Gå til innhold
  • Bli medlem

Ebj

Passivt medlem
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ebj

  1. Med lavprisekspressen er det mulig å både komme seg opp på fredag, og hjem enten lørdag ettermiddag eller søndag ettermiddag:-) Stroplsjødalen høres fristende ut - fint med tur -rapport /bilder hvis du velger den veien.
  2. Brungmarka er bra. Hvis du ønsker mer høyfjell og topper kan Meråker være et fint utgangspunkt for skarvan og roltdalen. Oppdal og dovre er vel også greit å nå med kollektivtrafikk, men her blir du ikke alene. Brungmarka nås med buss (atb) fra tr.heim til klæbu (rute 48), og deretter fra klæbu til Brøttem gård (rute 503) Til Meråker, Dovre og Oppdal går det både buss og tog.
  3. Da ble det bestilt ny sovepose fra Roberts.pl. Superlight 500 (850 cuin).
  4. Impulskjøp av jetboil flash med kaffepresse, samt noen pakker real. Sportstapen som jeg i utgangspunktet skulle handle glemte jeg....
  5. Har fulgt denne tråden med interesse og til tider forundring. Jeg er selv medlem i DNT, men kan vel ikke si at jeg benytter meg av tilbudet i noen grad. Må også innrømme at jeg har vært totalt uvitende til endel som har kommet frem i denne tråden. For min del handler turlivet om å komme meg bort fra hverdagsjaget, og finne roen med teltet litt utenfor allfarvei, uten telefon, wifi, snapchat, facebook og naboen som skal vise hva som er "in" av utstyr. Det betyr allikevel ikke at jeg ikke ser utviklingen i samfunnet hvor folk i en travel hverdag vil ha mest mulig tilrettelagt, ikke ønsker å gi slipp på hverken teknologi eller komfort, og hvor det virker som om en vesentlig del av turen er å sørge for at andre vet at man er på tur. (satt veldig på spissen;-)). Jeg skjønner godt at DNT ser seg nødt til å følge samfunnsutviklingen, og at det derfor kan gå på akkord med "tradisjonelle" fjellfolk. Allikevel mener jeg problemstillingen blir feil. Det blir lite konstruktivt å ha en diskusjon for eller mot DNT. Man burde heller se hvordan man sammen kan tilrettelegge for masseturisme f.eks i begrensede områder, slik at opplevelsen av urørt natur består i størst mulig grad i andre områder.
  6. Hei. Har selv Alta posen (wide versjon), og har også opplevd å bli kald under helt kurante temperatur forhold. Skiftet i vår ut Bamse skum underlaget med et oppblåsbart fra exped. Vil tro at dette også kan være løsningen for deg, da jeg nå åpner glidelåsen på soveposen for lufting, ved temperaturer hvor jeg tidligere frøs.
  7. Du får kjøpt potetmos på pose med melk. Trenger bare litt margarin og vann.
  8. Det er ikke all verden du trenger for 2-3 netter. Hver "lille" ting du kanskje får bruk for øker vekta på sekken. Det blir en avveining av hvor mye "komfort" man ønsker kontra hvor tung sekk man orker å bære. Selv liker jeg å ha med steikepanna, da jeg prøver å få til ihvertfall ett måltid pr. dag med noe annet enn real. Ellers kan det være greit å ha: kart, kompass, kniv, sportstape/gnagsårplaster, litt førstehjelpsutstyr og myggmiddel.
  9. Hva Sportsnett evt. får ut av denne saken bør vel ikke være avgjørende for om du er fornøyd eller ikke? Hvis du er fornøyd med det nye liggeunderlaget, og syns det er en grei deal å legge mellom 600,- for å oppgradere fra det gamle, samt å få nye 5 års reklamasjonsrett så syns jeg ærlig talt du ikke bør bruke mer energi på dette. Er vel rett og slett en god løsning hvis både kunde og selger er fornøyd....?
