Gå til innhold
  • Bli medlem

Kvakk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Kvakk

Nylige profilbesøk

826 profilvisninger
  1. Kjempeflott tur! Og jeg må si at jeg er heldig som får lov til å få slike opplevelser i arbeidstiden. Teambuilding på sitt beste! Hilsen medvandrer.
  2. Hvis jeg er kald på rompa når jeg legger meg, har jeg veldig vanskelig for å få varmet den opp i løpet av natta, nesten uansett hvor mange underlag/soveposer jeg bruker. Den kalde rompa fungerer som et kjøleelement i den delen av soveposen den har fått tildelt. Men hvis man er god og varm ellers og det ikke går utover søvnen har jeg i stor grad valgt å ignorere det. En metode jeg noen ganger bruker, er å ligge med Nalgen flaska mot magen, for å varme opp ene siden av soveposen, for deretter å snu rompa 180 grader mot det oppvarmede område. Dette gjenntas noen ganger. Jeg synes ofte dette er mer efferktivt enn å ha flaska på rompesiden. Ved å ha flaska på magesiden varmer jeg opp et større område av selve soveposen. Magen er tross alt litt varmere enn rompa. I tillegg genererer all denne frem og tilbake flyttingen litt varme i seg selv. På tur når det er kaldt, prøver jeg om mulig å passe på at ikke huden blir for avkjølt før jeg kryper i posen. Jeg kan godt sitte ute uten å fryse i lang tid, men når jeg skal i posen merker jeg at hudtemperaturen og særlig rompa er temmelig lav. Da er det vanskelig å få varmen i posen. Derfor prøver jeg å passe på å surre meg inn i noe varmt om jeg blir sittende ute, eller hoppe i posen før jeg blir for avkjølt. Alternativt putter jeg guttungen i min sovepose 😁. Han er et digert varmemelement! Har overskuddsvarme til både min og egen pose. I sommer lå han oppå posen å klagde over varmen 🤪, mens jeg surra meg inn så godt jeg kunne. Hilsen Fru kronisk kald rompe.
  3. To dunposer inni hverandre... Dunpose fra RAB (husker ikke hvilken) med comfortemp på -4 Som innerpose bruker jeg en STS Flame FMII comfortemp +2 Og innerinnerpose; en sts thermolite reactor Spørsmålet mitt var orginalt at jeg opplevde underlaget som kjøligere enn jeg forventet, og lurte på om det kune ha noe med volumet luft som skulle varmes opp. Har mye tid til å overtenke i disse tider.
  4. Vinteroppsettet mitt er for tiden Bamse underlag + exped downmat 9 LW Dunpose fra RAB (husker ikke hvilken) med comfortemp på -4 Som innerpose bruker jeg en STS Flame FMII comfortemp +2 Og innerinnerpose en sts thermolite reactor Dette oppsette holder meg varm i telt 😄 På sommeren dropper jeg bamse og den ytterste dunposen. Mener å huske at jeg hadde Bamse oppå exped sist tur, og at det var varmere. Har ikke vært ute denne vinteren enda. Men hvorfor føles expedunderlaget mitt så kald når man ligger rett på det? Burde det ikke føles varmt og godt?
  5. Jeg har prøvd alt mulig før jeg kryper i posen, og har etter hvert funnet et system som gjør at jeg er relativt komfortabel om natta. Men jeg hadde fortsatt forventet at et underlag med R-verdi på 8 skulle føltes litt varmere enn det gjør for meg. Derfor denne litt overtenkte lange utredningen.
  6. Takk for svar 🙂 Du har nok rett i at jeg overtenker litt mye 😁. Synmat 7 MW og halvt thermarest z-lite høres ut som en fin kombinasjon. Og ja, jeg er også avhengig av varmeflaske!
  7. Her kommer noen funderinger om oppblåsbare vinterunderlag. Håper noen kan tenke sammen med meg. Etter å ha frosset på vintertur på Bamse underlag (kombinert med et annet tynnet et), skaffet jeg meg for noen år siden et nytt varmere underlag. Siden jeg er veldig frossen av meg, gikk jeg for det varmeste som var, nemlig Exped downmat 9 LW med en R-verdi på 8. Men allerede på første vintertur syntes jeg ikke det var så varmt som forventet. Ganske kaldt var det egentlig. Jeg så etter om dunet er jevnt fordelt i underlaget, noe det tilsynelatende var. Selv om det ikke var så varmt som forventet, har det vært med på mange turer både vinter og sommer. Men jeg har tenkt hvorfor jeg opplever det som så kaldt. Jeg er en som har vanskelig med å få varmen i soveposen, samme hvor varm den skal være. Dette fordi jeg er veldig kald på huden når jeg legger meg, og da virker jo soveposen mer som en kjøleboks. Når (om) jeg først har fått varmen går det greit Et dununderlag som downmaten baserer seg vel på at luften i underlaget blir varmet opp av kroppsvarmen? Vil det ikke da bli vanskelig får en liten person med hud temperatur på frysepunktet å få varmet opp all denne luften? Særlig når man har en 9 cm LW versjon? Jeg er bare 160 cm lang, så lengden er litt overkill, men jeg elsker bredden på det. Hvorfor finnes det nesten ingen korte brede underlag forresten? Nå lurer jeg på om exped downmaten og jeg ikke er kompatible. Burde jeg hatt et tynnere kortere underlag med mindre luft å varme opp? Annen teknologi? En annen ting jeg har lurt på er om jeg egentlig trenger et oppblåsbart vinterunderlag. Jeg drar jo i tillegg alltid på Bamseunderlaget, siden jeg er redd for å være strandet med punktert underlag. Burde man ikke like godt klare seg med et oppblåsbart 3-sesongs underlag om det likevel alltid blir kombinert med Bamse på vinteren? Da ville man også hatt et lettere alternativ til sommersesongen. Noen tanker?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.