Gå til innhold

a_aa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 853
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  48

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  a_aa fikk poeng fra turmari i Lett fjelltelt til 2-2,5 per   
  Tenkte bare jeg skulle nevne at det er muligheter for å få tak i Orion III UL til litt greiere priser med ujevne mellomrom, jeg har personlig erfaring med tre tilfeller:
  6799,- var det jeg betalte hos vpg.no i juni 2017, var vel blant de første som ble solgt her i Norge, og vpg.no hadde da 20% rabatt en periode.
  4200,- var det jeg solgte ovenstående telt for i juli 2019 etter å lagt ut for salg her på fjellform, altså ca 50% av full nypris.
  5950,- var det jeg betalte for 2019-modellen i juni 2019 (som har økt liggelengde) da fjellsport.no kjørte salg med 30% rabatt.
  Du er avhengig av å ha tid til å vente til de rette tilbudene dukker opp samtidig som teltet ikke blir utsolgt på et blunk. Hvis du ikke finner et pent og rimelig brukt, ser du også at du kan få igjen en god del av pengene selv om du kjøper uten super-rabatter, dersom du velger å selge det videre senere.  Det skal dog sies at UL-produktene til Exped har to års garanti, men alt annet hos dem har 5 års garanti - det betyr at om du kjøper brukt, så bør du være sikker på at teltet har blitt godt behandlet. 
 2. Liker
  a_aa ga poeng til KristianP i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Har nylig flyttet til Svolvær, så jeg driver for tiden å utforsker nærområdet. Her på en enkel overnattingstur til et sted som heter Silsanden ca ti kilometer vest for Svolvær. Er man i Lofoten i høysesongen så kan dette være et rolig sted uten så mange turister.

  Var også heldig å se en flokk spekkhoggere helt i starten av turen. Mulig det er vanlig å observere dem her oppe (?), men det er første gang jeg ser dem.

  Video fra turen samt et par bilder:


 3. Liker
  a_aa ga poeng til rigotta i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Opp Bukkhåmmårn i Holtålen. Går nok noen uker før det blir barmarksturer i området. Dekker ganske store områder med litt hjelp fra vinden. Nesten 80 km på en fin dag fra Stuggudal til Selbu. 
   

 4. Liker
  a_aa ga poeng til Luesveis i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble ingen tur i helgen, men det ble tur i finværet etter jobb i går.   Startet med å syke en mil hjemmefra inn til Vaggestein i Maridalen.   Tok stien mot Mellomkollen, men gikk isteden over Midtkollen.  Tok videre forbi Svartputten, og spiste enkel middag litt nord for Svartputten.   Så vestover bratt opp mot og over Mellomkollen, og bratt ned til stien forbi Tømtehyttene.  Så på sti tilbake til sykkelen, og sykle hjem.   Var hjemme rundt ni, passe god og sliten.

 5. Liker
  a_aa ga poeng til Marius Engelsen i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Kom hjem i går kveld fra 125km padletur, i alt av vær som vedtlandet kan by på i Mai, utenom snø!
  Padlet fra Herdla på fredag, og tok hurtigbåten hjem fra Askvoll i går, med kajakkene. Så 4 etapper på 20+40+40+25 km.
  På vei over Fensfjorden hadde vi 15m/s medvind, og brytende krapp sjø. Heftige surfeforhold! Vi hørte vindstyrken på VHF-radioen når vi var ferdig med krysningen. Ikke mange andre å se på sjøen når det er meldt gult farenivå 😅

  Heldigvis var Sognefjorden rolig dagen etterpå.
  En tur som virkelig kan abefales. NYDELIG landskap 😍
   

 6. Liker
  a_aa ga poeng til meisal i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  I helgen ble det en kort tur i Aure-området (i Møre og Romsdal). Ankom på på kvelden. Dro til en fiskeplass som har gitt bra med fisk tidligere. Etter bare 7 kast ble det fisk. Har aldri fått så stor fisk fra land før. Kveldsmat ble stekt torsk, løk og remulade. Mmmmmmm!

  Kjørte til Brekka (utsiktspunkt), parkerte bilen og gikk noen få minutter. Fant en fin teltplass for natten.

  Søndag morgen ble det tur til Storfonna (Fonna).

