Gå til innhold
  • Bli medlem

Hammer

+Støttemedlem
  • Innlegg

    859
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Innlegg skrevet av Hammer

  1. Nypåturda skrev (11 timer siden):

    Hei lurer på om noen har erfaringer med og sove i taktelt på bilen. Med tanke på holdbarhet, vær og vind osv.. 

    Ganske vidt spørsmål. 

    Men, det er svalere om sommeren enn vanlig telt. Stor forskjell fra modell til modell, men mitt taktelt har veldig behagelig madrass og er også isolert i bunn. Så har sovet ned i en del minus uten problemer. 

    Også avhengig av modell og type, men vind er ikke alle så veldig glade i. 

    Holdbarhet - tørker du det og holder det vedlike så holder det lenge. Også avhengig av type telt. 

     

    Håper det var noe til hjelp iallefall. 

    • Liker 2
  2. Hei. 

    Jeg har vel opp til flere forskjellige plagg til forskjellig bruk. Men jeg erindrer at @Henrik i sin tid lette etter "helårsplagg", og endte til slutt opp med recon fra norønna.

    Kan si meg enig i at den er et godt kompromiss, men jeg savner virkelig stormklaff på den jakka. Har en selv, og har opplevd også på denne svindyre jakka at glidelås har tatt kveld flere ganger. Og en åpen jakke i vinterfjellet ønsker man seg ikke når det blåser snøfokk. 

     

    • Liker 3
  3. Tessatroll skrev (På 9.10.2023 den 14.23):

    Absolutt ingenting. Faren er overhengande for at du kvelden før vinterens første overnattingstur ser berre hælane og raua på meg, stikke ut frå ei av tre lett kaotiske utstyrsboder eller ei av to garasjer.

    Med på utsikta får du truleg ei og anna glose, og når eg ikkje finn det eg skal, meir eller mindre rasjonelle og rimelege skuldingar retta mot sambuar, born (som ikkje lenger bur heime), katten, bikkjene eller tilfeldig forbipasserande. 

    Det er så godt å ha nokon å skulde på når vinteren, eller dei tre andre sesongane for den saks skuld, kjem som julekvelden på kjerringa.

    Spøk til side; i år må eg truleg ta meg saman og lappe litt utstyr. Til sommaren vart tresesongaren levert inn til Barents outdoor, og 3 kg sølvtape vart bytta ut med fint lappearbeid. Mistenker at vinteren krev fleire slike operasjonar.

    Skulle til å skrive det samme. Men nå slapp jeg det. Skal vi legge opp til vinterens første tur sammen kansje? 😅

  4. Tror teknikker for oppsett av telt har like mye å si som teltet. Og hvor ofte man gjør det. 

    Jeg bruker nok gjerne litt mer tid før jeg setter opp teltet når jeg bruker tunnel enn selvstående kuppel hvor jeg ofte gjør endelig plassering etter det står. 

    • Liker 1
  5. fjellræv skrev (7 timer siden):

    Jeg vurderer også hund om kanskje 1 års tid, tenker Alaska husky eller sibirs husky men jeg har det inntrykket at de lager veldig mye lyd? Jeg bor landling til og har all verdens til tid men bor i ei leilighet og er redd det er for mye lyd rett og slett.

    Jeg har en siberian. Hun lager nesten ikke lyd. Men det er veldig inviduelt. 

  6. Knasaras skrev (1 time siden):

    Tenker meg på en firedagers fjellvandring, og lurer på om valget faller på Femundsmarka. Starter i Synnervika. Er det mulig å gå i denne marken til fots uten å vasse i råtten snø? Hvilke områder burde jeg holde meg unna til fots? Kommenter gjerne angående alle slags høydemetre og områder

    Skal ikke være 100% påståelig. Men det er nok ski og pulkføre der enda. 

     

  7. Sørauren skrev (7 timer siden):

    Hei,

    Jeg og en kamerat planlegger en 4-dagers kanotur til Femundsmarka i midten av juli.

    Planen er å ta Femund II til Røsanden og starte med bæring opp til Nedre Roasten. Deretter skal vi bare padle og fiske oss innover og ta samme rute tilbake igjen når vi må snu (mulig det blir en dag ekstra). 

    Spørsmålet er om noen som har gått strekningen fra Røsanden til Røvollen kan si noe om hvor lang tid en bruker på denne etappen? På forumet leste jeg at noen hadde brukt 1 1/2 dag på strekningen, andre jeg har prata med sier at de har brukt rundt halvannen time opp. 

    Andre tips settes og stor pris på😊

    Ved 4 dagers tur så ville jeg vurdert å dra inn fra svensk side og mer eller mindre hoppet rett i kanoen. evt. vurdert å padle fra femunden ned mot Feragen. Alternativt Isteren. Da blir det mer tur, å mindre transport. 

    • Liker 4
  8. Chirsbom skrev (12 timer siden):

    Godt nytt år!

    Da kan jeg melde at jeg har gjort mitt for at Barents skal overleve.

    Så teltene live på messa i Lillestrøm i fjor våres, og var ærlig talt ikke en fan av fargene, litt for mørke for min smak. Fruen elsket det, men som jeg sa, "vi velger ikke sikkerhetsutstyr etter farger". De ordene spiser jeg nå..

    Har vært på utkikk etter et vintertelt til snaufjellet en stund, og har vurdert de vanlige alternativene fra Hilleberg, Helsport og Fjellreven primært opp mot hverandre i mente. Alle har gode telt, men ingen som har alt, i det og en noe fornuftig pris.

    Har til og med betalt for medlemskap hos Ute for å lese hele anmeldelser, noe som viste seg være nyttig. Der kom BO Finse 3 godt ut, men med et par mangler. Ikke doble stangsett og ikke barduner mellom inner og ytterduk i enden for å stramme innerteltet helt. En av de er vesentlig, den andre mer avhengig av egen lengde.

    XXL kjører salg på BO nå, og jeg tok en telefon til BO, som bekrefter at de har utviklet et dobbelt koppsett til stenger som de kan sy på, og at de kan sy på barduner mellom dukene. Når teltet da i tillegg har forholdsvis rett endevegg, flere gode ventiler, doble innganger hvor en av de er større og kan åpnes ovenfra samt stormmatter, ja da skal alle funksjoner være tilstede.

    Så får det nå bare bli med de fargene da, en av oss er i det minste fornøyd med de også.

    Hadde de bare laget en dør som ligner Keron sin, så tror jeg jaggu det har kommet på listen når 4 sesong 3manns teltet her i huset skal byttes også. 

  9. Har aldri hatt med snøsag på tur.
    Har derimot hatt med liten tursag til å sage bålved, som jeg har brukt til å sage snø en sjelden gang. Da som oftest ifbm. lek med ungene. Lage snøborg e.l. 

    Søkestang er topp, GPS er en viktig sikkerhet sommer som vinter. Fjellduk eller vindsekk ligger alltid i pulken og spade som du sier. Men utover det så tror jeg ikke jeg har så med så mye spesifikt vinter sikkerhetsutstyr. Slalombriller i tilfeller snøføyk, og solbriller kategori 4 så man slipper å bli snøblind om våren. Sunblock og når man første snakker vår skiturer.
    Driver man mye med topptur etc. så er skredsøker et must i tillegg til søkestang. 

    • Liker 1
  10. Blir imponert over hvor lange planleggingshorisonter og forarbeid en del legger ned. Jeg er ikke en av disse må jeg innrømme. 
    liten avsporing.
    For et par år siden måtte jeg sende sms til vennegjengen om at jeg ble litt forsinket til avreisen, fordi jeg måtte skru om primusen fra sommer til vinter. Altså fra gass til bensin. Etter å ordnet meg klar med litt stæsj for å søle litt bensin å rense samtidig, innså jeg at jeg aldri hadde kommet så langt at den hadde blitt en sommer primus. Ble ikke forsinket likevel ;)

    Var nede i tur boden i stad. Ser teltet står klar med tapede stenger.. (litt usikker på primusen, om den er innstillt på sommer eller vinter..🤔)

    • Liker 1
    • Hehe 3
  11. Hei. 

    Jeg kjøpte åsnes finnmark waxkess for noen år siden. Jeg har ingenting å sammenligne med andre smørefri ski, men jeg har knapt brukt feller på de. Skal riktignok si at jeg ikke har hatt anledningen til noe lengere villmarksturer etter de ble kjøpt og at jeg har en pensjonert sledehund som bidrar godt med trekkraft. Men noen turer med full pulk har jeg fått med de. 

    Litt irriterende lyd og ikke fullt så bra glid som når jeg smører Amundsen skia naturlig nok. Men, de gjør d de skal for meg. Bedre glid enn med feller og godt nok feste uten feller som for min del betyr korte dørstokkmil og mer skiglede. (Som fører til mer trening på hunden)

    • Liker 2
  12. Kikkan skrev (12 timer siden):

    Hei, kom over denne tråden kveld. Er det noen nye synspunkter etter ett par år?

    Lurer også på hva dere tenker om netting t skjorte vs langermet.. ?

    Hilsen en som akkurat bestilte seg en syntetnetting t skjorte:)

    Jeg ville definitivt ikke vurdert netting t-skjorte på den kalde årstiden. Jeg plages mer av å være kald på armene og svett på ryggen enn varm på armene og kald på kroppen :P

    Men, kanskje med ull utenpå t-skjorten. det kunne kanskje vært en combo. 

  13. Hei, 
    Sitter å fabler om en tur til Femundsmarka vinterstid. Har vært i flere turer i flere områder på sommeren, men aldri på vinteren, og søker litt tips.
    Foreløpig plan er å komme seg inn til muggsjølia, og evt. videre inn mot nedre muggsjø/midtre muggsjø etc. 

    Jeg er litt usikker på hvor det er best gå inn i marka for å bevege seg i disse områdene. Hvor langt brøytes det vinterstid for eks. Er det områder det kjøres skispor/skuterspor hvert år som jeg kan benytte meg av? Har trekkvillig hund, så slike traseer fører til svært effektiv forflytning.
    Hvor lang tid bør jeg sette av for å kunne bevege seg rundt i området uten et vanvittig forflytningsbehov. Hensikten er jo å kose seg på turen, og føret kan snu fort slik at jeg bruker mye lengre tid på forflytting en hva først planlagt.

  14. Har også slitt ut noen KEB bukser rimelig kjapt. Sømmen i skrittet var det første som gikk, og det kan jeg egentlig forstå. Det er hardt å være tråd når det ene tøyet er stretch og det andre ikke er stretch. Det har jeg reparert med kraftigere tråd og fungerer nå bra. Så har jeg direkte slitt ut tøyet på hoftene, i skjøten på stoffet. Her gnager sekken etc. Her er det ikke nok stoff til å reparere skikkelig, men litt "stopping" er kanskje mulig. 
    Synes forøvrig det er veldig gode bukser, og jeg lurer på om jeg skal anskaffe meg en ny Zip Off. Og tro det eller ei, jeg har brukt de på lange turer og synes ikke de var for tunge. Buksene jeg bruker nå er enda tyngre, og klart lange turer med de også. Fordelen er at de buksene ser nesten ubrukte ut etter mange år med hard bruk. Et lite vennskapelig stikk til kommentarene over her 😜 😅

  15. I september er vel ikke høytid for turister, så om du holder deg litt i utkanten av de mest brukte stiene er du nok ganske så alene. Det du derimot kan ha i bakhodet er at jakta starter 10 september og at det kan være en god del jegere på tur de første ukene etter den er startet. Men om du går før jakta starter så blir du nok ikke å møte så mye folk. 

  16. LivetsVatn skrev (1 time siden):

    Hei. Newbie her.

     

    Jeg annerkjenner at det er flere ganger blitt tatt opp som et tema(sl fra Helsport). Det jeg egentlig lurer på er: 

    Siden jeg er på vei til å kjøpe meg et HS SL telt, har jeg lagt merke til at det er flere funksjoner som er kuttet ned på for å spare vekt Er det noen som har gjort seg erfaringer med standard og SL der man savner noe? 

    Jeg la merke til at det er ikke noe muligheter for å stramme teltstangen i teltstangkoppen, men så er spørsmålet om man egentlig trenger....

    Er også vant med å kunne lukke/justere ventilasjonen, men her er det åpent hele tiden. 

     

    Hvis jeg spør noe som har blitt svart på før, tar jeg gjerne i mot link og fjerner dette innlegget 😊

     

    På forhånd takk!

     

    Mine erfaringer er fra noen år tilbake, så mulig det er nye varianter av teltene nå. 

    Jeg hadde et reinsfjell 2sl. Det var mulig å stramme teltkoppene til stengene på dette. Og det vil jeg tro de har videreført på nye modeller også(?).

    Andre kompromiss er at det er tynn duk. Får fort hull i bunnduken av barnåler etc. Ved dårlig vær eller veldig fint vær savnet jeg muligheten til å kunne justere luftingen i innerdører. Så var bunnduken glatt, ikke et problem egentlig. 

    I og for seg var jeg happy med teltet. Men valgte og selge det til fordel for et som var mer robust og et som var mindre og lettere. 

  17. TomasF skrev (På 18.4.2022 den 9.09):

    Ser at fjellstøvler og tursko har Gore-tex. Skinnsko er kanskje mer vanntette enn sko i tekstil.
    Ellers bør vel alle sko være like vanntette?

    Gore tex membran punkterer lett. Sånn sett vil skinn beskytte det noe mer fra utsiden. Og godt behandlet skinn hjelper nok på. Får du derimot skoen full av barnåler eller andre små skarpe ting som stikker hull så er membran uansett gåent. Gitt opp prosjektet gore tex sko (kun brukt skinn fjellsko med gore tex) prøver nå meg på lundhags sko uten membran. Såkalte skall sko. Så langt virker det lovende. (Plages mest av at jeg aldri får tørket gore tex sko på lengre turer, derav skall sko. Våt regne jeg med å bli uansett)

    • Liker 2
  18. Frank Jensen skrev (7 minutter siden):

    Jeg og datteren skal gå fra Brøttem i Klæbu til Røros i August. Noen som har gått ruta på sommeren før og har forslag til rute. Tenker å bruke en uke på turen.

    Jeg mener det skal ligge en turrapport her inne på forumet fra en som har fullført mye av den turen.
    Har forøvrig tenkt på nesten samme tur, da fra Trondheim til Budal. Men mye gjennom de samme områdene som en rute til Røros vil ligge i.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.