Gå til innhold

a_aa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 836
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  46

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  a_aa ga poeng til latitude i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Hei
  Gir ett lite bidrag igjen til denne artige tråden med både korte og lenger turer
   
  Det er vinterferie og lite snø i de lavere deler av Agderfylkene, så fotturer kan fortsatt gjøres flere steder.
  Denne vinterferien reiser vi ikke bort så da er mulighetene der for å få tatt noen av turene i nærområdet en har hatt planer om lenge.
  Ørnenapen i Setesdal er en av plassene jeg ha hatt lyst å besøke. Dette er Setesdalen svar på Trolltunga, en fjellnabb som stikker ut over ei ur ett par hundre meter over Byglandsfjorden. Ørnenapen skal vist nok ha vært mye større, men en gang for lenge siden (1792-4) raste den ut og ødela flere små dyrkbare teiger for gården som ligger like under. Men det som står igjen i dag er ett flott turmål.
   
  For å komme dit må man til Aust-Agder og til stedet Lauvdal som ligger like nord for Fånefjell tunnelen, ca mitt i Byglandsfjorden. Ørnenapen er noen få hundre meter sør for toppen på Tveitnapen som er på 610 mtr høyde.
   
   
  latitude
 2. Liker
  a_aa ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Fjelltur midt i Sandnes.   
  Lørdagstur på vanlige stier.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Det ble en vanlig vintertur på fredag. Nå var værmeldingen «bedre» for lørdag. Det vill si – ikke frost.. Yr stillet velvillig opp med noe sol utover dagen, men værgudene ville det annerledes.
  Det var ikke vanskelig å bli enig med meg selv om en tur rundt Lifjellet. Den vanlige vinterturen, om det ikke er frost, gjennom mange år.
  Selv om det har vært en usedvanlig mild vinter, omtrent uten frost og is, har det blitt få turer rundt Li. Etter som årene går har dette gått fra å være en helt grei, helst kapp tur, til å bli en langtur på opp mot tre timer. Skjult lenke - logg inn for å se denNå legger jeg vanligvis kursen langs sjøen i stedet for oppe i henget. Delvis fordi det er mindre bratt, men også fordi det ofte ikke er is og snø om vinteren. Og så er et blitt en vane.

  Stien nede langs sjøen var til å begynne med bare merket. Etter hvert har den blitt mer og mer oppgått. Det er tydelig flere som bruker denne stien nå enn tidligere.
  Den tar nok noen minutter mer enn den kjappere stien oppe i henget. Dette tar jeg igjen med å ta en snarvei rett opp bakken mot toppen fra Bymarka. Den stien er nok den «gamle» stien mot toppen. Jeg mener jeg gikk her en gang på 50-tallet sammen med mine foreldre, etter å ha tatt båt fra Stavanger. Skjult lenke - logg inn for å se denSola som Yr mente ville vise seg, holdt seg bak skyene. Det gjorde at steiner og røtter var fuktige og glatte. Som vanlig ble det til at jeg tok det litt forsiktig.

  Opp bakken mot toppen, omtrent 300 høydemeter sammenhengende, fikk jeg litt igjen for treningsoppholdet i «syden». Det gikk greit oppover, og puls og pust kom aldri på topp, selv om jeg klarte å holde farten oppe.
  Det er kjekt å se at kondisjonen fortsatt kan forbedres, men det krever altså 14 dager med tur. Skjult lenke - logg inn for å se denTil å være lørdag, var det en del andre på tur. Det er ikke mange som går hele runden, men som oftest blir jeg tatt igjen av noen som løper. Denne gang bare en jente...

  Fra toppen og ned kom det en god del folk i mot. Nede ved Dalevann var det flere gjenger, både foreldre med unger og par. (Som sto og pusset skoene – de må jo bli like skitne på veien ned som på veien opp?)
  Etter omtrent en måned uten denne turen, ble det en kjekk tur. Jeg savnet ikke sola noe særlig, men det kunne godt ha vært tørrere. Det var fortsatt mye sorpe. Skjult lenke - logg inn for å se denFra Dalevann til Dale går det ofte ganske fort. Nedoverbakke eller flatt. Det blir ofte til at jeg fyker forbi andre i denne bakken. Denne gangen fikk jeg følge at to jenter. De hadde så avgjort ikke problemer med å jogge nedover.

  Helt nederst, i det jeg nådde bilen kom det regn. Jeg hadde hatt en tur uten nedbør, og hadde startet litt tidligere enn normalt nettopp for å unngå regnet. Det gikk nesten. Yr hadde rett når det gjaldt nedbør, men ikke sol. Skjult lenke - logg inn for å se den
 3. Liker
  a_aa ga poeng til Isak Knutsen i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Bloggen er oppdatert med et langt innlegg med masse bilder fra Skjult lenke - logg inn for å se den Utrolig flott område for toppturer når været er på sitt beste!

