Gå til innhold
  • Bli medlem

klatreminus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av klatreminus

  1. er det ellers noen forskjell på hvordan plagget føles å gå med vanligvis, er det forskjell på stivhet, isolasjon osv ?
  2. Hei, På jakt etter ny jaktbukse, og må nok bestille på nett da lokale butikker har lite sånt. Foreløpig er Bergans hogna en høyaktuell kandidat, men hva blir forskjellen på 2l og 3l på buksa ? så forøvrig at 3L vant en test i dagbladet.
  3. Min devold breeze holder fint den. men bruker den aldri med sekk e.l. Alt til sitt bruk..
  4. Helt tynn sommerull kan du egentlig ikke regne med holder så mange sesonger. Jeg holder meg til Devold, Brynje og Aclima på ull, gode erfaringer med alle, men styr unna "design" plaggene. Skal du ha noe som varer lenge må du etter min erfaring kjøpe noe som er ullblanding eller noe som er litt tykkere. Forresten gode erfaringer med ull fra dovrejell fra magasinet.no også.
  5. Jeg har ikke funnet noen fjellsko med bred tåboks som funker, men ellers vil jeg slå et slag for Topo: https://www.topoathletic.com/ samme bredde som altra ca, men er ikke 0-drop. De har også fått en hiking sko som kan være ok. Eneste jeg vil påpeke er at de ikke er så fryktelig slitesterke, vet ikke helt hvordan de vil stå i mot på en steinte fjelltur.
  6. Ta den med til butikken du kjøpte den, ihvertfall hvis den er litt ny... Hvis ikke kjøp Garmin
  7. https://support.polar.com/e_manuals/ignite/polar-ignite-user-manual-english/content/pairing-sensors.htm
  8. Garmin er genialt, forstår ikke hvorfor noen vil ha applewatch når batteriet er så dårlig. Hvis hovedbruket ditt er kart og tur så ville jeg ha gått for 7 pga touch skjerm. Navigering i kart er et mareritt med knapper på 6'ern. Men når du har øvd nok så funker det.. Jeg har ikke solar selv, så kan ikke si noe om egne erfaringer, men de som jeg kjenner som har solar har vel sagt at det stort sett er en gimmick og ikke så veldig nyttig enda. Som nevnt ovenfor vil jo klokka ofte være skjult av en jakke eller genser.
  9. Viking Anaconda 4x4 Mid. På desperat jakt etter litt lettere sko som passer min rare fot..
  10. polar har 2 apper, polar beat og flow. Dene ene er for trening, den andre kan kobles til pulsbelte. Husker ikke hvilken som gjør hva... jeg bruker belte stort sett med Garmin klokka nå.
  11. Jeg har dette belte, det er helt supert. Hvis det har ligget lenge så bytt batteri, batteriet tømmes ved oppbevaring dersom selve enheten er koblet på beltet. Ellers vil jeg anbefale å laste ned polar sin app (husker ikke hva det heter) og koble den til belte. Da får du testet belte fint på mobilen, og du kan også velge å slå av f.eks. ant+ for å spare batteri dersom du ønsker å bare bruke blåtann, eller du kan sjekke om det faktisk er slått på åja.. det må sitte ganske stramt også. Skal sitte såpass at du har merke etter en løpetur.
  12. Til helgen skal jeg på en liten tur med ungene i setesdal austhei (med telt). Planen er å parkere med bjørnevannshytta og følge stien mot berdalen en time eller to og finne en fin teltplass, typisk rundt reindalsfjellet et sted Jeg har ikke vært på Austheiene før, noen som er kjent i området som kan gi tips om fine steder å telte og fine fiskevann ?
  13. Ta alltid litt mat, for å være sikker. Så kommer det jo an på om du er altetende eller ikke... Jeg har med en liten termos så har jeg varmt vann til lunch istedet for å dra på kokesett
  14. XXL har real turmat Chicken Tikka Masala 2020 til 59 for medlemmer..
  15. Takk for gode tips. Den Lundhags Antjah II så jo veldig spennende og prisen var ikke så gal. Litt mer skeptisk til forslaget om knickers.. det tror jeg passer best på bunaden..
  16. klatreminus

