Jump to content

Espen Ørud

+Sponsor
 • Posts

  2,523
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  91

Reputation Activity

 1. Like
  Espen Ørud reacted to BBerntzen in Saccovogn på Hardangervidda   
  Jeg har ikke det, men jeg kjenne til en som har brukt vogn på Finnmarksvidda, usikker på hvilken type, og han har vell hatt både to og tre hunder i draget. Men har på følelsen du skal vite hvor de skal og hvordn terrenget er og hvor mange omveiser det fører til for å komme frem. Jeg ser det er mulig å ta med seg mye når en har vogn. Så det er å veie dette opp mot kløv. Sjekk ut Torgeir Dahl på yotube. Hn har en del videoer med vogn på vidda. Han vil sikkert og svare på spørsmål. https://www.youtube.com/channel/UCWY7Ss2BhW8j22HlQWRpQbw
   
 2. Like
  Espen Ørud got a reaction from SimenB in Rimelig enmannstelt?   
  Du siker ikke noe særlig om tyngden på kuppelteltet. Størrelsen spiller liten rolle synes jeg. Det er mer vekta som spiller inn. 

  Før jeg investerte 1/4 BNP i turutstyr var jeg mye på tur alene i det eneste teltet jeg hadde. Et 4-manns Helsport-telt som har fått mye tur før kroppen syntes den hadde godt av å kutte ned litt av vekten på turene...
 3. Like
  Espen Ørud got a reaction from BBerntzen in Kokekar i titan   
  Tja. Jeg har tatt 2 kjøkkentester med mine titankjeler (av anerkjente merker) kontra mine gamle kjeler og i begge testene har jeg kortest koketid i titankjelene.
   
  Sikker på du gjør det riktig og at det faktisk er titan i kjelene du har? Siste uke kokte vi 12x vann til real og 6x grøt +++ i en og samme titankjele. Etter rengjøring ser den knapt brukt ut ifht mange andre av mine kjeler. En av fordelene ved Titanium er vel at det ikke setter bismak på innholdet i det heletatt?
   
  Husk: aldri sett tom kjele på varmen.. 
 4. Like
  Espen Ørud got a reaction from Hufsa in Tips - smakstilsetning til vann på tur   
  Kan noen rope ut om de finner de iste-pulver-pakkene vi fikk tak i før som var for 1/2l vann? De var lettere og mer praktisk enn de store før 1 l jeg finner i dag...
 5. Like
  Espen Ørud got a reaction from tubbs in Y-peg. Teltplugger   
  Bruk en plugg til å dra opp en annen med. Enten på tvers eller opp ned. Eller trekk opp i snora -eller stikk en rund pinne gjennom snora. 

  Vet ikke hvrfor det gjør vondt å sette ned pluggene, men jeg tråkker de gjerne ned med hælen. Alternativt banker jeg de ned med en stein eller vedkubbe eller bit av en grein eller lignende. 

   
 6. Thanks
  Espen Ørud reacted to vetting in Tips - smakstilsetning til vann på tur   
  Tenker du på de fra Lipton? De pleier jeg å kjøpe på Europris.
 7. Like
  Espen Ørud got a reaction from Hugo Tønnesen Kystvåg in Fiskestangfeste packraft   
  Kompis gjorde slik: https://www.facebook.com/1428093066/videos/1191026754691987/
   
   
 8. Like
  Espen Ørud got a reaction from Sturla Bråten in Tunneltelt og liggeunderlag   
  Jeg har ønsket å bruke LW underlag ut fra sovevaner og at de gjerne benyttes hele året og også å skal passe i Amok-hengekøyer osv. 
   
