Gå til innhold

Gittiamo

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  3 205
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  60

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra Måssåbjønn i Jens i Villmarka - NRK på sitt beste   
  Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned. 
 2. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra Jan Erik Hansen i Jens i Villmarka - NRK på sitt beste   
  Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned. 
 3. Liker
  Gittiamo ga poeng til Roaas i Jens i Villmarka - NRK på sitt beste   
  Joda, fint det.
  Jeg er enig med Skjult lenke - logg inn for å se den. Til tross for at jeg har vært høvelig aktiv og kritisk til nevnte eventyrer, så mener jeg at å skulle vurdere og omtale en serie i ett eget blogginnlegg burde gå helt fint uten at man skal trekke inn andre man mener ikke har fått det til. Det er vel nevnt nok negativt om den eventyreren, i hvert fall såpass at det er unødvendig å bruke det som ett argument for å heve serien til Kvernmo, som for øvrig bare gjør en slik vurdering/omtale mindre god, etter min mening.
 4. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra SnorreL i Jens i Villmarka - NRK på sitt beste   
  Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned. 
 5. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra sofasliter i Jens i Villmarka - NRK på sitt beste   
  Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned. 
 6. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra Sovjetunionen i Din favorittprofil på TV - Friluftsliv   
  Jeg selv hadde dødd om jeg måtte se en hel dag på fiskefilmer eller at en gubbe fyra opp et bål. Jeg hadde antagelig løpt rett i veggen etter en halvtime. Men jeg kan fint si at jeg liker Lars og Lars (eller hva de het) fordi de er fine fyrer, selv om vi ikke deler samme interesser. 

  Det er også mange ganger jeg ikke er enig  i «de yngre influenserne» men jeg er veldig for at vi beveger oss og endrer oss og at det er plass til mange og at mangfold faktisk er jævli kult 😎 og det er faktisk verdt å kikke litt forbi egne interesser for litt ny vinkling på saker og ting. Jeg har fått sansen for mange av dagens yngre og det er også mange unge jenter/damer der ute som virkelig utfordrer seg selv og som jeg beundrer for det de gjør og det de står for 💪🏻 
   
  btw - selv foretrekker jeg folk som pusher litt. Som leker mye og har en god energi. Og så foretrekker jeg alt som er bratt. Ikke flatt. Så her går det mest i YouTube. 
 7. Takk
  Gittiamo fikk poeng fra Tessatroll i Hvordan forankret du teltet før oppsett?   
  Mats er en ung fyr det virkelig er verdt å følge med på. Han er ganske åpen om mye. Blant annet alle sine prøve-og-feile turer. Han er nok først og fremst fotograf og seiler. Hør på podcasten til Utestemme. Veldig fin fyr flere burde lytte til. 
   

 8. Takk
  Gittiamo ga poeng til Terka i Sogndalen og dalstrøka innafor   
  Det har vært en del Skjult lenke - logg inn for å se deni det siste. Mine tanker er at det er jo litt opp til hver og en og bidra med å skrive turraporter selv av den typen man selv liker å lese, ...så her er min turrapport nr 2.
   
  Det hele begynte med denne meldingen tirsdag kveld:
   

  Hvem? Hvor? Topptur eller skiheis? Litt pinging att og frem så var jeg i utgangspunktet med, gitt at jeg fikk tatt fri fredag og vi kjørte litt lavbudsett ift  bolig og mat.
   
  Torsdag kl 17 fikk vi avklart hvem som kjørte og ca 17:15 var vi på vei. Det var strake veien til Sognda,  og etter fem og en halv time inklusiv handling på Nesbyen så var vi fremme der vi skulle bo rundt elleve på kvelden. Skjult lenke - logg inn for å se den har forøvrig fine leiligheter og vi fikk en god pris.
  Etter en kjapp inkvartering så var det litt mat og vurdering av fredagens tur. Skjult lenke - logg inn for å se den, vindretning og temperatur ble vurdert og kart studert. 
   Valget falt på Frudalshesten: Ca 10 km t/r,  1000 høydemeter, og fornuftig terreng (iflg besrkivelsen så skulle det være mulig å unngå terreng over 30 grader helling.), 10 m/s vind og -10 grader meldt på toppen.

