Gå til innhold
  • Bli medlem

Halkatla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Halkatla

  1. Takk for tips! Vi har Mutha Hubba NX + bunnduk. Ikke det minste teltet, men mer eller mindre frittstående. Forhåpentligvis finner vi noe annet enn myr å plassere det på Det er helt utrolig hvor mye myr det er her altså ☠️😅
  2. Med mindre du planlegger å bruke hunden aktivt og jevnlig(!) til jakt, trekk, bruks el., ville jeg ihvertfall styrt langt unna settere, jaktspanieltyper, trekkhunder og de mest intense gjeterhundrasene som border, aussie, belger osv. Brukshundraser generelt krever mer enn gåturer. Nesten alle hunder med normal helse og kropp klarer (og trives) med å være med på vanlige fjellturer. Så snevre gjerne inn kravene litt, og tenk over hva dere ikke kan tilby hunden. Da blir det lettere for dere å luke ut raser som er uegnet.
  3. Vi har nylig flyttet til Romsdalsområdet og ønsker å bli flinkere til å dra på teltturer, men sliter litt med turplanleggingen og det rent praktiske. Vi har gått en del dagsturer her, og som forventet går man stort sett bratt oppover/nedover, eller i myr. Det har vært få/ingen plasser som så ut til å være flate eller tørre nok til å slå opp et telt! 🤣 Det er mulig disse dukker opp høyere opp i fjellet etterhvert som snøen smelter, men det ser jo like myrlent ut der, på kartet ihvertall. Finnes det noen oversikt over teltturforslag i dette området, og hvordan planlegger man slike turer generelt i denne type landskap? Det er åpenbart ikke bare å traske i vei og satse på at man finner en ok teltplass, slik som man kan gjøre mange steder på østlandet f.eks, (Vi har sjekket ut.no, StikkUt og morotur.no, men der er det stort sett dagsturer og lite å finne om telting)
  4. 🥳🥳🥳 Endelig!!!! Kan forøvrig anbefale DiscoveryFabrics, de sender til Norge og har en del spennende stoffer (PowerWool Silkweight og Neoshell bl.a, helt nydelige)
  5. Hvordan fungerer en slik "stor kvistbrenner" kontra bålpanne? Er det noen forskjell?
  6. Dette er kanskje litt på siden i forhold til tema her siden det ikke direkte handler om fjelltur, men jeg er ihvertfall på jakt etter en lang og varm jakke som kan brukes til pendling, lufteturer med hunden og den type ting. Noe man kan ha på over hverdags-/jobbklær. Jakken må tåle nordvestnorsk kyst-vintervær, så jeg tenker minimum 10 000 mm vannsøyle, kanskje mer? Må tåle en god regnskur i minst 30-40 minutter uten å bli våt. Den må gå ned til under knærne dvs. lang nok til å kunne brukes uten regnbukse, og den må være fôret slik at man slipper å bli kald når man står og venter på bussen og uten å måtte ha ørten lag under. Aller aller helst skulle den også hatt glidlåslufting under ermene ala ordentlige turjakker, men det er kanskje for mye å håpe på. Jeg har stort sett brukt Didrikson tidligere, men har ikke vært fornøyd med verken vanntetthet, "pusteevne" ( 4000 g/m²/24h er tydeligvis ikke nok, det er som å ha på seg en plastpose 🤪) eller lengde. Jeg har kikket litt på Bergans Oslo Urban Insulated, men den tåler også "bare" 10 000 mm vannsøyle og jeg er usikker på om det er nok? Jeg hører også mye bra om Fjellrevens parkas, men de ser generelt for korte ut til å være særlig nyttige til mitt bruk, og inneholder ofte mye bomull i stoffet så de blir vel både tunge og våte... Så tips tas imot med stor takk!
  7. Takker for det, men jeg har allerede funnet meg sekk nå Men jeg er nysgjerrig på hvorfor du foretrekker sekk uten rolltop, er de tungvinte å åpne?
  8. Takk for svar! Da ble det plutselig veldig mye mer å velge blant ja
  9. Jeg er på jakt etter en vanntett ryggsekk som kan tåle pendling til fots/sykkel på vestlandet. Den må ha plass til minst en 15" laptop og kunne tåle skikkelig høljregn i minst en times tid (men aller helst betydelig lengre, slik at jeg kan bruke den på fjellturer også!). Laptop og annet i sekken må forbli helt tørt. Jeg har "googlet" i timesvis men finner merkverdig lite..
  10. Interessant! Kan de ha endret stoffet i Microlight i løpet av de siste årene mon tro? Jeg har to Bergans Microlight nå, begge kjøpt brukt på Finn, og ingen av de har nevneverdig stretch i stoffet.
  11. Strålende, da hjalp du meg litt nærmere målet Lurer på om det kan være dette: https://www.croftmill.co.uk/search?keywords=microlight
  12. Har tittet en del på den siden der, men synes det er vanskelig å få et godt inntrykk av de ulike stoffene. 🤔 God idé med stoffprøver!
