Gå til innhold
  • Bli medlem

KyrreG

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Neutral

Om KyrreG

Nylige profilbesøk

1 354 profilvisninger
  1. Morsom og enkel (4+), delvis eksponert klatretopp i Rogaland. Vi parkerte bilen i ei lomme ved siden av veien som går mot Vinddalen (og Skåpet) like nedenfor fjellet. Anmarsjen gir seg selv, det er rett opp lia blant bjørk og steinur. Innsteget gav også seg selv syntes vi, men godt mulig vi hadde litt flaks. Det er ingen sti opp lia, men eggen er godt synlig fra veien og vi tok bare sikte på den. Fra innsteget brukte vi seks taulengder til toppen. To steder scramblet vi fra standplass til ny standplass, da det var enkelt og lite eksponert. Vi hadde med oss ett sett med kiler og seks kam'er og opplevde at ruten var godt sikret. Innsteget er markert på kartet som er vedlagt, det er der den røde streken blir strak. Den andre svarte prikken som ikke er toppen, er innsteg nr 2 etter litt scrambling. Retur fra toppen valgte vi å ta til fots over toppen og ned til venstre gjennom steinur og ned til bekkedalen. Siste 300-400 meter er det sti og etterhvert traktorsti. Nedturen tok 45 min fra toppen. Totalt brukte vi 6,5 timer på turen, inkludert mye grubling, knoting og diskusjoner om været. Alt i alt en flott og passe utfordrende tur for to karer som ikke hadde klatret på en stund. route1995692-Salmonknuten.gpx
  2. Turrapport Bjørndalstraversen 8. august 2015 Det viktigste først: det er nå snøfritt over traversen. Selvfølgelig er det en del fortsatt en del snø mange steder på ruta, men selve traversen er bar. Turen er fantastisk, men krever at man er vant til å ferdes i eksponert terreng. Utstyr: Sikringstau 25m Klatresele Noen karabinere, slynger og ATC 3 kamkiler og ett sett kiler 1 isøks og 1 snøanker Turklær og dobbelt opp med matpakke Tidsbruk: Totalt 11 timer Ca 3 timer til Andersfjellet Ca 1,5 timer Andersfjellet-Bjørndalstindane 1425 (start travers) Snaut 2 timer over traversen Ca 4,5 time på resten Disse tidene er inkludert pauser. Vi er 2 karer i rimelig god form, men forhastet oss ikke. Veivalg: Vi parkerte på parkeringsplassen ved Fossberg, rett før grusveien starter. Fulgte ruta som ligger på Ut.no opp langs steingjerdet på ok sti gjennom fin skog. Litt glatt og sølete da det hadde regnet ila natten. Stidelet ved vann 829 er markert med varde og herifra er det greit å bare gå rett opp til Andersfjellet. Fra Andersfjellet gir veien seg selv opp til høyde 1426 - Bjørndalstindane. Noe snø, men den var god å gå i og faren for utglidning lav da det heller ikke er voldsomt bratt. Traversen ga seg selv. Vi brukte sikringstauet til rapellering én plass. Opp den siste toppen på traversen holdt vi høyre på an sauesti og endte med å krabbe opp noen gressbakker og steinkløfter. Vi antok etterpå at dette ikke var det beste veivalget. Etter traversen over Juklevasskruna er det greit å gå i steinura utenfor snøen. På vei ned og over ryggen til Bjørndalsnuten gikk vi på snø hele veien. God snø å gå på. Ned fra Bjørndalsnuten var det fortsatt store snøfelt og bratt. Her var faren for utglidning rimelig stor. Anbefaler å ha med isøks eller et par lette stegjern, eller å ta det rolig og forsiktig, ned dette partiet så lenge snøen ligger. Snøen vekslet mellom myk og godt feste, til hard og glatt. Fra setra i Bjørndalen (vann 630), gikk vi på god sti med bruer ned til Murabotn. Dette veivalget skiller seg fra ruta på Ut.no. Stien var våt, men er godt tilrettelagt med tau i bratta og bruer over elven. I tillegg byr denne stien på flott natur med fossefall (for ikke å snakke om at man slipper å gå opp igjen særlig mange høydemetere).
  3. Turrapport Bondhusbreen 16. - 17. juli 2015 Vi startet kl 0500 fra parkeringsplassen i Sundal. Det tok ca 2 t å gå inn til breen. Stien er rimelig god å gå på og det er merket med små varder siste biten opp fra morenesletta. Enkelt å komme inn på breen, da det er snø helt nederst. Det er rimelig bratt (måtte bruke begge øksene), så vi satte isskruer underveis. Lunsj på vinduet. Oppe ved vinduet er det skavler og det begynner å bli mer grisete = større sprekker og litt labyrint. Over vinduet er det labyrint og store sprekker. Denne delen inkluderte en rapell og klatring over sprekker. En god del klatring i denne delen. Det raste litt i breen og det var en del romling. Jeg vil anta at det tok oss ca 5 timer fra vinduet til vi var ferdig med labyrinten, dvs opp på breen der sprekkene er mindre og vi kunne "marsje på." Fra toppen til Fondsbu er det enkelt å gå og mye snø. Vi gikk dog i tau hele veien. Fremme kl 2200, dvs totalt 17 t tur (2 t lunsj). Overnatting på Fondsbu og enkel vei ned igjen via Keiserstien. Dette er en flott tur for turvante mennesker med bre- og klatreerfaring.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.