Gå til innhold
  • Bli medlem

johanhs

Passivt medlem
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. God ide. Det skal jeg sjekke! Jeg tror liggeunderlaget kan ha passert 5 år nå, og jeg husker faktisk ikke hvor jeg kjøpte det heller.... Så da tar vel (?) ikke noen reklamasjon på en slik feil lenger.
  2. Jeg har et Exped Downmat DLX av den modellen der en bruker pakkeposten som pumpe. Den har begynt å lekke luft sakte men sikkert... Typisk er tar det et par dager før man kan merke at det er mindre luft i om det bare står oppblåst. Med kropsvekt på så har man ryggen på bakken før morgenen har kommet... Altså er det en liten lekkasje. Jeg har prøvd med såpevann og Biltema sin lekkasjespray for å finne hullet. Har sågar hatt det under vann i badekaret for å finne hullet. Men null hull å se... Ingen bobler.... Har kikket ekstra nøye på ventilene og langs sammenføyningene på sidene, men kan ikke se noe. Hva gjør man da.....?
  3. Da høres det ut som jeg skal bytte ut olivenolje med rapsolje. Jeg googlet det og det stod et sted ÷10grader, men uansett bedre enn olivenolje Kanske jeg skal velge flere små beholdere som er raskere å tine.
  4. Jeg skal på en 10dagers tur på Svalbard nå straks, og tenkte å ha med matolje i egen beholder for å øke kcal i frokost og middag. Men dette fryser vel til en uhåndterlig masse i kulda? Sikkert forskjell på de forskjellige matoljene. Bør jeg heller satse på posjonspakker av smør og margarin? Noen tips?
  5. Skal på en liten skiekspedisjon på Svalbard, og vurderer metode for enkelt å bruke både langfell og kortfell. Det er ofte ikke bare bare å ta av og på skifell. Men om en kunne hatt kortfellen på hele tiden og enten: -klipt til langfell slik at den går ned til kortfellen. -hatt langfell over kortfell. Den første løsningen fører til at en ikke har fell på bakskien, mens den andre løsningen gir økt høyde på midten. En må sikkert tape også på siste løsningen. Noen som har testet dette?
  6. Jeg har testet innendørs lånt dunvest og dunjakka mi sammen, og det fungerte helt greit plassmessig. Det var godt med plass til vest under jakka. Dunjakka er ganske stor da, selv om den er av en relativt tynn type. Den passer ihvertfall greit over den store Norrøna bomullsjakka mi. Så lenge det er plass til vesten under, burde det være en fin kombinasjon da? Prøvde en størrelse på vesten som var bare akkurat stor nok til meg, men det virket ikke som det førte til at volumet på vesten ble komprimert. Så da gjør det sikkert ingenting. (?) At vesten var litt liten førte ihvertfall til god kroppsnærhet og god tetting rund hofte, armer og spesiellt hals. Jeg har ikke planer om å bruke vest utenpå noe annet yttertøy.
  7. Hvor solid bør envt. en slik dunvest være? Hvis den skal brukes under tøy og inne i soveposen trenger den kanskje ikke spes kraftig lining. Hvis en ikke vrir seg veldig mye mens en sover da! ( Fordi det er for varmt...? )
  8. En lett dunjakke er alltid kjekt å ha med på tur. Har en Marmot Ama Dablam som jeg er godt fornøyd med , og den veier bare 0,6kg. Den er såklart ikke like varm som ekspedisjonsjakkene, og litt mer varme kunne vært fint på kalde vinterkvelder. Tenkte således at en dunvest under denne jakka burde gjøre et flott team sammen. Dunvest er jo kjekt uansett, bl.a. til å booste soveposenkomforten om det skulle bli styggkaldt..! Eneste ulempen med dette må være at vest + jakke er tyngre enn en tilsvarende varm jakke. Og kanskje at armene ikke blir like godt polstret. Noen tips og erfaringer rundt dette?
  9. Hvilken bredde er det på standardmålet da?
  10. Er det forskjellig bredde på skispor som settes i fjellet og i makra? Det virker for meg som om de kan være litt brede de som er på fjellet, eller så er de bare mer oppgått... Mine fjellski er 67mm i front, og de går greit i sporene på fjellet, så regner med det er om lag denne bredden på de? Når jeg går i marka bruker jeg vanlige markaski, som er endel smalere, uten at jeg synes det er for mye klaring der heller. Noen som vet de eksakte målene? Kanskje det er flere bredder enn bare to også?
  11. Jeg tenkte å farge en bomull/polyester anorakk (Norrøna Amundsen). Den er satt inn med hardvoks fra Fjällräven. Må jeg fjerne all voksen fra plagget før farging for å få gjevn farge? Hvordan er beste måte å fjerne voks på? Bare å vaske plagget noen ganger?
  12. Jeg funderer på å gå til anskaffelse av en dunjakke om ikke altfor lenge. Jeg ser at en anbefaler fillpower over 500 for at dun skal ha noe bedre isolasjonevne enn syntetiske fibre. Jeg prøvde to North Face jakker nå på lørdag. Det var Catalyst med fillpower på 800 og Nuptse med fillpower på 700. Catalyst kostet 3000 og Nuptse 2000. Nuptse virket mye større og "luftigere" enn Catalyst. Så ut som den "bandt mer luft", for å si det sånn. Kan alikevell 800 i fillpower kompanserer noe for dette i.f.t. Nuptse sin 700 i fillpower? Jeg vet ikke hvor mye dette har å si. Det har ihvertfall mye å si på prisen... Nuptse lages også med 900 i fillpower, da til dobbel pris..! Noen som kan litt om dette?
  13. Ser ut som at det bare er Triplepoint som er i nærheten av Gore-Tex på pusteevne av membranstoffene i testen. Schoeller Dryskin og Nextec har ikke membran. Triplepoint kommer heller ikke så bra ut når relativ luftfuktighet øker på, og det er jo når en nærmer seg svetteterskelen (og over) at en trenger ventilasjon!! Ser også at XCR og vanlig GT ikke har så stor forskjell når relativ luftfuktighet øker. Hvis en derimot sammenligner med den rene membranen, altså uten at membranen er laminert til noe stoff, ser en at denne har ekstremt mye bedre pusteevne. Det er altså tydelig at hvordan stoffet lamineres til membranen har mye å si, og at produsenten har forbedringspotensiale her. Hvis Gore har funnet på noe nytt og smart i det siste, så kan det altså potensielt være et mye bedre stoff som kommer i salg nå.
  14. Ja, det er mange store ord og superlativer å finne på gore-tex.com, men jeg har enda til gode å finne noen tall på hvor gode disse matrialene er. Det burde jo være mulig å oppgi pusteevne og regnmotstandighet. Jeg har sett det oppgitt på andre materialer fra andre produsenter. Det er jo ikke godt å vite om disse nye Gore-Tex stoffene er så rare nyvinningen når det ikke er oppgitt noen forbedringstall.... Når det er sagt, har jeg alltid vært fornøyd med Gore-Tex klærne mine. Og også Dermizax membranen til Bergans. Den største forskjellen jeg opplever i praktisk bruk er at Dermizax er mye mer lydløst. Det var derfor interessant at to-lags Performance Shell skulle være ganske lydløst.
  15. Ja, jeg har vært inne på gore-tex.com og surfet. Jeg synes det står veldig lite facts der. Det er mest bruk av mer eller mindre sterke superlativer for å beskrive stoffene. Jeg fant ikke noe data på noen av stoffene på hjemmesiden, heller ikke på den linken du refererte til. Kanskje jeg ikke så på rett sted på siden. Kan du referere det du tenkte på?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.