Gå til innhold
  • Bli medlem

Leif J

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Leif J

  1. Hobbybutikker pleier å ta seg veldig godt betalt for slike småting. Speiderbutikken selger rundstrikk i bunter på 15 meter til en fornuftig pris: https://www.speiderbutikken.no/tur-og-leirutstyr/personlig-utstyr/tau-og-liner/elastisk-snore-3mm-15m.html I følge beskrivelsen skal den fint kunne brukes! Og prisen ligger godt under Helsports/Hillebergs alternativer. Dog har jeg ikke sammenliknet kvaliteten, men den har fungert godt som oppheng til underquilt.
  2. Helsport Alta Junior Flex er både nøytral i fargen (grønn) og god og varm. Passer for 130-160, men koster litt hvis du ikke finner den på tilbud.
  3. Jeg har opplevd samme problem i light-varianten av teltet. Som det det nevnes tidligere i tråden er det viktig at midtre pluggfeste ikke er festet for stramt. Kraften bør gå langs sømmene ned til de to pluggfestene som sitter der. Finner du den perfekte vinkelen får du en del ekstra cm mellom inner- og yttertelt. Da er de også mulig å heve det midterste festet med f.eks en pinne/bardun for bedre lufting. Problemet med kondens er jo størst i rolig vær. Minner også om at det bør være forteltet som står inn vinden i ruskevær, men det visste du sikkert allerede. Fjellheimen er gode telt, men litt for kilne på oppsettet etter min smak.
  4. Jeg har kjøpt nevnte underquilt og testet den på ungenes køyer. De er fem og sju og ligger ikke diagonalt, så funksjon når en voksen ligger diagonalt kan jeg ikke uttale meg om. Det jeg kan si er den føltes god og varm, og jeg var positivt overrasket over kvaliteten. Ulemper: den tar stor plass i sekken, omtrent som en vanlig fiberpose. Det følger ikke med instruksjon for oppheng, men det er sydd hemper langs kantene og det følger med fire "barduner" i tau. Jeg fikk den til å henge fint på ungenes køye og syntes den fulgte køya godt. Planen er å teste den på egen køye også, men da vil jeg bruke rundstrikk istedenfor tau. Så langt er jeg ikke kommet, men strikken er på vei i posten... Jeg synes den er vel verdt pengene, og en rimelig måte å få testet UQ hvis man er nysgjerrig.
  5. Meg bekjent har skoler momsfritak på innkjøp av mange varer, så pass på at det kommer tydelig fram i bestillingen at innkjøpet er til en skole og at det er skolen som blir fakturert... Lykke til med innkjøp av utstyr, og faget generelt!
  6. Tilbud på Holmeslet T3 til 1999,- førpris 4999,- https://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=2-44&prodid=4052 Tilbud på Holmeslet tramper 3 til 3199,- førpris 7499,- https://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=2-44&prodid=4053
  7. Opptil 50% på Exped-underlag hos Brukås sport...
  8. Jeg har en RAB pose i regular, er 183 og hadde gått for XL hadde jeg kunne valgt igjen. Tærne når i enden når jeg ligger og jeg presser sammen isolasjonen, men har ikke blitt kald ennå selv om det er det jeg frykter i marginale situasjoner...
  9. OFAs forum har dessverre lagt inn årene (RIP), men det finnes kanskje noe tilsvarende på facebook...
  10. Må med skam melde at jeg er innehaver av et eksemplar, men ikke har fått brukt den på tur ennå. Byggekvaliteten er imponerende, men vær obs på at de er konstruert med tanke på å kunne ha dundress/tykke klær i posen om natten. Snittet er med andre ord svært generøst...
  11. Jeg har gått ruta et par ganger på ski, og da gikk vi på stranda/i skogkanten. Turen blir mer en transportetappe enn en naturopplevelse. Gjevilvatnet tappes noe ned på vinteren og strandsonen blir derfor ganske stor. Jeg har bare gått der ved påsketider, det er mulig vannstanden er en del høyere nå. Vi valgte å ikke gå ute på isen på grunn av nevnte nedtapping. Forresten er det blitt 25 år siden jeg gikk der, kanskje har andre mer oppdatert info... God tur!
  12. Hei! Jeg har begge jakkene og begge er veldig gode jakker, men dekker ulikt bruksområde (for meg). Dunfri er mye varmere og en jakke jeg bruker når jeg tar pauser eller hvis jeg er ute i veldig kaldt vær. Atom er mer en høstjakke for meg og kan brukes mens jeg går. På sidene av torso har atom fleece-paneler som ikke er like vindtette som resten av jakka, men det skal blåse friskt for at det skal være et problem.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.