  Turen torsdag starta fra parkeing li ke ved innkjøringa før Frudalstunellen, deretter var det bare å labbe bortover. Ferdig tråkka spor et stykke gjorde at det gikk lett og raskt innover Frudalen. 

  Etterhvert ble det mer og mer flatt lys, og dårlig sikt og kart og kompass var fremme jevnlig. Bratthet på terreng ble også vurdert og vi gikk i 25-35 gradeders terreng opp fra Frudalsbotn.

  Etter litt leting så fant vi til slutt toppen (tror vi), og det var på tide å kjøre ned igjen.

  Flatt lys gjorde at det var null sikt ift terrengvariasjoner og helling, så vi fulgte mer eller mindre det vi så av sporene våre fra vi gikk opp. 
  "Jeg blir jo sjøsjuk av dette!" "Jeg følte jeg skeld nedover med underlaget, men så stod jeg jo ihelt i ro" Flatt lys og snø gjørt mye med skifølelsen, og bildet nedenfor er etter at terrenget forsvant under skituppene og jeg stupte fremmover og landa med hodet nederst 😄

  Nede igjen etter fire og en halv time på tur var de to andre klar for ny tur, mens jeg kjente det var nok for i dag. Kjapp matpause på i leiligheten så rakk de en tur i skogen og i ei glenne med 40-45 graders helling oppunder Torstadnakken og ned igjen før det ble mørkt.
   
  Etter ny runde med vurdering av Skjult lenke - logg inn for å se den, og vær ble lørdagens turvalg ble Eggi (Sogndalseggi) med 1100 høydemeter stigning og start rett fra leiligheten. 

  Nydelig vær i starten, gav håp for en fin tur denne dagen.


  Desverre så merka jeg at en influensa som ble avrunda tidligere i uken pluss gårsddagens tur gjorde at det reiv godt i lungene for min del. Og etter ca 5 km valgte jeg å returnere før vi kom inn i skredfarlig terreng slik at de andre to kunne fortsette. Jeg kunne ha fortsatt, men følte meg usikker på egen kapasitet denne dagen, og da var det greit å gjøre denne vurderingen før terreng, forhold og vær ville medføre at alle tre måtte snu samtidig pga meg.
  De to and fortsatte opp. Fint vær opp, tåke på toppen, flatt lys ned igjen, og en time senere så var det fint vær igjen. Det var to slitne karer som kom tilbake til leiligheten. Snøen oppover var mye tyngre å tråkke spor i denne dagen.
   
  Søndagen var det meldt regn nede i Selseng, storm på fjellet og enten stengte fjelloverganger eller kollonekjøring. Vi avventa derfor å beslutte hva vi skulle gjøre til vi våkna søndag.
  Søndagsmorgenen våkna vi til våt og tung snø som ramla ned, og det ble klart at vi måtte ha en kjapp tur til. En telefon til utleier og vi fikk beholde leiligheten til kl 14 i stedet for 11:30 som man egentlig skal være ute før. Ny runde med vurdering av Skjult lenke - logg inn for å se den og vær, og vi beslutta at vi skulle holde oss i stor grad i leside og ikke veldig langt opp over tregrensa.
  Valget falt på Soleisete og opp mot Svarteholten.

  Vi var først på parkeringa, og mens vi gikk oppover så så vi at det kom flere biler. De fleste snudde og dro igjen, men etterhvert kom det flere som parkerte og dro ut. (Vi møtte flere av dem mens vi kjørte ned igjen.) Det var våt og tung snø nederst, tung snø med gjennombruddsskare oppå og nysnø oppå der igjen i midre parti, og jevnt lag med løssnø med vindpakka topplag/crust øverst i terrenget.

  Finfin nedkjøring denne dagen, dog litt smale ski for føret. "Alle de lokale har jo ski som er dobbelt så breie som våre!" ble litt syrlig kommentert fra en av de i turfølget. Og det stempte jo ift mine vurderinge også. Jeg valgte å ha med lett utstyr for å kunne henge på de andre oppover, mens plankene ble liggende igjen hjemme. Dårlig valg ift snømengde og snøtype! 😄
  Detetter bar det rett tilbake til leiligheten for å skifte og vaske ut før vi heiv oss i bilen hjemmover. Å statrte søndagen med en skitur gjorde at vi passerte over Hemsedalsfjellet etter at kollonekjøringa var avslutta, og det gikk strake veien til vi var østpå kl 18 søndag kveld.
   
