Gå til innhold
  • Bli medlem

Magj

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Magj

  1. Dette er ikke en enkeltvare, men det kan være såpass mye å hente at jeg satser på at det er greit å legge det ut her likevel: Alle som betaler med et privat MasterCard fra DNB får 25 % rabatt på blant annet KomplettFritid til og med mandag. Dette gjelder alle varer, og summen trekkes fra først på MasterCard-fakturaen. Informasjon på DNBs nettsider. Det gis også 20 % på session.no og 30 % på karitraa.com, de kan kanskje være interessante for noen her inne.
  2. Hei igjen! Tusen takk for innspillene. Ser at anbefalingene deres går i samme retning. Jeg skal se på de jakkene som er nevnt: Bergans-jakken ser jeg at er billigst på G-Sport (i medium, som er det jeg normalt bruker), og der får jeg også en ytterligere liten rabatt. Bor forøvrig i Oslo, siden Blackbrrd nevnte det, så værmessig slipper jeg forholdsvis billig unna til daglig. Kan også ta meg en tur på outlet, jeg vet at det er både Norrøna, Bergans, Haglöfs og en del annet å velge i på den på Vinterbro. Ikke noe problem å beholde den vanntette jakken jeg allerede har enn så lenge, men den er såpass tung og klumpete å ha i sekken at jeg tror den også er moden for utskiftning hvis prisen er grei. Hva må man normalt regne med å betale for en forholdsvis pakkvennlig, vanntett turjakke (skalljakke)? Noen tips i jakten på en slik jakke også?
  3. Hei! Jeg begynte for alvor å ta meg noen turer i skog og mark i år, og jeg har virkelig blitt bitt av basillen. Vært en del turer med telt i sommer og høst, og det skal bli mange flere. Så langt har jeg klart meg greit på klesfronten med det jeg hadde, men jeg merker at jeg nok burde hatt en ny jakke. Det blir fort ganske klamt under den jakken jeg bruker nå, den er nok best egnet for bruk på regnfulle dager her i byen. Så jeg har kikket på en del jakker, men det er ikke så lett å orientere seg i denne jungelen når man er temmelig fersk. Jeg fikk veldig god hjelp her inne tidligere i år, så da prøver jeg igjen. Når jeg går i skog og mark er nok det aller viktigste at jakken tåler både slitasje fra sekk og de buskene og kvistene man dulter borti her og der. Det er også viktig at jeg ikke svetter i stykker under jakken, det er tross alt mye av grunnen til jakkekjøpet. Jeg har til gode å fryse mens jeg er i bevegelse på tur med mindre jeg er søkkvåt. Skal neppe ut midtvinters i metervis med snø, så det mest ekstreme været blir det neppe snakk om, men vil gjerne få med meg høstsesongen. Vindtetthet er også et poeng, men de fleste jakker som oppfyller de andre kravene er vel fort vindtette eller bortimot vindtette uansett. Skader heller ikke om jakken passer til bruk her i byen om høsten også, men veldig viktig er det ikke. Den kjøpes for tur i skog og på fjell, så får andre bruksområder være en bonus. Lurer egentlig på om jeg er tjent med å sikte på en softshelljakke (og ha en syltynn vanntett jakke i sekken) eller å kjøpe en skalljakke/hardshell som ventilerer godt? Eller noe helt annet, for den saks skyld? Ser det er delte meninger om softshell som "standardjakke" på tur, og selv er jeg temmelig blank. Og når det er avklart: Noen forslag til brukbare jakker fra de mer erfarne? Jeg har ikke noe ufravikelig budsjett, jeg skjønner at gode jakker ikke er gratis, men som student sparer jeg selvsagt gjerne de kronene jeg kan. På forhånd takk for alle innspill
