Gå til innhold

a_aa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 854
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  48

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  a_aa fikk poeng fra premiumcowboy i Test av Lumonite Compass 1000 hodelykt   
  En lykt som lyser med omtrent samme styrke nesten helt inntil batteriet er "tomt", er en lykt som har innebygd regulering som kompenserer for at batterispenningen synker etterhvert som batteriet tømmes. Fulladet har Li-ion batterier en spenning på rundt 4,2V, når det er tomt har spenningen sunket til 2,5-2,8V.
  En lykt som gir svakere lys etterhvert som batterispenningen synker, "mangler" altså den ekstra reguleringskretsen.
  Batteriene i seg selv har noe innebygget beskyttelse (trykk/temperatur), og kan i tillegg få satt på en liten beskyttelseskrets for å unngå overlading, overutlading og for høy strømlast. Når overutladingsbeskyttelsen slår inn (ved veldig lav batterispenning), trenger man en lader som er intelligent nok til å kjøre en liten ladestrøm inn på batteriet inntil beskyttelsen nullstilles - da kan man lade på normalt vis (CC-CV). For mer om batteribeskyttelse, se: http://www.lygte-info.dk/info/battery protection UK.html
  Mange lykter har forresten innebygget overutladingsbeskyttelse, og slår seg selv av for å beskytte batteriet når batterispenningen blir veldig lav - i slike lykter kan man vurdere å bruke batterier uten egen beskyttelseskrets.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.