  Oversiktsbilde over turene vi valgte denne helga, Sogndalen skal definitivt besøkes igjen.

   
  En liten obs til slutt:
  Skjult lenke - logg inn for å se den gir fin informasjon for plannlegging før tur, men vurder alltid snøskedfare lokalt underveis på selve turen. Det kan være store lokale forskjeller.
   
   
   
 9. Liker
  Gittiamo ga poeng til ost i Hvordan forankret du teltet før oppsett?   
  Da Mats Grimsæth publiserte historien på Instagram (ja jeg følger ham og rakk å se det i "stories") så det overhodet ikke ut som et arrangement. Det ville være idiotisk av ham å lure på seg noe slikt, så inntil det motsatte er bevist velger jeg å tro det er ekte. 
 10. Hehe
  Gittiamo ga poeng til Marius Engelsen i G3 feller, legger igjen lim på ski   
  Etter hva jeg leser må man ha en nyre til overs også 😂
 11. Hehe
  Gittiamo ga poeng til Marius Engelsen i G3 feller, legger igjen lim på ski   
  G3 alpinist fellene mine legger igjen små flekker med lim på skiene. Skisålene er rengjort og preppet. Fellene er fra 2012, pent brukt, pent behandlet og pent oppbevart. Jeg synes limen er litt tykk og seig, men den fungerer jo enda ok. Nettingen som ligger mellom fellene er litt klissete i overflaten også, men det betyr jo ikke noe.
  Noen tips? Går det an å gå over med smørejern og bakepapir for å "resette" limet litt? Fryse de?
  Skifting av fellelim tror jeg utgår, etter å ha lest Skjult lenke - logg inn for å se den sin tråd om G3 feller....
 12. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra Bugten i Bytte av fellefestet på Åsnes ski?   
  Da er det fiks ferdig i orden. Uten noe stress hos meg. Alt fra tokomponent lim til dremel og slegge ble brukt 👍
   


 13. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra gudmundgaard i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Planen i dag var topptur på Norefjell sammen med noen kolleger med start på Tempelsetra og opp til Høgevarde og så Augunshaug og så Norefjell Spa. To biler og en i hver ende. Men å finne Tempelseter, eller parkering, var umulig. Ikke alltid turrapporter gir bra nok info. Og prøver du å sette bilen i fri et nanosekund oppi der får du en hytteeier på nakken kjapt 😂 så turen ble ganske amputert og det ble kun Augunshaug. Og bra er det, for i det øyeblikket vi kom til topps så forsvant hele verden i en hvit tykk masse. Men turen ble så absolutt bra den. Gøy, utfordrende, frisk luft og slitne bein. Akkurat sånn det skal være. 

   
    14. Liker
  Gittiamo ga poeng til Erlend Gudvangen Bjørkeng i Røverkjøp og gode tilbud   
  Hvis noen av fruentimmerne på forumet er i markedet for fjellskipakke, så kan kanskje Skjult lenke - logg inn for å se den på XXL til 1500 friste?
 15. Liker
  Gittiamo ga poeng til Anders Holt i Utstyr som DU er SKIKKELIG fornøyd med!   
  Oh, takk for tipset! Den der skal jeg absolutt sjekke ut! Har begynt å sondere hva som finnes av lette, USB-oppladbare hodelykter til Canada 2021, og denne så veldig lovende ut. 
 16. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra Anders Holt i Utstyr som DU er SKIKKELIG fornøyd med!   
  Petzl Bindi.  Fordi den er så liten og lett så den er alltid i jakkelomma uten å ta opp plass. Lett å lade. Lyser godt. Har sovet med den på hode flere ganger uten at den har vært i veien. Brukt som teltlykt også siden den er lett å henge opp. 
   
