Gå til innhold
  • Bli medlem

Skjolden Rafting

Passivt medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Skjolden Rafting

  1. Dette er en tur for barnefamilier, og kan trygt anbefales for det. Å gi terningkast for det er greit nok og da fortjener den en klar sekser. Panoramautsikta er ikke allverden, men tar allikevel pusten av de fleste landkrabber som t.d. tyskarer og østlendinger Vil du ha virkelig panorama kan du dra på toppen midt i bildet på bilde nr 2 som er Bolstadnosi i Skjolden. Det er en litt tøffere tur, men overkommelig for de fleste. Det planlegges en klatresti til toppen av den fra Skjolden men den blir tidligst ferdig om et par år.
  2. Tvilar på at noko greier den, sjølv om mange nok har gått forbi den på sommaren med ein heilt anna vassføring. Fossen er avbilda nede til vestre på denne utruleg bra sida: http://www.skjolden.com/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=96
  3. Der tar du nok feil . Har sjekket og det er Geisdalsfossen ! Joachim Frich: Myrhorn i Sogn, her etter Norge fremstillet i Tegninger (2. utg. 1853-55). Her ei side fra jostedalen: http://www.krundalen.no/blogg/?page_id=9
  4. Den fyrste er Drivandefossen i Mørkridsdalen (er fødd og oppvaksn berre 2 km unna) og den andre er vel Geisdalsfossen i Jostedalen (er iallefall i Jøstedalen)
  5. Men husk at det er unormalt mye snø i de traktene i år sjølv om den har sokke mykje den siste tida. Eit par lette truger bakpå sekken kan vere kjekt å ha dersom ein ikkje er lett på foten Lykke til!
  6. Synd nettstedet er lagt ned, - var utrolig mye informasjon om det meste som har med våpen å gjere.
  7. Flotte forhold for rafting og kajakk no! Etter ein forholdsvis kjølig mai og lite snøsmelting er det no 24 grader og god vassføring. Graving og hoggingen vart velykka..
  8. Har prøvd den første, den er bra. Kondomeriet har også nokre, men dei er best å ligge på.
  9. Ja eg kan nok med sikkerheit sei at eg er vel den som er mest kjent i dalføret det er snakk om som er på dette forumet. Er fødd og oppvaksen på Mørkrid, og var på jakt og fiske her heile året. Eg publiserte ein ny nettstad før påske som har mykje info... laga i den forbindelse eit lite kart over nedre del av dalen... det finn du her (klikk på bilder):' http://www.skjolden.com/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=110
  10. Først snauhoggast og etterpå sprøyte med ufortynna roundup. Då vert det så fin så. Det er bare tull at dette påvirker økosystemet akkurat her! - til info er det endå meir krattskog langs elva lenger framme. Ved Bølifossen og framover er det bra. Ein kamerat fekk ein rugg på 1,5 kilo på mark der i sommar og fleire fine ruggar ved Dalen. Såg nesten ut som smålaks.
  11. Set deg i godstolen, slå på TVen på NRK1 på søndag kl. 20.15. Da kjem det frå fjellgården Skåri... hvis du få sett nedover i dalen ser du rett ned på der vi holder på, kanskje ser du oss i aksjon og, for me trefte på NRK bilen under ein tur me hadde.
  12. Flott du spurte om dette! Laksen er freda her ja og har vore det i ca 20 år - og har fortsatt ingen indikasjon på at den ikkje blir det ei stund til. Her har elveeigarane ein jobb å gjere mht kultivering som t.d. settefiskanlegg m.m., som dei har gjort i naboelva (Fortunselva) med bra resultat. Laksen og sjøaure går opp til der bilvegen sluttar og der me byrjar raftinga. Dersom du satsar på fluge håpar eg du har mange fluger å ta av pga mykje skog langs elva!! Her ser du ein fordel med litt skogrydding òg Fluge kan du bruke nederst i elva, men der er det tettast med fiskararar òg. Fjellaure er einerådande alle plassar utenom dette området. Var sjølv med å bar settefisk ut i tjørner, elv og vatn for eindel år sidan. Den er ikkje den vanlege brune fjellauren men liknar meir på sjøaure... den har svært bra størrelse no og det er mange gode vatn i nærleiken. Skitt fiske
