Gå til innhold
  • Bli medlem

KirstiD

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om KirstiD

  1. Siden denne tråden ble helt uoversiktlig har jeg sakset sammen en liten oppsummering av innleggene som holder seg til saken om hvor det er kurant/ikke kurant å ha med seg hund: Sylane: Godt tilrettelagte forhold Trondheim Turistforening har løst problemet i hyttene sine - også i Dovrefjell - uten problemer. Helt ideelt i Gammalsetra, hvor en bu er avsat som bikkjebu - kunne kanskje være 2 om mange hundeeiere kommer samtidig. Dindalsbu har rommet rett ved inngangen som bikkjerom, slik at hunden ikke kommer inn i selve hytten. Troms: Mange hytter har to hytter hvor den eldste hytta tillater hund, spesielt vinterstid. VAKKERSTØYLEN BRØNNHUSET 2 KØYER/2 HUNDER PYTTBUA PR.D.D. KJELLER MED MADRASS + 2 TELT PLANLEGGER Å SETTE I STAND STEINBUA I 2006 VELTDALSHYTTA NAUSTET 2 KØYER DANSKEHYTTA HUNDEHUS 2 KØYER/2 HUNDER REINDALSETER 2 HUNDEHUS UTENFOR ANNEKSET BRUDESUITEN, 2 KØYER/2 HUNDER KALDHUSSETER PLANLEGGER Å SETTE I STAND UTHUSET OG LEGGE TIL RETTE FOR HUND/HERRE (2005) TJØNNEBU I KJELLER PÅ MADRASS BÅDE FOR HUND/HERRE PATCHELLHYTTA PR.D.D VEDSKJUL FOR HUND EVT. LAVVO VELLESETER ANBEFALES Å TA MED TELT. RUNDE FYR UTHUSET (SAMME BYGGET SOM DOA OG PAPIRDUNKEN,BILDE AV HUND PÅ GLASSET PÅ DØRA) DNT-LÅS. DET ER MERKA HVILKET ROM SOM SKAL BRUKES. På Hardangervidda har jeg sett at hunder kunne overnatte innendørs i bur på Rauhelleren (i trappehuset) og på Heinseter (ved doen). På Mårbu måtte de ligge ute. På Finse kan du bo i skistallen på en madrass med bikkja, fungerer finfint selv om det jo kan bli litt lite søvn når drita fulle folk ramler inn fra hotellet og går feil om natta. På Røvollen, selbetjent, er det to hytter. Der kan man bo i den ene hytta hvis det er OK for alle andre som bor der, den andre hytta er det forbudt med hund. Hvis det ikke er OK i den andre hytta får man krysse fingrene for at det ikke er flere med hund og stappe seg inn i vedskjulet hvis det ikke er okkupert av en annen hundeeier. Da lønner det seg å være lavere enn 165 for å ikke lukke opp døren med beina når du strekker dem ut... Men det er jo kanskje like greit. Så slipper man å slite med soveavdelingen som stinket skikkelig piss og var full av snorkere. Svukuriset har egne hytter/stabbur hvor det er lov med hund. Langen Fjellstue samarbeider med DNT og tillater hund i hyttene. Raggsteindalen samarbeider med DNT og tillater hund på rom. Geiteryggen: skygg banen eller bo langt unna i telt, han som driver stedet er totalt uspiselig. Og det gjelder vel generelt sett samme om man skal dit med eller uten hund. Hilsen en annen bestemor som er medlem i nerdegjengen Villtur, tidligere røyker, nå hundeeier. May I burn in hell...
  2. Hvis du leser bittelitt nøyere i dette temaet så ser du at det faktisk ikke er totalforbud. Hele tråden går vel igrunnen ut på hvor det er enkelt og hvor det ikke er enkelt å ha med seg hund. Om hundeeiere er uspiselige mennesker eller ikke, er vel nesten like irrelevant i denne sammenhengen som at de som konstant angriper og generaliserer alle hundeeiere er det.
  3. Ville bare si ifra at jeg hadde 4 flotte dager i Femundsmarka i begynnelsen av august. Var ikke noe stort problem med insekter i det hele tatt. Muligens fordi det har vært så lite nedbør, men litt knott og mygg om kvelden var alt som var, og i små doser er jo dette noe man må tåle. Vepsen var vel egentlig verst, men den er jo suicidal over hele landet nå...
  4. Helt enig Marit. Det virker som det er gjengs holdning i fjellet, private hytter finner lettere løsninger på dette og ønsker alle velkommen, hundeeiere eller ikke. Ser dermed heller ikke noe problem i at DNT kunne funnet bedre løsninger de stedene hvor det ikke finnes noen andre alternativ enn å ligge i telt langt unna DNT hytta. Samtidig er det jo selvfølgelig viktig at vi som hundeeiere tar hensyn til andre. At man har hunden i bånd der man skal, tar hensyn til at folk er redde, ikke har den i oppholdsrom, hindrer bjeffing og holder den unna allergikere, smiler pent til småbarn som vil klappe enten vi svarer nei dessverre eller ja, unggår å ha den i bånd utenfor butikken så mødre ikke går bort med de små håpefulle fordi de tror alle har rett til å hilse på hunder nårsomhelst og hvorsomhelst og ikke minst plukker opp dritten er vel naturlig del av det daglige hundehold. At vi i tillegg må håndere sure mennesker som tror vi ikke gjør noe som helst av det ovvennenvte er også en del av hverdagen. Sånn er det å ha hund. Heldigvis oppveier de positive sidene dette.
  5. På Finse kan du bo i skistallen på en madrass med bikkja, fungerer finfint selv om det jo kan bli litt lite søvn når drita fulle folk ramler inn fra hotellet og går feil om natta. På Røvollen, selbetjent, er det to hytter. Der kan man bo i den ene hytta hvis det er OK for alle andre som bor der, den andre hytta er det forbudt med hund. Hvis det ikke er OK i den andre hytta får man krysse fingrene for at det ikke er flere med hund og stappe seg inn i vedskjulet hvis det ikke er okkupert av en annen hundeeier. Da lønner det seg å være lavere enn 165 for å ikke lukke opp døren med beina når du strekker dem ut... Men det er jo kanskje like greit. Så slipper man å slite med soveavdelingen som stinket skikkelig piss og var full av snorkere. Svukuriset har egne hytter/stabbur hvor det er lov med hund. Langen Fjellstue samarbeider med DNT og tillater hund i hyttene. Raggsteindalen samarbeider med DNT og tillater hund på rom. Geiteryggen: skygg banen eller bo langt unna i telt, han som driver stedet er totalt uspiselig. Og det gjelder vel generelt sett samme om man skal dit med eller uten hund. - Selv om det jo er hundeeiere og hunder på disse stedene må man ikke vasse i hundedritt, har heller ikke hørt mye til bjeffing .... utrolig men sant.
  6. Har planer om å vandre i Femundsmarka i 5 dager i begynnelsen av august og bo i telt. Gjorde det for et par år siden og fikk da tilbakemelding på at vi hadde vært utrolig heldige siden det ikke var myggår den gangen. Er det noen som vet om det er mye mygg/knott/klegg der i år?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.