  10. Som flere har nevnt over: garanti er noe leverandør gir utover reklamasjonsretten, og har ingenting med denne saken å gjøre. Etter kjøpslovens bestemmelser gjelder det 5 års reklamasjonsrett. For å benytte seg av denne, må produktet ha hatt en svakhet fra produksjon/anskaffelse (les: ikke normal slitasje) som gjør at det ikke holder hva man kan forvente. I og med at man her raskt har fått innvilget reklamasjon (ifølge post 1), har man krav på et nytt produkt (eller at produsenten reparerer), eller tilsvarende hvis samme produkt ikke er å oppdrive. Slik jeg tolker første innlegg var produktet som ble tilbudt eneste erstatningsvare som oppfylte kriteriene, og skulle derfor ha blitt gitt som erstatning uten mellomlegg. (evt. pengene tilbake) Det egentlige spørsmålet her er om man ved aksept på tilbudet i butikk har låst mulighet for videre diskusjon, eller om man fortsatt kan be om refusjon. Jeg ville tatt kontakt med butikken, og hevdet at de 600 kr ble feilaktig belastet, da dette var en reklamasjonssak, og eventuelt krevd å heve kjøpet hvis det ikke gis aksept på dette. Om man kommer noen vei er en helt annen sak......
  11. Kjapp tur opp til Brungmarka fra Onsdag til Torsdag for å teste fiskelykken. Fasit: 4 ørret og tusenvis av knott:-)
  12. Mener å ha lest en plass her på forumet at kartene er i målestokk 1:50000. Forskjellen på topo sommer og topo sommer 2 er utseende. Topo sommer 2 baserer seg på kartverkets skjermkartografi.
  13. Hvis du tenker på helsport svea 3 camp, finnes det i Helsport outlet nå til 5925,- Kjenner ikke til Terra Nova teltet, men på bildet ser det ut som det bare er en inn/utgang på det...? Du skriver ikke noe om alderen på ungene, men ville uansett vurdert telt med to innganger hvis det blir flere oppakninger som skal ha plass. Vanskelig å gi gode råd uten å vite mer om hvilke forhold teltet skal brukes under.
  14. Har ikke sjekket selv, men turistforeningen har fersk førerapport (30.06.15) 5. Trekanten i Trollheimen. Det er fortsatt snø på ruta over Mellomfjell. Beregn ekstra tid og husk at deler av sommermerkingen er dekt av snø. Bruk kart og kompass. http://www.tt.no/article.php?ar_id=47348&fo_id=215
  15. Er vistnok fortsatt mye snø i Børgefjell, og det meldes om tilnærmet full vinter over 700m. http://www.nasjonalparkstyre.no/Borgefjell/Nyheter/For-tidlig-for-Borgefjell/ Alternativt kan både Trollheimen og Sylan være kurant. Bør være relativt greit å komme seg til med kollektivtransport fra værnes. En god del folk på de merkede rutene, men skal ikke ta lange avstikkeren før man er alene. Oppdatert artikkel om føreforhold der nå: http://www.tt.no/article.php?ar_id=47348&fo_id=215. I og med at dere også kan tenke dere å fiske, bør Femundsmarka være et godt alternativ. Tog fra Trondheim til Røros. Buss fra Røros til Synnervika, deretter båt ut til ønsket startsted. http://www2.turistforeningen.no/location.php?lo_id=NO_femun
  16. Skal være fullt mulig å få greit utstyr innenfor denne prisrammen. Vær nøye i valg av sekk. Kjøp en sovepose som passer med tanke på størrelse og din komfort temperatur. Har du da i tillegg et par gode sko, kan du kjøpe resten billig og likevel få fullt utbytte av turene. Liggeunderlaget på utsiden av sekken, resten i sekken. Jeg hadde satset på noe i nærheten av listen under, men du finner sikkert alternativer til hver av artiklene som passer deg vel så bra. Telt 1299,- Helsport nordmarka 2 (xxl.no) Sovepose 899,- Sovepose Rondane Spring 195 Left (xxl.no) Liggeunderlag 349,- Ajungilak Mammut Bamse (gmax.no) sekk 1095,- Helsport Fjellheimen 65L 2012 (http://www.helsport.no/outlet) primus 199,- Kokeapparat, 2,6 kW (biltema.no) kokekar 299,- kokekarsett stort (biltema.no)
  17. Har du sett denne: http://www.fjellforum.no/topic/32185-test-av-tjeneste-for-utskrift-av-turkart/?p=294215 Ellers fungerer kartet hos ut.no greit til utskrift.
  18. Et kjapt google søk viser at Magasinet har drikkesystem til sykkel fra geigerrig, så da kan de sikkert skaffe annet også. Ellers har dingsy.no (http://dingsy.no/catalogsearch/result/?q=geigerrig) og som du nevnte: enklere liv.
