Gå til innhold
  • Bli medlem

ThorHelge

Aktiv medlem
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ThorHelge

  1. Hvor mange dager skal du bruke? ser Gjendebu blir betjent 18Juni men har selvbetjent alternativ resten av året, Yksendalsbu og Torfinnsbu er også selvbetjent, så om det ikke er så mye snø skal det være mulig å gjennomføre om du enten tar en kort første dag til Yksendalsbu-Torfinnsbu-Gjendebu-Gjendesheim, eller tar en lengre første etappe rett til Torfinnsbu dag 1.
  2. Ettersom det er Rogen rundt du planlegger, har du vurdert hengebroen ved Møllerbua, da slipper du vading og stien er vel den samme som går fra Svukuriset til Skedbro fjellstue.
  3. Hei Jeg har misbrukt min Mammut Alugator Pro i mange år, blitt brukt til å hakke is, hammer for teltplugger og mye annet i tillegg til å være spade, fungere like bra enda så denne er solid. https://www.citytosummit.no/products/mammut-alugator-pro-neon-orange?gclid=CjwKCAjw2OiaBhBSEiwAh2ZSPy_4aKsZ3IdbdvdtPUe6hdH0qmC1OLkwkQKE6mRmPttldzc2ZBANYBoC7eQQAvD_BwE
  4. Da kom den modellen rett etter jeg kjøpte min, jeg handlet min i Juni, litt synd men sånn er det. Jeg har brukt denne buksen mye og er veldig fornøyd med den, veldig komfortabel og god i bruk, å med disse oppgraderingene hadde den nok blitt min favoritt også. Hvordan er Ventile 2.0 i passformen kontra den gamle? personlig skulle jeg ønske den var litt romsligere rundt låret der hvor det kun er Ventile stoff, men går bra siden resten er såpass stretchy.
  5. Hei. Jeg har denne buksen og har fått testet den ut litt. Ventile stoffet synes jeg er veldig bra, slitesterkt, puster godt og holder litt av vannet ute, også tørker det relativt fort. Men Brynje sin bukse har stretch paneler hvor de ikke bruker Ventile (rumpe, knær og ankler), dette gjør at buksen ikke holder vannet ute på disse stedene, så om du går i høyt gress, om det regner mye eller du setter deg på våte steder kommer det vann inn via disse stedene. Fordelen er jo at buksen blir bedre å gå med men den mister alle fordelene en bukse i Ventile har sammenlignet med andre bomull eller nylon bukser med stretch paneler. Dermed bli dette en veldig overpriset bukse i mine øyne, selv om den er veldig behagelig å bruke, jeg har også en Ventile bukse fra Mergerra, og jeg vil heller anbefale denne, den koster også mye mindre enn Brynje sin, et annet valg er også Ravnø sine Sabotør bukser, jeg har alle og av disse 3 synes jeg Mergerra er best, den er også billigst av de. Mvh Thor
  6. Jeg hadde en foldekniv fra Benchmade med dette stålet, det er et stål som holder seg skarpt lenge, sliping er ikke mye vanskeligere enn andre typer stål om man har rett bryne og ikke lar kniven bli skikkelig sløv. Ulempen med stålet er at det er veldig sprøtt så om du er uheldig å komme borti bein eller annet hardt kan du risikere at det chipper biter av stålet, så om du liker å bruke kniven til mye forskjellig er ikke S90V å anbefale, skal det kun brukes til slakt og du har en egen grovkniv i tillegg fungerer det nok bra.
  7. Hva med Brynje sin bukse? https://www.brynje.no/expedition-pant-2-0?parent=10231 Jeg har ikke testet den selv men om jeg skulle byttet ut Freke 2.0 buksen min nå ville jeg nok gått for denne, veldig god stretch i stoffet og oppfyller nok alle de andre kravene dine.
  8. Hva med Stellar Equipment? Jeg har hatt Stellar Shell jacket tidligere og var veldig fornøyd med den. https://www.stellarequipment.com/shop/men/jackets/shell-jackets/