  4. Slår gjerne til hvis dette tilbudet fortsatt står - har sendt deg en melding også. Tror nok et lite kuppeltelt passer meg bra i første omgang. Kommer til å prøve meg litt i Oslo og omegn først, i hvert fall. Igjen takk for alle tipsene. Jeg så lenge og godt Quarter Dome fra REI.com også, og ble imponert. Der handlet det mest om at det inkl. frakt ble over 2500 til slutt. Det er ikke mange hundrelappene det handler om, men som student må jeg nok holde meg innenfor "budsjettet" jeg satte opp. Trenger nemlig også en sekk (resten av utstyret har jeg), og der har jeg ikke lyst til å måtte gå for det billigste alternativet. Blir nok bra, dette, og jeg skal holde meg unna de mest forblåste toppene
  5. Hei igjen! Takk for all responsen, det var mer enn jeg hadde ventet. Ja, jeg har faktisk fulgt med på prisjakt.no sin tilbudsoversikt i tillegg til finn.no. Jeg så også (som mange andre med mitt budsjett, antar jeg) på disse Helsport Nordmarka-teltene XXL fører, også delvis fordi jeg har et gavekort å bruke opp der. I øyeblikket koster Nordmarka 2 kr. 1299, men jeg tror det var nede på 999 for noen uker siden. Hvordan ville dette vært? Må også si hjertelig takk for tipset om Fjellsport-rabattkoden: Enten det blir telt derfra eller ikke skal jeg også ha et par andre ting (blant annet ny sekk), så jeg kommer helt sikkert til å bruke koden. Jeg skal ta en titt på Marmot Tungsten 1P, Sovjetunionen, det virket fint og veldig passende for mitt bruk. Fint med mulighet for såpass utsikt. Så jeg skal kikke litt på det og gi beskjed, hvis ikke teltet forsvinner i løpet av dagen Skal også kikke på de andre forslagene jeg har fått her. Det er litt vanskelig å navigere i det mylderet av telt som finnes når du er ganske fersk, så jeg setter stor pris på hjelpen.
  6. Hei! Ny på forumet, registrert for dette formålet. Håper på litt hjelp fra de som er mer erfarne i teltjungelen enn meg. Jeg har lest gjennom flere gamle tråder, men folk har så forskjellige behov og ønsker at jeg tenker det er greit å spørre selv også. Vanskelig å helt sette seg inn i dette, så mye forskjellig som finnes. Ganske turvant, men det har som regel vært hytte til hytte, så telt er jeg ganske blank på. Jeg skal ut på tur(er) i telt. Hovedsakelig alene og iblant sammen med venner, men i sistnevnte tilfelle med hvert sitt telt. Ikke vinterturer, men både vår, sommer og et godt stykke utover høsten. Jeg holder meg nok hovedsakelig i (ikke så tett) skog, men litt vind bør teltet kunne stå imot. Skal riktignok holde meg på Østlandet i første omgang, så det blåser neppe opp mer enn at man klarer seg greit uansett. Fordel om jeg kan sitte opp i teltet når det pissregner, men jeg skal ikke akkurat slå hjul. Kokkelering innendørs vet jeg ikke hvordan det er med i enmannstelt, men neppe optimalt. Skjønner at enmannstelt ofte er veldig små, og det er ingenting i veien for et tomannstelt, snarere tvert imot. Kan legge til at jeg er 1.80 høy, så jeg tar vel helt gjennomsnittlig med plass, og jeg har ingen firbent følgesvenn som skal med. Katten hadde neppe satt særlig pris på telttur. Den største utfordringen er nok prisen. Jeg er student en stund til, og budsjettet mitt bærer preg av det. Helst ser jeg at jeg ikke må bruke mer enn rundt kr. 1500 (for all del gjerne mindre også), men jeg kan kanskje strekke meg til 2000 om jeg må. Vekten er det litt mindre farlig med, selv om ingen ønsker å bære mer enn de må. Jeg tar meg heller en ekstra dag og kortere etapper hvis det blir nødvendig. Skjønner at det ikke er det største budsjettet, men jeg trenger altså ikke noe Superlight, ei heller et helårstelt. Kan godt kjøpe brukt, jeg har kikket en del på Finn.no de siste dagene for å se etter muligheter. Noen forslag? All hjelp tas imot med takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.