  13. Til dere som har handlet stoff til turklær på nett: Har dere funnet noe som ligner på stoffet i Bergans Microlight? Dvs. stoff som puster helt supert (har merket at det er store forskjeller her) og tørker raskt. Microlight er i følge vaskelappen laget av 100% polyamid/nylon og jeg har tittet på polyamid/nylon-stoffer i nettbutikkene, men synes ikke de ser ut - i den grad man kan se slikt på et bilde på en skjerm - som det samme stoffet som er i Microlight-jakkene. Mye av det ser blankere, stivere og mer "plastikk-aktig" ut. Vil anta at det er like mange ulike kvaliteter og vevemåter av nylon som det er av de fleste andre type stoffer, så en kan sikkert ikke bare kjøpe noe vilkårlig i nylon og regne med at det skal fungere som en Bergans-jakke. 🤔
  14. Ja det der var stusselige greier... Da dropper jeg ideen om Viking-sko! Takk og pris for Altra, altså 😅
  15. Det er jo ekstremt få ulver igjen i Norge, og de få stakkarene som får overleve holder seg så langt unna folk de klarer. Villsvin eksisterer visstnok i grensetraktene, men er heller ikke noe man møter på til vanlig. Jeg har bodd i Østfold hele livet er i skogen mer eller mindre hver dag, og har aldri sett snurten av verken ulv eller villsvin. Hadde en kollega som var bosatt langt uti Haldenskogene og de hadde visst sett noen villsvinspor en gang, men de så aldri selve villsvinet. Dyr (med unntak av enkelte eksemplarer av homo sapiens kanskje) er generelt ikke noe man trenger å "bekymre" seg over i Skandinavia. Er man heldig ser man et rådyr liksom..
  16. Jeg velger å tro at tråder som dette, hvor det samles opp erfaringer og anbefalinger, har en verdi. Ikke bare for personen som startet tråden, men også for andre som kommer og leser den senere. I motsetning til et vanlig nettsøk, som stort sett viser sponsede artikler og "tester" fulle av reklame, får man jo faktisk vanlige folks ærlige meninger her. Om man synes det er provoserende å lese om at folk stiller andre folk spørsmål, er det vel ikke verre enn at man finner noe annet å bedrive tiden sin med. 🤷‍♀️
  17. Oppdatering: Viking Lofoten er mottatt og er som fryktet for smale, så de går rett i retur. 😑
  18. Skriv veldig gjerne noen ord om disse her på forumet når du får testet de! Hadde vært interessant å vite hvordan de er. Jeg endte selv opp med å bestille Lofoten-modellen, og ble umiddelbart litt usikker, for kanskje jeg heller burde testet Anaconda. Eller kanskje begge? 🤪 Valgets kvaler! Sammenlignet med mange av de andre kjente merkenavnene er det merkelig lite å lese om Viking sine tursko på nettet, kanskje fordi de ikke er så godt kjent i utlandet? Synes Viking selv er ganske knappe med detaljene også, blant annet mangler info om vekt på skoene. Ikke svarer på de på henvendelser heller, og nettsiden ser ut til å være litt sånn passelig oversatt til norsk fra et annet språk, til tross for at det visstnok er et norsk merke. Mystiske greier! Den eneste grunnen til at jeg tester et par er all den gode omtalen de får her på forumet, så nå er jeg spent!
  19. https://www.fjellsport.no/viking-anaconda-4x4-mid-gtx-bordeaux-49.html?channable=01384b6964003132392d303832304e&gclid=Cj0KCQiAu62QBhC7ARIsALXijXRBnM63bhKo1pqWUC9XUl9XkxU3vJaUe4Szsg6kYyDTIjitdKe0qEcaAsChEALw_wcB Disse så (med unntak av det rent estetiske 🤪 ) nesten enda bedre ut enn Lofoten-modellen. Bredere og kraftigere såle. Noen som har testet de?
  20. Det høres bra ut! Vurderte faktisk også Alfa (Kvist eller Kjerr), men om Viking har generelt bedre grep og bredere lest går jeg nok heller for de. Min eneste bekymring er at de kanskje blir litt tunge og varme om sommeren, men det er vel generelt ikke til å unngå når en skal inn i støvler som dette.
  21. Et eget sted å diskutere ting som "ikke er politisk korrekt" har vi jo fått nå her, i denne tråden. De to (?) stk. av oss som ytret den tydeligvis svært lite "korrekte" meningen om at døde dyr ikke er koselig å se på, har vel scoret massevis av "politisk ukorrekt" rebell-poenger nå. 🤠 For hva som er politisk korrekt er jo relativt, og det er nokså åpenbart hva politikken her inne er når det gjelder slikt.
  22. Noen som har erfaringer med denne? https://vikingfootwear.com/no/p/lofoten-gtx-brown-olive Hvordan er grepet, bredden/fasongen og komforten?
  23. Og jeg på min side finner det vanskelig å skjønne at noen kan se på bilder av døde dyr uten å føle ubehag. Når ble knekte nakker vakkert/normalt/koselig? Kobler man ut det faktum at dette har vært et levende vesen og skrur av empatien? Er det fint å se på slike bilder fordi man synes det er koselig å ta livet av andre vesner? Eller er det en ren estisk sak; her henger det en fin pelskrage liksom? Jeg skjønner virkelig ikke greia. 🤪 Folk er altså som kjent nokså forskjellige, så vi får vel bare fortsette og undres over hvor rare alle de på den andre siden av gjerdet er. Setter uansett pris på at vi med noe mer følsomme sjeler slipper å se på sånt!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.