 7. Liker
  a_aa ga poeng til Bjellesau i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Søndre branntjern, rett nord for Kjerkeberget i Nordmarka. Gikk fra toppen av Kjerkeberget gjennom tett urskog og veldig kupert terreng. Dårlig med gode telt plasser, men vi fikk i alle fall området for oss selv. Ikke så mange andre å se her natt til lørdag 23.05 med frisk bris og styrtregn. Ligger fortsatt litt snø her... 

 8. Liker
  a_aa ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Rundtur - Resasteinen og rundt Dalsnuten.   
  En skikkelig tung tur på slutten
  Skjult lenke - logg inn for å se den For bare et år siden, tiden går fort, fant jeg på å gå fra Gramstad til Resasteinen og Dale og tilbake. En kjekk rundtur.
  Siden turen starter ved Gramstad, er det ikke nødvendig å tråkke opp fra omtrent havnivå til Resasteinen. Det betyr adskillige høydemeter spart.
  Det var muligens tid for å forsøke denne turen på ny. Det er i hvert fall en tur som tar over to timer og er da etter hvert blitt en «langtur». Jeg mente at den tok mellom to og tre timer sist. Skjult lenke - logg inn for å se denVærmeldingen var god, det var Kristi himmelfartsdag og jeg var forholdsvis tidlig ute. Hvor mye folk ville det være på Gramstad. Det viste seg å være adskillige. Nesten hele parkeringsplassen var full, og det rullet stadig inn nye biler.

  Heldigvis er flere av turene fra Gramstad forholdsvis korte. Opp og ned Dalsnuten kan gjøres kjapt, og selv med små barn trenger det ikke gå mer enn et par timer. Det betyr en god del utskifting av bilene, og som regel plass til en bil til. Skjult lenke - logg inn for å se denJeg fulgte veien mot Revholstjørn, for så å ta mot Resasteinen istede for mot toppen av Dalsnuten. Det er litt over en kilometer fra der stien ta av mot Resasteinen og opp til selve steinen. Og omtrent 100 høydemeter. Det virker som om det er en del mer enn 100...

  En ny kilometer til myra mellom Skjørestadfjellet og Jødestadfjellet, og jeg tar som vanlig av stien og setter kursen over myra og mot stien rundt mot Li.
  Der går det en «traktorvei» mot venstre og nedover mot Dalevannet. Det er en sti fra der «veien» slutter, men den finner jeg bare sånn en gang i blant. Denne dagen var stien søkk borte.... Skjult lenke - logg inn for å se denVel tilbake på STFstien, valgte jeg å følge denne helt ned til Dale. Det var masse folk på vei både opp og ned mellom Dalevann og Dale.

  På Dale var det omtrent ikke en parkeringsplass å oppdrive. Det kom fortsatt biler. Jeg hadde jo ikke bilen der, så turen gikk videre tilbake mot Revholstjørn - og eventuelt Dalsnuten? Skjult lenke - logg inn for å se denEt stykke oppover, sto det et skilt som viste vei, men også nedover og rundt Dalsnuten. 3,1 kilometer til Gramstad? Jeg hadde aldri gått den veien før. Det var muligens på tide å gjøre seg kjent med den rundturen.

  Jeg hadde hørt at det var en bratt bakke opp fra veien. Mye av turen ville gå langs veien mot Holmavika. Det kunne ikke være lange avstanden å komme seg opp til topp. Det kunne stemme med at det var en bratt bakke opp. Skjult lenke - logg inn for å se denDen første delen av turen langs veien – litt oppe i lia, var helt grei. Nesten opparbeidet vei. Så ble det opp og ned, rundt steiner og til dels over steiner. Hva jeg kaller en «tung» sti. Det ville, trodde jeg, ta minst en time å komme til bilen fra Dale, 3 kilometer i timen er ikke fort, når sekken er lett.

  Jeg brukte 20 minutter på de første 800 meterene. Uten oppoverbakke. Det ble ikke lettere da jeg tok fatt på bakken. 200 høydemeter på under 500 meter. Det høres muligens greit ut med en vinkel på omtrent 45 grader, men for alle som har prøvd, så vet de at det ikke går uten svette og høy puls. Skjult lenke - logg inn for å se denJeg kom opp, men ikke verdens beste form. Det var heldigvis helt greit å gå tilbake til bilen fra toppen. Grei nedoverbakke og god sti den siste kilometeren. Det tok mer en en time å gå fra Dale til Gramstad under Dalsnuten.

