Gå til innhold

Jeagle

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Jeagle

 • Bursdag 21. mars 1988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, hund, alpint
 • Sted
  Bodø

Nylige profilbesøk

940 profilvisninger
 1. Jeg bruker Victorinox Inox på tur, en ekstremt hardfør klokke som har blitt kjørt igjennom diverse unødvendig harde tester som å bli kjørt over av tanks, eksponert for ekstreme temperaturer og temperatursvigninger osv. Ble laget for å feire Victorinox sitt 125 års jubileum tror jeg det var, og derfor de laget den så hardfør. Etter min mening er dette en klokke som samtidig som å være hardfør nok for turbruk fungerer utmerket til hverdags og mer pyntede anledninger, litt avhengig av reimen og utførelsen man velger. Den kommer i mange utførelser med tanke på farge, detaljer og reim (https://www.victorinox.com/global/en/Products/Watches/c/TP#collectionCarpet).
 2. Hei Beklager sinsykt sent svar men jeg er ikke innom her så ofte også ble det glemt bort. Det jeg har gjort for å sette opp teltet på vinteren er at jeg har knytt en fargerik tråd på festet for teltplugg som er på motsatt side av inngangsdøren. Jeg pakker da så denne stikker ut, og kan begynne med å feste den før jeg så drar teltet ut av posen og ruller det ut. På denne måten har jeg sikret at teltet ikke blåser bort. Som med alle telt burde man tråkke ned underlaget litt først, så gjelder det bare å få i de 6 pluggene rundt teltet også få opp midtstangen. Hvis det virkelig er dårlig vært får man jo ikke brukt den tøybiten man skal bruke for å måle opp hvor de 6 festepunktene er, men med erfaring klarer man å ta dette ganske greit på feelingen, også tilpasse litt etterpå om man ser at man har bommet. Så gjelder det jo bare å få ut stormbardunene og få spadd over stormflappene til teltet. Jeg fikk det opp alene i kuling, men oppsettet blir strammere og finere om man gjør dette før det rekker å blåse opp skikkelig, men det gjelder nok de fleste telt. I forhold til mangelen på fortelt: Er det meldt mye dårlig vært så setter jeg opp en tarp duk utenfor teltet på vår, sommer og høsttid. På vinteren så sørger jeg for å pakke pulken slik at jeg bare har et par kolli med det jeg trenger i teltet, resten blir liggende ute i pulken. Her lar jeg også en fjellduk, dunjakken, et sett ullundertøy og satelittelefon ligge, om jeg skulle være så uheldig å få fyr i teltduken når jeg fyrer inne i teltet. Jeg har med en tynn plate som jeg fyrer på, for å beskytte gulvet fra varmen når jeg fyrer i teltet. Men forvarmingen må man nesten ta utenfor, med mindre man har stålkontroll på primusen sin. La ved et par vinterbilder, et fra morgenen etter jeg fikk teltet opp i kuling, som du ser er det blåst godt ned av sne, som har lagt seg nesten opp til stormbardunene. Det andre er fra et fint og rolig oppsett på en fantastisk ettermiddag i februar, du ser nok at oppsettet ble noe finere når jeg fikk målt opp nøyaktig hvor pluggene skulle ned i snøen. Nå har vi fått oss en sønn, så vi er en familie på 2 voksne, en baby og en hund, og da blir Olivin 2 for smått når alle drar på tur, Olivin 2 fungerer godt for 1 person+hund eller om man er ryddige 2 personer uten hund på vinteren, og for 2 voksne og en hund på sommeren. Derfor har jeg nå også kjøpt et Fjellreven Keb Endurance 4 som blir vårt familietelt i 3 sesonger, og som jeg blir å bruke når jeg får med meg en kompis eller to i tillegg til hunden min på vinterstid. Mulig jeg skriver om mine erfaringer med det etter noen vinterturer.
 3. Hei Værmeldingen for helgen ser god ut, så vi tenker å legge i vei på første telttur med vår baby på 8 måneder. Jeg er godt turvant selv, men har aldri gått på tur med baby før. Vi har en stor hund som bærer ca 12kg kløv, så han blir å gi oss god hjelp på bæringen av utstyr. Vi legger opp til en kort tur i lett terreng, med mulighet for å gå litt lengre om stemningen i følget tilsier det. Turfølget vil bestå av meg, min kone, vår baby og vår hund Alle tips og erfaringer som kan gjøre turen bedre mottas med takk!
 4. Liten tilleggsopplysning: Jeg har langhåret hvit gjeterhund, vil tro at de korthårede kanskje har litt mer behov for varmedekke osv.
 5. Hei Jeg har også hvit gjeterhund og har den med på telttur året rundt. Den sover inne i teltet. Vår/sommer/høst har jeg ikke med noe til den annet enn en håndduk, matskål, mat+godbiter og førstehjelpsutstyr. På vinteren har jeg med et klipt skumgummiunderlag som er passe størrelse for hunden, og et varmedekke som sjeldent blir brukt men er med som reserve. Da ligger han godt i -15, ofte legger han seg rett på teltduken også uten å orke å bruke liggeunderlaget når det er rundt -5-15. Har også på potesokker fra start vinterstid, så det ikke får bygd seg opp is mellom tærne.
