Gå til innhold
  • Bli medlem

Haugelarsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Haugelarsen vant dagen sist 9. februar 2016

Haugelarsen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

63 Good

Om Haugelarsen

  • Bursdag 26. mai 1993

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    student
  • Sted
    Trondheim / Ålesund

Nylige profilbesøk

1 744 profilvisninger
  1. Anbefaler Sea to Summit sin, med permethrin. Kjempeffektivt! I sommer opplevde jeg at middelet fungerte så bra at jeg kunne brette opp myggnettingen foran ansiktet når jeg gikk, og flyvende små vesner holdt seg likevel unna.
  2. Vil ikke personlengde 200 også være i korteste laget? Posen jeg bruker nå er en forsvaret-pose med oppgitt personlengde 200 cm, men den er skikkelig stram i lengden. Føler at hetten da ikke fungerer optimalt, og beina blir guffent kalde. Men det kan jo hende at posene fra forsvar har større avvik fra oppgitt lengde enn en stor merkeprodusent ...
  3. Hei. Jeg er på jakt etter ny vintersovepose, men jeg har en utfordring - jeg er lang. Like under 2 meter. De fleste soveposene jeg finner er 195 eller 200 cm, noe som kanskje er i knappeste laget. Jeg vil jo helst ha 5-10 cm å gå på, slik at hetta ikke blir superstram, og tærne ikke presser flat fyllet i bånn. Burde ikke jeg det? Tresesongsposen min er en Mammut Kompakt på 215 cm, en lengde jeg er svært fornøyd med. I utgangspunktet tenker jeg at fyllet gjerne kan være både syntetisk og dun, uten at jeg har veldig sterke formeninger om dette. Jeg ønsker å kunne sove komfortabelt i 20 blå. Vekten er ikke superviktig. Jeg setter pris på lav vekt, men at det er en lang pose som holder varmen har prioritet. Setter pris på tips og tanker. På forhånd takk!
  4. Det er sol, det er varmt. Fuglene synger og kvitrer. Lyng og lav knaser under støvlene. En stein dunker forsiktig mot berg mens det rasler i trærne når en fugl blir skremt. En bekk sildrer i det fjerne, men myra er tørr og god. Livet smiler, skogen oser av spennende lyder, lukter og syn. Solstrålene gliser mot vinterbleik hud, og jeg begynner å bli svett. Men så. Bzzzzz bzz bzzzz. 200 fluer svermer rundt meg. De kravler på meg. Summer og overdøver all kvitring og sang. Flere fluer kommer for å knuse turgleden. Hunden min blir minst like irritert, og på nødverge må jeg la henne gå løs slik at jeg kan spinne båndet viltert som en kuhale. Fluene elsker oss, fortsetter med sitt irritrerende spill. Faen. Livet smiler ikke gjennom skyen av fluer. Hva gjør jeg? De forsvant ikke i brisen på toppen. De forsvant ikke på vei hjem, hverken når vi gikk eller sprang eller peivet med hundebåndet. Noen forsvant når vi stupte i vannet tilbake ved hytta. Resten når jeg laget skikkelig røykfult bål. Hvordan kan jeg nyte en tur om sommeren uten 400 fluer? Mygg er ikke i nærheten så irriterende. Der finnes jo myggspray. Hjelp!
  5. Skamløst kan jeg innrømme at jeg foretrekker å sitte dypt på huk over et hull som jeg finner eller former. Ryddig og raskt.
  6. Sitte på huk over et hull er da alltid en slager. Sitte over en fallen stubbe. Eller støtte seg i et tre eller en grei. Av utstyr finnes det sammenleggbare plastrammer med tilhørende nedbrytbare plastikkposer. For eksempel BioToi som selges på bl.a. komplettfritid for 449 kr.
  7. Har selv vurdert dette etter jeg leste en plass her på forumet at noen brukte noe lignende med billige pellets fra Fellskjøpet som en mini lavvo-ovn eller noe sånt. ORDNING heter forøvrig produktet, og kommer i to størrelser http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/30011832/ Fordelen du får ved vindskjerm eller lignende er jo at den er sammenleggbar. Kanskje går det an å gjøre noe spennende med denne forholdsvis lette (110g) vindskjermen fra Biltema? http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Primus/Vindskjerm-for-kokeapparat-2000033140/ Jeg kjøpte denne i dag, skal se hva den duger til. Alternativt kan denne ta over som primus-skjerm, også kan jeg bruke den vanlige skjermen som ovn. Har aldri brukt slik miniovn før, men det høres interessant ut og har lyst til å prøve.
