Gå til innhold
  • Bli medlem

zementh

Aktiv medlem
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

43 Neutral

Om zementh

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

1 851 profilvisninger
  1. Gilde turmat, pasta bolognese, 46,- på Rema 1000.
  2. Det er iallfall ikke meg. Jeg bestilte selv et grønt Anaris til 3250,- og så at det også var en bra pris på Allak 3, som jeg forøvrig har selv fra før. Har aldri hørt om parabolflua før jeg så de nevnt i en an annen tråd her på fjellforum. Men det kan jo virke som det er flippere som overvåker denne tråden, og det overrasker meg ikke akkurat…
  3. Hilleberg Allak 3 for 6175,- https://www.parabolflua.no/hilleberg-allak-3-red
  4. Ja dette er noe av det første jeg bytter på de fleste turklærne jeg kjøper som har glidelås. Statisk eller semistatisk tau som de bl.a. selger hos Sportsnett fungerer fint til dette. Har også fått det tilsendt en konvolutt med taustumper fra Arcteryx etter å ha kontaktet kundeservice.
  5. Tror nok kvalitetsbekymringen din er ubegrunnet. Jeg har en Alpha SV - made in Canada som nå er 12 år gammel. Den er reparert 4 ganger pga taper som har løsnet, men ellers i fin stand fortsatt. Har også en Beta SV som er fra Kina, den er ikke like gammel, men er brukt nesten like mye, og har vært uten noen problemer så langt. De bruker nok samme materialer uavhengig av produksjonsland (sannsynligvis fra Kina) Så det er jo bare folkene som limer og syr sammen produktet som er forskjellig. Og med tanke på den kvaliteten jeg har sett på flere andre kina og filipinene-produkter fra Arcteryx, så kan jeg ikke se at Kanadiske hender skal være noe bedre. De har nok akkurat samme utstyr i Kina også. Men det som jeg syns er bekymringsverdig er at det ikke skal kunne lønne seg å produsere en jakke til 8000 kroner i et industriand lenger.
  6. Du kan bestille hos Trangia.se uten å betale ekstra moms og tollavgift. "I Norge är vi momsregistrerade och säljer inklusive moms 25% . TRANGIA NO MVA nr: 926 421 832. Priserna i webshop visas inklusive moms 25% och man betalar alltså den vid köpet. Man betalar som Norsk kund ingen tull på sändningar från oss . Våra varor samt dokument uppfyller villkoren för ursprungsintyg.2
  7. De definerer det som produktets praktiske levetid, så om den er helt utslitt får du ikke reparert det. Men om tape løsner eller delamineres, så fikser de uten diskusjon. Jeg har en jakke som er 12 år nå, den ble reparert i fjor uten problemer da den hadde gått opp i limingen et par steder.
  8. Arcteryx har jo livstidsgaranti, så jeg har sendt inn utallige ganger til goretexservice.no. Siden jeg aldri har betalt selv, vet jeg ikke hva det koster. Men er fornøyd med jobben de har gjort.
  9. Ser også i artikkelen at Apple uttaler at det bare virker opp til 62 grader nord, så da er jo store deler av Norge utelukket.
  10. Hilleberg har jo to modeller som er akkurat slik, Kaitum og Helags. Det enda ikke lanserte teltet Norrøna Svalbard er vel også omtrent samme design. Så noen er det jo.
  11. Har Exped sin, den fungerer også fint på Thermarest liggeunderlag. Det følger med en overgang. Byggekvaliteten er litt som et billig kinaprodukt. Den holder iallfall til tre oppblåsninger, har aldri testet flere uten å lade den i mellomtiden. Men ser på Milrabs hjemmeside at de påstår at den skal klare 4 oppblåsninger av et dobbelt underlag, så 5-7 ganger med vanlig størrelse går sannsynligvis greit.
  12. Hva med Kaitum 2? Veier 3,1 kg, 2 fortelt og rett fotende. Syns det er et glimrende solotelt, men fungerer helt fint for 2 personer. Går helt fint å koke i forteltene. Det eneste jeg syns er litt negativt er at det kan være litt kronglete å komme inn og ut, men det er jo likt på Nammatj også. Mitt drømmetelt vill være et Kaitum med Nalloåpning i den ene enden.
  13. Det jeg syns er viktigst ved valg av farge på telt er hvordan det er innvendig i dagslys hvis du må oppholde deg der i dårlig vær feks. Jeg har mest erfaring med Hilleberg, og rødt Hilleberg er forferdelig på dagtid, alle farger blir helt forvrengt. Mulig jeg er litt miljøskadet siden jeg jobber bl.a. med farger på film og TV, men jeg har bare telt i grønn eller sand i dag. Sand (brun) er syns jeg er det mest nøytrale, men grønn er nesten det samme. Hvis det er mørkt om natten vil det selvsagt ikke bety noe hvilken farge ytterteltet har, du ser bare fargen på innerteltet, og lyskilden i teltet vil avgjøre fargetemperaturen.
  14. Først skrudde jeg til dysa et par hakk til, men siden den er av messing har sporet begynt å bli deformert pga av for lite skrujern. Fyrte opp, fortsatt samme problem. Kjølte den ned og strammet ytterligere litt til, og nå virker den helt perfekt. Det går faktisk ikke an å stramme den nok med verktøyet som følger med siden det er så smalt at man ikke får nok moment. Men da jeg fant frem leatherman supertool klarte jeg å stramme nok. Så takk for gode tips!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.