  Turen er en flott «utfordring» for de som liker bratte bakker. Jeg tror det kommer til å bli få ganger jeg går der. Det blir ikke lettere med bratte bakker med årene. Skjult lenke - logg inn for å se den
 9. Liker
  a_aa ga poeng til Imp i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Rakk en liten vårtur med overnatting og godt selskap. På samme sted som sist, bare at nå var myggen helt fraværende! Merkelig, og luksus 😄 
  Bading, god mat og drikke. Trodde vi hadde valgt et sted med ingen folk, men jammen kom et sprekt ungt par som hadde gått Hurummarka på langs i mange timer- kult! De teltet et stykke unna oss. 
  I løpet av natten ble det action i skogen. Rovfugl som fikk seg et måltid, vi så innvoller og masse fjør spredd på en liten høyde i landskapet. 

 10. Liker
  a_aa ga poeng til varmtvann i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Et par netter i Trillemarka. Våt og grå tur, men deilig likevel. Bittelitt sol mot slutten. 11. Liker
  a_aa ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Synesvarden og Steinkjerringå på Høgjæren.   
  Et flott turområde.
  Skjult lenke - logg inn for å se den En dag med bra vær bør utnyttes. En tur bør stå på programmet, men hvor. Det er alltid et spørsmål. Siden treningssenteret er stengt, så hard det blitt to dager i uka til som må fylles med ett eller annet. Tur for eksempel.
  Det er vanskelig å finne nye turer. Jeg er ikke noe spesielt glad i nye ting. Ikke en gang turer i nytt terreng. Det blir som regel til at jeg går på gamle stier og tar turer som jeg kjenner godt. Spesielt om jeg er alene.
  Bestyrerinnen er ikke helt sikker på om jeg bør ta ut alene i det hele tatt, men etter mer enn 30 år på tur, så er det også en vane. Hun ber i hvert fall om å bli orientert om hvor turen går, og ser helst at jeg holder meg på merket sti. Det blir liksom lettere å finne meg om jeg skulle brekke et bein.... Skjult lenke - logg inn for å se denOmrådet rundt Synesvarden er et greit sted å gå tur. Der er det lite fare for å gå seg vill. Det er egentlig vanskelig å finne en plass for å «tre av på naturens vegne». En rød jakke kan sees flere kilometer.

  Ingen andre stillet opp for tur denne dagen. Det passet ikke for Bestyrerinnen, og broderen sliter med et kne – når han ikke også har problemer med podagra. Det er så pass vondt at han velger å stå over noen dager. Skjult lenke - logg inn for å se denJeg hadde bare tenkt en litt kort tur. Et par timer muligens. Den vanlige runden fra Holmavatn er på omtrent 7-8 kilometer og tar rundt en og en halv time. Egentlig ikke nok til å bli tatt med i loggen.

  En annen mulighet er å ta fra parkeringsplassen ved Topdalsveien. Det gir mulighet for turer av forskjellig lengde.
  Direkte fra bilen til Steinkjerringå over Synesvarden er ca to timer og 8-9 kilometer tur-retur. Fra bilen til Holmavatn over Synesvarden og videre til Steinkjerringå og retur samme vei er 11-12 kilometer, og nærmere tre timer. Fra Topdalsveien er det mulig å velge det som passer den dagen. Skjult lenke - logg inn for å se denDenne dagen passet det med noe midt i mellom. Jeg gikk mot Synesvarden, hvor det var et par andre, og fortsatte mot Steinkjerringå. Det er adskillig flere som går mellom Steinkjerringå og Holmavatn enn de andre turene. Jeg gikk videre mot Holmavatn, og møtte en del.

  Fra Holmavatn er det en del oppoverbakker mot Synesvarden, og det blir litt trening ut av det. Siden det var tørt i bakken og ikke nedbør, ble det en grei tur.
  Mellom Holmavatn og Synesvarden er det ofte ungdyr på beite. Jeg har med stav, og det har hendt at jeg har måttet gå gjennom flokken av dyr. Skjult lenke - logg inn for å se denDyrene var alt på beite. Det er forholdsvis tidlig på året, men de holdt seg på god avstand fra stien. Ulempen med dyra, er at de tråkker opp stien slik at den blir et sammenhengende sorpehull. Ikke slik denne dagen. Det var tørt.

