Gå til innhold

espenmh

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om espenmh

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

607 profilvisninger
 1. Vi brukte ganske nøyaktig 6 timer på hele turen. Overnattet i telt på Maurvangen rett ved. Etter turen kjørte vi rett til Brimi Sæter for kald øl og kattunger Video fra turen:
 2. Vel, det ble tur! turrapport her: Jeg vil si at senorge.no ga en ganske god pekepinn på snømengdene.
 3. Svært sugen på å få startet sesongen for sommerturer, så jeg etter en passelig lang og høy tur i nærhet til Trondheim. Valget falt på Stor-Skarven i Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark. Det er litt tidlig å spasere opp over 1000m, faren for snø er stor. Jeg spurte forumet om noen kjente snølforholdene, og ble tipset om senorge.no sine snødybdekart. Kartet viste en del snø på toppen, men stemte det egentlig da? det har jo vært mange dager med temperaturer nær 20grader og dataene senorge baserer seg på er historiske data og målestasjoner som ligger ganske langt unna. Vi prøver! Jeg fikk med meg en turkompis, og vi kjørte utover. Akkurat denne dagen var det meldt vind og regn i perioder. Vi starter derfor litt sent på dagen for å unngå de værste regnskurene, og tråkker stien først kl 12:30. Det er mye myr og veldig vått. Akkurat det er derimot ikke et problem, for det er lagt ned et imponerende arbeid i plankestier som tar oss over alle myrene opp til snaufjellet. Det går unna. Oppe på snaufjellet blir snømengdene mer tydelig, og det er flekkvis ganske mye snø. Snøen er råtten og vi går igjennom flere ganger og tråkker ned i vannmengdene som renner under snøen. Stort sett ikke noe stort problem, turen gås ganske lett og vi klarer ofte å gå rundt snøflekkene eller de er grunne og harde nok til at vi kan gå over de. Helt oppe på toppen er det snøfritt og lett å gå. Fra Stor-Skarven går den en rygg over til Litj-Skarven (den er bare 2m lavere enn storebror). Denne ryggen var dekket med store snøskavler og framstod som rimelig ufremkommelig i sommersko. Totalt brukte vi ca 6 timer inkludert spisepause og rast.
 4. stilig, jeg visste ikke om senorge.no Veldig kult hvis dataene er pålitelige. De sier ikke noe annet enn at det er interpolert, observasjonsbasert data.
 5. Er det kjentfolk som har vært i området rundt Stor-Skarven i det siste og som vet om det fortsatt ligger snø? Vurderer topptur med barn, men det er ikke sikkert de lar seg friste hvis de må forsere snøskavler
 6. Kunne gjerne tenkt meg å redigere tittelen på denne posten, men jeg finner ikke ut hvordan
 7. I to dager på rad har jeg gått til toppen av Jervfejllet Turen dit er en perfekt halvdagstur. Rett etter jobb pakker jeg sekken og kjører 35min opp forbi Jonsavnnet i Tronhdeim, og begir meg oppover. hele turen tar gjerne 3 timer inkludert litt rasting, litt slingring avhengig av hvem som er med meg, og om vi vil utforske Finn Pål-Stuggu. Finn Pål-Stuggu er en fascinerende helle-hule. Det er ikke en "ekte" hule, men en hule laget av en diger helle som har lagt seg slik at det bli et hulrom under, Det ligger en kiste ved inngangen som inneholder en del historiske dokumenter som utreder litt om historien om hvem Finn Pål var og om hvordan Milorg brukte hulen under andre verdenskrig som del av motstandsbevegelsen. Turen er variert, vi går opp og ned igjen i myr og skog til vi klatrer opp og kommer til snaufjellet, med en flott utsikt over Jonsvannet, Fosen, Trollheimen og Sylan, Vi starter etter jobb, og er tilbake igjen i 21-tiden på kvelden. litt salige og litt takknemlige over at det finnes slike turmuligheter rett i nærhten av Trondheim. Jeg anbefaler denne turen på det sterkeste til topptur-hungrige trondheimere som ikke finner tiden til å dra på de store toppene. På de to turene jeg har hatt har jeg vært heldig å sett to rever på kloss hold, en elg, og heiloer som ivrig beskytter sine små.
 8. for de av oss som liker litt luftige og rå turer, er kanskje midtre gjevilvasskamb det beste trollheimen gar å by på, og jeg klarer nesten ikke å vente på neste gang jeg skal bestige dette beistet. Denne turen sitter i meg enda, som en av de flotteste.
 9. Hehe, ja. Det var mye folk i fjellet denne dagen. Flere kjentfolk "advarte" oss om køgåing fra gjevillvasshytta. og vi så fulle parkeringsplasser langs veien. Men på Midtre fikk vi være helt alene. vi møtte bare en gruppe til som snudde ved klatre-etappene. Loggboken ved toppvarden fortalte at det var 7 stykker her før oss (kl 14), men de kom nok fra nordsiden og gikk samme vei tilbake.
 10. Ja, Det er mye bra i Trollheimen. Midtre Gjevillvasskamb vil jeg tro er noe av det luftigeste her, men det er ikke mangel på flotte fjell med litt mindre høydesug
 11. Turen gikk fra Gravbekken opp til tuppen av Midtre, videre langs eggen og opp til toppen. Nedturen via Riaren og tilbake til Gravbekken. Det hele ble godt dokumentert på video Denne turen overasket stort i positiv retning, jeg hadde ikke trodd det skulle bli så luftig og flott. Totalt 9 timer i strålende turvær. https://www.youtube.com/watch?v=dM7F684YJOU turloggpå ut.no
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.