Gå til innhold
  • Bli medlem

Helge1980

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

17 Neutral

Om Helge1980

Profile Information

  • Gender
    Female

Nylige profilbesøk

1 049 profilvisninger
  1. Ulvebestanden har vokst men en bestand på 90 dyr inkludert grenseulver er ikke en spesielt stor bestand, og det var først foreslått å ta ut 47 av disse, hvilket ville ha betydd en merkbar nedgang i bestanden. hvor henter du dette ifra? Referanse må være obligatorisk når fakta kommer på bordet i denne sammenheng. Kan godt være du har rett, men jeg greier ikke å finne fakta på disse tallene.
  2. Fortell mer? Hva har vi å velge i her?
  3. Dette er god lesning som godt får frem logisk tenkning og realitet. Folk har lett for å glemme at maten de spiser kommer fra naturen og iherdig innsats fra bønder, fiskere og samer. Flere som må stige ned fra sin høye hest og innse at ikke alt handler om profitt. Hva med innavl i ulvebestanden? Når halvparten av døde ulver i Norge og Sverige kommer av "snikjakt" blant ulvemotstandere, har vi ingen kontroll på hvilke gener som forsvinner. Det ligger mye jobb i å forvalte rovdyrbestanden i norge, og siden mye av det arbeidet foregår i kulissene er det ikke så mange som tenker over det.
  4. Er så klart lov å stille spørsmål uten å bli skutt, men måten du stiller spørsmålet på virker svært nedlatende. Men bra at du bor på en av de beste plassene, og fint med oljepenger.. Når det gjelder ulv, så har vel antall ynglinger blitt så høyt at det vil være nødvendig med regulering. Det er som med jerv, at kommer de inn i områder hvor de er uønsket vil SNO avlive individene. Det samme gjelder antall ynglinger som er satt for området for å opprettholde balansen. Jeg er på ingen måte for avlivning av ulv, men er heller ikke så trangsynt at jeg ikke ser problemene ulven fører med seg. Høringsfristen er satt til mandag 27. februar 2017 kl. 24:00. Den korte fristen er satt på bakgrunn av Stortingets anmodningsvedtak i saken som betyr at Regjeringen skal fremme en sak for Stortinget innen 10. mars 2017.
  5. Det går helt fint med hengekøye så lenge man er under tregrensen. Viktig å bruke treehuggers for å ikke skade trærne du bruker 😊
  6. Du burde ta med så du har mat til å dekke ditt minimums behov, jeg har opplevd å måtte avbryte en 14 dagers tur pga. For lite mat og dårlig bett. Når det er sagt, vil jeg også legge til at det har vært turer hvor jeg rett å slett ikke har trengt å jobbe så mye for fisken til middag. Når det kommer til fottøy i femundsmarka er anbefalingen at du har sko med god støtte på ankel. Dette blir viktigere etter hvor tung sekk du bærer. Det er også greit å være klar over at med regn så blir steinene såpeglatte, og sålen på skoen burde være god nok så du får godt feste under slike forhold. Har også opplevd snø og sludd i midten av Juli, så ta med deg tøy som holder deg varm i et par blå.
  7. Kan jo være en ide' å stikke innom en forhandler og se med egne øyne. Når trådstarter skriver at høyden på de voksne ikke er så høyt, antar jeg at bena ikke er over gjenomsnittet lange. En 15,5 holder for de aller fleste, selv om større er å foretrekke. Det er også å foretrekke en eletrisk motor, men svært få trenger det.
  8. Holder det med 65 liter, så vil jeg anbefale Bergans Trysil 65. Jeg har bært 18 kg i den uten at det var ubehagelig. Fordelen med denne sekken er at den er lett og billig og tåler å bli brukt. Den veier 1,2 kg og koster 999kr
  9. Jeg har vært på 14 dagers tur med to kamerater og full oppakning, vi brukte en 16,5 ally og hadde god plass. Med så små barn er det nok ikke noe problem å få plass, de kan eventuelt sitte på sekkene i midten dersom dere har med mye utstyr. en 16,5 er ikke mye større enn en 15,5. tror det er snakk om 10 cm i lengden og 10 cm i bredden.
  10. Første jeg tenker på er godt fottøy, men siden du har vært i Femundsmarka før så har du vel en anelse om hva slags terreng som venter. Jeg har ikke vært så langt sør som du skal begynne turen ifra, så er ikke sikker på hvilke rute du burde ta derifra. Jeg har vært mye i områdene rundt røavassdraget på norsk og svensk side, men her vil råd og tips variere med din hensikt med turen. Med det tenker jeg på om du skal fiske, padle eller bare ren fottur. Har inntrykk av mye kjennskap til Femundsmarka på forumet her, så du vil nok få mye tips og råd.
  11. Jeg syntes personlig bildet med mannen på toppen var best, det ble på en måte 3 forskjellige stemninger på venstre, midten og høyre side 😊
  12. Var på fredag en tur på xxl for shopping. Kjøpte meg en pose lapskaus fra real turmat. Gleder meg til å teste den på neste tur
  13. En positiv ting med å strekke ut etter en økt/joggetur, er at man slipper å jogge seg varm på morgenen for å få på seg en sokk 😅
  14. Uten at jeg skal være for sikker i denne saken, så er min tanke at en brattere vegg, som hode enden har, være en større brems for vinden. Dette vil slik jeg ser det gjøre at vinden må presses fortere vekk og dermed også med større kraft.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.