Gå til innhold
  • Bli medlem

smgj

Passivt medlem
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

97 Good

Om smgj

  • Bursdag 26. jan. 1974

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Mest på tur i kano eller med GPS på jakt etter en cache.
  • Sted
    Østlandet

Nylige profilbesøk

2 003 profilvisninger
  1. http://www.nettdoktor.no/ernaering/vitaminer/artikler/magnesium.php Om trådstarter har lyst til å prøve kan det hende at det virker like så bra som både "bondevett" og ny sekk. Det kommer an på hva problemet var i utgangspunktet.
  2. Du har fått mange gode råd om sekk, sannsynligvis vil du komme i mål med dem. Om du ikke kommer helt fram med det vil jeg si er at om du generelt tenderer til å bli støl lett, så kan magnesiumcitrat-tilskudd hjelpe med raskere restitusjon. (Ta 1-2 kapsler på kvelden etter trening/aktivitet. Ikke mer, da man får løs mage om man går over ens personlige opptaksgrense. Om kvelden fordi det virker muskelavslappende og en del opplever å bli søvnige. http://www.life.no/produkter/vitaminer-mineraler/magnesium/bio-life-magnesium-60-kpsl eller http://www.life.no/produkter/vitaminer-mineraler/magnesium/magnesium-60-kpsl er gode produkter dersom du vil prøve og finnes også andre steder enn hos Life. Linkene dit er kun valgt fordi de var lette å finne. )
  3. Og om det nå skulle vise seg at du finner drømmekjelen, bare at den har knott - så kan det jo hende at det går an å modde knotten til en ring gjennom å bore, eller vinde ståltråd rundt knotten til en hempe. Du skal vel uansett bare løfte lokket via denne hempa, ikke mer vekt enn det.
  4. Da kan du flytte dem, tror jeg. Jeg har iallfall gjort det med noen av de kartene jeg har. (Det har dog vært mellom like enheter, men det tror jeg ikke er vesentlig.)
  5. Spørsmålet er vel om de er låst til enheten eller ikke. (Adventure er bare detaljeringsgraden.) Det var om de var låst eller ikke jeg trodde du kunne se i basecamp.
  6. Åpne basecamp, gå til "maps" og se hva du har der først og fremst? Edit: lese posten skikkelig, SÅ taste. Om du forsøker å legge over fra kartene dine til enheten så får du dem inn? Om du går på "maps" -> "manage map products" og det står "unlocked" på kartene dine så *tror jeg* at det bare er å installere dem på hvilken som helst garmin-enhet....
  7. Janome har vært veldig bra, jeg kjenner ikke til de nyere maskinene derfra. Når det gjelder bruktkjøp av overhalt maskin så fikk jeg garanti på min. Husker ikke om det var 3 eller 6 måneder. Det kan jo være verdt å spørre om dersom man velger å se etter overhalte i stedet for nye. (Og selvfølgelig sy som f... den perioden. )
  8. Jeg vil vel si at til det bruket så er det å kjøpe en brukt, overhalt maskin tingen. Husqvarna er nevnt av mange. Noen av de gamle modellene har også krabbegear for tykt /flerlags stoff om det skulle trenges. På Finn kan det være bra maskiner - men det kan også være en god grunn til at eieren vil ha en annen. Overhalte bruktmaskiner er som regel tryggere.
  9. Jeg kan ikke la den der stå ubesvart .... Som premiummedlem selv (kjenner meg ikke akkurat elitistisk av den grunn) og utlegger vil jeg si at "slitasjen" og dermed også vedlikeholdet på cachene faller betraktelig når man setter dem som premium. Det er ikke direkte relatert til antallet besøkende, for her jeg bor er det mange premiummedlemmer. Derimot så virker det som at folk som har bestemt seg for at hobbyen er verdt de 30$ årlig også setter seg mer inn i kutymene rundt ... (Og f.eks er mer nøye med å legge på plass lokk skikkelig, replassere riktig sted og ikke knøvle logger/bruke halve loggen på en signatur - alt småting som fort genererer unødvendig hyppig vedlikeholdsbehov.) Jeg har en cache på et meget trafikkert sted. Før jeg gjorde den kjip (= palatka - kun med logg) så måtte jeg bortom den titt og ofte. Ganske kjedelig når den ligger 4mil hjemmefra og ikke langs en vanlig reisevei for meg. Jeg skulle gjerne fortsette å ha en "ordentlig" boks der, men det var ikke praktisk mulig for meg å vedlikeholde med den slitasjen som det ble på den. Jeg satt med alternativene jeg så - ta bort helt, sette premium eller gjøre "kjip". En annen, lite hyggelig årsak, er at en del gratismedlemmer aktivt går inn for å ødelegge. I Sverige var det en periode folk som gjorde sitt fornødende i boksene... Da er de som "bare" ødelegger dem/tømmer dem eller fjerner dem direkte hyggelige i forhold. Felles for begge grupper er iallfall at de ikke spanderer penger på et årsmedlemsskap for å kunne fortsette ødeleggelsene. Forøvrig er det ingen begrensninger på utlegg for standardmedlemmer - synes man at det er for lite gøyale ikke-premiumsbokser i et område er det bare å legge ut.
  10. På android er c:geo et gratis alternativ. Den begrenses kun av medlemsskapet ditt (selvfølgelig). Kan ha noe høy startterskel, men gjør alt det du trenger.
  11. Om du ikke kommer i mål med dobbel strømpe eller bedre sko kan du få mine betraktninger... Jeg har erfaring med plasterallergi... Det brukes ulik lim i ulike plastre/tape. Se om du kan prøve noen andre produsenter. Du kan teste dette på små områder i en tid før. Når dette er sagt - når du har begynt å utvikle limallergi er det fort gjort at det fortsetter og du vil reagere på flere og flere typer. Så om du vil fortsette å tape så anbefaler jeg å først smøre med et produkt som heter kerodex 71. Dette er en barrierekrem ("usynlig hanske"). For min del gjorde innsmøring av hendene i denne pr 4. time at jeg kunne jobbe med rekepelling i 6måneder, selv om jeg da hadde kontaktallergi mot reker. https://www.apotek1.no/produkter/kerodex-71-krem-100ml-803387p
  12. Skulle være RAS, ikke Markamann!
  13. Tankevekkende. Det Markamann snakker om er vel det samme som det henvises til her: http://forskning.no/trening-bil-og-trafikk-sport/2010/01/ikke-faerre-ulykker-med-hjelm Såvidt jeg husker ble det også forsket litt på dette og man fant ut at sykelister med hjelm hadde høyere toleranse for å ligge tett på biler enn de uten.... At sikkerhetsutstyr hos enkelte fører til en adferd som høyner risikoen for at noe skal skje satt opp imot det å ikke benytte seg av sikkerhetsutstyret. Samme argument kan selvfølgelig brukes mot "alt" av sikkerhetsutstyr (redningsvest, sikkerhetssele, motorsyklister med gule vester etc), men nettoeffekten vil sikkert variere fra område til område, Hvis det å ta med spot i sekken gjør at man går turer/gjør vurderinger man ellers ikke ville gjort - ja, da blir nettoeffekten tvilsom. Men ... gjør man det? Jeg bruker ikke Spot så jeg kan ikke uttale meg. Går forøvrig også ekstremt lite alene nå, men kjenner på at jeg er "mer forsiktig" om jeg er alene. Ville jeg ha vært like forsiktig "alene med Spot"? Jeg må bare si at jeg tror at jeg kanskje hadde strukket strikken noe lenger.... antakelig til et sted opp fra "helt alene", men langt fra "sammen med andre."
  14. Skal man bare ha koordinater en gang imellom så hadde jeg lastet ned SW'en på mobilen og brukt den de gangene det var behov for det. Og forøvrig satt den i flymodus siden det sparer strøm. Etter min mening er det mye enklere og billigere enn å se etter en egen enhet.
  15. smgj

    Krympe ull kartanker

    Kontrollert krymping er vanskelig. De som kjenner tørketrommelen/vaskemaskina si kan ofte bruke den, men ikke om man er førstegangstover. Se om du finner noen tips her http://gronland2017.blogspot.no/2015/04/toving-av-kartankervotter.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.