Gå til innhold

whistler

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 937
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

whistler vant dagen sist Juli 19

whistler hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om whistler

 • Bursdag 20. okt. 1984

Profil

Nylige profilbesøk

4 929 profilvisninger
 1. whistler

  Vintertelt over Hardangervidda

  Spennende! Hardangervidda vinterstid kan være helt strålende og svært tøft. Og alt midt i mellom. På en såpass lang tur vil du sannsynligvis oppleve hele spekteret Jeg vil derfor anbefale deg å gå for et telt som tåler mye vær og er enkelt å slå opp, slik at du slipper å bekymre deg for teltet. De fleste solide telt fra anerkjente produsenter vil duge, men mitt forslag er Helsport Fjellheimen X-trem. Da får du et telt som er enkelt å slå opp og plass til en til om det skulle bli aktuelt. Vintercamping er mest trivelig når man er to i teltet, syntes jeg. Ellers: Om planen er å gå hele Hardangervidda på langs bør du ta noen prøveturer og teste rutiner og utstyr. Det er en forholdsvis lang og tøff tur om være ikke er med dere og kan bli potensielt farlig om du er uerfaren med vinterfriluftsliv.
 2. whistler

  "Ny" GPS for vinterturer

  Du trenger ihvertfall ikke mobildekning på iPhone som jeg bruker. Jeg har kuttet ut min gamle Garmin og bruker iPhone. Går helt fint når man passer på å holde den varm. Min nye iPhone 8 tåler kulda godt også.
 3. whistler

  Julekalender 2018!

  Takk for tilliten, men jeg usikker på om jeg får det til. Har hatt helt skrivevegring og altfor lite tid i flere måneder nå.. Har imidlertid et par ideer til innlegg, så jeg skal se om jeg får til noe. Garanterer ingenting
 4. whistler

  Sovepose til 3 åring

  Deuter har veldig gode barneposer. Se på Starlight også. Jeg gikk for den når jeg skulle kjøpe pose til min minste. Hun er nå fire og har hatt den fra hun var to. Med ullundertøy og lue på har den holdt henne god og varm ned til noen minus på vårtur.
 5. whistler

  Liggeunderlag vinter

  Meld gjerne tilbake hvordan det går, så skal jeg prøve å huske på det samme
 6. whistler

  Liggeunderlag vinter

  Så lenge det får trekke skikkelig inn tror jeg det problemet blir minimalt. Støvlene er ihvertfall rimelig «tørre» i overflaten etter en natt med tørk. Om du primært bruker det inne i teltet vil det uansett ikke bli noe problem med fukt.. jeg bruker stort sett mine ved bålet, under tarpen og i lavvoen vinterstid.
 7. whistler

  Liggeunderlag vinter

  Bruker mine stort sett når det er tørt og kaldt og har ikke hatt problemer med at de trekker vann. Hadde imidlertid med et skinn på en tur i høst som ble fuktig. Kom hjem med et skikkelig vått skinn. Vurderte å sette det inn med mink oil som jeg bruker på lærstøvler men har ikke kommet så langt. Skal teste det og prøve å huske å oppdatere her 😃
 8. whistler

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Jeg gjorde et forsøk på dette første gang for et par år siden. Kombinerte to dunposer. En med komfort for menn -1 og en -10. Var ute i tre døgn og hadde -25 på det kaldeste. Disse to posene gjorde at jeg var varm og god gjennom hele natta. Minst like varmt som Tyin. Litt styr med to poser, men volum og vekt av disse to posene er under halvparten av Tyin, så det er blitt førstevalget om jeg må bære alt i sekk 😃
 9. whistler

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Som @Lars L sier kan det være en god ide å kombinere to poser. Har du en enkel sommerpose vil summen av den og RAB posen antagelig holde deg varm Grei løsning om det skal bæres i sekk.
 10. whistler

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Basert på egen erfaring er jeg ganske sikker på det er «følelsen» for Tyin er ganske romslig og særlig hetta, men den er tung så den gir en helt annen følelse enn lett dun Ta den med ut og prøv et par netter. Jeg er ihvertfall strålende fornøyd med Tyin 5-season på alle punkt bortsett fra vekt og volum 😂 Bruker den derfor kun når jeg kan ha den i pulk RAB posen holder nok ikke i -20 for damer nei. -10 for damer er nok mer riktig. Skikkelig pose, men ikke nok for de kaldeste nettene.
 11. whistler

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Du burde ha så riktig lengde som mulig så du bør ikke gå opp i lengde. Sikker på det ikke bare er det at posen er en del tyngre og på den måten føles litt trangere enn en dunpose? Hvilken Tyin variant har du?
 12. whistler

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Vanskelig tema diskuteres jevnlig. Hvordan man opplever en sovepose er veldig individuelt, men i utgangspunktet burde RAB posen holdt deg varm i -10. Min erfaring er at det varierer ekstremt om jeg våkner litt kjølig på morgenkvisten, neten uavhengig av pose, men det jeg ser er at det har mye å si om jeg våkner litt sulten og ikke minst om jeg er tissetrengt. Må jeg på do fryser jeg litt nesten uansett på morgenkvisten. Angående kondens er det ingen problem med ett døgn på tur. Problemet oppstår først etter dagesvis eller kanskje ukesvis om du ikke har muligheter for tørking. Når det gjelder Tyin er det en knallpose etter min mening, men det høres ut som du har fått feil størrelse? Jeg opplever Tyin som veldig fin å snu seg i, men jeg er lang og smal og har den lengste utgaven. Det beste med den er at den er så stor og litt «stiv» sånn at jeg snur meg om natten uten at den klistrer seg eller føles trang, men det er min mening.
 13. whistler

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpt UR Rapala isbor. Dette skulle jeg ha i vinter og da passet det jo fint at Skitt fiske hadde en god pris i dag 👌💸
 14. Jeg har bare personlig erfaring med Arctic bedding på parisbrett og litt lenger Fjellpulken, men jeg ser ikke for meg at det skal være noe problem på Fjellpulken 144 ihvertfall. Den er jo bare 6 centimeter kortere enn parisbrettet og det fungerer helt fint på parisern.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.