Gå til innhold
  • Bli medlem

Trym

Aktiv medlem
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trym

  1. Vi har disse teltene:

    Helsport Ringstind 2 light

    Helsport Fjellheiemen 3 camp

    Hilleberg Keron 4 GT

    Med kone og to små barn er det godt å kunne velge litt ut i fra hvor mange som skal ut. Jeg drømmer fortsatt om å returnere til vintertelting, derfor ble familieteltet et Keron.

  2. Jeg har Grevling Shelter 2000 og har brukt den ned mot minus 25 grader uten nevneverdige fuktproblemer. Kammeraten min på samme tur, hadde betraktelig våtere sovepose, også med Shelter 2000. Generelt sett må han tørke soveposen mer og oftere enn meg når vi er på tur, også uten overtrekk, noe som sier meg at fuktproblemer kan være individuelt betinget.

  3. Hei og velkommen.

    Skal du bruke teltet om vinteren også? I så fall kan 2 personers bli noe trangt for to med vinterutrustning. Om du holder deg til de snøfrie sesongene vil Pro-serien til Helsport være en lettere bør for ryggen. Hilleberg har også noen fine firesesongstelt som er lettere enn Xtrem-serien til Helsport, men de er en del dyrere.

    PS: Fint om du legger litt mer krefter i å gjøre innleggene dine mer leselige

  4. Jeg har selv Ajungilaks vindsekk. Vi var to som testet hvordan det var å ta en times lunsj i vindsekken forleden helg, og det var trangt... Været tatt i betraktning var det allikevel bedre innenfor enn utenfor. Jeg ser Helsports variant er smalere enn Ajungilaks sin, 200x140 mot 200x150, så jeg ville heller ha valgt Ajungilak. Sportsnett har også Hillebergs variant, 210x180, den tror jeg er mer komfortabel, og selvfølgelig dyrere.

  5. Ja, det er jeg. Jeg insisterte på 195 i butikken mens selger mente 200. Som tidligere nevnt fant vi at spennet i 195 riktig for meg. I bruk er jeg strålende fornøyd med valget.

    Fra Sportsnetts omtale av Amundsen (samme tekst som det sto for Rago)

    MERK: Når det gjelder lengde på ski, så er vår oppfatning at du skal ha kortere ski enn du vil velge til løypeski. Men er du tyngre bygd enn gjennomsnittet, så skal du opp litt for å få nok flyt på skia. (Jeg som skriver dette, veier 95 kg og er 183 cm, og jeg går på 200. Ville gjerne gått ned både i vekt og lengde på skia...)
  6. Jakob,

    Jeg er 183cm / 77kg og har Rago 195cm, og har det samme bruksområde som deg. Spennet i 200cm skiene var for sterkt, 195cm helt passe. Jeg vet ikke om endringen fra Rago til Amundsen medførte noen endringer i spennet.

  7. Du står ovenfor et luksusproblem :D Både Himalayan Parka og Annapurna er knall jakker. Dra ut i butikken, prøv dem på, sitt på huk, dytt dem ned i en pakksekk for å teste komprimeringen etc. I fjor var visst nok Annapurna mest komprimerbar, vet ikke hvordan det er i år med det nye ytterstoffet til TNF.

  8. Jeg vil tippe de fleste bruker slamombriller, men kall dem gjerne skibriller :wink: Det du skal se etter er at de er behagelige å ha på ditt fjes, prøv gjerne med lue og balaclava/ansikstmaske e.l. så du er sikker på at all hud er dekket. Videre skal de gi beskyttelse mot UV-stråling, hjelmkompatible om du vil bruke dem i bakken (med hjelm), glass (ofte gult) som gir god sikt og kontrast når det er overskyet, snø og vind og eventuelt et mørkere reserveglass til solrike dager. Addidas, Uvex, Cebe og Oakley er noen merker som du finner på diverse nettbutikker.

    Dunjakka bør være lang nok til å dekke nedenfor ryggen når du sitter. Hette hjelper mye mot varmetap. Tykkelse og fyllkvalitet er faktorer for jakkas iolasjonseffekt, og at du den er stor nok til å trekke utenpå alt du går med uten at dunene komprimeres innenfra. Du velger nok ikke alt for galt med Bergans sin dunjakke, ellers er det mange fine tilbud for tiden på TNF Polar eller Himalayan Parka og Mountain Equipment Annapurna. Vindstyrken og lufttemperatur vil avgjøre den effektive kulden du blir utsatt for, jeg har ikke sett at det er oppgitt noen komfort-temperatur for jakker.

    Lue, mine favoritter er Brynes Super Lue og Lowe Alpine Mountain Cap Tripple Point, de bruker jeg om hverandre avhenging av fysisk utskeielse, vær og vind.

  9. Jeg vil tro at når flammen treffer steinen vil du ha ufullstendig forbrenning og dermed få høy konsentrasjon av kullos :)

    Og ja

    Forvarminga av den ga en altfor høy flamme til å skje i telt, og jeg lurer på hva er trikset for å havne med varm og ferdigjustert brenner inne i teltet i vindvær?

    Bli godt kjent med brenneren din og spesielt forvarmingen. Et tips jeg så nylig var å la brenneren ligge i fryseren for å bli god og kald, så tar du den med utenfor og øver deg. I felt tar du oppvarmingen i kuldegropa i forteltet, når den brenner stabilt, tar du den inn i innerteltet.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.