Gå til innhold
  • Bli medlem

joddm

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om joddm

  1. Hei, Lurer litt på når man skal bruke/hvilke bruksområder forskjellige stoffer i diverse plagg har? Vinter/sommer? Soft shell, Gore Tex, bomull, fleece, polyester osv osv... Hvor vind/regn-bestandig er plagg som ikke er regntøy/tex/dri3/dermizax? Kom med dine tips
  2. Skjer det ofte at slangebrennere blir utsatt for lekkasje? Takk for konkrete forslag! Skal titte nærmere på disse Har blitt litt skeptisk til slike varmeveksel-kjeler o.l. etter at jeg leste at det produseres opptil 20 ganger mer karbonmonoksid med disse. Ser at de har Trangia-sett med gassbrennere, men jeg ser ikke at det står noen oppgitt effekt på disse? Eller er det bare jeg som er blind... Foreløbig er det slike kokesett som ser mest interessante ut, siden man får pakket både kokekar og brenner ganske kompakt. Hva er f.eks forskjellen mellom Primus Power Stove og Spider Stove?
  3. Takk for mange gode svar dere! Kort sagt, så er jeg ute etter en den beste "all-rounderen". En som er enkel i bruk, men likevel stabil og robust. Det blir både dagsturer og turer opp mot 3-5 dager. Vekt er jo litt viktig vil jeg si, man vil jo holde det lett. Det blir litt kokkelering, ikke bare vannkoking, så da er vel en som har god regulerbarhet. Det gjelder å holde tunga rett i munnen her ja! Trangia-settene ser jo praktiske ut i og med at man kan pakke dem sammen i en kasserolle, men kanskje litt lite futt i en rødspritbrenner? Slik som det ser ut nå, så heller jeg mer mot å kjøpe en gassbrenner, for så å utvide med en multifuelbrenner hvis/når behovet skulle melde seg. Jeg tror at en brenner med slange vil være bedre enn en toppmontert, med tanke på varmeutvikling ifb. vindskjerming? Sikkerhet og alt det der.
  4. Tittelen sier det meste. Er ute etter mitt første turkjøkken! Det er en jungel av utstyr der ute, derfor henvender jeg meg hit, hvor litt mer rutinerte folk holder til. Brukerne av det blir meg og madammen. Har til nå bare gått på sommerturer, men kommer nok også til å bli brukt på høsten, under jakt o.l. Er usikker på om det blir noe vinterbruk, men det er kanskje greit å gå for en multifuel slik at man har mulighet? Kom med råd og tips! Pris er ikke så vesentlig, så lenge det er utstyr som holder.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.