  19. Kan skrive under på denne. Kjøpte nylig Exped SynMat UL 7 LW fra fjellsport, til 1279,- med fjellforumrabatten. Fikk en skikkelig aha opplevelse med tanke på liggekomfort. 1279,- er ikke av de rimeligste, men jeg syns kombinasjonen av vekt, pakkvolum, størrelse og ikke minst komfort forsvarer prisen. Har du hund i teltet bør du kanskje ikke gå for UL, men istedet et med litt mer robust stoff, f.eks exped synmat 7 m/LW.
  20. Kan alltids ta med Bergans underlaget i tilegg, ihvertfall til å begynne med, så ser jeg hvordan det går:-) Chair kit'et ser absolutt fristende ut ja - vi får se når jeg har testet underlaget en stund.
  21. Under et lengre opphold i teltet forrige helg grunnet en nedbørsmengde som ville fått syndefloden til å virke som en laber sparedusj, fikk jeg mye tid til refleksjon. Tankene spant av naturlige grunner inn på mitt Bergans extreme liggeunderlag, da kroppen etterhvert føltes som jeg hadde spilt bedriftshockey iført kun tannbeskytter. Da det ikke var andre i nærheten å skylde på, startet jeg naturlig nok med å dømme liggeunderlaget nord og ned. Det skulle kastes så snart jeg var vel hjemme. Jeg skulle sågar slamre med lokket til søppelkassen etter at jeg hadde slengt det oppi. Makan til dritt skulle man lete lenge etter. Jeg anser meg selv som en forholdsvis rettvis mann, og da jeg fikk roet meg litt ned, ga jeg naturligvis liggeunderlaget en sjanse til å komme med et forsvar. En kjapp inspeksjon viste at det var helt, uten synlige tegn på slitasje, og i samme stand som da jeg var villig til å gi det topscore for sine egenskaper. Disse overbevisende argumentene ledet til en for meg overraskende realitetsorientering. Det var bare å konstatere at alderen hadde satt sine spor - på meg. Så der satt jeg plutselig som en puslete middelaldrende mann i regnværet med et hoverende liggeunderlag og en mangellapp som viste slark i akslinger, rust i understellet og nedsenket bakende - ja, jeg har rundet 40. Nå dveler jeg sjelden lenge ved livets små pek i min retning, så vel hjemme var jeg raskt på nett og bestilte et Exped SynMat UL 7 LW. Etter å ha mottat pakken og prøvd det ut på stuegulvet, har jeg nå to spørsmål til dere erfarne turfolk: 1. Hvorfor i himmelens navn har jeg ikke kjøpt dette før? 2. Holder det med dette underlaget alene, eller bør man ha en form for beskyttelse under (i teltet) for å være sikker? Setter pris på om noen kan dele sine erfaringer i forhold til spørsmål 2. mvh Einar
  22. Hei Kom over denne produktinformasjonen under et kjelesett som ser ut til å være eagle sitt TITAN kjelesett 2 deler Art.BM032: "Dette kjelesettet er laget av titan og har en utrolig lav vekt. Håndtakene kan slåes sammen for god plassutnyttelse. Settet er ganske lite i størrelse, kjelen rommer 1,1 liter og stekepannen har en diameter på 15,5 cm. Dette produktet egner seg til koking på bål, men må ikke under noen omstendigheter påføres veldig sterk varme som for eksempel multifuel, da dette kan forårsake deformering av stekepannen eller kjelen. Det er også viktig at stekepannen smøres før første gangs bruk." (http://www.grillhyttespesialisten.no/produkt/kjeler-og-tilbehor/titan-kjelesett-2-deler/) Er det slik at Titanprodukter ikke er egnet til primusbruk generelt, er det dette produktet spesielt som ikke tåler varme, eller er det slik at dette er en overdreven advarsel for å ha ryggen fri ved evt. reklamasjoner? Noen som har erfaringer?
  23. Exped SynMat UL 7 LW fra fjellsport. 1279,- med fjellforumrabatten.
  24. Hadde selv gått for Bergans alpinist da jeg har gode erfaringer med de Bergans sekkene jeg har hatt. Mange sliter med hoftebeltene til Bergans, men for meg er ikke dette noe problem. Liker også at du kan løsne sidelommene og få en liten dagstursekk. Noe traust og kjedelig over den kanskje, men løsningene fungerer og den tåler mye vekt. Har heller ikke opplevd problemer med kvaliteten. Kjenner ikke de andre sekkene godt nok til å vurdere om de er bedre eller dårligere.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.