  13. Du må få lov til å meine det, og me har våre meiningar. Me og mesteparten av bygda Skjolden og regionen ser positivt på det me gjer, og det er litt av drivkrafta vår. Betyr mykje for meg spesielt i tunge tider, at folk er positive! Me ynskjer at alle gjestene våre skal få ein flott opplevelse i flotte omgjevnader andre plassar enn etter bilvegen eller turstien. Me har enno ikkje opplevd gjester som ikkje har vore fornøygde! Me driv miljøvenleg, serverer lokal økologisk dyrka mat, og samarbeider med andre næringar i distriktet. Me har etterkvart fått til eit bra team som me ynskjer å utvide allereie frå sommaren. Fornøygde gjester er verdens beste reklame, og campingplassar og htoell i nærheiten brukar oss mykje pga av at her veit dei folk får mykje att for pengane! De var dagens skryteregle..
  14. Dette fortel vel da meste av k slag person du e. Oslo hadde vel ikkje vore rare greiene utan distriktsnorge. Denne diskusjonen går meir og meir ut på om me vil ha folk i distrikta eller ikkje. Eg bur i Oslo i ein fuglekasse på ca 80 kvadrat med ein familie på 4 og har gjort det altfor lenge. Hadde nok flytt tilbake til gamle jaktmarker dersom det hadde vore jobb ein kunne leve av der.
  15. Eg orkar ikkje å spørje ho mor om det, men startar opp saga når eg vil ... Privat eigedom heile ruklet her.. Skjolden Aktiv og elveeigarlaget har og fått tilskot til å rydde langs elva andre stader. Alle ser positivt på dette. Nei, - no får eg runde av for idag. Go middag
  16. Stryket er ikkje for nybegynnarar nei, - vil ha ned graderingen frå farlig til litt farlig. Startar ikkje så langt oppe for nybegynnarar og har ikkje hatt med gjester her enno.
  17. Merkelig tankegang , du er velkommen til å vere med på tur for å sjå dei faktiske forhold,- før me flytter på steinen(e).
  18. Fortsetter utviklingen som all avvikling av småbruka i Mørkridsdalen som har vore dei siste tiåra og dersom ein ikkje set igong tiltak, vert uberørt natur det same som uframkommeleg natur! Då vert det vel lite å sjå for dei fleste. Utlendingar har nok eit anna perspektiv enn oss på kva som er urørd natur - hadde ei gruppe frå nederland med meg på fisketur i robåt på Åsetevatnet med garnsetjingskurs, sløgekurs med matservering og overnatting - heilt utruleg kva dei ser som ikkje me ser. Er stolt av Mørkridsdalen der eg kjem frå, og om ikkje lenge verd det sansynleg Nasjonalpark eller Landskapsvernområde. Det har vel sine fordeler og bakdeler, og skjer vel ikkje mens Helen Bjørnøy er minister.
  19. Jobbar med eit guidemanus på fleire fjellturar på utanom dei "fleire kjende og kjedelege" T-merka stiane i Breheimen. Her er det fleire år med historiesamling og mykje bilet matriele som blir brukt. Trur dette vil noko som vekke interresse etterkvart. Dette er ei padleforum- holdt nesten på å gløyme det. Forresten... til kajakkpadlere som ynskjer ein flott opplevelse og stopp midt etter elva, med utsikt opp til fjellgarden Skåri. Ta kontakt...
  20. Hvis du trur det er snakk om raske penger, tek du heilt feil. Mykje jobbing og så langt peikar alt i minus. Det vil det gjere dei næraste åra og. Grunnen til eg driv med dette er min eigen interresse i å skape noko sjølv og ser på det som ein dyr hobby. Som sagt tidlegare i tråden her er det snakk om fleire tilbod som er i tråd med satsingsområda til Innovasjon Noreg. Tvilar vel på at du brukar spade når du skal grave opp tomta til huset som du har evt tenkt å bygge. Dersom det skulle vere heldige å tjene "raske pengar"som er villige til å satse på norsk natur, - så jammen unner eg dei det. Noko anna tykjer eg er egoisme og jantelov.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.