  I øst var det kommet opp flere vindmøller. Nå er det snart vindmøller rundt hele horisonten. Det begynner å bli litt for mange etter min smak. Det er omtrent ikke mulig å ta bilder uten at det er vindmøller i bakgrunnen.
  Det er heldigvis fortsatt høy himmel og god sikt både til hav og hei fra store deler av stien der jeg gikk. Det er noe eget med å gå sånn i marka, å kunne se langt. En flott tur uansett. Skjult lenke - logg inn for å se den
 12. Liker
  a_aa ga poeng til dede i Turer i Sandnes (og litt rundtomkring)   
  Har sviktet sandnes litt i år? Kanskje fordi det er en del plasser med lite parkering og mye folk? Har dermed reist litt sørover istedet..I dag hadde jeg ikke helt bestemt meg. Tenkte på moi-senderen men med en mystisk kø før ålgård var jeg plutselig på vei mot bursfjellet som jeg droppet sist jeg var i det området.. tenkte å gå en rundtur jeg hadde på topo kart på mobilen (orange tur) Men gå den umerkede delen først. Da jeg skulle svinge av veien ifølge den ruta så jeg flere folk som kom lengre innefra. Snakket med et par og det skulle gå greit å gå lengre inn. Siden den ruta jeg hadde så veldig bratt ut gikk jeg den lengre ruta. Fin sti (nesten traktorvei) til jeg mistet stien ved vann ‘247’. Men fulgte lia oppover og fant den heldigvis igjen ved gjerdeklyver. Så til toppen av bursfjellet. Da jeg skulle gå nedover startet jeg ved merking men syntes det så veldig bratt ut så stoppet og sjekket. Heldigvis siden det var stien jeg egentlig skulle gå opp (siden den var så bratt). Fant raskt den andre stien som var utrolig fin. Gikk jo altfor fort så jeg la til en ekstra runde via Skogen. Derfra stortsett på traktorvei tilbake. Bildet ved vannet viser bursfjellet som jeg kom fra. Ble totalt 10,6km (blå tur på kartet). Fin tur som jeg sikkert vil gå hele/deler av igjen. Og jeg hadde energi til en times ridetur i Vagleskogen (i Sandnes) etterpå😊
   

 13. Liker
  a_aa fikk poeng fra varmtvann i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tok en korona-risk i dag med å ta bussen fra Kringsjå til Solheimsviken 😬 Deretter ble det å labbe de knappe 9 km tilbake til Kringsjå - først opp på Løvstakken, så ned og opp på Olsokfjellet og så ned og over til Holefjellet, før det bar ned til Kringsjå igjen. Dagens bare-legger-bilde (med omtrentlig rute videre skissert) tatt på Løvstakken:

  For første gang som jeg kan huske tok jeg med is-kaffe på tur - det var skikkelig godt! Brukte en god syrlig kenyansk kaffe, og like mye isterninger som kokende vann da jeg lagde den. For å forsterke smaken litt, hadde jeg i bittelitt salt og enda mindre stevia. Trodde isen skulle overleve litt lenger enn den gjorde på drikkeflasken min, alt var nettopp smeltet da jeg ankom toppen av Løvstakken en time etter at jeg dro hjemmefra - det var iskald nytelse. Siste halvparten drakk jeg på Olsokfjellet, og da var den langtfra iskald - men god på smak likevel  Men skal jeg ha iskald kaffe på turer som blir lengre enn en time, må jeg altså ha termos eller noe isolasjon rundt flasken (kanskje ingen overraskelse).
  Ellers god trim for en som ikke er i helt storform for tiden - jeg prøver å oppnå 4 km/t i snittfart med pauser inkludert, men i dag måtte jeg trekke fra pausene for å få "godkjent" fart - det går riktig nok mye opp og ned på den ruten der da. Og i tillegg til god trim, var det også en fin tur i passelig varmt vær  
 14. Liker
  a_aa fikk poeng fra varmtvann i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  I ettermiddag ble mine hvite legger eksponert i solen for andre gang sammen med turshortsen i år  