  9. Hei Jeg har har Patagonia nå men hadde første utgave av Lofoten X-Trem 3 og Spitsbergen X-trem 4 tidligere. Vekten som er oppgitt er inkludert det doble stangsettet, pulkposen og andre plugger på Patagonia som eeespen skriver, så vektforskjellen blir mindre enn oppgitt. Grunnen til at jeg ville bytte ut Lofoten teltet var at det skrådde for mye i fottenden så soveposen lå alltid imot innerteltet og ble unødvendig fuktig, ellers var jeg meget godt fornøyd med dette. Patagonia teltet har bedre takhøyde i praksis enn Lofoten siden man har større område før det begynner å skrå ned mot fottenden, man har heller ikke samme problem med at man kommer borti innerteltet, minuset med Patagonia er at forteltet er mye mindre enn de 2 andre. En annen fordel med Patagonia er at man slipper å kjøpe ekstra stangsett og pulkpose om man ønsker dette. Patagonia er også lettere å varme opp siden totalvolumet er mindre og inngangen i innerteltet skrår litt forover så man får mere av varmen fra brenneren inn i innerteltet om man bruker den i forteltet. Så om jeg skulle valgt nytt telt idag hadde jeg nok gått for nye modellen Fjellheimen eller aller helst Spitsbergen i Xtreme 3 utgave om den ekstra vekten ikke hadde boe betydning siden den har vertikale vegger i fotenden, jevn takhøyde, 1 inngang i hver ende og alle stengene er like lange. Håper dette hjelper deg litt på vei og beklager for at jeg blander inn nok ett telt.
  10. Jeg har Ravnø Sabotør jakken, kjøpte den til jakta men synes passform og funksjon er så god at jeg har begynt å bruke den til normale turer også. Jeg blir fort varm når jeg går så Sabotør som er laget i Ventile passer fint for meg, puster godt i utgangspunktet, å med gode luftemuligheter er det lett å regulere. Eneste jeg savner på jakka er muligheten til å feste pels i hetta men dette har de fått på anorakken ser jeg, dette er forsåvidt greit å ettermontere også. Jeg ble ihvertfall så fornøyd at jeg nettopp kjøpte en Sabotør bukse også, har ikke rukket å teste denne enda da.
  11. Jeg har en jakke fra Ravnø i Ventile, meget fornøyd med den ihvertfall, god passform og romslige lommer, jeg kjøpte den for å ha på jakt men er så fornøyd med den att den har blitt med på mange turer utenom også
  12. Den har ihvertfall vært lang nok til mitt bruk, noen ganger må man sage rundt hele stammen og knekke litt men sålenge jeg ikke velger tykke trær går det fint.
  13. Jeg har Monsen sin foldesag og denne fra Eagle: https://www.obs.no/klar-og-sport/tur/tur--og-campingutstyr/2352696?v=Obs-4965280440037&gclid=Cj0KCQjw9YWDBhDyARIsADt6sGZaUaPVFXCMDAzdp4-Iq7sqcm2TC_h34KIibyAVdpb1RuU-2EFo1IAaArMjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Jeg liker Eagle sagen mye bedre, jeg synes den har bedre grep og sager bedre, Monsen sagen har ett glattere håndtak så glir mere i hånden også har de hatt på ett belegg på bladet som dekker tennene så den sager dårlig frem til dette er slitt bort. Jeg lar Monsen sagen ligge hjemme og bruker kun Eagle sin, i tillegg får man kjøp nye blader til Eagle sagen.
  14. Kurrant stål til en brukskniv det, å alltid litt ekstra spesielt med håndlagd også
  15. Nydelig kniv, hvem som har laget den og hvilken ståltype er det? Har lyst på en Puukko type kniv selv men må rydde unna litt før jeg kjøper nye
  16. ja, bare løsne den originale knuten og lage løkkene større, husker ikke hvilken knute de har originalt men er bare å lage en åttetallsknute så skal det holde bra, har gjort dette på noen av teltene mine selv for å få plass til snøplugger. Når det kommer til pulk vs sekk så velger jeg ihvertfall pulk om muligheten er der, jeg synes det er lettere og mer behagelig enn sekk men om du ikke har pulk fra før så fungerer sekken fint.
  17. Jeg er ihvertfall eldig fornøyd med min Helsport Spitsbergen pose: https://www.helsport.com/no/soveposer/ekspedisjon/spitsbergen/?code=7029981046671 Her er ytterposen av fiber og innerposen dun så om du bruker den under åpen himmel havner det meste av fukt og kondens i ytterposen slik at isolasjonsevnen til dunposen ikke blir like mye påvirket, i tillegg har man armåpninger på innerposen så man kan gjøre ting i teltet mens man fremdeles er god å varm i posen. Om komfort temp stemmer er vanskelig å si men jeg har ihvertfall holdt meg god å varm i -25 med kun ullundertøy, en liten varmeflaske i fotenden og Exped Downmat 9 ihvertfall. i tillegg er ikke vekten så ille med tanke på hvor varm den er, samt man kan velge å legge igjen en av posene for å spare vekt og volum i tillegg.
