Gå til innhold
  • Bli medlem

kamphare

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kamphare

  1. Takk for informasjonen, blir fort litt mindre attraktivt med skitur om det ikke er snø. Filefjell og Finse høres bra ut! Skal sjekke det ut litt nærmere. Takk så mye!
  2. Takk for alle svar! Jeg skrev ikke så mye om utstyret så jeg forstår at det er vanskelig å gi råd. Jeg har telt og utstyr til å kunne være ute på natta og er ikke helt avhengig av å nå frem til hytta, er mest at det er det ønskede målet. Tar selvfølgelig med kart og kompass. Det er dette jeg er mest nervøs for da jeg har gjort generelt lite navigering og aldri aleine på tur. Så lenge det er sikt skal det gå helt fint da man går rett mot snøhetta i største deler av turen (og jeg gikk denne turen sist i Oktober) - er bare litt spent på egenskapene mine til å finne frem dersom det skulle være vanskelig å se. Ser an værmelding og går bare om det ser bra ut. Langtidsvarselet per nå (for Søndag 03.04 - Tirsdag 05.04) sier overskyet og ganske uforandret med rundt -5 grader og 5-10m/s vind. Jeg har veldig lyst til å gå en slik tur og få prøvd skiene. Hvor jeg gjør det har ikke så mye å si, men ønsker å gjøre det sikrest mulig. Av denne grunn har jeg tenkt på Kongsvoll - Reinheim, da jeg gikk nøyaktig denne i Oktober. Men jeg ville høre her om noen tror jeg gjør en feilberegning og tar med stor takk i mot alt av forslag til andre turer. Jeg bor på Hamar, så kommer meg enkelt til Rondane eller Dovre. Jeg er nybegynner på ski og ønsker å lære meg å kunne gå slike turer. Ville derfor høre med dere erfarne folk her først, som også en gang har startet et sted. Igjen, takk så mye!
  3. Gikk nylig til innkjøp av fjellski til en planlagt tur i påska. Reisefølget måtte så melde avbud og jeg fant nytt følge til en ny tur førstkommende helg - som også måtte avlyse. Det hadde vært synd å ikke få brukt skiene, så jeg vurderer å ta en tur alene nå til helga. Jeg har ikke gått en slik tur på ski før, så er litt nervøs. Tenkte å hoppe på toget til Kongsvoll og gå inn til Reinheim ved Snøhetta og bli der en natt eller to, da jeg gikk denne ruta i Oktober så det virker greit å finne frem dit. Leste at denne ruta er markert "til og med påske", så kanskje det er noe merker å finne og? Jeg lurte på om noen har noen andre turer å anbefale en nybegynner. Om jeg skulle surre og ikke finne frem, hva kan jeg forvente av temperatur på natta? Eventuelt, hvor dårlig ide er dette, og burde jeg la være? På forhånd: Takk for svar!
  4. Jeg kontaktet Åsnes og hørte med dem også, dette var svaret jeg fikk: "Du kan fint velge Cecilie i 190. Det er hovedsakelig design og tilgjengelige lengder som er forskjellen." Det gjør det vel enkelt, blir nok et par slike.
  5. Takk for svar @Omnilite. Så sammenlignet med Nansen så er spennet lavere som gir den litt mindre bæreegenskaper og noe treigere å gå med? Spørsmålet blir vel da hvor dritt er de å gå med i forhold til Nansen? Er det så ille at det ikke vil være verdt de nesten to tusen kronene det er å spare? Jeg følger tilfeldigvis en annen tråd du nylig svarte i på forumet og har et par spørsmål som passer til det. Som ViktorS i tråden "Ny allroundski-pakke" så har jeg også sett på Vetletind som en mulighet. Kan Cecilie skien sammenlignes med Vetletind/Storetind i gåegenskaper på grunn av det lave spennet, eller fungerer det annerledes?
  6. Heisann! Har et spørsmål som jeg lurte på om noen kunne hjelpe meg med. Ser for tida etter fjellski og var innom min lokale XXL for å sjekke utvalget. Der hadde de fjorårets modell av Åsnes Cecilie Skog for 1000,- paret. Nansen er en av skiene jeg har vurdert og selgeren fortalte at dette er nøyaktig samme skien, bare i annen farge. I UTE's test av fjellski (http://www.utemagasinet.no/Utstyr/TEST-Ski-for-fjellet) ser jeg at den omtales som en del annerledes, som gjør meg skeptisk. Er rundt 1.75 høy og ~80kg tung. Cecilie skien var tilgjengelig i 1.90. Burde jeg styre unna den? Hvor stor er forskjellene fra Nansen? [edit] Tenker å bruke 75mm binding til skiene. Kommer til å gå i variert terreng, bortover, oppover og nedover.
  7. Spennende, ser Koteka 500 ligger på ganske bra pris om en kjøper fra hanibal.cz. Kan jeg spørre om fraktkostnadene ble høye?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.