 4. Liker
  a_aa ga poeng til TarjeiSkrede i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Neste dag er ute på bloggen. En halvveis hviledag. Gikk fra Hallerangerhaus til Hall in Tirol. En fin vandring, men ikke like spesiell som de forestående og jeg gjorde et valg jeg angret på etterpå. Fint i Hall in Tirol. Les mer og se flere bilder på:
  Skjult lenke - logg inn for å se den (Skjult lenke - logg inn for å se den)

  Et kors med utsikt over Karwendel-alpene.
 5. Liker
  a_aa ga poeng til arbe i Forollhogna NP juli 2019 – i villreinens rike   
  Er du av typen som liker å lese om kjøring av grov fisk og se på proffe bilder av vill natur? Vel, da kan du bare trykke på tilbake-knappen. Om du derimot pirres av rolige fjellturer, bål og lettkledde pappakropper, se da har du kommet riktig.
  Min gode turkompis Skjult lenke - logg inn for å se den og jeg drar kun til steder som begynner på F. Femundsmarka, Fosen, Finnmark, Finland og nå Forollhogna. Forandring fryder sies det, og endelig skulle vi få sjekket ut nasjonalparken som ligger nærmest hjemstedet, Forollhogna!
  Forollhogna er på ingen måte urørt, det er et område preget av kulturlandskap. Det finnes spor som er datert 8000 år tilbake og en rekke yngre spor etter veidekultur av både norsk og samisk opprinnelse. På 1800-tallet skal det ha vært så mye som 10.000 tamrein eid av samer i området, men etter at den driften ble forbudt i 1901 har villreinstammen vokste seg stor og levedyktig. Ved telling i 2019 ble det registrert over 1200 dyr. Da vi vendte snuten mot nasjonalparken var det ingen tvil om at vi hadde et lite håp om å støte på eksemplarer av disse flotte dyrene.

  Skulle vi få se en slik majestetisk bukk tro? (hentet fra vingelen.com, foto: Stig Nordstad)
   
  På grunn av at vi er snille menn, med små barn, ble 2019-turen kort. Vi dro etter legging av barn torsdag og lovet å være tilbake til henting i barnehage mandag. Sånn har det blitt. På tidligere turer har vi stort sett oppholdt oss i skogsterreng, mens nå skulle vi for første gang teste høyfjellet på 1000 moh+. Noe som passet godt siden en ufyselig hetebølge rammet stakkars svette trøndere. Det store spørsmålet var – ville vi finne brensel til å fyre bål?
  Vi freste ivei mot Kvikne, og når vi kom til Yset «sentrum» svingte vi oppover bakkene og snirklet oss opp mot Falningssjøen – en oppdemt styggedom av et vann. Ved Falningssjøen er det for øvrig gjort mange steinalderfunn. Ved sjøens sørøstlige hjørne er det en bom med tilhørende parkeringsplass. Her skulle man tro det var greit å stå… eller?


  Falningssjøen - et sted med utallige oppdemte steinalderfunn
  Som vanlig var det blitt sent før sekkene ble kastet opp på skuldrene, men vi måtte ut i terrenget! Tåken kom naturligvis også, tjukk som graut. Jeg blir alltid like fascinert over hvor utrolig desorientert man blir i tykk tåke. Å bedømme avstander blir umulig, og uten kart og kompass er man sjanseløs. Vi hadde både kart og kompass, så det gikk fint. Vi fant leirplass og kunne fornøyd konstatere at det var behagelig kaldt her oppe i høyden, deilig!

  Tåken lettet noe til teltet skulle opp, greit for å se hvor vi faktisk var

  Høydedrag for maks vind - check, friskt drikkevann - check, brensel - check. Aaaahhh!

  Gutta på tur. Trivselsfaktoren sprenger skalaen

  I varmen var det lite insekter, men så flere slike. Med røde prikker på vingene, hva er det?
  Morgenen kommer, og det går overraskende greit å samle brensel til kaffebål. Litt tørr einer her og noen vierkvister der og vips er hodet innstilt på tur-modus! Fisk blir det ikke, men fint vær å gå i – om enn noe hett. Vi hadde på forhånd lest om at Forollhogna var preget av slake bakker og lettgått terreng. Vel, we beg to differ! Seige myrer, bjørkebush og masse daler er det vi fant. Varmen gjør nok både oss og fisken lat, men det er helt greit å slappe av ved et kaffebål iført minimalt med klær!


  Mye myr og flere dype daler, men flott terreng for all del

  Ypperlige forhold for nudistfiske

  Siesta, i skyggen av en sekk. Varmt!
  Neste morgen våkner vi uthvilt etter nok en kjølig natt. Jaggu er vi glade vi ikke ble igjen i den kvelende varmen i lavlandet sammen med barn og viv! Vi bruker dagen på utflukt til Storensjøen og bading. Selv her på tusen meters høyde og i dype vann er det bare å spasere rett uti og legge på svøm, selv for en frossenpinn som meg. Utrolig.

  Avkjøling var strengt nødvendig!
  Så langt har villreinen glimret med sitt fravær. Det nærmeste vi har kommet er en flokk kyr på utmarksbeite. Men muligens vil lykken snu? Vi er på rundtur, så vi vender snuten vestover, og beveger oss enda høyere i terrenget.
  Nordytjønna dere, hvilken perle! I det vi kommer over åskammen og ser utover dette flotte fjellvannet kjenner jeg at fjellskeptikeren i meg tier. Langstrakt vann, tydelig dypt på vestsiden med snøfonner og skrenter, mens flate gressletter dominerer østsiden. Vi setter oss ned på et høydedrag på østsiden der vinden tar passelig mye til at temperaturen blir behagelig. Alltid fint å ta seg tid til å bare SE når man kommer til nytt vann. Med ett blir vi vare noe på andre siden av vannet – kan det være et par rein der borte på snøfonnen? Kikkertene røskes ut av sekken. Jaggu er det rein – det er flere, det er MANGE – hurra! I skyggen av en skrent, på den svalende snøen, har en stor flokk pakket seg sammen så tett det lar seg gjøre. Det må være 150 – 200 stykker. Nå er vi virkelig i villreinens rike, snakk om flaks! Vi er lykkelige, mens reinen ser ut som den kurer i den stekende heten.