  Så har jeg handlet telt deretter. Dvs at det er plass til de underlagene vi har. Dette ekskluderer noen telt, men fortsatt mye å velge i. Kanskje må man endog opp en størrelse, men pytt sann. Normalt teltet vi med Produsentens anbefaling-1. Dvs 3 stk i ett 4-manns. Men har også et 2-manns som hovedsaklig brukes alene, men som skulle brukes av 2 innimellom når den lave vekten var viktig. Da ble det sørget for å velge ett telt som var kompatibelt med underlagene. 
 9. Like
  Espen Ørud got a reaction from BBerntzen in Fiskestangfeste packraft   
  Kompis gjorde slik: https://www.facebook.com/1428093066/videos/1191026754691987/
   
   
 10. Like
  Espen Ørud got a reaction from Norwegian_tarzan in Lufttørker og oppskrifter   
  Til Beef Jerky bruker jeg: 

  1 kg renskåret biff (i firkanter fra frysedisken) skåret i ca 3-4 mm tykkelse (skjæres med sylskarp kniv i halvtint kjøtt for da kan du egentlig skjære akkurat så tynt du vil uten problem). Skjær vekk evt fett. Jeg forsøker plukke så magert kjøtt som mulig med minst mulig synlig fett. Flatbiff kan godt benyttes eller annet kjøtt. Vi har forsøkt med gås med hell også.

  Marianade:

  1 ½ dl Worchestershiresaus (Lee & Perrins synes jeg er best, tror de har den på Ica)
  1 dl soyasaus
  ½ dl teriyaki-saus
  1 ss chilisaus
  1 teskje honning
  5 ts salt
  2 ts nykverna, svart peppar
  2 ts løkpulver
  1 ts med flak av tørka, rød chili (eller en knivodd cayenne)  Bland kjøtt og marinade i en stor bolle eller zip-pose eller hva du nå pleier marinere i og legg i kjøleskap over natta. (Om du er av typen som har nattbesøk på toalettet så kan du riste posen en gang eller to i løpet av perioden)

  La kjøttet renne av det meste av marinaden i et dørslag. Du kan god dunke lett over kjøttet etter at det er spredd ut på tørkeristene med kjøkkenpapir eller lignende også for å tørke av litt mer.

  Tørkes i tørker (eller varmluftovn på 50 grader med åpen dør) i 4-5 timer. Det skal ikke bli så tørt at du kan knekke en nedkjølt bit. Jeg mener å huske at jeg får igjen ca 350 g av 1 kilo kjøtt. Så da vakuumpakker jeg ca 55 grams porsjoner, noe som tilsvarer ca 150 g før tørking. Kurant som tursnacks eller som tilsetning til Real-poser osv. 

    11. Like
  Espen Ørud got a reaction from tubbs in Lufttørker og oppskrifter   
  Ny runde. Denne gang løk

  15 hele løk = 2408 g
  15 skrellede løk 2020 g
  15 tørkede løk = 254 g
  1 hel løk = 160,5 g
  1 tørket løk = 17 g

  Vektreduksjon fra hele løk: 89,5 %
  Vektreduksjon fra skrellet løk: 87,4 %

   

 12. Like
  Espen Ørud got a reaction from Blindgjenger in Tarp   
  Angående størrelse så kommer det helt an på bruken. Jeg kan godt ha en "liten og lett" til ekstratak utenfor teltet og/eller skyggehjelp på teltet i Finnmark om sommeren. Til hengekøyebruk vil jeg gjerne har en større om det er meldt regn og vind slik at den i bedre grad "omfavner" hengekøya. Derfor har vi 6 tarper i boden
   
 13. Like
  Espen Ørud got a reaction from Jaahan in Nordre Sørøya på langs med junioravdelingen   
  Jeg kan vel ikke bare være her og lese flotte rapporter fra dere andre. En får vel bidra litt også: 


  Etter rådslagning med junioravdelingen tidligere i år ifht hva de ønsket gjøre i sommer, siden vi ikke kunne planlegge noen utvidet reisevirksomhet, bestemte de at vi kunne ta forskjellige turer så lokalt som mulig. Blant annet ønsket de å gå en tur eller to på Sørøya som i praksis bare er en lokalbåttur utenfor stuedøra. Vi fant ut at det passet bra å begynne med nordre del hvor de er kjent med enkelte av fjordene og turområdene fra før. 

