Gå til innhold
  • Bli medlem

Synnøve

Passivt medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Mannen min og jeg padlet Isteren for et par år siden. I motsetning til "kølla", syntes vi det var lite folk å se. Vi campet på små øyer (noe som er kjempepraktisk når man har hunder med seg), og de eneste andre vi så, var kanoer og småbåter i det fjerne. Vi syntes det virket som om folk hadde respekt for andres camp, og holdt seg unna. Det er utrolig mange flotte steder å campe på langs Isteren, alt fra små øyer til større viker med sandstrand. Vær bare obs på at det kan være sauer på de større øyene. Femund har vi hørt kan være lumsk for padlere uten erfaring. Man kan legge ut på blikkstille vann, men plutselig blåser det kraftig opp. Vi som amatørpadlere følte at Isteren var en flott sjø å begynne på. Også her kan det brått blåse opp om ettermiddagen, så det kan være lurt å holde seg nær land på den tiden. Vi var der i juli og så heller ikke snurten til myggen! Vi så forsåvidt ikke snurten av fisken heller, men det er en annen historie Lykke til!
  2. Hei! Vi har for tiden en Apache 16" kano, men vurderer å anskaffe oss en Ally. Vi kunne egentlig tenkt oss å fått testet en a Ally før vi evt kjøper en, men vi kjenner ingen som har en slik kano. Er det noen i Bergensområdet (vi bor på Askøy) som kunne tenke seg å la oss ta en liten testtur bare for å få kjenne på stabiliteten i en Ally kontra Apache? Vi har to hunder med oss, det vil derfor være viktig at kanoen er noen lunde stabil, slik som Apachen vår er. Ellers - hold ut alle mann, sesongen er rett rundt hjørnet Synnøve
  3. Hei og takk for svar! Det er en stund siden jeg har sett på siden, som du sikkert skjønner. Det var flotte tips du kom med, og det stemmer overens med våre tanker. Flott bilde også, men jeg må innrømme at jeg stiller meg spørsmålet om hvor i alle dager alle familiemedlemmene sitter??? Det så liksom ikke ut som det var så mange sitteplasser der.... Eller har dere to kanoer? Eller har jeg misforstått et eller annet? Ha en fin helg
  4. Hei! Vi hadde oss en flott tur på Isteren, og jeg kan anbefale det på det varmeste. Bare vær obs på vinden som kommer svært så brått. Vi startet først fra Rønningen camping som ligger nordvest på Isteren. Her padlet vi ut elva Sømåa, og den nedre delen som vi padlet er stille flott uten stryk eller strømmer. Vi fulgte denne til den munnet ut i Isteren. Turen uttok vel en time. Ute i Isteren er det mange flotte leirplasser. her er både små og store holmer og øyer, mange med flotte sandstrender hvor det er perfekt å slå leir. Siden sjøen er stor og leirmulighetene mange, er det alltid mulig å finne en plass for seg selv hvor du hverken ser eller hører andre folk. Det var imidlertid ikke mye folk på vannet uansett. Andre turen la vi ut fra Gløtberget som ligger like ovenfor Isterfossen på østsiden. Her var det også vakkert og en glimrende plass å legge ut kanoen. Man kan parkere bilen på campingen mot en liten døgnpris. Like ved Gløtberget munner elva Gløta ut som forbinder Femnden og Isteren. Vi så mange padlere som kom nedover her fra Femunden, men jeg aner ingenting om hvordan strykene er nedover der. Jeg vet ikke så mye mer om elver rundt Isteren, fordi vi har hunder med oss på tur og oppsøker ikke akkurat de utfordringene da. Men jeg kan iallefall si at vi hadde en fantastisk uke i et padleparadis, så bare se å kom deg oppover!! God tur!
  5. Hei! Vi har nettopp kommet tilbake fra en ukes padletur på Isteren. Vi hadde med oss to hunder i en Apache 16, telt, og oppakning med proviant og utstyr til 5 dager. Det ble mye pikk og pakk, og vi pakket om noen ganger underveis da vi følte vi liksom aldri klarte å fordele vekten riktig. Vi kom oss gjennom ferien uten problemer og hadde en helt fantastisk nybegynneropplevelse på Isteren. Det vi nå etterlyser er noen pakketips for neste kanotur. Og da kan dere se bort fra dette med vanntette beholdere osv, for det er vi klar over. Vi ønsker rett å slett å lære mer om fornuftig plassering av utstyr i kanoen. Noen som kan hjelpe? Vi kan forøvrig anbefale Isteren som en fin ukestur. Mange flotte leirplasser underveis, og for oss som hadde hunder med hadde vi et utall av små holmer hvor vi kunne slå leir og bare la hundene løpe fritt. Alle som har hund vet at det er en befrielse! Men vær obs på vind som kommer plutselig på Isteren og Femunden. Vi ble liggende landfaste i flere dager pga meget sterk vind som overhodet ikke var meldt på forhånd! Kan også gi tips om gode startpunkter om noen skulle være interessert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.