  Nordytjønna - en perle

  Jaggu gikk vi oss på en stor reinsflokk. Helt etter planen.
  Utpå kvelden har vi fått noen småfisker vi vil tilberede til kvelds. En desperat jakt etter noen små tørrpinner for å fyre ved gir resultater, men den virkelige gavepakken finner vi like ved leiren. I en tidligere brukt bålgrue finner vi sirlig tilordnet opptenningsved, små bjørkepinner og flere forseggjorte neverbiter. Vakkert! Vi prøver å alltid legge igjen litt småtteri ved bålplassen, til neste person som måtte snuble forbi. Da er det veldig fint å få noe igjen. Vi forsyner oss sparsomt, og lar mesteparten ligge, naturligvis. I naturen deler man – sånn er det bare. Med bål OG fisk (første vann vi tok fisk), utsikt til reinsdyr og et nydelig sommerkveldsvær er stemningen meget meget bra.

  Bål, solnedgang, fisk, kaffe.. hva mer trenger man?
  Påfølgende dag skjer noe helt merkelig. Vi er ikke særlig åndelige av oss, men noen ganger kan man jo få seg til å lure. Vi fisker ved et lite tjern, et godt stykke fra hverandre. Jeg står som vanlig i egne tanker mens jeg ikke tar fisk. Lite, eller rettere sagt ingenting, av interesse skjer. Jeg kaster sluken, veiver inn, kaster ut og veiver inn. Plutselig kvepper jeg til, der på motsatt side av tjernet tripper en ung veldreid kvinne. Hun tar av seg klærne og legger på svøm. Jaggu, det var da litt av en utsikt tenker jeg, mens jeg smiler lurt og tenker grisete tanker. Vanligvis blir jeg negativ når jeg ser folk på tur, men dette får være det berømte unntaket som bekrefter regelen. Hun avslutter badet og tripper videre. Min gode fiskekompis tar denne badende kvinnen som et tegn, og strener i vei mot der hun badet for å prøve lykken (fiskelykken altså), og kort tid etter er turens eneste store fisk et faktum. Vi snakket mye om denne damen utover dagen og hvordan hun hadde vist frem hvor fisken stod. Moro!

  Godt over halvkiloen. Sprekt.

  Grabukk i forgrunnen, reinsbukk i bakgrunnen
  Resten av turen forløper uten de store hendelsene. Vi bader mer enn vi fisker og avslutter turen tradisjon tro med et skikkelig matgilde siste kveld for å tømme sekkene. Vel nede i sivilisasjonen igjen får jeg høre at min kone har blitt oppringt av politiet. Hun ble noe stresset da hun hadde tapt anrop fra Politiet i Innlandet tidlig en søndag morgen. Det viste seg da at noen svært ivrige hyttefolk hadde meldt fra om en «suspekt parkert bil», som altså stod på p-plassen nærmest nasjonalparkgrensen, forstå det den som kan. Husk derfor: skal du til Kvikne på fisketur – legg igjen lapp i bilen om at du ikke er kriminell, og at du kommer tilbake!

  Joda, vi fant lettgått terreng også

  Sjenerende vind gjorde at vi ikke slo opp telt på landtungen
  Dette ble vår første høyfjellstur, men neppe vår siste. Det er fint på fjellet, når det er fint!

  Avslutter med et lite dikt av Jon Ø Hov, som var en flittig bruker av fjellene i Forollhognaområdet
  Skal hilse fra fjellet
  jeg kommer med bud;
  det lyste så herlig der inne.
  På floene vogga myrduna brud,
  mens viddene lekte så linne.
  Skal hilse fra fjellet - det evige land,
  hvor moskus og jerven har bolig.
  Min lengsel dit inn er blitt som en brann.
  Kun der får jeg fred og blir rolig.
   
   
   

   
   
 6. Liker
  a_aa ga poeng til arbe i Hvor blir det av turrapportene.   
  Tok deg på ordet jeg ass, og peiset ut en rapport. Utstyr nevnte jeg heller ikke, da jeg kunne ikke brydd meg mindre.
  Fjellforum er en bra plass å starte om man skal "lese seg opp" på nye områder!
 7. Liker
  a_aa ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Reve - Orre og retur.   
  Fredagstur langs sjøkanten.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Broderen ville på fredagstur. Han kunne også godt tenke seg å ta turen sammen med meg. Så langt var det meste på plass.
  Bortsett fra at været ikke var spesielt samarbeidsvillig. Det ble frost på natten. Nå har det omtrent ikke vært kalt en gang – så langt i vinter. Likevel var det is i gata og bilen var helt dekket av is. Skjult lenke - logg inn for å se denJeg hadde endelig sett for meg en tur med litt bakker og tung pust. Ikke slik mente YR. De meldte om litt frost, men bedre vær utover dagen. Til og med litt sol.