 6. Hei Vandrefalken Ja jeg har enda Olivin 2, og bruker det året rundt. Har nå hatt det i ca 2 år og er veldig fornøyd, det holder seg godt. Hvis du er ute etter et telt som tåler mye, som er lett å få opp og vil holde seg oppe også i dårlig vær, så er Olivin 2 et godt alternativ. Jeg har satt det opp alene i kuling på vinterstid uten problem. Den største ulempen jeg kan se gjør at folk velger bort Olivin 2 til fordel for andre telt er mangelen på fortelt. På andre siden er det også fordelen med at det tåler ekstremt mye vind, og ikke er sensitivt til endring i vindrettning pga formen. Kan også igjen understreke hvor enkelt å raskt det er å få opp. Og deilig med ekstra takhøyde når man har dårlig vær og tilbringer mye tid i teltet på ettermiddagen/kvelden. Hvis du har noen spørsmål så skal jeg svare deg etter evne så du får info
 7. Takk for tilbakemelding! Fikk solgt unna mine Fischer fjellski med stålkant, og endte opp med å kjøpe Åsnes Breidablikk, ser for meg å bruke Halvfelle for det meste og ikke noe smøring utenom anti ising greier på fellene. De hadde Fischer Crown i butikken også, men med min bruk som er 90% helt utenfor løype/skuterspor så valgte jeg å heller gå for Breidablikk som er en bredere ski. Og når du sier at også smørefrie må man styre litt med, så ble jeg tryggere på at det var rett valg.
 8. Fiskekongen, eller andre i tråden: Noen konkrete tips til smørefrie fjellski uten stålkant? Jeg er mye på tur med hund, og har veldig lav interesse for smøring. Tror kanskje jeg skal få solgt unna mine fjellski og bytte de ut med smørefrie uten stålkant.
 9. Nei den er ikke vanntett, men jeg brukte den på 7 dagers tur nå i sommer med mye regnvær, og den tørker overraskende fort. Jeg gikk uten regntrekk, men med vanntette pakkposer inni, så sekken var søkkbløt når vi kom fram til camp/hytte noen kvelder, men tørket på få timer.
 10. Jeg kjøpte Helium 55L 2016 modell for et par mnd siden, og har brukt den på fjellski med lett oppakning i sekken+pulk på 4 dagers tur, og fottur med nøyaktig 17kg (oppgitt som maksimal komfort bærevekt). Er veldig fornøyd med sekken så langt. Mange gode løsninger, liker spesielt kompresjons-reimene utenpå som er veldig fleksible. På bildet under er sekken ferdigpakket for en tur jeg tok i starten av mai med variable snøforhold. Var behagelig å bære sekken også når jeg gikk bare i fjellskoene og sekken veide 17kg med trugene festet utenpå.
 11. Jeg pakker sånn her for en 5 dagers tur med telt kommende langhelg, så slipper jeg ta så mye stilling til forholdene æ
 12. Her er ett bilde av min hund Oskar, en hvit gjeterhund på litt over 2 år, på hans første langtur med Pulk. Turen varte i 4 dager, og på den tyngste dagen trakk han 25kg+ pulk i 21 km, jeg er veldig fornøyd med hans innsats på første langtur med pulk
 13. Takk for svar! Narviksfjellene og høyfjell høres flott ut! Ruten må ikke gå langs Nordkalottleden, men vi har snakket om å gå en del av den som et utgangspunkt for langtur. Vi har som utgangspunkt at vi foretrekker høyfjellet, spesielt når vi går turen sommerstid, for å unngå det verste av insekter. Vi har 2 i følget som jeg regner med blir å fiske underveis på turen ved anledning. Godt mulig jeg spør mer når vi har kommet lengre i planleggingen
 14. Flott turrapport! Har ikke rukket å lese alt enda men skal gjøre det i løpet av ettermiddagen Jeg har et spørsmål: Vi er 4 venner og en hund som har satt av 29 juli-7 august (9 netter, 8 rene turdager og 2 reise+korte turdager) for å gå tur. Vi tenker å ta med telt, men mulig noen netter blir på hytter. Vi planlegger å gå et stykke på 150-200km langs Nordkalottruten. Er det en spesiell strekning av turen din du vil anbefale? 3 av oss har utgangspunkt fra Bodø og en fra Tromsø, så det blir en del reising på oss uansett hvor vi starter fra. Skal som sagt lese hele turrapporten i ro og mak i løpet av ettermiddagen, og kanskje jeg selv finner svaret på spørsmålet over da, hehe
 15. Har du vurdert Tentipi sine lavvoer? Onyx/Zirkon seriene har lavvo for 5, 7 eller 9 pers som alle kan fungere med bruken du skisserer. F.eks en Onyx 7 med bomullspolyesterduk og gulv havner totalt på ca 12 000. Da har du mulighet til å fyre bål og ovn. Skal du bruke lavvoen for camping nært bilen er bomullspolyesterduk fantastisk for inneklime pga pusteevnene. Skal det bæres mye kan light utgaver vurderes.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.