  18. Disse vottene jeg tenkte på ja, de bruker samme stoff i skallklærne sine også å de er vanntette, men kan være at det er sømmene som ikke er tette så de tar inn vann. I tillegg er jo ikke membran 100% vanntett så når man jobber med hendene kan jo dette være med på å presse litt vann gjennom membranen så man kan bli våt selv om det er 20 000mm vannsøyle, så kan være de prøver å sikre seg fra å love noe de ikke kan garantere.
  19. Brynje sine votter er i C-change membran så den vil nok være vanntett, jeg har ihvertfall gode erfaringer med jakker og bukser i dette materialet, i tillegg har de vel netting på innsiden, dette vil jeg tro hjelper litt på fukttransporten.
  20. Hvordan går det om du løsner låsen på røret og deretter snur flasken, da kan du snu flasken opp ned mens røret går rundt i hullet? Usikker på om dette går og da må man såklart holde røret og flasken samlet så ting ikke detter ut og lekker fuel.
  21. Om du allerede har en hodelykt du er fornøyd med å kunne tenke deg en håndholdt lykt har jeg god erfaring med denne fra Nitecore: https://www.bostactical.no/lys-og-lykter/lommelykter/1000--plus--lumen/nitecore-r40-v2-1200-lumen-lommelykt-116539-p0000054376 Denne har god kastelengde og høy lysstyrke, i tillegg har den IP 68 så tåler at du mister den i bekken, om den ikke er for dyp ihvertfall. Ulempene er vel at den kun har oppladbart batteri og at du ikke kan justere fokus på den.
  22. I denne prisklassen og bruksområde er det mye å velge i men her er noen forslag til gode kniver ihvertfall. Fallkniven S1: Har denne i X utgaven for samme bruken, veldig fornøyd med den. https://fallkniven.se/en/knife/s1/ Benchmade Leuku 202: Dette er en robust kniv med litt bedre stål enn de andre men dette gjør igjen at den kan være litt vanskeligere å slipe opp igjen, men hadde jeg skulle kjøpt meg ny kniv idag til formålet du beskriver så hadde nok denne vært blant topp 5. https://www.lamnia.com/en/p/53737/knives/benchmade-leuku-202 Mora Garberg: Denne har jeg ikke testet selv men blir litt mindre og rimeligere enn de andre, dette er nok et godt valg om du kun skal ha en kniv men siden du allerede har med deg en mindre kniv ville jeg personlig hatt med en større enn denne. https://www.lamnia.com/en/p/36416/knives/morakniv-garberg-black-carbon-knife-multi-mount-13147 Ellers er det aldri feil med en samekniv, her er det mye å velge mellom men finner man en fin en fra et kjent merke blir du nok fornøyd, man får mye for pengene med en slik ihvertfall.
  23. ThorHelge

    Hodelykt

    Etter å ha testet Fenix HM65r kan jeg anbefale denne: https://www.hektapatur.no/fenix-hm65r-1400-lumen-hodelykt. Jeg har de siste 2 årene brukt Nitecore HC60 og har vært veldig fornøyd med den til alt fra løping, sykling, skiturer, fotturer, svømming og til generelt bruk, å i mine øyne har Fenix lykten alle egenskapene denne har bare at man har et flomlys i tillegg som gjør den fin i telt og generelt arbeid tett på, så denne erstatter HC60 for min del nå. Har også kjøpt ekstra 18650 batterier så man kan bytte på tur, blir fort billigere enn å kjøpe nye CR123A i lengden. Gjenstår selvfølgelig å se om den er like holdbar som Nitecore lykten men det vil tiden vise.
  24. https://www.ronningski.no/produkt/x-trace-pivot/ Her er bindinga Monsen brukte, jeg har denne selv å er fornøyd, helt kurrant dersom man ikke har det for travelt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.