  Planen ble lagt og siste uken har de selv fått gjøre forberedelser som å pakke og veie sekk, planlegge og pakke matrasjoner osv. Det har i hovedsak gått i ferdig turmat ala Real/Gilde til middag, polarbrød/pålegg/banan/reinhjerter til lunch/snacks underveis og varianter av havregrøt med ymse bær/frukt og sukker/kanel til frokoster. 

  Turplanleggingen gikk å i finne ut hvor vi skulle starte og legge en rute som delvis ville pase inn med merkede ruter underveis. Ruta ble spikret, mens campstedene skulle være flytende slik at det var ungene som skulle bestemme lengde på dagsetapper etter form, ønsker osv underveis. 

  (Info for tur-nerder under bildene)

  Turruta ble dermed som følger med oppstart Langstrand:   Kort fortalt gikk ruta gjennom flotte områder og lagt slik at vi kunne plukke med noen lokale Perleturer underveis. Selv om jeg er glad i å skrive så tror jeg jeg er flionkere til å fortelle med bilder, så jeg tror bildene skal få fortelle det meste så slenger jeg et og annet ord innimellom for å forklare hva, eller hvor osv slik at det er enklere å "være med på turen". Vi hadde som vanlig "de 4 årstider" her nord, men vi slapp i hvertfall unna snøvær. 
   

   

   

  En snøbru som faktisk kollapset mens vi stod og så på:

  Emil fant en hvit åre tvers over fjellet:

   

  Ungene konkluderte at det var bedre at far ble veldig våt på beina enn at alle ble litt. (Sannheten er at Crispi Skarven og randonee-buksa med snøskjørt holdt vannet ute) 

  Greit å øve litt navigering med GPSen (fra tidlig steinalder) når tåka kommer sigende:

   

  Teltet skal stå i nærheten av vann. Alltid!

   

  Det var forhåndspakket strenge rasjoner med frokost og alt løser seg når kanelen endelig kommer til rette:

  Klar for ny dag:

  Storsanda. 1 km med sandstrand og bare ett telt. Hadde dette vært Lofoten tipper jeg vi hadde talt 50-60 telt bortover.

   

   

  Vi var tidvis innom det som er merket av Sørøya-på-langs-prosjektet. Merkingen er ikke komplett i hele øyas lengde, men vi håper innsats fra kommunen og medarbeidere snart får dette i orden slik at alle kan ta denne turen selv uten særlig kartkunnskap

   

  Det er litt vanskelig å fatte dimensjonene når det ikke er folk i bildet:

  Et par lokale Perleturer var plottet inn på løypa på dag 2

   

  Sandfjellet. Ganske unikt og forholdsvis vanskelig å ta bilder som forklarer dimensjoenen riktig uten at det er folk nedover hele bakken.

  Vi ventet noen minutter til det ikke var helt sandstorm før vi jogget ned bakkken: 
   
   
   

  2021-07-10 15.09.08.mp4  

   

   

  Dag 2 plukket vi med litt kvist underveis så far kunne kjøre noen ekstra kaffekopper uten å risikere å sprenge dagskvota for gassbeholdningen

   

  Dag 3 startet med å finne gangbar vei uten for mye omveier opp gjennom buskaset ovenfor teltplasssen

  Gårsdagens passerte sandfjell i bakgrunnen. Vinden hadde allerede visket ut det meste av spor etter gårsdagens nedfart

   

  Kjøttvikvarden i syne - en av turens delmål

  Vi satt opp telt noen nedenfor varden og la igjen det meste av utstyr, foruten lunch og drikke og ekstra tøy

  Litt spikking av reinhjerte måtte til som snacks før innsatsen oppover bakken til varden

   

   

  Fra Kjøttvikvarden skimter vi Tarhalsen som var neste turmål

   

   

   

  Stedvis er det som å gå på teppe. 

