Gå til innhold

Sam Houlder

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Sam Houlder

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sam Houlder

  Hva har du i førstehjelpsettet ditt?

  Gaffa, våtservietter, sinksalve og paracet. Det jeg ikke får fiksa med det får en lege ta seg av.
 2. Sam Houlder

  kajak tur høst 2017

  Høres ut som om Arendalsvassdraget kanskje kan være en god ide .. Fra Treungen ned til saltvann feks. Elv, vann, enkle stryk, fiske, tralling.. Alt du ønsker
 3. Sam Houlder

  Lekkasje i Omnifuel-pumpe

  På erstatningspumpa jeg fikk har røret, etter ca 25døgn ute, allerede begynt å sige. Det til tross for at jeg har vært forsiktig og er obs på problemet.. Sånn rent sikkerhetsmessig burde vel pumpa byttes årlig inntil produsenten kommer opp med noe som tåler bruk og henger i hop som det skal..
 4. Sam Houlder

  Kajakk rundt Lofot-halvøya

  Det er en fin tur det der, men jeg vil kanskje anbefale deg å jobbe deg opp mot en slik tur med gradvis mer krevende turer og dessuten mye utfordrende padling, når du er der at du forstår utfordringene selv er det lettere å vurdere nødvendig utstyr, nødvendig kunnskap samt både risiko og eventuelle konsekvenser.. De gemene klubb- og kursmiljøene rundt er gjerne konservative og noget for navlebeskuende for slikt. Brott, surf og elvepadling gir deg rimelig fort forståelse for teknikken du trenger og hvor mye du tåler mentalt, begge deler alfa og omega om det røyner på litt . De mer risikovillige miljøene i padleklubbene eller på de forskjellige spot'ene rundt om er ofte inkluderende og greie startsteder for å lære fort. Ta gjerne padlekurs, men det alene er falsk trygghet for det du kan møte i straumen eller på yttersida, spesiellt. Handson-erfaring med situasjoner hvor shit happens uplanlagt, gjerne når du er sliten, og hvor du får trening med å løse det alene er nøkkelen.. Rulla di må sitte, i strøm og rotsjø, kloss i berget, ikke bare i bassenget.. Er du dessuten komfortabel med 8-10+ timer i setet utenom gunstige forhold, pisse i drakta osv. nærmer du deg marginer som er tilstrekkelig.. Jeg har forøvrig bla. padlet fra Helgeland over Vestfjorden til Skomvær, natt utfor Røst, videre forbi Værøy over Moskenesstraumen til Lofoten og Ånstad, alene, 2 padledager. Hele denne turen fra -14, var Stokkvågen-Stokkvågen, rundt Vestfjorden. Kjempetur ..
 5. Sam Houlder

  Sam Houlder

 6. Sam Houlder

  Fyring av omnifuel

  Biltema's 4-takts alkylatbensin funker greit og er rimelig i innkjøp. Den lukter kanskje litt skarpere i flytende tilstand men IMO ingen merkbar forskjell fra Primus' bensin når den brenner. http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje-og-Smoremiddel/Ovrig-smoremiddel/Alkylatbensin-4-takt-2000031607/
 7. Sam Houlder

  Friskt vann uansett hvor du er på tur.

  Jeg har en Katadyn watermaker/avsalter (http://shop.katadyn.com/product/155151/8013433/_/Katadyn_Survivor_35) med på padleturer hvor jeg vil være uavhengig og sikker på at vannet jeg drikker er rent. Sist på en 6-ukers tur, kysten rundt fra fra Frøya til Notodden. Jeg drikker da bare vann produsert med denne, og har ingen problemer mtp elektrolytter. Smaken er det ingenting å si på. Salter får man i seg fra maten ellers, teori og praksis i dette tilfelle er nok er to litt forskjellige ting.. Jeg har også brukt vann produsert med denne under lengre løp, men da tilsetter jeg én tablett Resorb pr 2 liter vann for elektrolyttene. Katadynen gir 1liter pr 12-15 minutters pumping med vanntemp over 10-12 grader, er nok for stor og tung for ryggsekktur, koster ny like mye som en kajakk i øvresjiktet, vedlikeholdskrevende og har begrensninger ift lav vanntemperatur. De dukker av og til opp på Ebay som armysurplus, med et nytt membran og overhalingskit kan prisen til Norge da bli fra ~12' og oppover.
 8. Det går helst godt. Bra du klarte deg.. Jeg kan på mange måter relatere erfaringer til dine, jeg padler stort sett alene og ofte utsatt. (kajakkturer) Etter et par episoder hvor jeg såvidt har fått tak i kajakken igjen etter velt, er line mellom meg og kajakken alltid fast når etappen er litt hårete. (Bruker den ikke ved brottpadling ol..) Lina ligger alltid klar, fast i baugen og karabin i "min" ende som jeg hekter i vesten, den brukes også ved landstigning, fortøyning etc. I tillegg har nødpeilesenderen fast plass og fortøyning i ene vestlomma, det gir en helt annen grad av sikkerhet enn tidligere..
 9. Sam Houlder

  Lekkasje i Omnifuel-pumpe

  Det er forskjell på gjengene der, hadde det nå bare vært et adapter å få tak i mellom primus' slange og Optimus eller MSR pumper.. Primus v/Fenix Outdoor har allerede tilbudt seg å sende meg en ny pumpe, og dét er iallefall god kundebehandling. Så får en da håpe at det etterhvert blir gjort noen produktforbedringer og..
 10. Sam Houlder

  Lekkasje i Omnifuel-pumpe

  Det er ihvertfall bra de har stilt seg bak produktet hittil, men jeg er bekymret for en evt. gasslekasje i teltet. Noen som vet om et bombesikkert (..) alternativ til den pumpa? Er jo egentlig veldig fornøyd med brenneren som sådann, iallefall etter at den fikk stillebrenner, og lite lyst til å bytte den ut.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.