  Broderen er motstander av is og glatte forhold. Han prøver å unngå plasser hvor det er muligheter for å skli ut. Nå er nok ikke det helt uvanlig at gamle folk ikke liker is og frost, og vi er - gamle....
  Vi hadde alt tatt en tur på høgjæren. Det var ikke plassen for tur denne dagen. Og det kunne jo hende det var is der opp også. Skjult lenke - logg inn for å se denStranden igjen. Det er i hvert fall lite is ytterst mot nordsjøen. Og så er det som regel strødd. Nå er det mange turer vi kan gå helt ute i sjøkanten. Den lengste vinterturen er fra Hå gamle prestegård til Varhaug gamle kirkegård, kongeveien. Det er en tur på opp mot to mil.

  Alt for lang for en fredagstur mente broderen. Det ble til at vi satset på den kortere turen fra Reve til Orre. Det blir en tur på omtrent en mil, og som vi bruker omtrent to timer på. Skjult lenke - logg inn for å se denDet går ganske fort å gå langs sjøen. Flatt – selvfølgelig, og få hindringer. Selv om det ikke er spesielt god sti, og mesteparten av turen går ute i terrenget, klarer vi å holde omtrent 5 kilometer i timen.

  Stranden aldri helt den samme etter en storm eller to. Vi hadde hatt besøk av ekstremvær, og det ville antakelig ha endret stranden. Først ut mot Reve kunne vi se resultatet av stormen. En god del av sandstranden var vekk, og erstattet av grus og rullestein. Litt lengre mot Orre var deler av sanddynene tydelig vasket vekk. Det var en en kant fra sanddynene til selve stranden på godt en meter. Etter neste storm kan alt være endret – igjen. Skjult lenke - logg inn for å se denDet var omtrent høyvann. Ved lavvann er det mulig å følge sjøen hvor sanden er hard og fin å gå på. Ved høyvann må vi gå inne på selve stranden i løs sand. Noe som er mye tyngre enn å gå på hard sand.

  Det gikk litt senere enn vanlig. Det er noen kilometer sandstrand mellom Reve og Orre. Selv om det var fredag, var vi ikke helt alene på tur denne dagen. Vi møtte en del folk, og som vanlig var det fotografer ytterst på Reve. Her er det mange fugler, og det er vanlig å treffe de første trekkfuglene for året her ute. Skjult lenke - logg inn for å se denJeg hadde tatt med både te og kjeks til en forandring, og så fram til en liten pause ved Friluftshuset. Broderen så ingen grunn til å ta en lang stopp, og var tilfreds med sin varme saft. Det ble til at jeg dro på termosen både frem og tilbake.

  På tilbaketuren holdt vi inne i landet, over dyrket mark, og det gikk adskillig fortere enn ute på stranden. Det ble en helt grei vintertur, selv om vi ikke så snurten av is og frost.
  Vi nådde bilen i god form, og var vel enige om at det ikke hadde vært en spesielt utfordrende tur. Skjult lenke - logg inn for å se den
 8. Liker
  a_aa fikk poeng fra meisal i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble en kaffestopp ved Viggohytten på Gravdalsfjellet på turen hjem fra jobb i dag - startet i solskinn, men det ble gråere etterhvert, så termoskaffen ga velkommen varme  
  Tok en alternativ rute et stykke på dagens tur - tok rett og slett til venstre i stedet for til høyre i et stikryss for å se jeg likevel kom meg til Viggohytten på ukjente stier. Måtte fram med GPS-en på mobilen for å få til det, gitt - og da oppdaget jeg at Locus-appen har blitt svært ustabil etter noen oppdateringer. Den kræsjer med få minutters mellomrom. Må få orden på det der før jeg legger ut på lengre turer (selv om jeg da selvsagt vil ha kart/kompass i bakhånd). 
  På første bildet ser man et par Nike-hansker liggende på sitte-planken med utsikt mot Tennebekktjørna og Lyderhorn- her har nok noen glemt å ta det obligatoriske tilbakeblikket for å sjekke etter om alt er med før man går videre etter en stopp. Jeg lot de ligge der, håper eieren tar seg en tur dit om han savner dem.

  Syntes det var greit med ekstra bekledning et stykke - NanoAir-jakke under vindjakken, hansker og lue for å holde varmen - men en fin og frisk tur. 
  Etterskrift: Fant ut at Locus-appen kræsjet hver gang mobilen endret orientering fra stående til liggende mens Locus viste kartskjermen. Quickfix-en ble da å dykke ned i innstillingene, og låse kartskjermen i stående modus, uavhengig av hvordan mobilen er orientert. Det ser ut til å funke  
 9. Liker
  a_aa fikk poeng fra REJOHN i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble en kaffestopp ved Viggohytten på Gravdalsfjellet på turen hjem fra jobb i dag - startet i solskinn, men det ble gråere etterhvert, så termoskaffen ga velkommen varme  
  Tok en alternativ rute et stykke på dagens tur - tok rett og slett til venstre i stedet for til høyre i et stikryss for å se jeg likevel kom meg til Viggohytten på ukjente stier. Måtte fram med GPS-en på mobilen for å få til det, gitt - og da oppdaget jeg at Locus-appen har blitt svært ustabil etter noen oppdateringer. Den kræsjer med få minutters mellomrom. Må få orden på det der før jeg legger ut på lengre turer (selv om jeg da selvsagt vil ha kart/kompass i bakhånd). 
  På første bildet ser man et par Nike-hansker liggende på sitte-planken med utsikt mot Tennebekktjørna og Lyderhorn- her har nok noen glemt å ta det obligatoriske tilbakeblikket for å sjekke etter om alt er med før man går videre etter en stopp. Jeg lot de ligge der, håper eieren tar seg en tur dit om han savner dem.