   

  På yttersiden er det ikke noe særlig mer Kamøyene før Bjørnøya er neste

   

   

  Veine ned til fyrvokterboligen er sikret med rekkverk. Ellers hadde det nok vært vesentlig færre signeringer i hytteboka

   

   

   

   

   

   

  GPSen viste ca 16 km på dagens etappe så da var det greit å få luftet både sokker og føtter

   

  Det blir aldri spesielt mørkt i Finnmark i juli så det kan være lurt å sette teltet slik at sola i hvertfall forsvinner noen timer bak et fjell eller 2

  Ingen vind, ingen mygg, bare ro og frokost...

  De har vært med på noen turer disse. Nå klar for ny dag:

   

  Vel fremme i Akkarfjord er det lov med en is mens vi venter på båten til Hammerfest

   
  Litt tall og erfaringsdata: 


  Plottet rute ga ca 39 km. Erfaringsmessig er gått strekning en del lengre. Vi ønsket ikke bruke batterikapasitet på å logge, men jeg har likevel logget en av dagene for å ha noen tall om fremdrift osv til fremtidige turer. Det ser ut som vi under gange i ujevnt terreng med oppakning har ligget på 3-3,3 km/t.

  Ungene har ligget på bittelitt over 1/6 av kroppsvekt i sekkevekt. Dette har de ment var meget overkommelig. Far har ligget på ca 1/4 ved start og redusert etter hvert som mat og snacks har forsvunnet. Ungene har hatt Klymit liggeunderlag på 514g samt et halvt "Biltema-skumunderlag" som beskyttelse samt til å sitte på ute. Har fungert knall. De har båret eget tøy, underlag, sovepose, frokoster, middager samt selvvalgte tillegg som bok osv. De er meget godt vant til å gå turer i terreng, men de aller fleste turer er dagsturer uten tyngre oppakning. De er normalt godt trent gjennom idrett og turaktivitet.

  Vi hadde med 1 stk 230g gassboks og i 100g til backup og bruk med "myggskremmer". På 230g boksen har vi laget ca følgende: 

  12 * vann til "Real Turmat"
  6 * varm havregrøt
  3 * vann til kakao/kaffe/buljong/nudler til 3 pers
  5 * stekte lapper fra lapperøre
  Fortsatt gass igjen

  Telt: Helsport Rondane 4 Camp fra ca 1996

  Konklusjoner ang mat: Vi hadde med litt ekstra krydder/salt/pepper og alle 3 konkluderte med at litt av dette var det som skulle til for at Gilde-variantene falt bra i smak. Tørkede bananer er en klar favoritt. Suverent med en 60g vakuumpakke tenergibombe i lomma som tilsvsarer 2 bananer. Fungerer som snacks underveis og som tilsetning til grøtfrokost. https://www.instagram.com/p/BnOOTqDHSgx/


  Ruta for de som evt er interessert. OBS - dette er rute streket opp i Mapsource i etterkant av turen. Den skal gå over sikre områder, men for å være på den sikre siden vil jeg ikke anbefale noen å følge den blindt i tåke da det er noen svært bratte avgrunner i området rundt Kjøttvikvarden og Tarhalsen:


  Nordre Sørøy på langs.gdb
  (Jeg kan legge inn faktisk gått løype i utsatt område rundt Tarhalsen/Kjøttvikvarden senere når jeg får tid til å tømme GPS osv)

  Litt tilleggsinfo om områdene:

  https://turjenter.no/fyrvokterveien/

  https://ut.no/hytte/10105/tarhalshytta

  https://hammerfest.kommune.no/tjenester/kultur-fritid-og-friluftsliv/friluftsliv/tur-og-friluftsomrader/soroya-den-gronne-oya-i-nord.3018.aspx
  https://kystreise.no/detaljer/4502/Kjoettvikvarden/
  https://www.visitnorway.no/listings/gamvik-gjestegård/138846/
  https://www.facebook.com/gamvikgjestegard/
  https://ut.no/turforslag/1112258/sandfjellet-pa-srya
  https://www.visithammerfest.net/storsanden
  https://ut.no/turforslag/118275689/langstrand-naturreservatet-sandfjorden
   
   
   
 14. Like
  Espen Ørud got a reaction from ingen87 in Packraft - noe for meg?   
  Du, altså. Dette er ikke noe privat reklametråd. 

