Gå til innhold
  • Bli medlem

Vandrefalk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 218
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Vandrefalk

  1. Veidemannsblod skrev (18 timer siden):

    Vil anta at Forsvaret ikke vurderer joggesko som sitt nye stridsfottøy for helårsbruk. 

    Nytt fottøy skal tilstrebe "GODT NOK" til hele Hæren, Luftforsvaret, Sjøforsvaret og Heimevernet. Spesialstyrkene er trolig noe mer fleksible. Tenker den største gevinsten med å erstatte den gamle traver M77, vil være en mer "ferdig inngått" støvel. Den må være uten membran, være robust i materialene, lett å vedlikeholde, tørke raskt og ha en såle med bedre grep enn M77. I tillegg må fasong være kompatibel med bruk av fotposer. Blir spennende å se hva de ender med. 

    Jeg har nå tjenestegjort noen år i Forsvaret, i inn- og utland, så jeg har rimelig grei erfaring med M77. Den er etter min mening ganske akterutseilt, selv om den med godt vedlikehold enda er en ganske bra marsjstøvel. Jeg hadde forresten aldri noen større problemer med å gjennomføre 3-mila med M77, så at dagens rekrutter slipper unna med joggesko stiller jeg meg jo noe undrende til..  Etter min mening er sålen det største problemet med M77..

    • Liker 1
  2. Det er ikke noe problem å gå opp til Tåkeheimen og videre innover til Snøtinden fra Engenbresiden. Da går man til fots det meste av turen opp til Tåkeheimen. Man går så absolutt ikke opp brefallet; det vil være svært utfordrende og kun for spesielt interesserte med gode kunnskaper om brevandring og breklatring.

    Sjøl har jeg gått (tror det var andre helgen i juni et år) samme ruta innover som beskrevet her, men i stedet for å gå tilbake gikk jeg bortover til Tåkeheimen og ned langs Engenbreen og tok båten over fjorden. Men ettersom jeg da bodde i Meløy hadde jeg noen som hentet meg og kjørte meg tilbake til bilen..

    • Liker 1
  3. Nikke skrev (10 timer siden):

    Skulle tatt flere bilder på fjorårets langtur i Finnmark, men som fersk fotograf så har jeg enda ikke "foto refleksen" inne. Gjorde et forsøk på å fange både plantene og bevegelse i samme foto, men ikke enkelt. Skulle kanskje også ha sentrert planten.

    waterflowerv1.jpg

    Planten er perfekt plassert...

    • Liker 1
  4. Som gammel elgjeger har jeg gjort meg opp noen meninger om det stadig tilbakevendende spørsmålet om ferdsel i naturen under elgjakta. Etter min mening skal ikke elgjakta ha noen begrensende innvirkning på allmenhetens ferdsel. Juridisk er det i hvert fall ingen grunn  til å betvile at allemannsretten gjelder. Jeg kan heller ikke huske at turgåere har blitt skutt ved uhell under elgjakt. Når det er sagt kan det jo selvfølgelig være lurt å bære ekstra fargerike klær når man beveger seg inn i jaktterreng i denne perioden, og om man skulle møte en jeger så fortell hvem du er og hvor du har planlagt å gå; det skader aldri å være vennlig og høflig..:-)

    • Liker 4
  5. Dere har rett begge to, men for at den "gunstige smeltingen over et lengre tidsrom" skal funke kan vi ikke få varme og regn før i august eller deromkring! Jo lengre vi har dette kalde været nå, jo større sjanse er det for at det kommer regn og forholdsvis høye temperaturer, og da er katastrofen et faktum. Siste storflom i Målselv-vassdraget var i 2012, og da kom flommen noen dager ut i juli. I år har vi betydelig mer snø i fjellet, så sjansen for storflom er overhengende! (I følge NVE 95%).

  6. Det er ytterst vanskelig å sette grenser for hva slags aktiviteter man kan tillate seg å holde på med i disse tider, men jeg tenker litt som Miamaria her; man kan både padle, gå på ski/truger og gå tur til fots. Det man bør tenke på er å ikke ferdes veldig langt fra allfarvei, og å holde risikonivået så lavt som mulig. Det betyr f.eks. at man ikke bør padle langt fra land og/eller i dårlig vær, man bør ikke trene på akrobatiske øvelser på ski, man bør ikke klatre uten sikring etc.

    Det mange ikke tenker på er hvor belastet nødetatene er. Å frakte en Corona-pasient til sykehus krever mye større ressurser og mye lenger tid enn et vanlig ambulanseoppdrag. Det betyr, spesielt i små kommuner med få ressurser, at dersom uhellet er ute samtidig med at ambulansepersonellet er i ferd med å frakte en Corona-pasient, ja, så er det ikke sikkert det er flere igjen som kan hjelpe DEG...

    • Liker 7
  7. bernt skrev (9 timer siden):

    Jeg observerer at det er enkelte som ikke har fått med seg at "0 registrerte smittede" i en kommune ikke betyr at det ikke er smittede i kommunen.

    Hehe, regner med at du sikter til meg? Jeg skjønner meget godt hva registrerte smittede betyr! Dessverre er det slik at svært få blir testet. I min kommune, Målselv, hadde vi èn registrert smittet. Det var en soldat i Skjold Garnison, og det medførte over 1000 mennesker i karantene. Når vi i ettertid ikke har fått flere registrerte smittede i kommunen er jeg så naiv at jeg tror det betyr at strenge tiltak virker. Selvfølgelig kan det vandre mange smittede rundt her, men jeg tror ikke det vil være til hjelp for å begrense smittespredning om vi i tillegg skal tillate "fri flyt" av mennesker fra områder med betydelig flere påvist smittede...

  8. Lompa skrev (36 minutter siden):

    Dette er blitt en sånn søringgreie, og det er helt misforstått å tro at man kan fikse dette med å sette opp en meksikansk mur. I Tromsø innrapporteres det nå flere smittede med ukjent smittekilde. Det skal altså være greit å reise Tromsø-Bardu, men ikke Oslo-Bardu? Det lages falsk trygghet gjennom å si at "vi stænger bare for søringa så skal vi nok gå klar her oppe"..

    Det spiller jo egentlig ikke så stor rolle dette her, for det er fint lite reising mellom landsdelene uansett nå.

    I praksis er det ikke helt sånn, da det ikke er så mange "søringer" som reiser nordover nå uansett. Det er mest nordlendinger som kommer hjem som blir satt i karantene. Det er sant at det er en del smittede i Tromsø også, og det er neppe noen stor trafikk mellom Tromsø og Bardu heller. Det vi snakker om her er å begrense smitte, og det har lokale (helse)myndigheter ment at vi gjør best med de karantenereglene som er innført. Om det er et lite hull i båten så er det ikke mange som resignerer og sprenger et større hull....

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.