Gå til innhold
  • Bli medlem

LilleSprell

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om LilleSprell

Nylige profilbesøk

803 profilvisninger
  1. Gikk sammen med en nabo idag, ble 2 voksne, 7 barn og en hund. .. Så da gikk vi på Fanafjellet. Gikk fra fanasæter vis ramberget og mot Linken. Stoppet før siste delen siden 4-åringen og de to som satt på rygg trengte pause. Snudde etterpå og gikk resten av runden tilbake til fanasæter. Mye gjørmepartier, så var bra med fjellsko, men såpass tørt at de 4 eldste ungene løp hele veien. ... lite folk idag siden det var overskyet - men egentlig perfekt turvær!
  2. Neste gang vi skal på tur skal vi være litt fine på det til frokosten til ungene: http://www.toro.no/Vaare-produkter/Kjoelte-ferdigretter/LAKTOSEFRI-RISGROET-385G Kommer masse laktosefrie produkter på markedet nå i høst, og er flere sider på nett og facebook nå med tips om laktosefrie produkter.
  3. Siden formen min i alle de år ikke har vært den beste, så er vi ikke på ekstremturer. Eldste blir endel på gruvevandring med faren, og ellers blir vi på teltturer h or jeg både skal klare baby og stor sekk og gubben skal klare stor sekk og evt nr 2 sin sekk neste år, så foreløpig ikke de mest ekstreme. Lurer litt på å prøve det nye merket sport1 selger; jotunheim. Kun for å se om nr.2 klarer å ødelegge det og eller hva... Men kanskje eldste skal få seg en norrønajakke siden han nok vil roe ned voksingen og klarer ta vare på klærne nå?
  4. Da har storebror fått gaver til 8-årsdagen.. La sportiva trango fjellsko Osprey ace 38 sekk Osprey drikkesystem Diverse småting som stor snyltekopp, buff, lue, lett jakke til å ha i sekken... Et stykk godt fornøyd gutt altså! Så da er det å se på hva yngste skal få til bursdagen sin... han sliter mye mer på klærne, så der håper jeg på å kunne finne kvalitet/slitesterkt til en billig penge...
  5. Usikker siden det er mye beiteområde der og...men rett over mot dyrdalen og livarden tror jeg det er større sjanse for at det er lov!
  6. Bare vær obs på at deler av gullfjellet er nedslagsfelt for drikkevann og følgelig ikke alltid alle steder er lov å telte, likedan noen steder på byfjellene...
  7. Her skal han på straks 6 få deuter climber til bursdagen og han på straks 8 får osprey ace 38. Begge er sekker som er godt anbefalt. Turlaget har deuter sin i tillegg til deuter fox 30 og 40, og chillout ved hotell norge har osprey - anbefales å ta ungene med og prøve! Han eldste vår valgte sjøl osprey sin - synes den satt best på. Joda, kan ikke akkurat si at telt er luksus, men en natt i ny og ne klarer de fleste! Jeg sliter med rygg og bekken, så min plan er å kjøpe et skikkelig komfy liggeunderlag, evt alltid ha med ticket to the moon hengekøyen vår sånn at jeg får den alene og ikke ligger trangt med ungene. En kan alltids gjøre ting mer behagelig! Kjenner mange som har begynt å like teltlivet etter at den bedre halvdelen kom på gode løsninger for å bringe med litt mer luksus.
  8. Hun på 9 kan jo bære sekk selv med sovepose etc i, så blir det ikke så mye på deg, og hun på 6 kan bære litt enkle ting og! Det er slik vi gjør det. Heldigvis er vi to voksne som deler på å bære ting og, men letter likevel mye for oss at de bærer enkle ting og dermed øver seg på oppakning. Hva med telt er det hun ikke liker da? Burde kanskje klare å legge tilrette for at hun blir med en natt av og til slik at hun kan bli glad i det og?
  9. Hadde ikke ungene vokst som ugress og ødelagt det meste av klær, så hadde norrøna vært noe. Men de er vanvittig dyre for å være klær som brukes kort tid. Skal se litt nærmere på de andre. Gutta har ødelagt hver sin HH bukse og hver sin bergans bukse siste året...
  10. Takk! Skal se litt på de og. Han fyller ikke 6 før i november. Er mest turbukse og jakke vi sliter med nå ser det ut som...
  11. Høres ut som at la sportiva kan være et bra valg da! Deuter fox var en av sekkene han på 8 prøvde, men osprey ace 38 var mer muligheter med ifht justering etc. Og den han likte best på.Fox 30 ble for stor for han på straks 6.. og siden vi venter nr 3 nå, så har vi funnet ut at han kan få den sekken som er mindre enn fox 30, siden nr 3 kan arve den. Da er det vel bare å finne gode turklær da! Håper på tips der og!
  12. Har to gutter som nå trenger litt nytt for tur... Eldste fyller 8 på fredag, og har vært i butikker og prøvd sekk ifht turer/overnattingsturer. Valget falt på osprey ace 38, så denne får han av ene onkelen. Og han yngste har prøvd og ønsker seg en deuter, husker ikke helt hva den het, men ble anbefalt på turlaget. Men de trenger nye fjellsko (med høy kant og tåle litt vann), nye turbukser og nye turjakker. Vi bor på vestlandet, så her må vi nok ha noe som tåler godt med vann, og siden de 1. Vokser som ugress og 2. Sliter lett hull på alle klær - så kan ting ikke bære for dyrt heller.... Noen som har anbefalinger??? Har prøvd la sportiva sine fjellsko på eldste, og de likte han - er de noe gode? Eller andre til samme pris som er bedre?
  13. Vi pleier ofte å telte i rødlia ved søfteland. Ungene elsker det!
  14. Vi har limelight 3p. Brukt mye, og mannen har brukt det i kraftig vind og sludd på vikafjellet. Limelight holder hvertfall veldig godt i både vind og regn, og et 3p telt har vært greit med plass i til en familie på fire. Kjøpte et mindre limelight til en kompis, og det var god plass i det i tillegg til at det var like godt å sette opp og holdt like godt i vind. Vårt telt er såpass gammelt at det kom uten footprint, men har likevel aldri blitt fuktig igjennom bunnen selv med godt våt mose under. Tenker kjøpe oss større marmot nå - såpass fornøyd er vi med det!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.