Gå til innhold
  • Bli medlem

naturstein

Aktiv medlem
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av naturstein

  1. Kom de fram til ved å gjennomgå tidligere forskningsresultater. Altså veldig seriøs forskning som kom fram til den konklusjonen. Brød er sunt, altså surdeigsbrød!
  2. Det har jeg ikke lest noe om (;-)), men leste om fytinsyre for lenge siden, og siden mitt kosthold for det meste besto av (hjemmelaget) brød, så tenkte jeg at det var verd et forsøk, og jeg har ikke følt meg så bra på lenge. Korn er ikke så sunt som de påstår! Ikke noe mer brød på meg før jeg har laget mitt første surdeigsbrød!
  3. Kuttet ut brød for et par dager siden, og forkjølelsen forsvant som dugg for solen!
  4. Har vært i kjempegod form siden forrige post, inntil et par dager siden. Nå er jeg ganske utslått. Har forkjølelsesymptomer, men helt uten hoste og rennende nese. Er forkjølelseslapp og trøtt med litt halsvondt og ørevondt. Håper ikke det er hva jeg frykter. Det kom rett etter jeg hadde syklet i t-skjorte og kortbukser for første gang, i den heten som har vært. Ble utsatt for tropetrekk, og at det skal så lite til skjønner jeg ikke.
  5. Har måtte kutte ut skogsturene i det siste. Hadde det bra så lenge jeg måtte slite, men i roligere partier kom negativt tankekjør. Kan ha noe med at turen gikk på autopilot siden jeg hadde gått den hver dag i mange måneder.
  6. Lurer litt på en ting... Mange produsenter som blander ull med syntetiske materialer. Er det noen fordeler med det bortsett fra at det gir lengre holdbarhet (tror jeg)?
  7. Enig! 6000Lm-CREE-XM-L-XML-3x-T6-LED tok kvelden nå nylig. Den tålte ikke regnværet som var, og nå lever den sitt eget liv ved at den slår seg av og på som den selv vil.
  8. Takk for mange gode anbefalinger. Har en og anbefale selv som heter "The Way Back". http://www.imdb.com/title/tt1023114/
  9. Utslettet som forsvant har kommet tilbake i en mindre utgave. Ca. 5cm på det bredeste i diameter. Er ikke så tydelig som første gangen, men nok til å bli bekymret av. Må jeg på antibiotika igjen?
  10. Mange takk for hjelpen. Nå håper jeg skoene vil vare i 20 år. Har slurvet litt tenker jeg, siden jeg påfører voks på sko som ikke er rengjort for inntørket jord først. Må begynne å vaske av de først.
  11. Takk for input. Var ikke klar over det, bortsett fra at jeg har merket forskjell på varigheten ja, når jeg tenker meg om. At det kan være ugunstig for sømmer var godt å få vite. Har kjøpt den glyserinsåpa også. Er det anbefalt å bruke? Hvordan brukes den i tilfelle? Må man skylle den av i dusjen etterpå?
  12. Veldig fornøyd må jeg si. Så en youtube-video hvor det ble sagt at olje var best fordi det trekker bedre inn og er lettere å påføre. Jeg hadde ikke forsøkt olje før, og jeg må si meg enig. http://www.biltema.no/no/Fritid/Hestesport/Hestestell-og-tilbehor/Larpleieserie-2000018766/
  13. Tusen takk for all hjelp og informasjon. Jeg bor dessverre ikke i Oslo, men takk for tilbudet Walle. De du linket til på XXL Whistler har en grei pris, og er meget aktuelle, men de andre som er nevnt er også det. Nå er det bare å glede seg til en hvit jul.
  14. Kan logge stigningen med telefonen neste gang. Har ikke så mye erfaring, så jeg vet ikke helt hvor bratt det er sammenlignet med skikkelig bratt.
  15. Nå er det ikke over tregrensen, men er veldig bratt terreng, selv om jeg kan ta en vei som ikke er så bratt, men lengre, så får se hvordan det går. Takk for hjelpen.
  16. I år skal jeg kjøpe truger, men hvordan er truger å benytte i terreng med stor stigning, og hvor det er fjell med en høydeforskjell på halvmeteren mellom trinnene? Nå utjevner jo snøen hvis store mengder da...
  17. Jeg hadde en Acro S. Nesten samme telefon bare at den er vanntett. Nyere telefoner er mye bedre. Jeg har en Samsung S5 nå, og den tar bedre bilder enn mitt gamle Canon Ixus 230.
  18. Nå er det kun igjen en liten rød prikk der flåtten satt. Formen er topp, og mange turer i skogen venter.
  19. Har lest at den sitter ventende og at den bruker luktesansen, og når det nærmer seg noen/noe så strekker den ut beina klar til å gripe tak. Ikke denne nettsiden jeg leste det på, men står det samme her: http://www.prevention.com/health/health-concerns/tick-myths-and-facts Myth #5: Ticks fall from trees. Fact: Ticks crawl up. If you find one on your head, it's because the tick crawled up your entire body and found a home there, not because it fell from a tree branch above you. Creepy as that sounds, it's important to know, says Mather. På den nettsiden står det at smitte vanligvis ikke blir overført før etter 24 timer, men i sommer leste jeg at nå er det 12 timer som gjelder. Bakteriene i magen til flåtten som inneholder smitte bruker litt tid på å aktivere seg.
  20. Sjekk av hunden hver kveld er en selvfølge, men kan være flått som ikke har festet seg, så å la den være i senga er ikke lurt nei. Jeg bruker gaffateip rundt anklene på tur, for at flåtten ikke kan greie å krype oppover. Effektivt siden flåtten befinner seg kun lavt i terrenget.
  21. Nå er utslettet nesten ikke synlig mer, og formen er nesten 100% igjen. Tipper det var min dumskap, til tross for at jeg visste bedre som gjorde at jeg fikk flått. Har vært litt ettergivende på å la hunden min få komme opp i senga. Det er ikke så lurt etter en kveldstur i skogen. Jeg sjekker meg hver kveld før leggetid, så om ikke det var en luring, så er det sånn det skjedde. Kan også være pga. gjenbruk av klær som du skriver smgj. Med Medisafe-appen så er det ikke noe problem å holde styr på når jeg skal ta medisin, og jeg forsøker å huske på å ta den sammen med mat.
  22. Interessant lesning, og takk for linken. Stemmer bra for meg. Negative tanker forsvinner etter et stykke, og får jeg ikke min daglige tur så går det utover livskvaliteten. Best har jeg det på tur, og jo lengre den er jo bedre får jeg det.
  23. Takk det samme Godt å høre at du tror du står den over.. Er usikkerheten som er verst, men vi er heldige som fikk det først nå. Er vel ikke så lenge siden leger ikke hadde kunnskap om emnet. 98% av bittene er ufarlige har jeg også lest, men når man har fått den ringen så er vel man bitt av en av de farlige? Ja, å lese for mye gjør det hele bare verre.
  24. Takk Ikke så dårlig nei, og i dag orket jeg en tur i skogen. Den var blitt mer høstlig på kun en uke må jeg si. Takk Døden nær er å overdrive litt, så det er best å ikke lese for mye, da man kan bli skremt. God bedring til deg også! Takk Godt å høre at det sannsynligvis går bra! Takk Visste jeg ikke. Håper jeg slipper det. Takk Håper hun er kvitt det for all fremtid. En ting er å få det selv, men det må være verre når sitt barn får det. Takk Legen gav meg pencillin for 15 dager. Hvis utslettet har forsvunnet innen da, trenger jeg mer da? Hvordan vite? Han sa det ikke var viktig med høy dose, men at man tok det over tid.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.