  Om du har økonomiske fordeler av at folk handler et bestemt merke, så er det etter all forumkotyme her og andre steder på nett mer enn vanlig folkeskikk å opplyse om dette ved enhver  anledning det er snakk om merker man representerer, forhandler, er sponset av eller på andre måter har fordeler av at folk velger noe fremfor noe annet. 

  Du har 5 innlegg i forumet totalt. Alle i tråder om packrafter. Det er vanskelig å si dette på en pen måte, men jeg forsøker meg likevel: Dette er en type oppførsel jeg ikke ønsker i dette forumet og jeg synes det er ekstremt dårlig reklame for merket du representerer. 

  Slik jeg opplever det er du daglig leder i firmaet som importerer packraften du forsøker å fremheve: 

  https://www.proff.no/selskap/kitty-import-as/oslo/sports-og-fritidsutstyr/IGEF2CD07RA/
   
  Håper det er flere enn meg som synes at dette er grovt over streken og ønsker at admin slår ned på denne type oppførsel
   
 15. Like
  Espen Ørud got a reaction from tubbs in Tarp   
  Angående størrelse så kommer det helt an på bruken. Jeg kan godt ha en "liten og lett" til ekstratak utenfor teltet og/eller skyggehjelp på teltet i Finnmark om sommeren. Til hengekøyebruk vil jeg gjerne har en større om det er meldt regn og vind slik at den i bedre grad "omfavner" hengekøya. Derfor har vi 6 tarper i boden
   
 16. Like
  Espen Ørud got a reaction from Shun in Tarp   
  Angående størrelse så kommer det helt an på bruken. Jeg kan godt ha en "liten og lett" til ekstratak utenfor teltet og/eller skyggehjelp på teltet i Finnmark om sommeren. Til hengekøyebruk vil jeg gjerne har en større om det er meldt regn og vind slik at den i bedre grad "omfavner" hengekøya. Derfor har vi 6 tarper i boden
   
 17. Like
  Espen Ørud got a reaction from torese in Tarp   
  Angående størrelse så kommer det helt an på bruken. Jeg kan godt ha en "liten og lett" til ekstratak utenfor teltet og/eller skyggehjelp på teltet i Finnmark om sommeren. Til hengekøyebruk vil jeg gjerne har en større om det er meldt regn og vind slik at den i bedre grad "omfavner" hengekøya. Derfor har vi 6 tarper i boden
   
 18. Like
  Espen Ørud got a reaction from Blindgjenger in Klymit-liggeunderlag   
  Søkte etter noe info og fant igjen gammel tråd. 

  Kan komme med erfaringene nuh etter et par års bruk. Og ungene er fortsatt fornøyd. De brukes som regel på tur hvor de også har hver sin halvdel av et vanlig "lett-billig-biltema-skumunderlag" som beskyttelse under overkroppdelen og som brukes når det skal sittes utenfor telt osv. 

