Jump to content

JorgenKn

Aktiv medlem
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JorgenKn

 1. Jeg har pulkbagen fra Sydvang du linker til. Vel å merke bare brukt den på en tur i en parispulk. Fungerte helt ypperlig.👍
 2. Valget ente på Expedition 170. Fikk den i posten idag og måtte selvfølgelig prøvepakke. Vanvittig mye plass og bredden var absolutt godkjent. Eneste jeg reagerte på var at jeg synes draget som jeg også kjøpte, var litt mer tungvindt å montere og håndtere sammenliknet med Fjellpulken sitt. Ser for meg at festet (skrue og mutter) til selve pulken kunne vært erstattet av en karabinkrok for enklere montering/demontering. Noen som har testet det? Har dere andre forslag for å gjøre montering/demontering av draget enklere?
 3. Tusen takk for alle svar folkens! Mange gode synspunkter jeg ikke hadde tenkt på. De siste dagene har jeg hoppet mellom begge alternativene og i hver periode vært helt sikker på hva jeg skulle velge. Jeg er fortsatt ikke helt sikker, men heller litt mer mot Expedition 170. Grunnen for det er at jeg tror kanskje deltaen kan bli litt liten dersom jeg dropper beddingen, og pakker telt og sovepose rett ned i pulken som tronn skriver. Soveposen min er ganske stor. Å ha plass til å kunne pakke ned beddingen underveis dersom jeg møter en krevende etappe vil absolutt være fordelaktig. Der vil forsåvidt også den høye fronten som rayun skriver være kjekk. Jeg skulle gjerne hatt en like stor, men lettere pulk, men Polar Challenger blir rett og slett for dyr. Lars Erik Moen (eller andre), jeg ser Acapulka skriver at Delta 135 klarer 350 liter ved 50cm høyde. Har du noen erfaringer dersom en har bedding oppå der igjen? Hvordan blir stabiliteten da?
 4. Hei alle. Jeg skal kjøpe meg ny pulk. Akuratt nå står det mellom Acapulka Delta Force 135 og Acapulka Expedition Tour 170. Grunnen for valget mellom disse to er at de begge er bredere enn andre pulker med tanke på redusere sjansen for velt. Bruken min er: - Turer opp til en uke for en person. Innemellom vil jeg også ta litt bagasje for en annen person. - Primært skogsterreng. Mest i skiløyper og scooterspor. Noe utenfor. - Artig Bedding og telt vil ligge oppå pulken så avhengig av at pulken er stabil. Ser på egenvekten på Delta force 135 som svært fordelaktig med kun 2,5kg, mot Expedition 170 på 8,5kg. Dette vil vel være fordel i krevende terreng. Men er den stor nok? Hvordan tror dere den blir med bedding og telt oppå? Har tidligere hatt Fjellpulken 144 som ble alt for smal og førte bare til velt. Noen tips? Takk for svar.
 5. Skoene kastes ikke. Enten selges de videre til rimelig pris, eller så gies til bort til veldedighet.
 6. Bjørn J: i slike tilfeller hvor produkter ikke kan selges, sendes de til veldedighet.
 7. Til informasjon så kaster ikke XXL varer de får inn på 100% fornøyd-garantien. Disse varene blir videresolgt som B-varer til redusert pris.
 8. Hvis noen forsøpler feks populære steder som Sognsvann i Oslo blir jo dette ryddet opp raskt av kommunen, men langt inn i Oslomarka (og andre steder) hvem er det som tar ansvar og virkelig rydder skikkelig opp der?
 9. Oi oi, her var det flere gode tips takk! Spesielt Svalbard High Pro kan virkelig være noe. God liggelengde på 240cm bør løse problemet med våt sovepose ja. Noen hundre gram mer en kaitum 3 gt, men til halv pris. Tar gjerne imot flere tips og erfaringer
 10. I fjor så fikk jeg god hjelp til å velge et 3-sesongs telt for 2 personer + hund og kjøpte et Hilleberg Nallo3 som jeg er storfornøyd med. Nå er jeg på jakt etter et vintertelt / regnværs telt med større plass til noe kortere turer. Nallo-teltet har 160cm bredt innertelt, lite fortelt, og skråtak ved forenden. Mine kriterier: - Stort fortelt. - Minimum 160cm bredt innertelt - To rette vegger i innerteltet. (jeg sliter med at soveposen blir våt i fotenden) - Litt lettvekt. I tillegg til at teltet skal transporteres på sykkel og i pulk vil det også bli noe bært i sekk. Bruksområdet er kun Oslomarka. Altså i skogen. Så ekstremtelt er utelukkende. Telt jeg har vurdert: Hilleberg Kaitum 3GT (4kg) + God bredde i innerteltet (185cm) + Stort fortelt + 2 fortelt + Lett vekt - Mulig vanskelig å finne teltplass. (5meter langt) - Dyreste jeg har vurdert Hilleberg Kaitum 3 (3,4kg) + God bredde i innerteltet (185cm) + 2 fortelt + Lett vekt - Ikke stort fortelt - Mulig vanskelig å finne teltplass. (4,3meter langt. Men kortere enn GT-modellen) - Veldig dyrt Helsport Dovrefjell (4kg) + Stort fortelt + Lett vekt + Gode luftemuligheter + God liggelengde (245cm) - Kanskje litt smal bredde (160cm) Lavvo jeg har vurdert: (har ingen erfaringer med Lavvo) Tentipi Oilivin Combi (3,4kg) + Veldig lett vekt + Mulig å ta ut innerteltet (+enda lettere vekt) - For liten lavvo til vinterbruk? - Ingen mulighet å fyre bål - Mulig vanskelig å finne teltplass Helsport Varanger 4-6 (6,2kg) + God pris + Veldig stort + Mulig å ha bål - Alt for tungt til å bære i sekk! - Må kjøpe innertelt til myggsesongen - Mulig vanskelig å finne teltplass Helsport Nordmarka 6 (6,1kg) ++ Veldig billig + Mulig å fyre bål - Alt for tungt til å bære i sekk! - Ingen mulighet å kjøpe innertelt til myggsesongen - Mulig vanskelig å finne teltplass Alle tips og erfaringer mottas med takk
 11. Jeg har hatt samme problem som deg og har løst problemet med kontakten mellom inner og ytterduk ved hodeenden ved å klipse fra hverdandre dukene. Så bruker jeg en plugg på innerduken og en plugg på ytterduken. Da blir den veldig bra. Ikke voldsom vektøkning heller synes jeg. Mtp luftingen så var helt klart din løsning bedre. Hvordan har du festet de ekstra bardunene på teltet? Hva slags kit er det du har kjøpt til hodeenden?
 12. Hei. Har 4-5 dager fri til uken som jeg trenger turtips til. Tenker maks 5 timers bilkjøring fra Oslo og mulighet for å gå en runde sånn at man kommer tilbake til parkeringsplassen på vei hjem igjen. Overnatting vil foregå i telt. Aller helst på høyfjellet uten snø. Noen som har noen tips?
 13. Her var det flere gode tips, takk takk. Grimner: Blir en sosial helg på han iværtfall
 14. Her er min foreløpig liste. Hvis noen har noen synspunkter på den så vil jeg gjerne høre dem. Spesielt om det kan gjøre sekken lettere Ellers er jeg er veldig usikker på hva jeg skal ha med av mat...
 15. Dette var første gang jeg var med og vi deltok i hundegruppa. Selv om vi hadde med telt (men sov ikke sælig lenge) og var inne 3t og 45min før tiden, var vi likevell veldig fornøyd over egen innsats. Så frister veldig å delta til neste år også! Og da med enda høyere ambisjoner!
 16. Da endte jeg opp med en WM Summerlite kjøpt av en annen her på forumet. Virker som en skikkelig kvalitetspose. Takk for gode råde alle sammen.
 17. Her var det mange gode innspill borgern: Smale bredden var jeg ikke klar over, men er ikke røslig så det hadde ikke vært noe problem. Hvis jeg feks bruker en lakenpose som varmer 5grader, kan man si at posen går ned i 5plussgrader da? Og om man itillegg bruker superundertøy, kanskje 0? Walle: Jeg må innrømme at de soveposene lå et godt stykke over mitt budsjett. Summerliten hørtes interissant ut, for da kan man kanskje velge noe enklere liggeunderlag om sommeren. Takk
 18. Takk for svar. Hvis noen har noen fler tips, tar jeg gjerne imot dem også OST: Joda, sant nok. Men lettere pose trengs også på generelt grunnlag.
 19. Hei. Jeg har idag en Mammuth kompakt 3sesongs pose som veier 1,5kg og fungerer egentlig yppelig til mitt bruk. Derimot nå i forbindelse med marka24 jeg skal være med på, tenkte jeg kanskje å kjøpe meg en lettere en. Gjerne dun. Har sett litt på Mammuth Sphere UL Summer (400g) og ser at denne har en komfort på 10grader. Bør jeg generelt bruke lakenpose i en slik en? Bruker dere alltid lakenpose? Har hørt at om man ligger uten noe som helst på kroppen skal det vist danne ett fettlag inni soveposen som ødelegger varmeisolasjonen. Stemmer det? Har dere forslag til andre lette soveposer type 400-800g og maks 4000kr? Aller helst norske butikker eller norske nettbutikker da jeg trenger den rimelig kjapt. Takk for svar.
 20. Jeg ringte Helsport nå og de sa de skulle sende to nye barduner og plugger med en gang. Strålende service Ellers sa de at dette var nytt på 2015 teltet....
 21. Takk for svar. Jeg har prøvd flere vinkler på pluggene også uten at det endret så mye. Kan det likevell ha noe å si? Noen som har dette teltet som vet? Personlig synes jeg de få ekstra grammene med flere barduner ikke gjør noe, så blir mest sannsynlig den løsningen om det ikke skulle dukke opp en løsning.
 22. Hei. Jeg har nylig kjøpt med dette teltet og har lagt merke til at bardunene foran på sidene av teltet henger to og to sammen. Hvorfor det? Ser at ingen av videoene på youtube har det. Mulig teltet mitt er en ny versjon. Problemet med dette er at jeg synes det er vanskelig å i det heletatt få avstand mellom inner og ytterduk akuratt der. Ved å kjøpe 2 barduner og 2 plugger til, kan problemet løses. Men trengs det virkelig modifikasjoner på et helt nytt telt? Hvordan løser dere dette? Her er det jeg mener:
 23. Hei. Noen som vet om det finnes noen ferdig database der ute med gode teltplasser, bålplasser, krakker, utsiktspunkter osv i Oslomarka man kan lagre i en gpx-fil og legge inn på GPSén? Jeg bruker både frikart og Topokartet til garmin men de har ikke disse punktene.
 24. Jeg hadde samme problemstilling og valgte nallo3 pga høyden i innerteltet siden vi skal være 2 + hund der. Endte også med å kjøpe Ringstind SL 1-2 til megselv og hunden. Det ble veldig dyrt, men da fikk jeg hva jeg ville ha.
 25. Her var det mange gode svar! Takk. Da stryker jeg Ringstind 2. Nallo-teltene virket som noen gode forslag. Hvordan er det å ha hund i innerteltet? Er bunnduken solid nok til klørene? Jeg fikk skikkelig sansen for Nallo3! Ganske grei pris med fjellforumrabatten også. 5520,- Vektmessig så går det også innenfor grensen min. Tror jeg skal klare meg uten ekstra fortelt om jeg omrokkerer litt. Så nå står det egentlig mellom Fjellheimen 2eller3 SL og Nallo3. Det heller mest mot sistnevnte. Hvilken av disse anbefaller dere meg mtp vind og regn i fjellet?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy