Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjørn Erik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bjørn Erik

  1. Den ‎15‎.‎03‎.‎2016 at 23.54, dsk skrev:

    Ta det rolig nå!

    Slett ikke sikkert at noe behøver å byttes, men det kan hende det er OK for å lære den å kjenne igjen.

    Bare sleng brenneren med slange i oppvaskmaskinen sammen med noe annet du skal kjøre på program for gryter etc.

    Etter at den har tørket er det antagelig fortsatt vann inni, så pump rikelig med luft i ei tom brenselflaske og blås systemet tomt.

    Fyll flaska minst halvfull.

    Siden vi nå kan være bekymret for pakningenes kvalitet etter både alder og sjokkbehandling i oppvaskmaskinen så bør man teste med et trygt drivstoff, f.eks tennvæske for grill. 

    Pass på at brennerplata sitter rett, forvarm med (rød)sprit (full kopp). I det flammen dør ut tenn brenneren på vanlig måte med fyrstikk og forsiktig åpning på reguleringen.  Så fort du eventuelt merker lekkasjer stopp prosedyren og forsøk å utbedre. Når det endlig brenner så fyr på til du har brukt opp drivstoffet.  Er alt OK hele veien behøver du ikke bytte pakninger.

     

    dsk

     

    Da var det gjort. Kasta brennern i oppvaskmaskinen. imens gikk jeg over pumpa. Pumpelæret var helt gåån. Byttet likeså da jeg hadde liggende repsett.

    Brennern så ikke nevneverdig renere ut etter en runde i oppvaskmaskinen. Så med det blotte øye at pakningene ikke var bra så jeg byttet alle samt dyse og nål.

    Morsomt å skru på den igjen. Med alle deler byttet tok jeg sjansen. Fylte med bensin og fyrte opp. Perfekt opptenning på første forsøk. Gamle kunster var tydligvis ikke glemt.

    Men for et bråk. Kom plutselig på hvorfor jeg sluttet å bruke den for 15-20 år siden og gikke over til coleman 442 og 533.  Høres ut som det står en jumbojet ute på terrassen.

    Ved justering merker jeg litt ujevn flamme som stabiliserer seg etter et par sekunder. Mener å huske den alltid har hvert sånn. Normalt?

    Vi får se hva det blir til. Uansett så blir den med på neste tur.

    Frister mer å ligge i telt og fyre med coleman kontra novaen utover sene nattestimer.

    • Liker 1
  2. 13 timer siden, borgern skrev:

    Jeg har brukt litt forskjellig slipeutstyr gjennom årene. Det jeg brukte  i mange år var en Lansky brynesett. Fungerte bra og ga skarpe kniver men det tok en den tid å bruke. På øks har jeg aldri testet det men ned ganske små slipsteiner så kan jeg ikke tenke meg at det er spesielt egnet. Det slipesettet gir en rett egg.

    til øks bruker jeg vanlig bryne eller en sliper fra Fiskars.

    I fjor kjøpte jeg en elektrisk sliper som jeg synes har fungert veldig bra http://www.worksharp.no/knivslipere.php . Jeg kjøpte standardnodellen. Den sliper knivene kjapt og skarpt. Har ikke testet øks på den men det er nok mulig å bruke den da en kan tilte slipebåndet i flere vinkler. Bør nok feste øks i en skrustikke eller noe. Denne sliperen lager en konveks egg.

    kort om de forskjellig type egg så er det vel mest vanlig med rett egg her hjemme, kalles vel også skandinavisk egg. Da er slipen helt rett mot selve eggen. På konveks egg så buer slipen svakt utover ned mot selve eggen. Noen mener det gjør eggen sterkere. Konkav egg så buer slipen innover mot eggen. Hatt en kniv med slik egg en gang men syntes det var kjipt å slipe. Vet ikke hva utstyr som er best egnet til konkav egg.

    worksharpen så veldig spennende ut. Har alltid hatt problemer med sliping av økser og kniver. Derfor sendes de alltid over til gamlefar. Kan man her forvente å bruke en formue i slipebånd?

  3. Har tatt en beslutning om å finne frem den gamle novabrenneren. Må vel være 15 år siden jeg brukte den sist.

    Tenkte i den forbindelse å spandere en full rens samt bytte alle pakninger.

    har sett noen videoer på you tube så service skal nok gå bra.

    Men, hva anbefaler dere for rengjøring/ rens av brenneren?

     

  4. 9 minutter siden, Jan-Eilert Pedersen skrev:

    Jeg bruker tau i pulkfestene på sekken. En U-slynge i hver ring og en karabinkrok på midten. 

    Smart. Her vil man også ungå belastning på spenner. Har opplevd at bikksja litt mer en overivrig hopper til så jeg nesten deiser i bakken og spennene nærmer seg bristepunket.

    Men det handler vel mer om dressur:grin:. Hvor kraftig tau bruker du?

  5. Hoftebelte kan vel på de fleste sekker justeres så det kommer litt på siden og ikke på midten. Trodde jeg hadde funnet den optimale løsningen med denne fra fjellpulken. Som festes i hoftebelte på sekken

    Men metallet er så tynt at bikksja dro den i filler etter første tur.

    art_767_krok_for_4b727faa663e8.jpg

  6. Var en  dagstur med bikksja på Lørdag. Ekstrem lite snø inne i skogen. gikk da utenfor stier og løyper. Ingen problemer med fottur der. De neste dager er det spådd opptil 30 cm da.

    Hvor i marka går turen. Er godt kjent i Nordmarka men etter å ha flyttet til oppegård er jeg interessert i gode turforslag her ute.

  7. Har stekt både hjortefilet og reinsdyrfilet på bål mange ganger. Denne metoden burde fungere like bra i en vedovn om ikke bedre.
    3-4 lag alufolie type tykk. en god klatt med smør, krydder etter smak. pakk det godt inn og legg det på glør. størrelsen vil avgjøre hvor lenge den bør ligge.

    • Liker 1
  8. I vinterferien ifjor gikk jeg og en kamerat Eventyrløypa fra Norefjell til Geilo.

    Det var da flotte løper hele veien bortsett fra over hallingnatten.Fra Turistforeningen ble det sagt at det var preparert over der.

    Det var det ikke så vi måtte bakse i løssnø et godt stykke. Det er ganske bratt opp der.

    Den gang ble vi fortalt at det foregår en rettsak med grunneier og om hvem som skal preparere. Om dette er løst nå vet jeg ikke.

  9. Jeg har en 4 mnd gammel breton som jeg har hatt med et par helger på telttur og hatt temp opp mot -10.

    Når de er så små tygger de istykker alt mulig. Finn en gammel sovepose og la den ligge der. Så fort han er ferdig med å tygge på alt skal jeg investere i jervehiet.

    Det du sannsynligvis vil oppleve er at han kommer på besøk i din pose i løpet av natta og bare vil ligge der.

  10. At det lages mye dustete duppeditter skal jeg være enig i. Men grillpinnen fra xxl har jeg faktisk mange av selv.

    På klassetur med 30 gærne elever med kniv fungerer disse utmerket, såfremt man ikke ønsker snauhogst.

    En ting jeg vil trekke fram er en eggholder.slik at man kan ta med rå egg uten at de knuser på tur.

    Veeeeeldig praktisk for de som ønsker det. :D

    post-1880-133474606902_thumb.gif

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.