  Et løp-og-kjøp produkt 👍🏻 
   

 17. Liker
  Gittiamo ga poeng til HovslagerHolen Vest Torpa i hundene deres i bilder   
  Tjukken(Boss, en Beauceron) er alltid med
 18. Liker
  Gittiamo ga poeng til gudmundgaard i hundene deres i bilder   
  Hårballen i familien. Blanding av portis, puddel og flatcoated retriever 🤣. Klin umulig å få tatt gode bilder av, blir bare en haug svarte krøller. Bilde fra Barden, Senja, sammen med jentungen, og hundeselfie fra Kjusakdalen her heime. 


 19. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra gudmundgaard i hundene deres i bilder   
  Beste "turbikkja" noen sinne. Fikk mange overnattingsturer med henne både i Jotunheimen og Nordmarka. Hun var en Welsh cob. 
    20. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra varmtvann i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Planen i dag var topptur på Norefjell sammen med noen kolleger med start på Tempelsetra og opp til Høgevarde og så Augunshaug og så Norefjell Spa. To biler og en i hver ende. Men å finne Tempelseter, eller parkering, var umulig. Ikke alltid turrapporter gir bra nok info. Og prøver du å sette bilen i fri et nanosekund oppi der får du en hytteeier på nakken kjapt 😂 så turen ble ganske amputert og det ble kun Augunshaug. Og bra er det, for i det øyeblikket vi kom til topps så forsvant hele verden i en hvit tykk masse. Men turen ble så absolutt bra den. Gøy, utfordrende, frisk luft og slitne bein. Akkurat sånn det skal være. 

   
    21. Liker
  Gittiamo ga poeng til SiriTyb i Din favorittprofil på TV - Friluftsliv   
  Skjønner ikke at det skal være nødvendig å gi de en diagnose basert på det. Eller bruke diagnosen som et skjellsord. 
 22. Liker
  Gittiamo ga poeng til SiriTyb i Din favorittprofil på TV - Friluftsliv   
  Korrekt. 
  Blir rimelig provosert, og trist,  på vegne av gutten min. 
 23. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra a_aa i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Planen i dag var topptur på Norefjell sammen med noen kolleger med start på Tempelsetra og opp til Høgevarde og så Augunshaug og så Norefjell Spa. To biler og en i hver ende. Men å finne Tempelseter, eller parkering, var umulig. Ikke alltid turrapporter gir bra nok info. Og prøver du å sette bilen i fri et nanosekund oppi der får du en hytteeier på nakken kjapt 😂 så turen ble ganske amputert og det ble kun Augunshaug. Og bra er det, for i det øyeblikket vi kom til topps så forsvant hele verden i en hvit tykk masse. Men turen ble så absolutt bra den. Gøy, utfordrende, frisk luft og slitne bein. Akkurat sånn det skal være. 

   
    24. Liker
  Gittiamo fikk poeng fra meisal i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Planen i dag var topptur på Norefjell sammen med noen kolleger med start på Tempelsetra og opp til Høgevarde og så Augunshaug og så Norefjell Spa. To biler og en i hver ende. Men å finne Tempelseter, eller parkering, var umulig. Ikke alltid turrapporter gir bra nok info. Og prøver du å sette bilen i fri et nanosekund oppi der får du en hytteeier på nakken kjapt 😂 så turen ble ganske amputert og det ble kun Augunshaug. Og bra er det, for i det øyeblikket vi kom til topps så forsvant hele verden i en hvit tykk masse. Men turen ble så absolutt bra den. Gøy, utfordrende, frisk luft og slitne bein. Akkurat sånn det skal være. 

   
    25. Liker
  Gittiamo ga poeng til virrma i Hva er utenetter for deg?   
  For oss er det en natt utendørs, dvs i telt, snøhule, under tarp eller åpen himmel der hensikten kan kalles friluftsliv. Overnatting i hagen/på terrassen teller ikke. Telt utenfor familiehytta fordi vi var mange på tur og sofaen i stua ikke fristet teller ikke. En overnatting i en snøborg 20 meter fra samme hytte teller derimot, fordi det var et eventyr. Ikke helt lett å forklare, men det er aldri vanskelig å skille i praksis.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.