    Ny turbukse

    Nå kan jeg desverre ikke lappe mer på min gamle jakt/turbukse fra bergans så jeg må ut å finne meg en ny... Den jeg har (bergans budor) har klart seg veldig bra og blitt brukt på jakt og på fjellet. Vann og vintett og ganske god å gå med. Nå som jeg jakter på den perfekte buksa så trenger jeg egentlig ikke en vanntett bukse, hvis det bøtter ned så kan jeg fint gå med en lett regnbukse / overtrekk. Men jeg gidder ikke å gå med regnbukse bare fordi at det har regnet siste uka og alt av lyng og vegetasjon er vått. Det perfekte hadde kanskje vært en bukse som var vanntett opp til kneet ? og så lett og bevegelig og gjerne vannavstøtende øverst ? Noen som har noen gode tips ?
  17. Håper det blir bra. Det jeg egentlig hadde lyst på kostet 3 ganger'n (expen orion III), så jeg kunne ikke forsvare det. Men nå slipper jeg ihvertfall å drasse på wiglo'en på hver minste lille tur. ... for noen sniker. Det burde jo Fjellsport ha opplyst om da..
  18. Etter diverse purringer fra fjellsport sitt salg så gikk jeg i fella. en stk Marmot Limelight 3p på vei i posten
  19. @Julie_G Hvilken ble det på deg ? Jeg sitter selv og sikler etter orion III teltet, men synes det blir litt vel dyrt. Jeg telter stort sett i sommerhalvåret, og den høyden som Orion har ser jo fantastisk ut.
  20. Hei, Jeg er veldig lite kjent i fjellnorge utenfor mine lokale trakter på sørlandet. I årets norgesferie er tanken å leie ei hytte en ukes tid og gå dagsturer i jotunheimen. Vi er en familie på 5 med tennåringsbarn. Tipper vi vil gå på galdhøypiggen og glittertind, men ellers har jeg ikke så mange tanker. Jeg vil gjerne ha forslag til fine dagsturer og forslag til hvor vi bør ha basen. Alt mottas med takk
  21. Garmin Forerunner 945. Samme funksjonalitet som fenix6, men en del mindre i størrelse. Kan brukes til alt. Meget fornøyd med min. Jeg logger treningsøkter hver dag og lader ca 1 gang i uka.
  22. Min gamle bergans Dermizax har vært veldig god. Selv etter lange dager med regn og våt vegetasjon så holder buksa tett. På høsten i skogen så er det jo håpløst hvis ikke buksa er vanntett, ihvertfall opp til knærne. Nå har min bukse revnet helt på innsiden så jeg må ha ny, men vanskelig å finne noe jeg er fornøyd med.
  23. Ja, absolutt. Det er bedre å spise ofte enn mye, og heller tidlig enn seint Jeg har syklet litt langløp (dvs 5-12 timer). Mitt faste opplegg for å ikke gå tom er å spise hver halvtime, og det gjør jeg helt fra start og til slutt. Jeg spiser barer, nøtter, muffins, sjokolade osv. Og så har jeg med meg en gel i tilfelle jeg går helt i kjelleren.
  24. nå toucher vi innpå ting som sikkert andre kan mer enn meg om. Men sjokolade er forholdsvis rask energi, men må likevel brytes ned. Havregryn og nøtter etc har mye energi men fordøyes saktere så man kan gå lenge på det. Gel er nesten ren glykose, det går nesten rett i blodet, men virkningen varer ikke så lenge. Mange sykkelister som dytter inn på for mye av begynner å slite med magen, men jeg har ikke opplevd det selv.
  25. Håper de kan komme med footprint også, det hadde vært fint de gangene man ikke trenger å tenke på vekt..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.