  8. Spennende! Ikke så ulikt konseptet fra trikset ditt med malingsspannet, Tom. Lurer litt på om det er noe annerledes med denne ovnen, enn en vanlig alu-vindskjerm som bl.a følger med primus? Hadde vel kanskje gått an å laget noen luftehull i en slik vindskjerm eller lignende, og et lite hakk for å feste endene til hverandre. Geleen var på ingen måte dum. Kan pakkene brennes opp, eller må de taes med hjem etter bruk? Fint med pakker som inneholder nok til ett bål, mot den tuben på bildet til REs. Den er jo både stor og jeg ser for meg den har litt skarpe kanter i plastposer og pakkposer.
  9. Ordentlig hverdagsfriluftsliv i dag. Raska med meg noen saker og ting, litt snop og en halv sekk med ved. Tusla til nærmeste skau for å ta formiddagsluren i hengekøya jeg fikk til jul. Et deilig lite avbrekk.
  10. Stilig! Kan ligne litt på Kongsvoll, ja. Men det er tydelig at de er designet for nettopp dette formålet: SAR står for Search And Rescue, og K9 betyr hund (K9 på engelsk = canine = hund). Stiller meg også bak å vurdere Voile 3-pin bindinger. Selv har jeg Super Telemark og mangler dermed muligheten for å sette på hæl-vaier om jeg skulle ønske det. BC er det som har blitt standard hos de fleste og er for all del en god type binding, men 75mm-bindinger har noen fordeler BC ikke har. Særlig robusthet, og tilnærmet null slark sideveis som til motsetning en BC-binding har. Bruker du i tillegg vaier har du svært god kontroll på skiene i nedoverbakkene. Bindingen fryser heller ikke fast, men dette unngår du også med BC-bindinger om du velger manuell eller magnum. Er du redd for at det blir for stivt, kan du jo alltids velge en sko som har mykere såle. De fleste velger likevel sko med relativt stiv såle, som Crispi Svartisen.
  11. Kongsvoll er en del breiere: 96-66-85, mens Breidablikk har 84-62-74. De er ganske like på midten (66 og 62mm), som viser at Kongsvoll har mye innsving. Uten å ha prøvd noen av de, betyr det at i utgangspunktet er Kongsvoll enda bedre å svinge i nedoverbakkene med. For å henvise til UTE-magasinet igjen, hvor var begge skiene med i testen. Begge skiene får mye skryt, men Breidablikk stikker av med seieren. Kongsvoll blir pirket på at de har litt lite spenst i harde løyper (ikke uforståelig mtp det er jaktski), men også at mykheten reduserer flyten i løs snø.
  12. Alltid flott å lese rådene dine, Tom!
  13. Det er gøy å kunne passe ned i skispor også, men jeg tenker at målet med fjellski er å kunne flyte oppå snøen utenfor sporet. Jeg har Åsnes Nansen og har brukt de i sporet noen ganger, det går helt fint. Ingstad og Breidablikk er litt bredere, og jeg tror det kan bli litt småtrangt i harde, nypreppa løyper, uten at jeg er helt sikker. Jeg ville nok anbefalt Breidablikk, og krysset fingrene for at det ikke er så ille å ha de i spor. Særlig litt "oppgåtte" løyper skulle vel ikke være noe problem. Skulle du ønsket å gått på en trimtur i sporet sammen med bikkja ville jeg nok da brukt vanlig langrennski.
  14. UTE-magasinet gjennomførte en test på fjellski uten stålkant i blad nr 80 (mai/april 2015). Da var det Breidablikk som stakk av med seieren "beste allrounder". Du kan lese hele testen på abo.utemagasinet.no om du er abonnent, eller antakelig låne av noen . Med hensyn til copyright og slikt kan jeg antakelig ikke legge ut så mye her. Breidablikk er veldig lik Ingstad-skien, men med en litt jevnere "mykhets-overgang" fra den stive midten til de mykere endene. God ski til kupert og variert terreng. Lillomarka var ikke med i testen. Lillomarka kalles vel mer en "markaski" enn fjellski, fordi den er såpass smal. Ulike ski til ulike formål. Amundsen som du har nå er en ski for lengre turer i mer eller mindre flatt terreng, mens går du over på Ingstad (Breidablikk) og også Nansen er de (i korte trekk) beregnet for mer kupert terreng, og har innsving for bedre svinger nedover.
  15. Jeg kjøpte meg nylig en M85 som du linker til hos Olav Teigen. Dro den med på helgatur hvor nettene holdt ca -20°C utenfor teltet. Jeg er 198 cm, og det gjør posen for kort til meg, og er nok årsaken til at jeg blei småkald på tærne. Den har heller ikke krage. Det forbauset meg, hvilken sovepose har vel ikke det? Dette førte nok til unødig varmetap. Det siste jeg vil påpeke er ikke vekten, for 3kg er jo f.eks like mye som Tyin 5-season til 5x pris. Men størrelsen i trekket! Den er diger og kompakt, og det var ikke noe komprisjon i medfølgende trekk. Bruker du pulk overlever du dette, men uholdbart i sekk. Ellers slår den meg som ganske varm. Hadde jeg vært kortere, eller posen lenger, og hatt en god krage, ville den antakelig vært enda varmere.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.