Gå til innhold
  • Bli medlem

Turisten

Passivt medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Nylige profilbesøk

937 profilvisninger
  1. De Fischer-skia du linker til funker nok greit i Kongsbergområdet-tror jammen de virker andre steder i landet også hvis det blir aktuelt:-). De har omtrent samme mål som mine Åsnes Amundsen, men er muligens noe mykere i spennet. Kortfeller er suverent, gir godt feste oppover og ettersom jeg ikke har klippet av mine feller på lengden bremser de litt nedover også. Har ikke prøvd EasySkinsystemet til Fischer, men de er sikkert ikke noe dårligere enn Åsnes sine. Mine ski passer i oppkjørte spor, og bærer godt utenfor løypa. En fordel på Ble, da kan du gå i løypene inn til Vasshølet. På Meheia,Rajeområdet kan du nok lufte fjellskia med god samvittighet, og Skrim er jo ikke langt unna heller. Turistforeningen bør kunne hjelpe deg med turtips. God Tur!
  2. Ousland finnes i bokhylla mi, ja. Kan også anbefale "Vinter uten nåde" Dette er en dag-til-dag skildring av Ouslands tur til Nordpolen sammen med sveitseren Mike Horn. Innimellom finnes noen utstyrsvurderinger, og generelle betraktninger rundt turen. Litt i overkant for en "helgeekspedisjonist", men like fullt interessant lesning!
  3. Nå vet jeg ikke hvor trådstarter har tenkt seg hen på Ble, men på min vandring 16. mai fra Blestua via Strutåsen inn til Damtjønna og Nåttervatn var det så og si snøfritt. Disse vanna ligger på rundt 700m ref.kartet. Ikke så voldsomt vått i terrenget heller,faktisk.
  4. Helsport Svalbard til helårsbruk! Kjøpt for ca 3500,- på outleten til Helsport for et par år siden. Verdt alle sine 4 kg+!
  5. Turisten

    Sandaler

    Interessant vinkling! Spotec er brukt lenge som "grillings-og rusle-rundt-husveggene-fottøy", men har aldri tenkt på dem til fjellbruk. Kanskje du med tiden oppnår den staute tittelen Førstemann Over Vidda I Sandaler? Hold oss oppdatert dersom du prøver!
  6. Godt fornøyd med Bergansunderlaget. Mykt å ligge på, isolerer godt. Mitt har fått noen rifter, men det skyldes at jeg fester det vertikalt bak på sekken under marsj, og er ikke alltid like forsiktig når jeg dumper av meg sekken i pausene. Blir vått på overflaten naturlig nok,dersom det blir eksponert for regnvær, men virker ikke som om vannet trekker innover. På vinteren gir det god isolasjon alene, helt konge sammen med reinskinn Bredden er 57,5 cm.
  7. Ikke gi opp enda! Ikke uvanlig med smerter etter å ha utsatt kroppen for nye /uvante belastninger. Du sier også at det er betraktelig bedre i dag, og det lover jo godt. Du kan jo ta noen prøveturer med litt mindre vekt i sekken, og øke på gradvis. Hvis du har gått lite med sekk tidligere kan det nok være litt brutalt å laste opp 20 kg sånn uten videre. Gange i varierende terreng er i utgangspunktet bra for bevegelsesapparatet, så gi det noen sjanser til, men hvis du opplever det som uforsvarlig skal du ikke presse på videre. Dersom det ikke skulle bedre seg kan et besøk hos Knokkelmannen hjelpe på. Lykke til.
  8. Den berømte drikkeflaska fra Nalgene. Syntes måleskalaen på sida var kjekk, og mente jeg burde ha en sånn. Forsvarets feltflaske innkjøpt fra overskuddslager en gang for lenge siden er nå modifisert med dl-skala i vannfast tusj ,samt lett rissing med skarp gjenstand. Dersom tusjen slites vekk finner jeg igjen rissmerkene i plasten. Sum spart: Ikke all verden. Sum av påfunn, egeninnsats og resultat av eget arbeid: Adskillig mer enn innsparingen ved ikkekjøpet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.