Gå til innhold
  • Bli medlem

Espen Ørud

+Støttemedlem
  • Innlegg

    3 070
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    122

Espen Ørud vant dagen sist 11. april

Espen Ørud hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

5 671 Excellent

2 følgere

Om Espen Ørud

  • Bursdag 06. april 1971

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Fiske, naturfoto, jakt og friluftsliv på generell basis
  • Sted
    Hammerfest

Nylige profilbesøk

12 922 profilvisninger
  1. Inspirert av stadig økende utvalg fugler man klarer å fore/lokke inn/snike seg innpå så røyk jeg på nytt objektiv for å komme enda nærmere våre fjærkledde venner da ikke alle er så lite skvetne at de aksepterer folk på et par armlengdes avstand. De ble brukbar klaff på første prøvetur:
  2. En av de viktigste tingene er jo at man faktisk har gjort et par "forsøk" av den typen der under kontrollerte forhold så man vet og ikke tror. Så har man litt kontroll på hendelsesforløp og tiden det tar før det evt blir krise.
  3. Hvordan oppfører gymunderlaget seg med bittelitt brennende rødsprit på?
  4. Selv om "alle" "alltid" setter teltet med/mot vinden ifht lengderetning så hender det vinden snur eller oppfører seg irrasjonelt på annet vis. Jeg opplever det som om det hjelper der du har stor avstand mellom stenger ifht vindfang. Vi har ved et par anledninger fått sidevind og f.eks vært ute og gjort om på bardunering undervreis. Som regel fordi vi ofte har camp og større sjanse for retningsendring på vinden i løpet av noen dager. Det har da vært åpenbart at elefenatøret hjelper med å unngå du får spinnaker mellom teltstengene. Vi ser grei forskjell ifht når vi slipper bardunen på elefantøret under omgjøring. Har du vind i "riktig" retning opplever jeg ikke at de har så stor verdi. Da er det uansett stramt oppsett som reduserer lyd og du får minimal belastning i området.
  5. Ved gasslekkasje så er det mer smellen som forårsaker brann enn omvendt
  6. Ellers så er det mulig Harila kjenner han der Jens...
  7. Og der! fikk jeg endelig ålet meg nærme nok en rype i snøen til å få et kurant bilde. Det har stått på ønskelista en stund!
  8. Har 4 enkle, kommer til å kjøpe en dobbel. Folk har forskjellige behov og vaner om natta
  9. Har du regnet ut hvor mye ekstra trening du får med dette ut fra ditt gjennomsnitt antall skritt pr år med brynjeundertøy? Tipper du ender med å skylde DEM penger for økt gratis trening
  10. Samme lagerbrann, annen kynisk aktør med profitt i kikkerten? (Der fikk jeg påminnelse om at jeg må huske en runde på Vestby når jeg en gang i løpet av året er sørpå en tur igjen.)
  11. Ikke annet enn at dersom du bruker flere tørn i knuten og strammer enda hardere så øker friksjonen og dermed reduseres krafttapet i tilslaget. Det blir litt balansegang mellom tilslag og sklifunksjon. Opplever ikke at jeg har krokete noe dårligere med opphenger, men så sklir ikke opphengerknutene mine veldig lett heller....
  12. Min bruk av teltposer, pulker, pakkposer og bagger osv på vinteren tilsier at jeg mener det enkleste slik er slik jeg har det på min Helsport-teltpose: Strammelukking i ene enden.
  13. Jeg prioriterer stort sett nedoverbakke fremfor motvind. Tanken min er at jeg "går med tyngde" og at det skal veldig mye motvind til før det blir ubehagelig for fremdriften. Men en ekstra oppover, (som alltid viser seg at har mer løssnø enn du trodde) med pulk synes jeg stjeler mer av kreftene. Men det kan være en liten og lett sprett fra Bergen vurderer tyngden av motvind anderledes. Jeg har 90+ å legge i mot vinden
  14. Min erfaring med stol og alle typer form for underlag som er hvitt tilsier at jeg ville valgt stoltrekk til underlag i stedet. Ellers gode og solide valg her ut fra mitt erfaringsnivå...
  15. Dette siste er en dompap hunn, så den vil jeg påstå er beslektet, ja 😉 (eller titting som det heter i Finnmark. Dog er de færreste tittinger i slekt med hverandre)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.