  Syntes det var greit med ekstra bekledning et stykke - NanoAir-jakke under vindjakken, hansker og lue for å holde varmen - men en fin og frisk tur. 
  Etterskrift: Fant ut at Locus-appen kræsjet hver gang mobilen endret orientering fra stående til liggende mens Locus viste kartskjermen. Quickfix-en ble da å dykke ned i innstillingene, og låse kartskjermen i stående modus, uavhengig av hvordan mobilen er orientert. Det ser ut til å funke  
 10. Liker
  a_aa fikk poeng fra Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble en kaffestopp ved Viggohytten på Gravdalsfjellet på turen hjem fra jobb i dag - startet i solskinn, men det ble gråere etterhvert, så termoskaffen ga velkommen varme  
  Tok en alternativ rute et stykke på dagens tur - tok rett og slett til venstre i stedet for til høyre i et stikryss for å se jeg likevel kom meg til Viggohytten på ukjente stier. Måtte fram med GPS-en på mobilen for å få til det, gitt - og da oppdaget jeg at Locus-appen har blitt svært ustabil etter noen oppdateringer. Den kræsjer med få minutters mellomrom. Må få orden på det der før jeg legger ut på lengre turer (selv om jeg da selvsagt vil ha kart/kompass i bakhånd). 
  På første bildet ser man et par Nike-hansker liggende på sitte-planken med utsikt mot Tennebekktjørna og Lyderhorn- her har nok noen glemt å ta det obligatoriske tilbakeblikket for å sjekke etter om alt er med før man går videre etter en stopp. Jeg lot de ligge der, håper eieren tar seg en tur dit om han savner dem.

  Syntes det var greit med ekstra bekledning et stykke - NanoAir-jakke under vindjakken, hansker og lue for å holde varmen - men en fin og frisk tur. 
  Etterskrift: Fant ut at Locus-appen kræsjet hver gang mobilen endret orientering fra stående til liggende mens Locus viste kartskjermen. Quickfix-en ble da å dykke ned i innstillingene, og låse kartskjermen i stående modus, uavhengig av hvordan mobilen er orientert. Det ser ut til å funke  
 11. Liker
  a_aa fikk poeng fra rayun i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble en kaffestopp ved Viggohytten på Gravdalsfjellet på turen hjem fra jobb i dag - startet i solskinn, men det ble gråere etterhvert, så termoskaffen ga velkommen varme  
  Tok en alternativ rute et stykke på dagens tur - tok rett og slett til venstre i stedet for til høyre i et stikryss for å se jeg likevel kom meg til Viggohytten på ukjente stier. Måtte fram med GPS-en på mobilen for å få til det, gitt - og da oppdaget jeg at Locus-appen har blitt svært ustabil etter noen oppdateringer. Den kræsjer med få minutters mellomrom. Må få orden på det der før jeg legger ut på lengre turer (selv om jeg da selvsagt vil ha kart/kompass i bakhånd). 
  På første bildet ser man et par Nike-hansker liggende på sitte-planken med utsikt mot Tennebekktjørna og Lyderhorn- her har nok noen glemt å ta det obligatoriske tilbakeblikket for å sjekke etter om alt er med før man går videre etter en stopp. Jeg lot de ligge der, håper eieren tar seg en tur dit om han savner dem.

  Syntes det var greit med ekstra bekledning et stykke - NanoAir-jakke under vindjakken, hansker og lue for å holde varmen - men en fin og frisk tur. 
  Etterskrift: Fant ut at Locus-appen kræsjet hver gang mobilen endret orientering fra stående til liggende mens Locus viste kartskjermen. Quickfix-en ble da å dykke ned i innstillingene, og låse kartskjermen i stående modus, uavhengig av hvordan mobilen er orientert. Det ser ut til å funke  
 12. Liker
  a_aa fikk poeng fra Luesveis i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble en kaffestopp ved Viggohytten på Gravdalsfjellet på turen hjem fra jobb i dag - startet i solskinn, men det ble gråere etterhvert, så termoskaffen ga velkommen varme  
  Tok en alternativ rute et stykke på dagens tur - tok rett og slett til venstre i stedet for til høyre i et stikryss for å se jeg likevel kom meg til Viggohytten på ukjente stier. Måtte fram med GPS-en på mobilen for å få til det, gitt - og da oppdaget jeg at Locus-appen har blitt svært ustabil etter noen oppdateringer. Den kræsjer med få minutters mellomrom. Må få orden på det der før jeg legger ut på lengre turer (selv om jeg da selvsagt vil ha kart/kompass i bakhånd). 
  På første bildet ser man et par Nike-hansker liggende på sitte-planken med utsikt mot Tennebekktjørna og Lyderhorn- her har nok noen glemt å ta det obligatoriske tilbakeblikket for å sjekke etter om alt er med før man går videre etter en stopp. Jeg lot de ligge der, håper eieren tar seg en tur dit om han savner dem.