  Ingen ting å klage på foreløpig. Vi blåser de opp med pumpe elelr pumpepose for å unngå fukt i underlaget. 
 19. Like
  Espen Ørud reacted to DFM62 in Haugastøl til Mogen på 4 dager   
  Ble en tur fra Haugastøl og sørover til Mogen, over Ørteren, Krækkja, Halne, Rauhelleren, Lågaros før avslutning og båtreise fra Mogen. Totalt ca 80km. Bra tur for en "gubbe" på snart 60.
  Det ble sein start; ankom med tog til Haugastøl på ettermiddagen og brukte et par timer og vel så det på å komme meg opp på fjellet. Slo leir ved Ørteren etter omtrent 8km - der oppe blåste det relativt friskt. Var egentlig litt småsurt. tipper frisk bris - rundt 9-10 m/s.
  Mye nytt utstyr som skulle fungere og testes for første gang: alt fra støvler til sekk, sovepose, kokegreier, underlag og ikke minst telt. Startvekta, med tørrmat for 4 dager+, var på 15kg. Fikk plass i en Bergans Helium55 med bare bittelitte greier på utsida  Litt luksusartikler ble med: Et Exped Chairkit, en Kindle Paper White og en batteribank på 20 000mah. Grunnen til siste var at jeg satset på bruk av iPhone GPS med TopoGPS app. Hadde papirkart med i backup, men hadde det aldri framme. Kunne nok ha klart meg med halvparten av batterikapasiteten.
  Teltet, et Big Agnes Copper Spur HV2 Expedition på 2.4kg  lot seg egentlig greit sette opp i vinden - hadde prøve-montert i hagen hjemme før avreise, men der var det vindstille - på Stranda ved Ørteren var det plutselig noe annet. Resten av kvelden var nokså begivenhetsløs. Temperaturen droppet til 5 grader inne iteltet i løpet av natta, men i min nye Cumulus Panyam450 var det null problem. Veldig OK sovepose med veldig lav vekt og pakkvolum! 840gram totalt med trekk. Underlaget var et Exped Synmat HL LW på rundt halvkiloen. Sammen med stoltrekket ble det ca 1.1kg totalt. Helt konge å kunne sitte inne iteltet mens jeg styrte med mat eller bare leste på Kindlen. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før???
  Dagen etter var det klart for ettappe 1 til Halne og båten Halnekongen.  13km i lettgått terreng, dog med en god del stein. Merrell-støvlene, nye av året, er lettvekts (Veier halvparten av mine Crispi Skarven)  og gir ikke egentlig noe særlig støtte. Har Vibramsåler og godt grep, men er ikke mye mer enn en litt kraftig joggesko. Gikk hele turen uten antyding til gnag eller ubehag - det er slett ikke dårlig av splitter nye sko.
  Båtturen over Halnefjorden forløp uten dramatikk - nye 13km ventet i sørenden før dagens mål Rauhelleren ble nådd. Underveis ble det litt småjustering av rygglengde og reimer på sekken, og da satt den plutselig bra - denne sekken tåler 15kg vesentlig bedre enn min forrige "lettvekter" - en Altra50 jeg hadde som hytte-til hyttesekk.
  På Rauhelleren ble det camping inne på vollen og en dusj - og middag. Tidlig kveld - kjente jeg hadde gått langt.
  Neste morgenvar det tåke og småfuktig luft - riktig surt. Startet dagen med med fingervotter og Goretex, men varmen kom etterhvert og det ble litt mer levlig. Byttet skalljakke med Bergans Microlight, som er favoritten å gå i. Turen til Lågaros ble på over 23km og de siste 5 ble drøye, med endel opp og ned og tilslutt på vollen utafor hytta blåste det på nytt friskt. I nesten 1300 meters høyde var det bare å få opp teltet og skalke lukene. Selv i såpass frisk bris som ved Lågarios stod teltet overraskende stødig - hadde kanskje litt lave forventninger til denne type telt på forhånd, så der fikk fordommene mine seg en liten en. Lite blafring i duk, lite støy og generellt lite opplevelse av været inne i teltet. Med et innertelt som er lys grått og begge forteltene i samme duk-farge, ble inne miljøet i teltet veldig ok. ikke noe bisarre fargeskift å slite med!
  Min nyinnkjøpte Jetboil Stash fungerte strålende - kjapp som fy i forhold tril det jeg er vant med gfra før. Med presskanne-innsats ble det ordentlig kaffe også! Men totalt har jeg altså bare brukt 14gram gass! Kunne fint nøyd meg med en 100 grams boks (som jo får plass inni Jetboil-kjelen) istedet fro 230gram'eren jeg hadde med! Stash i seg selv (brenner + kjel + lokk + kaffepresse-kit)  veier bare 267gram!
  Siste dagen kom sola - og myggen. Ble en virkelig fin dag ned forbi Gjuvsjåen og over myrene der, før siste nedstigningen til Mogen ned forbi Bergbekken. Der er det alstå noen skikkelig fine rasteplasser med små kulper å dyppe varme og slitne føtter i...
  På Mogen var det masse dagsturister som reiser frem og tilbake med båten fra Skinnarbu/Frøystul-sida. Business as usual og lite restriksjoner å øyne med tanke på Covid.
  Tilbake til Porsgrunn ble det taxi til Rjukan og deretter buss og tog den siste biten.
  Med det var årets (første) besøk på Hardangervidda unnagjort!
  Et lite lass med bilder:

  Ved start på Haugastøl

  Første camp ved Ørteren


  Stusset fælt på hva dette var, inntil jeg så skiltet:

  Flott vær andre dag over Ørteren - Hallingskarvet i bakgrunnen:

  Litt forbi Krækkja:

   
  Halne og Halnefjorden:

  På vei mot Rauhelleren strekker myrulla seg utover<:

  Flotatjønne og Langesjoe, rett før susite nedstigninga til Rauhelleren:

  Surt i vinden på Rauhelleren, men inne i kroken var det visst lunt og fint i sola


   

  Når du kommer mot Rauhelleren sørfra er det 5km igjen når du ser hytta...

  Brua over det som etterhvert blirt Numedalslågen i Geivassdalen. Litt usikker på hvor langt opp den blir kalt Lågen?


  Ved Lågaros på omtrent 1300 moh

   
  Morgenstemning før nedpakking . Sola skulle snart bryte gjennom og det ble riktig så fin dag!

   
  Sørenden av Gjuvsjåen byr på ordentlig sandstrand!

   
  Siste nedstigning ned til Mogen. Flott rasteplass med en deilig kulp å dyppe såre tær i :

  Og så venter vi bare på avgang med Fjellvåken retning Frøystul og Skinnarbu.
   
 20. Like
  Espen Ørud got a reaction from Troll1 in Krysse grense ved feks.vandre Norge på Langs   
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/M1q7WK/hadde-venstre-haand-over-russergrensen-fikk-8000-i-bot
 21. Thanks
  Espen Ørud got a reaction from lars p in Hva menes med aktivt fiske?   
  1. Motsatsten til aktivt fiske er ikke ståsnøre, men statisk fiske. Noe man bedrinver om man parkerer agn og stang
  2. Med mindre du poster de aktuelle fiskereglene så er resten sysnsing fra alle...
  3. Oppsynet er normalt drillet i de forskjellige reglene for vassdraget og er dermed de beste til å tolke de aktuelle reglene.

  Når man er tatt med buksa nede i å ikke ha gjort godt nok grunnarbeid er det dårlig kotyme å spille krenket i diverse nettfora for å hente støtte...
 22. Like
  Espen Ørud got a reaction from rune1974 in Lufttørker og oppskrifter   
  Ny runde: 

  1065 gram egg med skallet på -> 915 gram egg med skallet av -> 228 gram egg tørket og kjørt i blender til pulver ala @Tom42

  78,6% reduksjon ifht vekt med skall
  75,1% reduksjon ifht vekt uten skall

  1 egg ferdig tørket = 12,6 gram
   

 23. Thanks
  Espen Ørud got a reaction from tubbs in Lufttørker og oppskrifter   
  Ny runde: 

  1065 gram egg med skallet på -> 915 gram egg med skallet av -> 228 gram egg tørket og kjørt i blender til pulver ala @Tom42

  78,6% reduksjon ifht vekt med skall
  75,1% reduksjon ifht vekt uten skall

  1 egg ferdig tørket = 12,6 gram
   

 24. Like
  Espen Ørud got a reaction from Hufsa in Lufttørker og oppskrifter   
  Ny runde: 

  1065 gram egg med skallet på -> 915 gram egg med skallet av -> 228 gram egg tørket og kjørt i blender til pulver ala @Tom42

  78,6% reduksjon ifht vekt med skall
  75,1% reduksjon ifht vekt uten skall

  1 egg ferdig tørket = 12,6 gram
   

 25. Like
  Espen Ørud got a reaction from Tom42 in Lufttørker og oppskrifter   
  Ny runde.
   
  21 gulrøtter på 1900g ble til 178g gulrot. Over 90% reduksjon i vekt!!
   
   

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy