenting om hvem disse pengene går til. Fiskekort i disse vannene kan også kjøpes på Inatur.no. Noen som vet noe mer?
  7. Lokale jeger og fiskeforeninger er gull, mange har introjakt slik at man kan få prøvd forskjellige typer jakt med folk som har litt peiling. En av våre lokale forening har introjakt på reinsdyr, elg, hjort, rådyr, rype, rugde (og en gang and da det var storm på rypefjellet). Så finner man ut litt hva man egentlig liker, og terskelen er kanskje litt lavere på å prøve alene. Eller så blir man kjent med folk og kanskje kan være med dem.
  8. I løpet av vinteren/våren har jeg hatt 5 dager på jaktprøve og en håndfull treningsturer som går i samme tempo. Det kommer en jaktprøve til helga også. Jeg har kledd meg relativt likt alle dagene og det har egentlig funket utmerket. Temperatur på morgenen var nede i 15minus den ene dagen, ellers har det vært noen minusgrader, og noen dager godt over null i solen. - Ullstilongs(varierte mellom en litt "tykk" fra Kari Traa og en tynn fra Norrøna etter hvor kaldt det var meldt) - Skibukse i litt tykk soft shell - BH i ull med tynne stropper over ryggen - Ulltrøye - Fjellreven Keb jakke - Ullvang ullgenser som pausegenser, men som ofte ble tatt på mot slutten av dagen når energien ebbet ut og sola gikk. Denne startet jeg også dagen med når gradestokken viste 15 kalde. Jeg har ikke vært for svett, ei heller veldig kald. De to beste grepene tror jeg har vært å kle meg varmt på underdelen og ha BH i ull som hadde tynne stropper over ryggen, der mesteparten av fuktigheten befant seg. Takk for tips dere som har bidratt
  9. Jeg endte opp med å blokke ut skiskoene OG kjøpe noen nye, syntetiske lette. Har ikke turt å bruke Alfaskoene siden..
  10. Dalane er ganske fritt for snø nå. Fine turer her også
  11. Et av mange spørsmål i min skikarriere. Jeg har fått meg et eksemplar av Åsnes Finnmark 54. Til dem kjøpte jeg en Mohairfell og la ut på eventyr i preparert løype med litt nysnø, uten å smøre, glide eller impregnere. Resultatet var null glid, hverken fremover eller bakover. For en noobie som meg var det egentlig likegreit. Så kjøpte jeg et slikt Swix sett med glider, cleaner og skinbooster og fulgte oppskriften. Klippet til fellen også. Og la ut på nytt eventyr, denne gangen i et gammelt scooterspor og nysnø. Jeg hadde glid, alle veier. Fremover og bakover. Jeg kavet og kavet. Så noe har jeg jo måttet gjøre feil? Noen som har tips eller forslag? Jeg har ikke impregnert fellene, men trodde det kun hadde noe å si for gliden...
  12. Jeg fikk tak i et par nye skisko på Finn, Alfa Guard Adwance. Har god erfaring med Alfa fra før av og kjøpt jaktstøvler uprøvd (men samme størrelse som et par andre fjellstøvler jeg har) som passet perfekt. Disse nye skoene føltes gode, men etter en kort skitur har jeg store gnagsår på innsiden av ankelen/hælen. Er det håp for disse skoa? Noe jeg kan gjøre annerledes? Hadde en passe tykk ullsokk, alt som vanlig😅
  13. Gleder meg til fremtidens overskuddsmateriellsalg.
  14. Jeg har den Jervenduken med primaloft, usikker på hvilken av de, men kjøpt på utsalget i Odda. Har brukt den til å pakke meg og frysepinnen av en pointer i på jaktprøver. Har brukt det som sitteunderlag, lagt over som en dyne, eller sittet "inni" for ly og litt varme. Ikke helt funnet den beste måten for denne innpakkingen enda, men har satt pris på den i pausene. Jeg har Jervenhiet med innerpose, men i og med duken også kan varme meg tar jeg med den istedenfor. Med erfarent turfølge ble duken brukt som tarp på sikkert den våteste dagen i året, genialt.
  15. Dette gjelder ikke mine ben 🤣 Neida, men dette skal jeg teste ut! For har virkelig aldri prioritert å kle bena. Takk skal du ha! Det med å ikke gå seg svett har ikke fungert her heller, da kommer jeg jo ingen vei! 😅
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.