  Syntes det var greit med ekstra bekledning et stykke - NanoAir-jakke under vindjakken, hansker og lue for å holde varmen - men en fin og frisk tur. 
  Etterskrift: Fant ut at Locus-appen kræsjet hver gang mobilen endret orientering fra stående til liggende mens Locus viste kartskjermen. Quickfix-en ble da å dykke ned i innstillingene, og låse kartskjermen i stående modus, uavhengig av hvordan mobilen er orientert. Det ser ut til å funke  
 13. Liker
  a_aa fikk poeng fra AK74 i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Det ble en kaffestopp ved Viggohytten på Gravdalsfjellet på turen hjem fra jobb i dag - startet i solskinn, men det ble gråere etterhvert, så termoskaffen ga velkommen varme  
  Tok en alternativ rute et stykke på dagens tur - tok rett og slett til venstre i stedet for til høyre i et stikryss for å se jeg likevel kom meg til Viggohytten på ukjente stier. Måtte fram med GPS-en på mobilen for å få til det, gitt - og da oppdaget jeg at Locus-appen har blitt svært ustabil etter noen oppdateringer. Den kræsjer med få minutters mellomrom. Må få orden på det der før jeg legger ut på lengre turer (selv om jeg da selvsagt vil ha kart/kompass i bakhånd). 
  På første bildet ser man et par Nike-hansker liggende på sitte-planken med utsikt mot Tennebekktjørna og Lyderhorn- her har nok noen glemt å ta det obligatoriske tilbakeblikket for å sjekke etter om alt er med før man går videre etter en stopp. Jeg lot de ligge der, håper eieren tar seg en tur dit om han savner dem.

  Syntes det var greit med ekstra bekledning et stykke - NanoAir-jakke under vindjakken, hansker og lue for å holde varmen - men en fin og frisk tur. 
  Etterskrift: Fant ut at Locus-appen kræsjet hver gang mobilen endret orientering fra stående til liggende mens Locus viste kartskjermen. Quickfix-en ble da å dykke ned i innstillingene, og låse kartskjermen i stående modus, uavhengig av hvordan mobilen er orientert. Det ser ut til å funke  
 14. Liker
  a_aa ga poeng til gudmundgaard i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Mørketida var pr definisjon over her i midten av januar, og dagene fylles sakte, men sikkert av mer lys. Men fortsatt er det mørkt på sein ettermiddag og kveld, så da blir det hodelykttur. Som vanlig tasset jeg og bikkja innover mot Lago, seint i går kveld. Skikkelig dårlige bilder, beklager, innser jeg trenger bedre kamera...Men det var streif av nordlys, silkeføre og masse dyrespor 😊  


 15. Liker
  a_aa ga poeng til Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Sitter i skrivende stund på Torghatten - mitt fasteste turmål - vindstille - sol - snø- og ei appelsin. Måkeskrik i det fjerne.
   
  Jeg har varslet i fra om at det er mye feil med linja opp hit så karene er i full sving med vedlikehold - kjentfolk det og.

  En flott tur - nesten vårlig i dag. 


 16. Liker
  a_aa ga poeng til Blaser i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Ettersom det oppfordres til å skrive flere turrapporter, så føler jeg på min litt dårlige samvittighet. 
  Planla en lengre tur på lørdag i den tro at barmarkssessongen hadde startet. Det ble skivebom!!  Brodder og truger hadde virkelig gjort seg.  Turen ble derfor kortere enn planlagt, men uansett så er det vindunderlig å komme seg ut for å høre fuglene synger og lukten fra skogen!!!!
  Selvfølgelig er det for meg obligatorisk å ta med kokeutstyr for å lage varm drikke og mat.   Jaggu er den lille spritbrenneren effektiv
   


