Gå til innhold
 • Bli medlem

Zafe60

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Zafe60

Nylige profilbesøk

372 profilvisninger
 1. Slår gjerne et slag for «verdens beste» sovepose for de som ikke liker trange poser - Western Mountaineering Megalight. Er på min andre pose etter.10 år med den første. Super pose på 680 gr. Lå i telt på H.vidda i mars i år m -16 ˚C, og fortsatt god og varm. Er en freak på soveposer, og har i tillegg en S2S sommerpose på 300 gr for bikepacking, en Feathered Friends Swift 850 gr. som jeg bruker som vinterpose, og en WM Puma som er for varm(brukt 1 tur). WM Megalight’en brukes 70-80% av turene. Har forøvrig kjøpt WM Versalite til frua som fryser lett, og WM Ultralight til sønn(han var
 2. Var på ski Dyranut - Sandhaug - Stigstuv - Dyranut 29-31 mai. Det var ikke mangel på snø. Målestasjonen på Sandhaug viser i dag 8 juni fortsatt over 150 cm .
 3. Bruker z-light i bunn, så downmat 7 og reinsdyrskinn på topp. Da får jeg i pose og sekk ift argumentene over. Skikkelig Paris Hilton comfort når jeg drar Piteraq posen inn i teltet. Liker for øvrig ikke noe som ikke puster godt. Kondens innenfra er alltid et større problem enn fuktighet utenfra er min erfaring, spesielt i vinterbruk. Dette gjelder både skalljakker, vanntett ytterstoff på sovepose eller bedding.
 4. Jeg er 179 og har ML 6,0 og Puma 6.0, og det funker fint. UL er en trangere pose, og vil kanskje føles tightere, avhengig av omkretsen på innholdet;-)
 5. Har ligget under åpen himmel kun med godt underlag i minus 8 i nærheten av Stigstuv. Det var med den forrige ML som da var rimelig godt brukt i rundt 10 år. Det må sies at da var det relativt lite vind og måneklart. I telt har det vært 10-12 minus utenfor, men uten fyring. Hunden og meg i Hilleberg Allak3. Har jeg nok på undersiden skal det mye til før jeg blir kald, men dette er individuelt.
 6. Har både VM Puma og VM Megalight. Synes det er deilig med litt space. Er nå på min andre Megalight og kan ikke få fullrost den. Min erfaring er at VM er konservative i temp. angivelsen. Puma’en er så varm at jeg må ha ned mot 10-15 kalde før jeg vurderer den. Skulle jeg valgt kun en pose ville jeg gått for Alpinlight som er veldig anvendelig og lett hele året utenom de kaldeste vinternettene. Fryser du lett kan du se bort fra min erfaring. Jeg bruker ML’en 95% av turene, men da meg reinsdyrskinn på toppen av 9cm exped og cellepast i bunn i pulksesongen. Ev med lakenpose inni.
 7. Kan anbefale WM posene pådet varmeste. Har Megalight og Puma, begge 6' til mine 179cm. Bruker Megalight 90% av tiden fordi den er lett, tar liten plass og er romslig. Sovet med den under åpen himmel på Hardangervidda i minus 7-8C med god komfort. Min bedre halvdel, som er mer frossen har en WM Antelope. Også hun elsker posen sin.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.