  Første legg-lufte-tur var for 4 uker siden, da var det noen fine dager her i Bergen og jeg gikk hjemmefra etter Dagrevyen i shorts og t-skjorte, overnattet i hengekøye ved et vatn 2 km fra jobben, og tok turen over Lyderhorn hjem igjen etter jobb neste dag. Burde vel ha lagt inn en liten rapport på den turen, men er blitt latere med innleggene her, dessverre. Delvis kan jeg unnskylde den labrere skriveaktiviteten med at jeg i det siste har vært på en god del turer sammen med fadderbarn, og da blir jeg nok litt mer tilbakeholden med bilder og skriverier.
  Uansett: Nå er utvilsomt våren her, forsommeren er like rundt hjørnet, dørstokkmila er til for å forseres og det må da gå an å legge ut et bilde og noen ord litt oftere nå?! 👍
 15. Liker
  a_aa ga poeng til torese i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Danner baktropp enda engang! Kveldstur til steinskartind i Tromsø. 
  Tore

 16. Liker
  a_aa ga poeng til Boggabogg i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Himmelfart, perfekt værmelding og tilstedeværelse på hytta. Skjult lenke - logg inn for å se den kom på at det var ei fin anledning til å teste ut Spanstinden som skifjell. Vi var ikke aleine - parkeringsplassene vat stappfulle. 1000 høydemetre og 4,5 km er en grei utfordring for en kropp med aggressiv BMI, men når man bare tar tida til hjelp kommer man seg opp.

  To svettinger har pause på 1000 moh. Mange plussgrader i lufta, steiksol og vindstille. Vi hadde altfor mye klær på og holdt på å forgå av varme i bakkene. Jeg hadde skallbuksa rett på skinnet med full lufting i sidene, mens turkompis har forlagt ziplongsen sin og endte med å hive skallbuksa i sekken og labbe rundt i kun ullongs. Sesongendringer er alltid vanskelige. Jeg var ikke forberedt på å gå uten buff i halsen og endte med solstekt nakke.

  På toppen med utsikt over Lavangen og Salangen! 1537 moh. Spansdalen langt der nede til høyre. Veldig fascinerende fortopp (eller baktopp?)

  Vi har vært her før på sommeren. Da lå skodda tjukk under 1000 moh og alt vi så fra toppen var enkelte haifinner som stakk opp. I dag ser vi heilt til Sverige. Der nede ser vi veien og (i svarte!) bilen. (Turer der man fortsatt ser bilen gjelds ikke!)

  Sølvfjellet i front med Bjerkvik og Rombakken bak.
  Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
   
 17. Liker
  a_aa fikk poeng fra Heriks i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tok en korona-risk i dag med å ta bussen fra Kringsjå til Solheimsviken 😬 Deretter ble det å labbe de knappe 9 km tilbake til Kringsjå - først opp på Løvstakken, så ned og opp på Olsokfjellet og så ned og over til Holefjellet, før det bar ned til Kringsjå igjen. Dagens bare-legger-bilde (med omtrentlig rute videre skissert) tatt på Løvstakken:

  For første gang som jeg kan huske tok jeg med is-kaffe på tur - det var skikkelig godt! Brukte en god syrlig kenyansk kaffe, og like mye isterninger som kokende vann da jeg lagde den. For å forsterke smaken litt, hadde jeg i bittelitt salt og enda mindre stevia. Trodde isen skulle overleve litt lenger enn den gjorde på drikkeflasken min, alt var nettopp smeltet da jeg ankom toppen av Løvstakken en time etter at jeg dro hjemmefra - det var iskald nytelse. Siste halvparten drakk jeg på Olsokfjellet, og da var den langtfra iskald - men god på smak likevel  Men skal jeg ha iskald kaffe på turer som blir lengre enn en time, må jeg altså ha termos eller noe isolasjon rundt flasken (kanskje ingen overraskelse).
  Ellers god trim for en som ikke er i helt storform for tiden - jeg prøver å oppnå 4 km/t i snittfart med pauser inkludert, men i dag måtte jeg trekke fra pausene for å få "godkjent" fart - det går riktig nok mye opp og ned på den ruten der da. Og i tillegg til god trim, var det også en fin tur i passelig varmt vær  
 18. Liker
  a_aa fikk poeng fra Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tok en korona-risk i dag med å ta bussen fra Kringsjå til Solheimsviken 😬 Deretter ble det å labbe de knappe 9 km tilbake til Kringsjå - først opp på Løvstakken, så ned og opp på Olsokfjellet og så ned og over til Holefjellet, før det bar ned til Kringsjå igjen. Dagens bare-legger-bilde (med omtrentlig rute videre skissert) tatt på Løvstakken:

  For første gang som jeg kan huske tok jeg med is-kaffe på tur - det var skikkelig godt! Brukte en god syrlig kenyansk kaffe, og like mye isterninger som kokende vann da jeg lagde den. For å forsterke smaken litt, hadde jeg i bittelitt salt og enda mindre stevia. Trodde isen skulle overleve litt lenger enn den gjorde på drikkeflasken min, alt var nettopp smeltet da jeg ankom toppen av Løvstakken en time etter at jeg dro hjemmefra - det var iskald nytelse. Siste halvparten drakk jeg på Olsokfjellet, og da var den langtfra iskald - men god på smak likevel  Men skal jeg ha iskald kaffe på turer som blir lengre enn en time, må jeg altså ha termos eller noe isolasjon rundt flasken (kanskje ingen overraskelse).
  Ellers god trim for en som ikke er i helt storform for tiden - jeg prøver å oppnå 4 km/t i snittfart med pauser inkludert, men i dag måtte jeg trekke fra pausene for å få "godkjent" fart - det går riktig nok mye opp og ned på den ruten der da. Og i tillegg til god trim, var det også en fin tur i passelig varmt vær  
 19. Liker
  a_aa fikk poeng fra REJOHN i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tok en korona-risk i dag med å ta bussen fra Kringsjå til Solheimsviken 😬 Deretter ble det å labbe de knappe 9 km tilbake til Kringsjå - først opp på Løvstakken, så ned og opp på Olsokfjellet og så ned og over til Holefjellet, før det bar ned til Kringsjå igjen. Dagens bare-legger-bilde (med omtrentlig rute videre skissert) tatt på Løvstakken:

  For første gang som jeg kan huske tok jeg med is-kaffe på tur - det var skikkelig godt! Brukte en god syrlig kenyansk kaffe, og like mye isterninger som kokende vann da jeg lagde den. For å forsterke smaken litt, hadde jeg i bittelitt salt og enda mindre stevia. Trodde isen skulle overleve litt lenger enn den gjorde på drikkeflasken min, alt var nettopp smeltet da jeg ankom toppen av Løvstakken en time etter at jeg dro hjemmefra - det var iskald nytelse. Siste halvparten drakk jeg på Olsokfjellet, og da var den langtfra iskald - men god på smak likevel  Men skal jeg ha iskald kaffe på turer som blir lengre enn en time, må jeg altså ha termos eller noe isolasjon rundt flasken (kanskje ingen overraskelse).
  Ellers god trim for en som ikke er i helt storform for tiden - jeg prøver å oppnå 4 km/t i snittfart med pauser inkludert, men i dag måtte jeg trekke fra pausene for å få "godkjent" fart - det går riktig nok mye opp og ned på den ruten der da. Og i tillegg til god trim, var det også en fin tur i passelig varmt vær  
 20. Liker
  a_aa fikk poeng fra rayun i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tok en korona-risk i dag med å ta bussen fra Kringsjå til Solheimsviken 😬 Deretter ble det å labbe de knappe 9 km tilbake til Kringsjå - først opp på Løvstakken, så ned og opp på Olsokfjellet og så ned og over til Holefjellet, før det bar ned til Kringsjå igjen. Dagens bare-legger-bilde (med omtrentlig rute videre skissert) tatt på Løvstakken:

  For første gang som jeg kan huske tok jeg med is-kaffe på tur - det var skikkelig godt! Brukte en god syrlig kenyansk kaffe, og like mye isterninger som kokende vann da jeg lagde den. For å forsterke smaken litt, hadde jeg i bittelitt salt og enda mindre stevia. Trodde isen skulle overleve litt lenger enn den gjorde på drikkeflasken min, alt var nettopp smeltet da jeg ankom toppen av Løvstakken en time etter at jeg dro hjemmefra - det var iskald nytelse. Siste halvparten drakk jeg på Olsokfjellet, og da var den langtfra iskald - men god på smak likevel  Men skal jeg ha iskald kaffe på turer som blir lengre enn en time, må jeg altså ha termos eller noe isolasjon rundt flasken (kanskje ingen overraskelse).
  Ellers god trim for en som ikke er i helt storform for tiden - jeg prøver å oppnå 4 km/t i snittfart med pauser inkludert, men i dag måtte jeg trekke fra pausene for å få "godkjent" fart - det går riktig nok mye opp og ned på den ruten der da. Og i tillegg til god trim, var det også en fin tur i passelig varmt vær  
 21. Liker
  a_aa fikk poeng fra Luesveis i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tok en korona-risk i dag med å ta bussen fra Kringsjå til Solheimsviken 😬 Deretter ble det å labbe de knappe 9 km tilbake til Kringsjå - først opp på Løvstakken, så ned og opp på Olsokfjellet og så ned og over til Holefjellet, før det bar ned til Kringsjå igjen. Dagens bare-legger-bilde (med omtrentlig rute videre skissert) tatt på Løvstakken:

  For første gang som jeg kan huske tok jeg med is-kaffe på tur - det var skikkelig godt! Brukte en god syrlig kenyansk kaffe, og like mye isterninger som kokende vann da jeg lagde den. For å forsterke smaken litt, hadde jeg i bittelitt salt og enda mindre stevia. Trodde isen skulle overleve litt lenger enn den gjorde på drikkeflasken min, alt var nettopp smeltet da jeg ankom toppen av Løvstakken en time etter at jeg dro hjemmefra - det var iskald nytelse. Siste halvparten drakk jeg på Olsokfjellet, og da var den langtfra iskald - men god på smak likevel  Men skal jeg ha iskald kaffe på turer som blir lengre enn en time, må jeg altså ha termos eller noe isolasjon rundt flasken (kanskje ingen overraskelse).
  Ellers god trim for en som ikke er i helt storform for tiden - jeg prøver å oppnå 4 km/t i snittfart med pauser inkludert, men i dag måtte jeg trekke fra pausene for å få "godkjent" fart - det går riktig nok mye opp og ned på den ruten der da. Og i tillegg til god trim, var det også en fin tur i passelig varmt vær  
 22. Liker
  a_aa ga poeng til torese i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  En skikkelig kort tur i fjæra! Bål panne, sol og litt mindre snø!

 23. Liker
  a_aa ga poeng til Terka i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Selv en natt mellom midt i forrige uke var det ihverfall minst 3 personer på solotur som overnattet der. (Opp 05:30 og retur før jobbdag for min del, ...håper jeg ikke vekka de andre i nærheten 😄)

 24. Liker
  a_aa ga poeng til Heriks i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Hatt noen finfine turdager i Buskerud/Telemark. Først en tur inn til Goliaten DNT hytte. Vi hang oss riktignok i tærne utenfor, men kjempefint område og hytte. Litt i overkant populært for sånne einstøinger som meg, men kan jo ha noe med å gjøre at det var natt til 17. mai . Tok også turen opp Dronningslepet og kikket på Tverråsutsikten (535) i kveldinga. Så gikk turen videre til Bø hvor målet var Gygrestolen, finfin tur, vi tok runden og var oppom "severdighetene" på veien (Svartjernhola, Venetjønn, Maurknatten). Avsluttet Telemarksturen med en tur opp til Maskat, gikk den også som en runde. Noen km i bena, ikke noe antall høydemeter å skryte av men ille nok for en råtten kondis. Fine turdager. 

   
   
 25. Liker
  a_aa ga poeng til Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Jeg ser på statistikken at jeg har vært på 26 fjelltopper denne friperioden. I tillegg har jeg hatt noen tunge turer opp med plank til ett vått parti ca 250 høydemeter opp (som jeg ikke får registrert siden det må gå 24 timer mellom hver bestigning)- og 1,5 km å gå. Hadde som mål å ikke legge i fra meg plankene på vei opp lia, og klarte det en gang. Syns det er verst når jeg må legge i fra meg plankene, samt at jeg får gnagsår på skuldra.
  Ser meg tilbake
  Verdt slitet får man tro - dette har alltid vært et vanskelig parti - knedyp gjørme/myr.
   
  En annen dag...
  Utrolig flott fotføre selv om det er masse masse snø. Folk holder stiene åpne gjennom hele vinteren ved å gå på føttene akkurat i stien - gir et glimrende fotføre på tidligvåren.

   
   
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.