 17. Liker
  a_aa fikk poeng fra rayun i Hvor blir det av turrapportene.   
  Jeg verdsetter at folk tar seg tid til å skrive noen ord og legge ut et bilde eller to når de har vært på en nærtur, og i hvert fall når de skriver opptil flere sammenhengende setninger med flotte bilder til. Jeg liker det, jeg liker at folk tar seg tid til det og gjør en innsats, og det liker jeg nærmest uavhengig av kvalitet på tekst og bilder. Så jeg klikker på "Liker"-knappen på stort sett alt som smaker av turrapporter  Er ikke flink til å gi tilbakemeldinger/skryt som innlegg, dessverre.
  Jeg prøver selv å holde en høy andel av mine innlegg turrelaterte. enten som utfordrings-innlegg, hvor-har-du-vært-innlegg eller (noen få) frittstående turrapporter. Siden jeg er såpass sær at jeg ikke er på SoMe overhodet, er det nok enkelt for meg å velge Fjellforum som stedet å legge ut ting - og spesielt utfordringstrådene mine er temmelig nært FB eller Insta  Og det er vel fordi så mange  er på SoMe at jeg nå nærmest er alene i Utfordringskategorien?
  Og ja, det er givende å gå tilbake tid og se på mine egne gamle turbeskrivelser  
  Skulle vi ende med Fjellforum uten turrapporter, blir det litt rart, synes jeg - det er jo ut på tur vi vil?  Utstyrsdiskusjonene hører definitivt hjemme her, men uten turerfaringene kan de fort ende opp med å fremstå som at skårungen hjelper ferskingen med å sammenlikne leverandøropplysninger om forskjellige produkter, løsrevet fra praktisk bruk. Slik mindre gode gearhead-forum ofte kan kan fremstå. Eller mattester på nettaviser basert på innholdsdeklarasjonene😕, Og da vil nok noe kredibilitet og nytteverdi muligens ha gått tapt?
 18. Liker
  a_aa fikk poeng fra REJOHN i Hvor blir det av turrapportene.   
  Jeg verdsetter at folk tar seg tid til å skrive noen ord og legge ut et bilde eller to når de har vært på en nærtur, og i hvert fall når de skriver opptil flere sammenhengende setninger med flotte bilder til. Jeg liker det, jeg liker at folk tar seg tid til det og gjør en innsats, og det liker jeg nærmest uavhengig av kvalitet på tekst og bilder. Så jeg klikker på "Liker"-knappen på stort sett alt som smaker av turrapporter  Er ikke flink til å gi tilbakemeldinger/skryt som innlegg, dessverre.
  Jeg prøver selv å holde en høy andel av mine innlegg turrelaterte. enten som utfordrings-innlegg, hvor-har-du-vært-innlegg eller (noen få) frittstående turrapporter. Siden jeg er såpass sær at jeg ikke er på SoMe overhodet, er det nok enkelt for meg å velge Fjellforum som stedet å legge ut ting - og spesielt utfordringstrådene mine er temmelig nært FB eller Insta  Og det er vel fordi så mange  er på SoMe at jeg nå nærmest er alene i Utfordringskategorien?
  Og ja, det er givende å gå tilbake tid og se på mine egne gamle turbeskrivelser  
  Skulle vi ende med Fjellforum uten turrapporter, blir det litt rart, synes jeg - det er jo ut på tur vi vil?  Utstyrsdiskusjonene hører definitivt hjemme her, men uten turerfaringene kan de fort ende opp med å fremstå som at skårungen hjelper ferskingen med å sammenlikne leverandøropplysninger om forskjellige produkter, løsrevet fra praktisk bruk. Slik mindre gode gearhead-forum ofte kan kan fremstå. Eller mattester på nettaviser basert på innholdsdeklarasjonene😕, Og da vil nok noe kredibilitet og nytteverdi muligens ha gått tapt?
 19. Liker
  a_aa ga poeng til TarjeiSkrede i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Fra Karwendelhaus gikk ruten bratt opp til Schlauchkarsattel-passet, hvorfra jeg kunne klatre opp til toppen av Birkkarspitz fra. Den sjette dagen på Der Traumpfad hadde alt av hva jeg kunne forvente av en fjelltur gjennom Alpene. Bratte fjell og flotte utsikter. Klatringen ned fra Schlauchkarsattel var særdeles bratt, men med hjelp av kabler og bolter gikk det bra. En aldeles nydelig dag, med flott vær i starten, etterfulgt av tordenvær om ettermiddagen. Vandringen endte i Hallerangerhaus, hvor vi ble beæret med en særdeles flott og fargerik solnedgang. Les og se flere bilder på:
  Skjult lenke - logg inn for å se den (Skjult lenke - logg inn for å se den)

