Gå til innhold
  • Bli medlem

Irian

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Neutral

Om Irian

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Interests
    Fjellet!

Nylige profilbesøk

1 079 profilvisninger
  1. Ærlighet verdsettes! Du har nok rett i det - selv om jeg er i god form er jeg ikke vant til å gå slike distanser. Det er nok trening som skal til. Har heldigvis ikke noen skadehistorikk. Hvordan trener man egentlig for å forberede seg til lengre turer? Når det gjelder oppakning, så har jeg ikke veid sekk m/innhold. Men med sovepose, alt for mye mat og ett skift for mye med klær, så må det ha blitt en del. Jeg har ikke typisk "lettvektsutstyr" heller. Kanskje en ide å veie neste gang? Tipper vi bar godt over 15 kg.
  2. Dere som har gått der med barn i 8-årsalderen, hvor lang tid må man regne med å bruke inkl. pauser?
  3. Ingen av oss har gått fra hytte til hytte før, derfor valgte vi en "lett" tur i det vi har hørt er barnevennlige Huldreheimen. Reisefølget mitt hadde bare tid til to overnattinger, derfor bestemte vi oss for å gå fra Liomseter inn til Storkvelvbu og tilbake dagen etter. Målet med turen var å gjøre oss litt erfaringer om det å gå i fjellet og oppleve å sove på en av DNT sine hytter. Jeg har skrevet et lengre innlegg om våre erfaringer som nybegynnere på bloggen min, så nøyer meg her med et kort referat og noen bilder Først noen ord om Liomseter og bevertningen der. Selv om vi kom så sent at vi valgte å sove i telt, har vi en udelt positiv opplevelse av stedet og er faktisk litt overrasket over hvor entusiastiske og flotte vertskapet er. Maten var også fantastisk og vi følte at vi kunne stille nybegynnerspørsmålene våre uten å føle oss dumme. Selve turen opp til Storkvelvbu tok 1,5 timer lenger enn antatt, men vi har i ettertid forstått at vi hadde alt for tung oppakning. Min turkamerat hadde sågar joggesko, noe som antagelig sinket oss litt. Til neste gang vet vi at vi ikke trenger soveposer og tunge termoser med varmt vann Ikke mat heller - vi hadde overraskende dårlig matlyst under hele oppholdet over tregrensa. Selve landskapet der oppe er flott, en ser langt og vi var så heldige å få sol hele dagen på hjemveien. På Storkvelvbu ble vi godt mottatt, det var god stemning blant de totalt 24 gjestene på hytta og vi sov vanvittig godt. Etter å ha overlevd denne turen ved godt mot føler vi oss klare til større utfordringer neste gang. Jeg drømmer om å bruke minst ei ukes tid, og kanskje jeg etterhvert tør å gå alene også Takk til Huldreheimen for en flott første erfaring!
  4. Takk for svar! Jeg hadde fjellstøvler, men det er mulig jeg ikke hadde snørt dem stramt nok. Og jeg bar alt for tungt
  5. Debuterte som fjellvandrer i helgen og opplevde dag 2 at den ene ankelen min var veldig øm da vi satte av gårde om morgenen. Det gikk seg til utover dagen, men det fikk meg til å tenke at jeg kanskje burde hatt med meg en ankelstøtte i sekken i tilfelle det hadde blitt veldig vondt. Tenker da på en type neopren støtte, slik som håndballspillere etc. ofte bruker. Før jeg investerer i dette lurer jeg på om det er noen her som har erfaring med å bruke en slik ankelstøtte på tur, og om det kan anbefales eller om en bare bør holde seg til sportstape i stedet? Som nybegynner får en jo noen ganger fikse idéer som kanskje ikke er så hensiktsmessige i realiteten På forhånd takk for hjelpen!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.