Gå til innhold
  • Bli medlem

peik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    464
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Innlegg skrevet av peik

  1. Espen Ørud skrev (18 timer siden):

    Tja, vi her i Finnmark har lagt merket til at bruken av terminologien "3-sesongs..." kan være noe unøyaktig når man samtaler med folk fra f.eks "Arendal" og derfor fort lager forvirring.

    Ikke bare i Finnmark. Også til fjells i innlandet i på Østlandet kan temperaturen falle ned til 0 grader om natten i juli og august. Opplevd det i Femundsmarka, Rendalen, Jotunheimen, Hardangervidda og Vassfaret

    • Liker 1
  2. ost skrev (På 16.3.2024 den 16.10):

    @peik Sitter akkurat og planlegger skitur fra Skansebakken i morgen, men er sterkt i tvil om smøreforholdene (har ikke felleski). Med meldte kuldegrader i natt - var snøen tørr nok til at du tror tørrvoks vil fungere, eller er isklister/universalklister løsningen? 

    Det var strålende forhold på søndag 😊

     

    • Liker 2
  3. Jeg skal prøve å legge ut litt her. Ellers så var det en kar fra Hamar som gikk halve trailen i 2018. Han la ut daglige rapporter på Facebook. Jeg har chattet litt med ham og fått noen råd. Du må scrolle langt ned i feeden for å komme til turen i 2018

     

    • Liker 1
  4. Det var ikke klisterføre. Rød spesial eller blå ekstra. Jeg gikk med fellski og det iset i fellene. Fra Storbekkhytta og videre hadde ingen gått. Ca 20-30 cm nysnø. Det blir sikkert preppet i natt eller i morgen tidlig. Det er meldt -7 i natt så da er det nok greit å smøre med blå Swix i morgen formiddag

    • Liker 2
    • Takk 1
  5. Pål Atle Fagerli skrev (På 21.2.2024 den 20.09):

    Hei igjen!

    Jeg gjennomførte turen min i sommer! Det var den mest fantastiske og minnerike turen jeg nok mest sannsynlig vil oppleve på denne jord. Turen var en oppdagelsesferd fra dag 1, akkurat som jeg ville ha det.  :)  Vil dere høre mer om turen så hør på podcasten "uteliv" 1. mars.  Ellers har dere spørsmål skal jeg svare her!! 

     

    mvh Pål Atle 

    Den må jeg høre på. Hørte på podcasten med Janicke Øien. Hun hadde en lignende tur helt nord i Alaska

  6. Artig tråd dette. Gikk selv en mer vestlig rute. Startet på Skullerud T gjennom Østmarka via Vangen til Ytre Enebakk. Deretter gjennom Gaupesteinmarka til Tomter og videre forbi Mørk golfklubb og ble plukket opp noen km nord for Skiptvet. Deretter til fots gjennom Skiptvet til Askim siste dag.  Fulgte en rute jeg fant på DNT fra Oslo til Skiptvet

    https://ut.no/turforslag/116999636/fra-t-banen-til-trsken

    • Liker 4
  7. Memento mori skrev (20 timer siden):

    Har vel bare et råd, styr unna. Hadde et som det var x antall hull etter ei natt. Det er feilkonstruert etter min mening, og for tynt stoff. Tror rekorden på et nytt underlag er 26 hull, og alle på eksakt samme sted. Fikk dog nytt, og alle andre jeg har hørt har også fått nytt. 
    Men det er stille, og meget behagelig å ligge på, men vil ikke holde over tid tror jeg. 

    Vurder å følge det rådet da det skal brukes mye over forhåpentligvis lang tid på Appalachian Trail.  Hvilket oppblåsbart har du best erfaring med når det gjelder holdbarhet, lav vekt og komfort? Må man leve med knitringen til Therm-a-rest? 

  8. Gabs88 skrev (20 timer siden):

    Det er ikke en myte, men det er bare litt mindre. Hvis du irriterer deg i utgangspunktet kommer du nok også til å irritere deg etter litt bruk.

     

    Den du egentlig burde teste er NXT. Tykkere, R verdi på 7.1, og snillere lyd. https://sectionhiker.com/therm-a-rest-neoair-xtherm-nxt-sleeping-pad-review/

     

    Men også dyrere.

     

     

     

    Tenker det kan bli like irriterende for andre, om man ligger i gapahuker hvor det er andre tilfeldige fotturister ...

  9. Memento mori skrev (19 timer siden):

    Er litt med i DNT, og i Koronatida ble dette populært med at du hadde hytta for deg selv. Det har også vært ei utfordring at mange ikke betaler for seg på hyttene. Har selv en del dårlig opplevelser med folk som kommer, ikke vil gjøre sin del etc. Men det er rundt i Oslomarka.

    På en annen side, gikk jeg Vassfarstien, og brukte telt pga prisen for leie av hele hytta. Alle 6 hyttene jeg gikk forbi var tomme…. Så de tapte jo en del på det også. 
     

    Derfor er det hyttevakter på en del hytter. 
    Bli gjerne med å bidra i DNT om du har en mulighet, om det så bare er å rydde en sti, eller delta på årsmøter. 

    Jeg gikk gjennom Vassfaret og Vikerfjell midt i fellesferien under pandemien. Samme erfaring. Ikke et menneske på DNT-hyttene. Vi lå i telt hele turen da vi ikke kunne vite på forhånd hvor vi ville befinne oss til en hver tid. Det var heller ingen av hyttene som hadde noe matlager tror jeg.

  10. Vurderer Nemo Equipement Tensor, men så at det hadde fått noen dårlige omtaler som gikk på at det gikk lett hull, og at det slapp luft. Dette kan jo skyldes uforsiktig og feil bruk. Noen erfaringer? Jeg var og kikket på Therm-a-rest på Sportsnett og var overrasket over knitrelyden. Jeg har et gult Sea to Summit-underlag med mummy fasong. Veldig kort, smalt og skikkelig plastikkfølelse. Komforten er grei nok, men jeg burde helt klart kjøpt et større underlag.

  11. Houmb skrev (På 1.11.2023 den 15.18):


    Jeg leter etter en kanomodell til bruk på elv og tjern, som kan ta to + sekker, og muligens hund men ofte bare en gubb + sekk (og noen ganger hund) Jeg skal bruke den til tur og jakt. Padlingen vil være 50/50 elv/innsjø. Tidligere har jeg prøvd en Mad River (Tror det er en Explorer) som en kompis har og den synes jeg har vært god. Den er nok laget for  elvebruk. Den har litt rocker (buet kjøl) så den er manøvrerbar i høyeste grad, men er også tålig stabil på innsjøer i lengderetning. Jeg er ingen ekspert men padler med åra på den ene siden, med styretak og jeg greier å svinge, rygge og manøvrerer greit.
     Jeg skygger ikke unna for elver med litt valser og hvitt på toppene, og manøvrerbarhet er et poeng, men det er ikke noen rodeokano jeg leter etter. Forsøker å vinkle meg inn på et fabrikat og en modell jeg blir fornøyd med, og jeg er glad for alle innspill.  

    Mad River 14 TT Explorer er glimrende til ditt bruk. Fin å padle alene da den er bare 14 fot.  Man sitter andre veien i kanoen når man padler solo

    • Takk 1
  12. Bjørnar Ø skrev (På 11.12.2023 den 12.40):

    Endte opp med en Isbjørn Barents sovepose. De svarte som eneste på e-post med spm.

    Har prøveligget flere poser den siste tiden. Der det ikke har vært mulig å prøve poser, så har jeg kontaktet produsent pr e-post. 

    Konklusjonen var at personbredde 90 cm er romslig nok, det kunne fungert med 85 cm men ikke med 80cm.

    Har du fått prøvd posen i kulda? Jeg har en Helsport Alta som er for kald når temperaturen faller under null

  13. Kjell Iver skrev (På 5.9.2023 den 14.45):

    Det var forresten en turist som trodde den nye stien var en bilvei - kjørte rundt hele fjellet og til trappa - til allmenn fornøyelse for oss lokale

    IMG_3153.jpeg

    IMG_3155.jpeg

    Dårlig skiltet kanskje?  😁

  14. Da har jeg prøvd Kvist. Lette og fine støvler som holder deg tørr hele dagen. Prøvd både i ur på Hallingskarvet og vassing i myr og søle. Brukte dem fra morgen til kveld uten å bli klam. Mye lettere enn Walk King og bedre støtte og beskyttelse mot vann enn trailrunners 

    WEB_Image_Tursko_til_herre_42_Alfa_Kvist_Advance_2_speidersport-alfa-kvist-2-advance-gtx-m--1177955165_plid_24607.jpeg

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.