  Solnedgang fra Hallerangerhaus.
 20. Liker
  a_aa ga poeng til Isak Knutsen i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  2. Episode av serien “Landet På Langs” er nå ute på kanalen! I dagens episode starter vi det store eventyret mot Nordkapp. Desverre går ikke første etappe helt etter planen… Jeg kan anbefale å finne frem noe popcorn, for denne episoden er lang! Sjekk den ut her: 
  Abonner gjerne på kanalen for å bli varslet når nye episoder og videoer legges ut;)
 21. Liker
  a_aa fikk poeng fra Eivind T i Hvor blir det av turrapportene.   
  Jeg verdsetter at folk tar seg tid til å skrive noen ord og legge ut et bilde eller to når de har vært på en nærtur, og i hvert fall når de skriver opptil flere sammenhengende setninger med flotte bilder til. Jeg liker det, jeg liker at folk tar seg tid til det og gjør en innsats, og det liker jeg nærmest uavhengig av kvalitet på tekst og bilder. Så jeg klikker på "Liker"-knappen på stort sett alt som smaker av turrapporter  Er ikke flink til å gi tilbakemeldinger/skryt som innlegg, dessverre.
  Jeg prøver selv å holde en høy andel av mine innlegg turrelaterte. enten som utfordrings-innlegg, hvor-har-du-vært-innlegg eller (noen få) frittstående turrapporter. Siden jeg er såpass sær at jeg ikke er på SoMe overhodet, er det nok enkelt for meg å velge Fjellforum som stedet å legge ut ting - og spesielt utfordringstrådene mine er temmelig nært FB eller Insta  Og det er vel fordi så mange  er på SoMe at jeg nå nærmest er alene i Utfordringskategorien?
  Og ja, det er givende å gå tilbake tid og se på mine egne gamle turbeskrivelser  
  Skulle vi ende med Fjellforum uten turrapporter, blir det litt rart, synes jeg - det er jo ut på tur vi vil?  Utstyrsdiskusjonene hører definitivt hjemme her, men uten turerfaringene kan de fort ende opp med å fremstå som at skårungen hjelper ferskingen med å sammenlikne leverandøropplysninger om forskjellige produkter, løsrevet fra praktisk bruk. Slik mindre gode gearhead-forum ofte kan kan fremstå. Eller mattester på nettaviser basert på innholdsdeklarasjonene😕, Og da vil nok noe kredibilitet og nytteverdi muligens ha gått tapt?
 22. Liker
  a_aa fikk poeng fra Kjell Iver i Hvor blir det av turrapportene.   
  Jeg verdsetter at folk tar seg tid til å skrive noen ord og legge ut et bilde eller to når de har vært på en nærtur, og i hvert fall når de skriver opptil flere sammenhengende setninger med flotte bilder til. Jeg liker det, jeg liker at folk tar seg tid til det og gjør en innsats, og det liker jeg nærmest uavhengig av kvalitet på tekst og bilder. Så jeg klikker på "Liker"-knappen på stort sett alt som smaker av turrapporter  Er ikke flink til å gi tilbakemeldinger/skryt som innlegg, dessverre.
  Jeg prøver selv å holde en høy andel av mine innlegg turrelaterte. enten som utfordrings-innlegg, hvor-har-du-vært-innlegg eller (noen få) frittstående turrapporter. Siden jeg er såpass sær at jeg ikke er på SoMe overhodet, er det nok enkelt for meg å velge Fjellforum som stedet å legge ut ting - og spesielt utfordringstrådene mine er temmelig nært FB eller Insta  Og det er vel fordi så mange  er på SoMe at jeg nå nærmest er alene i Utfordringskategorien?
  Og ja, det er givende å gå tilbake tid og se på mine egne gamle turbeskrivelser  
  Skulle vi ende med Fjellforum uten turrapporter, blir det litt rart, synes jeg - det er jo ut på tur vi vil?  Utstyrsdiskusjonene hører definitivt hjemme her, men uten turerfaringene kan de fort ende opp med å fremstå som at skårungen hjelper ferskingen med å sammenlikne leverandøropplysninger om forskjellige produkter, løsrevet fra praktisk bruk. Slik mindre gode gearhead-forum ofte kan kan fremstå. Eller mattester på nettaviser basert på innholdsdeklarasjonene😕, Og da vil nok noe kredibilitet og nytteverdi muligens ha gått tapt?
 23. Liker
  a_aa fikk poeng fra Luesveis i Hvor blir det av turrapportene.   
  Jeg verdsetter at folk tar seg tid til å skrive noen ord og legge ut et bilde eller to når de har vært på en nærtur, og i hvert fall når de skriver opptil flere sammenhengende setninger med flotte bilder til. Jeg liker det, jeg liker at folk tar seg tid til det og gjør en innsats, og det liker jeg nærmest uavhengig av kvalitet på tekst og bilder. Så jeg klikker på "Liker"-knappen på stort sett alt som smaker av turrapporter  Er ikke flink til å gi tilbakemeldinger/skryt som innlegg, dessverre.
  Jeg prøver selv å holde en høy andel av mine innlegg turrelaterte. enten som utfordrings-innlegg, hvor-har-du-vært-innlegg eller (noen få) frittstående turrapporter. Siden jeg er såpass sær at jeg ikke er på SoMe overhodet, er det nok enkelt for meg å velge Fjellforum som stedet å legge ut ting - og spesielt utfordringstrådene mine er temmelig nært FB eller Insta  Og det er vel fordi så mange  er på SoMe at jeg nå nærmest er alene i Utfordringskategorien?
  Og ja, det er givende å gå tilbake tid og se på mine egne gamle turbeskrivelser  
  Skulle vi ende med Fjellforum uten turrapporter, blir det litt rart, synes jeg - det er jo ut på tur vi vil?  Utstyrsdiskusjonene hører definitivt hjemme her, men uten turerfaringene kan de fort ende opp med å fremstå som at skårungen hjelper ferskingen med å sammenlikne leverandøropplysninger om forskjellige produkter, løsrevet fra praktisk bruk. Slik mindre gode gearhead-forum ofte kan kan fremstå. Eller mattester på nettaviser basert på innholdsdeklarasjonene😕, Og da vil nok noe kredibilitet og nytteverdi muligens ha gått tapt?
 24. Liker
  a_aa ga poeng til Gittiamo i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Planen i dag var topptur på Norefjell sammen med noen kolleger med start på Tempelsetra og opp til Høgevarde og så Augunshaug og så Norefjell Spa. To biler og en i hver ende. Men å finne Tempelseter, eller parkering, var umulig. Ikke alltid turrapporter gir bra nok info. Og prøver du å sette bilen i fri et nanosekund oppi der får du en hytteeier på nakken kjapt 😂 så turen ble ganske amputert og det ble kun Augunshaug. Og bra er det, for i det øyeblikket vi kom til topps så forsvant hele verden i en hvit tykk masse. Men turen ble så absolutt bra den. Gøy, utfordrende, frisk luft og slitne bein. Akkurat sånn det skal være. 

   
    25. Liker
  a_aa ga poeng til AK74 i Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Ble topptur til 3 Svanfjellan i Kaperdalen på Senja. Utrolig flott tur opp, underkant av 2 timer i snakketempo stort sett:) Vannvittig utsikt, og ei super nedkjøring på nesten bare silkesny. Gliset sitter enda😊 
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.